İçeriğe Yönlendir

Renault Clio 3 iç aydınlatma

Levent Kiraz

Recommended Posts

Levent Kiraz

Selamlar. Clio 3 Extreme aracımın iç aydınlatması çok zayıftı. Önde tavanda lamba içinde tek ampul vardı ve lamba içinde ikinci bir ampul için yer olmasına rağmen hazırlığı ve lambası yoktu. Önce bu yuvaya bir ampul monte edip ana ampulden elektrik çektim aynı lamba içinde kısacık kablolarla. Bunu resimlemeyi unuttum, ilk resimde arka tarafı gözüküyor.

Arka tarafta da lamba olmadığı için bebeğimizi geceleri görmek çok zor oluyordu, el feneriyle aydınlatma sağlamaya çalışıyorduk ve o da sıkıntılı olmaya başlamıştı. Bir süre iç lamba araştırdım, en uygununun megane 2 ya da clio 3 tavan lambası döşemek olduğunu düşünüyordum ki o lambadan yaşadığım yerde serviste vardı, çok pahalıydı, daha ekonomik şekilde halledebilir miyim diye düşününce ben de bildiğimiz broadway iç lambalarından alıp tavanın yan taraflarındaki elliklerin önüne bu lambaları monte ettim.

Bağlantıyı ön lambadan alıp tavan tutacaklarının hizasına kadar tavan döşemesi içinden kabloları çektim. Her bir lamba birbirinden bağımsız şekilde açık-kapalı ve kapı açılmasına göre çalışabiliyor. İç aydınlatma gayet iyi oldu şimdi. Bunu yapmak bana toplam 20tl'ye maloldu. 7,5tlx2 lambalar ve ampuller, 5tl kablo.

Bütün bu işleri biraz daha fazla paraya oto elektrikçiye yaptırabilirdim ama bu tip şeyleri yapmak beni çok keyiflendiriyor. Bütün bunları düşünürken araştırma yapmak, kafa yormak ve işi bitirebilmek çok eğlenceli.

post-5608-0-30259000-1348688248.jpg

post-5608-0-86104900-1348688461.jpg

post-5608-0-98280900-1348688470.jpg

post-5608-0-77079900-1348688491.jpg

post-5608-0-52176700-1348688509.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Elinize sağlık Levent bey gayet kullanışlı bir aydınlatma olmuş :bravo: keşke bu kadar uğraşmışken lambaları led yapsaydınız ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Elinize sağlık.20 tl ye yaklaşık 4 metre civarında şerit led alınabilirdi ve plakalık,ayak altı,torpido,bagajda dahil sizin bu güzel çalışmanıza daha çok katkı edebilirdi.

Aklıma gelen sanırım ledleri sevemediginiz oldu.

Yorum bağlantısı
Levent Kiraz

teşekkürler.

evet, tespit doğru. ledlere hele hele şerit ledlere ısınamadım bir türlü. farlarım, sislerim, park lambalarım vs hepsi bildiğimiz sarı renkte.

sadece torpido aydınlatması led, o da hazır alıp taktığım bir ürün.

önceki arabamın iç aydınlatmasına led almıştım, azalarak sönme özelliği çalışmaz olmuştu, büyük olasılıkla led ampul kalitesizdi.

ayak altı aydınlatması düşünüyordum, onun da led olması hiç aklımdan geçmemişti.

Yorum bağlantısı
Mehmet Enes Ersöz

kısılarak sönmesinin nedeni ledin ampulden daha az akım çekmesidir ama paralel bir dipsiz ampulle halledilebilir sarı rengi seviyorsanız sarı led şeritler var

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Basit ve kullanışlı olmuş. Tebrikler. Piyasa işi led ampuller ampul kadar yoğun ışık vermiyor, böyle güzel olmuş.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ramazan Erdemir

Ellerinize sağlık güzel olmuş, broadway lambalarından benimde bulmam lazım malum arka tarafta ışık yok ve bende sizinle aynı dertteyim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...