Ahmet Erçiro 8 Ağustos 2012 Paylaş 8 Ağustos 2012 Merhabalar.Geçen hafta Yusuf ile birlikte benim arabanın arka lamba grubunu LED yaptık. Öncelikle gidip Karaköy'den malzemeleri aldım. 6 tane kırmızı 3w, 2 tane sarı (amber) 3w, 60 derece mercekler ve sürücüleri aldım. Arabamda sol ve sağda 2şer tane park fakat sadece üsttekiler fren idi. Şimdiki yapıya göre hepsi park/fren olarak çalışıyor. Fren/park, sis ve sinyaller hepsi LED oldu sadece geri vitesi yapmadık. İlk başta bir sıkıntı yaşamamıza rağmen kısa süre sıkıntının kaynağı bulundu ve sorun kalmadı. Benim arabamın yenisi olan Discovery 4 de kullanılan LEd stopları taksaydım hem pahalı hemde elektronik devresiz kullanamayacaktım. Yeni tip stopların benim araba için üretilmiş başka modeli var ama fiyatı 900 euro. Borusan bana indirim yapacak ama indirim yapmak için verecekleri cevabı yaklaşık 6 aydır bekliyordum. İndirim bile yapsalar yine de 1000 liradan daha fazla olacaktı. Bu sayede hem ucuza hemde istediğim sisteme sahip oldum. LED lerin varlığı arabada arıza yakmıyor. Sadece sinyal içeride hızlı yanıp sönüyor ama dışarıda yanışı normal. Onada direnç koyarak çözdük.Az sonra fotoğraf paylaşırım. Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro 8 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2012 Video da çekip koymayı denerim. Şimdilik elimde sadece bu var. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Ağustos 2012 Paylaş 8 Ağustos 2012 Led yanarken gündüz ve gece resimlerini ekleyebilirmisiniz,uygulama hoşuma gitti eğer performansta beklediğim gibiyse bende yapmak niyetindeyim... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 9 Ağustos 2012 Paylaş 9 Ağustos 2012 Detaylı resim ve video alabilir miyiz? Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro 9 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2012 Bugün video çekerim. Dün gece yapamadım. Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro 9 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2012 Video da yolda. Az sonra Youtube'a yollarım. Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro 9 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2012 http://www.youtube.com/watch?v=umWeNT5GhlM&feature=youtu.be Yakında gelen proje farların camını açıp temizlemek, boyamak ve DRL yapımı 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ağustos 2012 Paylaş 9 Ağustos 2012 Elinize sağlık,performansı gayet iyi paylaşım için teşekkür ederim... 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro 9 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2012 Rica ederim. Katkım olduysa ne mutlu bana. Bu arada LEDleri Edison LED den aldım. Ama driverları verirlerken büyük değil küçük olanlardan istemekte fayda var. Ben hata yapıp kaliteli diye büyüklerini aldım. Küçüklerle aynı işi yapıyor ve aynı kalitedeler. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 10 Ağustos 2012 Paylaş 10 Ağustos 2012 Rica ederim. Katkım olduysa ne mutlu bana. Bu arada LEDleri Edison LED den aldım. Ama driverları verirlerken büyük değil küçük olanlardan istemekte fayda var. Ben hata yapıp kaliteli diye büyüklerini aldım. Küçüklerle aynı işi yapıyor ve aynı kalitedeler.Yapılacak uygulama ve ortama göre,driver ları arkadaşımdan da yardım alarak kendim tasarlıyorum... Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro 10 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2012 Isınma sıkıntısı yok gibi gözüküyor. Pcb reflektörden uzakta olduğu için eritme şansı yok sanırım. Belki LEDe zarar verebilir ama şu ana kadar sıkıntı olmadı. Sadece fren yapıldığında 3w çalıştığı için sorun yaşamıyor olabilirim. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 10 Ağustos 2012 Paylaş 10 Ağustos 2012 (düzenlendi) Gayet güzel olmuş. Güle güle yakın. 10 Ağustos 2012 tarihinde Hüseyin Hoca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon1679652590 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 http://www.youtube.com/watch?v=umWeNT5GhlM&feature=youtu.beYakında gelen proje farların camını açıp temizlemek, boyamak ve DRL yapımı Çok iyi valla. Hazır satışı yok mu Yorum bağlantısı
Semih Tunca 23 Kasım 2012 Paylaş 23 Kasım 2012 (düzenlendi) Çok güzel gözüküyor elinize sağlık Keşke driver resmide olsaydı driver lar ampul duyunun içindemi yoksa reflektor arkasındamı gizli 23 Kasım 2012 tarihinde Semih Tunca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 Hella ya da farba'nın led'li yuvarlak stop modülleri çok güzel durur bu araçta.Tabii yedek stop alıp üzerinde çalışmak lazım. Yorum bağlantısı
Murat Engin 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 Umarım arkadaki sürücüleri rahatsız etmez..Trafikte önüme Range gelmesin diye dua eder hale geldim, uzun far gibi... Yorum bağlantısı
Mehmet Gani Özen 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Selamlar bende araçta görüldüğü gibi bir çalışma yapmak istiyorum. Niyetim stobun iç tasarımını tamamen değiştirip farklı bir çalışma yapmaktı ama stobu söktükten sonra anlaşıldıki böyle bir calışma yapmak için hiç de elverişli değildi. Çünkü stobun bagaj kapağı üstünde kalan kısmında et kalınlığı yok denecek kadar az sadece geri vites lambasının olduğu tere çok küçük bir çanak yapıp diğer kısımları çok ince bırakmışlar bu durumda malesefki çalışma alanı diye bişi kalmamış stobun içinde ayrıca camları free form olmadığı için yapılan hiçbir çalışma hoş görünmeyecek diye düşünüyorum. Benimde aklıma bu konudaki gibi bişi yapmak geldi. 1 numara ile işaretlenmiş nokta stobun park ve fren lambasının beraber yandığı kısım yaklasık olarak 7x7 cm gibi küçücük bir alan. 2 nolu bölge sinyal kısmı doğal olarak. 3. bölge ise sağ tarafta geri vites lambası solda ise arka sis olarak kullanılılıyor. 4. bölgede benim kullanmak isteyipte kullanamadığım ölü alan. ekteki resimlerdede yapısını değişik açılardan görülebiliyor.Şimdi gelelim yapmak istediğime bende Ahmet beyin yaptığı gibi stobun içini ve yuvasını hiç bozmadan park ampulleri yerine sadece 3W kırmızı power led kullanıp geniş açılı bir mercekle ışığı yaymak istiyorum. alan çok küçük olduğu için tek bir power led yeterli olacaktır diye düşünüyorum Discovery deki stoplara bakarak açıkcası. Bu ledler park esnasında 1 W gibi yanıp fren yapıldığında tam güçle yanıp arka camdaki 3. fren lambasıyla desteklensin istiyorum. sanırsam bu şekilde aydınlatma performansıyla ilgili sıkıntı olmaz diye düşünüyorum konudaki videoyu gördükten sonra. Yine aynı şekilde sinyaller içinde 3W amber power led düşünüyorum. geri vites ve arka siste aynı şekilde yapıla bilir ama onlar ikinci planda.Sormak istediğim bu power ledleri aynı anda hem park hemde fren olarak nasıl kullanmam gerektiği nasıl bir sürücü kullanmalıyım. Ve stopları detaylı olarak ekteki resimlerde gördüğünüz üzere yapılabilecek başka çalışma varmıdır sizce çalışma alanı dar olduğu için aklıma başka birşey gelmiyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Aracınızın stop camı power led çalışmasına hiç müsait değil.Verim almanız oldukca zor.Land aracın stop camı şeffaf ve iç reflektör son derece kaliteli ışık yayıyor bunun etkisi power ledin ışık yaymasına oldukca katkısı var. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Gani Özen 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Oktay abi zaten tek korktuğum durumda o. 21W ampul o küçücük alanda yeterli ışığı vermiyor led ile canlandırabilirdim diye düşünmüştüm sarı ampul yerine kırmızı led yakarak kırmızı tonu daha bi baskın olur dedim ama olmadı. Dün size yazdıktan sonra ampulu çıkarıp stobun içine baktım alan dar olduğu için içine yansıtıcı aynada yapmamışlar öylece kırmızı plastik stobun içi malesef suya düştü bizim proje galiba. belki şu aşagıda verdiğim stoplardan alınıp bir çalışma yapılabilir camı şeffafa çevirip. Teşekkürler ilginiz için abi. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Bostancı sanayide far stop tamiri yapan yerler var orjinal camın yerine şefvaf renkte pleksi yaptırabilirsin ama kaça mal olur bilemiyorum yada 3D stop alabilirsin eBay de takım fiyatı 150-200$ civarında... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Stopları gözden çıkarıp Arka kısmı cama yakın yerden kesilecek ve cama rahatca işlem yapılabilecek hale gelecek,camlarına power led mercegi için delikler delip ama sık aralıklar ile yanyana olacak biraz zorlar ama olur.Audi tarzı egimler vererek zaten görüntü buna uygun.Yada yaty mercekler var düz şekilde kesimler yapılıp yan yana bu mercekler yerleştirilip izalasyonu yapılır.Bu merceklerin içinede smd5050 ledlerden koyarsınız.Buradaki tek sorun mercekleri izalasyon etmek.buda sizin maharetinize kalmış .Sonra merceklerin tepelerini maskeleyip istediğiniz renkte camları boyarsınız ve arka kısmıda kapatıp kullanırsınız.Sadece fikir uygulama zahmetli, ama sonuç harika olur diye düşünüyorum.Stop yapısı çok uygun Yorum bağlantısı
Mehmet Gani Özen 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 Oktay abi aklımdakileri okumuşsun resmen tamda istediğim buydu aslında. Stoptan vazgecip stobun on camını zemin olarak kullanıp farklı bir tasarım yapmaktı. El becerim bunu yapabilecek düzeyde o konuda kendime güveniyorum böle incik cincik işlerde fazlasıyla uğraşmışlığım varda. Sorun su ki o stobun ince kısımları gercekten cok ince sadece reflektör gibi yapılmış bende söktüğümde farkettim hayallerim yıkıldı açıkcası. Tas ın haricinde kalan kısımın et kalınlığı 1 cm bile yok camın önünden stobun arkasına, bu yuzden o güzelim stobun hicbiryeri kullanılmıyor. Aklımdan gecen plexiden seritler yapıp smd lerle homojen aydınlatıp o güzelim stobun icinde cok güzel görüntüler elde etmekti ama malesef ne stobun yapısı nede o stop camı buna el vermedi. Bende en azından frene bastımda yada sinyal verdimde parlak yanan bir anda uyarma etkisi veren seri yanıp sönen bir aydınlatma istiyorum. Led stoplu araçları gördükce bizim halojen ampullerin yanıp sönmesi okadar ağır ve sönük geliyorki anlatmam. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 (düzenlendi) İyide smd 5050 taksan sadece en fazla 4 mm çıkıntısı olur.Ayrıca kenarlara dokunmayacksınki arka kısmı hafif çıkıntılı yapabilirsin. Sen kendi gözünü korkutmuşsun bence. Sana tiyo vereyim mi?Hemde öyle tek tek delik falan gerek olmayabilirde.Gerçi daha önce çok kez yazdım ama. 4 Nisan 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kenan Bayındır 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 güzel olmuş gerçekten.. Allahım hiç böyle şeyler elimden gelmiyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts