İçeriğe Yönlendir

Opel Astra G (1998-2004) göstergenin renklendirilmesi

Uğur Güler1679652592

Recommended Posts

Uğur Güler1679652592

opel astra g kasa 2001 model aracımın gösterge ampullerinin mavilerinden bulabilmek mümkünmüdür acaba eger ampullerden yoksa göstergeyi mavi yapmanın baska bir yolu varmıdır değerli bilgilerinizi bekliyorum :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Samet Kayış

çok ufakta olsa yanlış yanlıştır bizim astra g lerin kadranları ledle değil bildiğimiz dipsiz ampulün kadran için olanıyla aydınlatılmaktadır neredeyse aynı. oda halojen, park ampulü de öyle o yuvaya uyan led ampuller satılıyor beyaz renkte dealextreme de fakat ben ibre kırmızı kadran beyaz yapıcam ve iyi bir aydınlatma elde etmek istiyorum diyorsanız göstergeyi komple dağıtım ya şerit led le yada mantar led le aydınlatma yapacaksınız ben ibreleri sökebilsem daha bugün yapacağım ama kırarım diye korkuyorum çöpte olsa bmw kadranının ibrelerei sökeyip derken hepsini kırdım :D şunuda belirteyim beyaz ledler eski ampullerden daha iyi aydınlatır diye düşünüyorum ama örümcek olsa bile yinede her yere eşit ışık gitmeyecektir çünkü led in mantığı gereği çevreye değilde daha çok direk bir ışık sağlıyor

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

2002 astra sw için yaptıgım Km göstergesi ve iç aydınlatmalarda komple ledlendi.Km göstergesinde yine delikler deldim ve ledleri içe yerleştirdim.İbreler için ayrıyeten kırmızı led kullandım ve sonuç oldukca iyi oldu.

Kırmızı ledleri şeffaf pleksi kısımdaki ibrelerin geçtiği bölüme yerleştirdim.ama resimde çok net değiller.sad.png

İlk deneme Beyaz ledler oldukca fazla ışık verdi.Son halinde ledleri 11.30volt olacak şekilde direnç ayarıyla taktım ve çok güzel bir sonuç aldım.Bütün kısımlarda son derece aynı hamojenliği aldım.Ne bir taraf parlak nede kısık.İbrelerin alt renk verici kısmında grimsi bir tabaka bulunmakta bu kırmızı renk için biraz zorlama oldu ama çok ideal bir ton ve parlaklık ile sonuç iyi oldu.Işık ayarı araç üzerinde orjinal olunca son derece güzel bir aydınlatma saglandı.

Kalorifer ayar kısmı ve far düğmesi kısımlarıda ledlendi.

Araç içindeki resimler şu an araç kaportada oldugu için çekemedim.Sanırım haftaya bitmiş olarak resimlerim. :good1:

Km göstergesinde ikaz ledlerindede değişiklikler yaptım.Sinyaller mavi led oldu.Sarı yananlar kırmızı ve beyaz olanda var ve diğital ekran kısmı ise kırmızı oldu.

Orta konsoldaki saat gösterge ekranıda beyaz ledler ile aydınlatıldı.

Resim linkleri yenilendi.

1_-_Kopya.jpg

3_-_Kopya.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

2002 astra sw için yaptıgım Km göstergesi ve iç aydınlatmalarda komple ledlendi.Km göstergesinde yine delikler deldim ve ledleri içe yerleştirdim.İbreler için ayrıyeten kırmızı led kullandım ve sonuç oldukca iyi oldu.

Oktay abi sen nerelerdesin yahu kaç zaman oldu yoksun ortalıkta :unknw: bir tek sen de değil Musa-Turgut-İlker bu arkadaşlarda yoklar,hayırdır tatile falan çıktınızda geri dönmeyi mi unuttunuz nedir? :fiuw:

Haa bu arada eline sağlık güzel çalışma olmuş,renk tonu hoşuma gitti :bravo:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Sağolasın Mahmut :good1:

Benim özel sorunlarım var,çok sıkıntılı günler yaşadım.Hayatım boyunca tatil yapmadım yapmayı düşünmüyorum bana ters bir düşünce.Evde mecburi sebeblerden dolayı ev temizliği,yemek ve çocuklarla uğraşmak ve bu resimlediğim işleri yapmak dışında bazı saatlerde ara sıra fazla uyumak ve pineklemek tatilden oluyorsa düşüncem geçersiz olur galiba. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Araç üzerinden bir kaç gösterge resimleri.

image.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Sağolasın Mahmut :good1:

Benim özel sorunlarım var,çok sıkıntılı günler yaşadım.Hayatım boyunca tatil yapmadım yapmayı düşünmüyorum bana ters bir düşünce.Evde mecburi sebeblerden dolayı ev temizliği,yemek ve çocuklarla uğraşmak ve bu resimlediğim işleri yapmak dışında bazı saatlerde ara sıra fazla uyumak ve pineklemek tatilden oluyorsa düşüncem geçersiz olur galiba. :fiuw:

Umarım yaşadığın sıkıntılar geride kalmıştır abi,senin hem beden hem ruh sağlığın forumdan tabiki daha önemli,uzun süre göremeyince merak ettim,tel.num. ve msn nin yok bende arayamadım da :unknw: .Rabbim her istediğini gönlüne göre versin abi... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Mahmut Teşekkür ederim. :good1:

Aracın orjinal philips kaset çalarıda elimde,bunun kaset çalarını iptal edip aux girişini yapıp sarı olan ledlerinide beyaza çeviriyorum.Kaset çalar giriş yerine uydurabilecegim mp3 player bulup yerleştirmeyi düşünüyorum.Amacım orjinal cihaz ile direksiyondaki kumanda tuşlarınında kullanılabilir halde olması.Resimler gelecek. :good1:

Yorum bağlantısı
Erkan Göregen

Yaptığınız çalışmaları zevkle takip ediyorum elinize sağlık :clapping:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Aracın orjinal kasetçalarınında iç ledleri beyaza çevrildi.Kaset okuyucu kafa iptal edildi ve audio ses girişi olarak uyarlandı.Notebooklarda kullanılan kulaklık jakında bulunan swich uçlarınada kaset mekaniğinin swich uçları baglanarak jack takıldıgında direkmen audio girişi devreye girecek.ayrıca bir kaset takılmasına gerek olmayacak.Şu an için içine mp3 çalar tipi bişiler ekleme fırsatı olmadı ilerde yapılacak.Araç sanayiden haftaya çıkacak ve daha temiz resimlerle iç aydınlatmalarda dahil ekleyeceğim.

Kullanılan beyaz ledlerin hazırlanmış hali.Telefonun yakın çekimi çok berbat kusura bakmayın.

Kaset çaların yeni görünüşü.

image.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Samet Kayış
(düzenlendi)

Oktay abi ibreleri nasıl söktüğünü ayrıntılı bir şekilde anlatır mısın çok korkuyorum motorları bozarım diye

tarihinde Samet Kayış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Samet bey dikkat etmeniz gereken nokta ibreleri elle çekmemeniz olacak.Alttan agız yapısı biraz geniş bir düz tornavida ile altına bez koyup hafif kastırarak yukarı dogru ittirmeniz olur.Motorlar servo korkocak bişi yok.Eski yaylı tip olsa idi son derece dikkatli olun derdim ama yinede dikkatli olun.İbreleride araca göstergeyi takıp kontagı açtıktan sonra düzgünce takın bastırın alt kısımda 2mm civarında boşluk kalmalı.

Bektaş ledler şerit ledlerdeki ledlerin kalıbında değişik bi led degil.Sony tep içindeki ledlerin çogu daha küçük smd tipinde.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • 3 yıl sonra...
Furkan Tekin

Oktay abi ibreleri söktüm ışıklandırmayı hallettim. Fakat ibreleri takarken hangi ayarda yapacagimi bilmiyorum. Yanlis takarsam hizi,yakiti yanlis gösterecek çözümü nedir.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Araç kontagı açık iken hafifçe çok oturtmadan yerleşimi yapılacak.Fakat öncesinde benzin ibresi yerini biliniyorsa o hizada takılacak.O da takılmayacak.

Hararet araç çalışıpta belli süre sonra kaç derece sayısında duruyorsa yine araç o sürede ç.alıştırılıp ısıtılıp o derecede takılacak.Devri araç çalışırken genelde 900 de durur ve bu şekilde doğru ise takılacak.Km kontak açık ike 0 konumunda takılacak fakat hareket edip kontrolü lazım bunun içinde sağlamasını yapomak için navigasyon varsa kontrolü yapılabilir.

Bu kısımlar oldukça sinir bozucu maalesef sabır çok çok şart.:good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...