Mehmet Ozyurek 30 Eylül 2012 Paylaş 30 Eylül 2012 Daha önce montajını yapıp, tam anlamıyla çalıştırmadığım otomatik far devresini bugün çalıştırdım.. Aynı devre aynı zamanda follow me home idi ve sorunsuz çalışıyordu... Bugün de, Servet'ten aldığım otomatik gündüz farı devresini bağladım.. Eski aracımda uzun far sigortaları motor bölmesindeki sigorta kutusunda olduğu için rahat çalışmıştım.. Bu aracımda uzun far sigortaları direksiyonun altında.. Beni epey zorladı.. Hala belim ağrıyor ama yaptığıma değdi.. Hepsini de çok beğendim... Şu anda gündüz farı en kısık ayarında, gerekli görürsem biraz açabilirim ışığı... Ne olur ne olmaz dedim.. Belki muayenede falan sorun çıkarırlar sonra sökmeye uğraşmayım diye otomatik far ve gündüz farı devresine birer tane anahtar taktım.. Evde bir birine benzer ama biri ışıklı diğeri ışıksız iki tane anahtar varmış, değişik oldu ama bir ara ikisini de aynı olandan yaparım.. Bu da, arabanın altına taktığım follow me ve ayak aydınlatması ile paralel devreye giren dış aydınlatma ışığı.. Şu ledin 1 Watt'lık olanını kullanmıştım... Güzel oldu Alt geçide doğru giderken gündüz farları yanıyor olacak, yaklaşınca parklar yanacak, köprünün altında kısalar, çıkarken önce kısalar sönecek, sonra parklar söner sönmez tekrar gündüz farı yanmaya başlayacak... Eve geldiğimde akşam ise, kontağı kapatınca farlar sönecek, kapıları kilitleyince follow me home devreye girip, ön arka ve yanlardan yolumu aydınlatacak.. Tabiki bir şey unutup tekrar geri dönersem, kapıları açınca yine aynı şekilde beni karşılayacak... Gündüz farı devresi, kontak açıldıktan 10 saniye sonra devreye girip, parklar yanınca devreden çıkıyor..Otomatik far devresi, araç çalışıpda voltaj yükselince devreye giriyor.. Işık şiddetine göre yanması gerekince yanıp sönmesi gerekince sönüyor.. Yanma voltajı, park ve far için ışık seviyesi, sönme süreleri ayarlanabiliyor.. Follow me de aynı şekilde ışık yetersiz ise yanıp, sönme süresi ayarlanabiliyor.. Bu arada,Elektronik devreler, inverter gidi donanımlarla sporsor olan Servet kardeşimeOtomatik far devresi yapımı ve bana tahammül edebildiği için Talip kardeşimeLedler için Ali Elöver kardeşime teşekkür ediyorum... Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara 30 Eylül 2012 Paylaş 30 Eylül 2012 valla harika olmuş ellerinize sağlık güle güle kullanın... şu 1watt lık lede bayıldım zaten deal den ne kadar sürede geliyor hocam bunlar... bi kere sipariş verdim iki ayda anca gelmişti...size birde viraj asist yakışır şimdi... mustafa bağseven hocam yardımcı olsun Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Eylül 2012 Paylaş 30 Eylül 2012 Emmi gayet güzel olmuş.İyi günlerde kullan.İyi uğraştın ama sonunda olmuş. Servet usta nasıl olduda devreyi yolladı şaştım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Eylül 2012 Yazar Paylaş 30 Eylül 2012 valla harika olmuş ellerinize sağlık güle güle kullanın... şu 1watt lık lede bayıldım zaten deal den ne kadar sürede geliyor hocam bunlar... bi kere sipariş verdim iki ayda anca gelmişti...size birde viraj asist yakışır şimdi... mustafa bağseven hocam yardımcı olsun 3 wattlığı var bunun ondan alın.. Ben değiştireceğim.. Benim aldıklarım 15-20 günde geldi genelde..Emmi gayet güzel olmuş.İyi günlerde kullan.İyi uğraştın ama sonunda olmuş. Servet usta nasıl olduda devreyi yolladı şaştım. Sağolasın Oktay...Yollamadı ki.. gittim aldım Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Eylül 2012 Paylaş 30 Eylül 2012 İyi bir cezayı haketmiş galiba sanırsam. :lol: Yorum bağlantısı
Misafir 1 Ekim 2012 Paylaş 1 Ekim 2012 nooluyor ya ? yine ne yapmışım ?Olmuş abi hemde çok şık ve işlevsel olmuş. Sistem tasarlamak kolay, satmak kolay. Zor olanı montajı ve sabır. Sende sabır fazlası ile var abi Yorum bağlantısı
Burak Çınar1679652600 1 Ekim 2012 Paylaş 1 Ekim 2012 Emmi hayırlı olsun sol tarafın gündüz farı zayıf mı yanıyo makine açısından mı düşük ışık yoksa Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Ekim 2012 Yazar Paylaş 1 Ekim 2012 nooluyor ya ? yine ne yapmışım ?Olmuş abi hemde çok şık ve işlevsel olmuş. Sistem tasarlamak kolay, satmak kolay. Zor olanı montajı ve sabır. Sende sabır fazlası ile var abi Diyor ki, Servet bu devreyi yapalı 6 ay oldu... Sana daha yeni mi gönderdi... ? Ben de diyorum ki, göndermedi ona kalsak çok beklerdim.. gittim aldım Yani, cezan kesilecek... Emmi hayırlı olsun sol tarafın gündüz farı zayıf mı yanıyo makine açısından mı düşük ışık yoksa Fotoğraflara bak fotoğraflara Tamamen kamera açısı kaynaklı bir yanılma.. 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 1 Ekim 2012 Paylaş 1 Ekim 2012 Ve mutlu son. Ama ilk sorunlu hali daha iyiydi gibi be Abi. Yolda yolakta durup birşey almaya indiğinde anahtarı alıp kapıları kitleyebilirdin araba çalışır vaziyetteyken yani. Neyse söndürüp çalıştırma zahmetine de katlanacaksın artık, hayırlı uğurlu olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ekim 2012 Yazar Paylaş 2 Ekim 2012 Ve mutlu son. Ama ilk sorunlu hali daha iyiydi gibi be Abi. Yolda yolakta durup birşey almaya indiğinde anahtarı alıp kapıları kitleyebilirdin araba çalışır vaziyetteyken yani. Neyse söndürüp çalıştırma zahmetine de katlanacaksın artık, hayırlı uğurlu olsun. Hehe.. En sinir olduğum şey şu: Sanayiye gidersin motor çalışıyordur, Usta dersin motordan bir ses geliyor.. Hımm der, aç kaputu, kontağı kapatır anahtarı çeker kaputu açar geri döner arabayı çalıştırırsın... Buna çözümdü değil mi 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Hehe.. En sinir olduğum şey şu: Sanayiye gidersin motor çalışıyordur, Usta dersin motordan bir ses geliyor.. Hımm der, aç kaputu, kontağı kapatır anahtarı çeker kaputu açar geri döner arabayı çalıştırırsın...Buna çözümdü değil mi Bak bunu düşünmemiştim işte. Sahi sizin bir de böyle bir güvenlik handikapınız vardı di mi? Bak o zaman anahtarsız çalışabilme yeteneği daha bir değer kazandı gözümde Abi. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Afferim Muhammed, kar suyu kaçırdın, iki aya kalmaz onuda yapar Emmi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ekim 2012 Yazar Paylaş 2 Ekim 2012 Afferim Muhammed, kar suyu kaçırdın, iki aya kalmaz onuda yapar Emmi Yani, sen yaparsın ben takarım.. Ama devreden iki tane gönder, birinciyi takarken yakarım 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Yani, sen yaparsın ben takarım..Ama devreden iki tane gönder, birinciyi takarken yakarım Sen arabayı gönder iyisimi Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 3 Ekim 2012 Paylaş 3 Ekim 2012 Elinize sağlık. Aydınlatma sistemi bu modifiye ile tam manasıyla zirveye ulaşmış. Motor kaputunu açmak için de, bir tane immobilizer çipsiz, sadece bıçak kısmından oluşan anahtar yaptırıp torpidoya atın. Daha rahat edersiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ekim 2012 Yazar Paylaş 5 Ekim 2012 Elinize sağlık. Aydınlatma sistemi bu modifiye ile tam manasıyla zirveye ulaşmış. Motor kaputunu açmak için de, bir tane immobilizer çipsiz, sadece bıçak kısmından oluşan anahtar yaptırıp torpidoya atın. Daha rahat edersiniz. Güzel oldu teşekkür ederim... Anahtar fikri güzel... Sistem güzel olmuş videoda sunan kim Yönetmen bizim Arda.. oynayan ben Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ekim 2012 Yazar Paylaş 28 Ekim 2012 Malumunuz daha önce, gündüz farı devresini takmış, ama devre 9 canlı olmasına rağmen, daha önceki sekiz canını Çağlar aldığı için, ben de 5 volt çıkışından 13 volt elektik verince devreyi yakmıştım...Servet Bayram'dan önce yenisini gönderdi... (garantiden değişim )Bugün takma fırsatım oldu...Sigorta kutusundan giriş çıkışlar için kullandığım fişler çok sağlıklı değildi, plaketten, sigorta boyutlarında, fiş yaptım... Devreyi yeniden çalıştırdım...Allah ömrünü uzun etsin, yine yakıyordum nerdeyse Ben anahtarı şasi'ye takmıştım, çalışırken de bir şey olmasın diye anahtarı kapatmıştım, baktım alet ısınıyor... Meğer şasi gelmeyince sapıtıyormuş Bu düzeneği de değiştirim, anahtarı +12 girişine bağladım... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Ekim 2012 Yazar Paylaş 29 Ekim 2012 Fotoğraflarda sorun görmedim, göremiyorsanız yeniden yükleyebilirim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Haziran 2013 Yazar Paylaş 9 Haziran 2013 Bu konunun açılmasına vesile olan aracımı sattım...Aynı kasa, aynı renk, 2006 dizel otomatik aldım.. Tabi ki eksikleri vardı ve bir kısmını tamamladım..ilk önce bi-xenon far.Eski aracımdaki farları İlker yapmıştı, Bu aracı Süha'nın ortağından aldım, Farlarını Süha yaptı ve hediye ettiler.. Olmazsa olmazımdı.. Teşekkür ediyorum.Eski merceklerim bosch bixenon idi.. Bu fardaki mercekler, Yeni hella bixenon..Orijinal far ve orijinal balast kullanıldığı için, otomatik eğim sensörüm çalışıyor.. Ampullerim ne yazıkki 6000K.. Kışa doğru orijinal bir çift philips veya osram alırım muhtemelen, çünkü siyah asfalta yağmur yağıyorsa, her şey sansa bağlı Gündüz Farı, önemini öğrendik, tabi ki olmazsa olmaz.. Aşağıdaki ampullerden aldım, çok başarılılar. Park ampulüne taktım.Talipten gündüz farı devresi aldım, bu devre kontak açılınca ampullere 12 volt gönderirken, park açılınca voltajı istediğin voltaja kısıyor, ben 7 volta ayarladım..Bu sayede araç çalışır çalışmaz parklarım 12 volt ile yanıyor, parklar açılınca veya farlar yanınca, park ampulüne giden elektrik 7 volta kısılıyor.Bu led çok güçlü bir led ancak, esas performansı mondeo park reflektöründen daha doğrusu camından geliyor.Harika bir lens var camda..Aynı led, Bu mondeo hariç park ampullerinde aynı etkiyi mümkün değil yapamaz..Ampulün gece ışığıBu da gündüz videosu19. saniyede farkı görebilmeniz için parkları açarak ışığını kıstım. Ancak şu hususa değinmek zorundayım, Park ampulündeki esas başarı, mondeo park yuvasından daha doğrusu, ön camından geliyor.. Harika bir lensi var..Aynı yapıda olmayan parklardan bu performansı almak zor olacaktır..Plaka lambalarını led yaptım..Aslında hazır satılanlardan beyaz led takmışlardı ama bozulmuştu pır pır ediyordu, sürekli yanacağı ve yine bozulabileceği için bozulmayacak şekilde kendim yaptım..Okuma lambaları hariç tüm iç aydınlatmaları led yaptım... Bunda birinci amaç, tüketimin ve ısının düşüklüğü, ikinci amaç ise açık kalması durumunda amperi düşük olduğu için aküye zarar vermesini önlemek...Bu ledler,, ayak aydınlatmaları, makyaj lambaları torpido ve dış aynalarda bunu kullandım..Tavan lambalarında şu ledden kullandım..Bagajda da 50 santime yakın 5050 smd şerit led var, Çağlar yapmış ve çok güzel olmuş.. Resimlemeyi unutmuşum, 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Haziran 2013 Yazar Paylaş 10 Haziran 2013 Ben sektörden epey koptum ama bildiğim kadarıyla bunlar yeni hella.. Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 11 Haziran 2013 Paylaş 11 Haziran 2013 Yeni aracınız hayırlı olsun. Mercekler daha keskin ve uzunları daha farklı geldi. Bendeki mercekler eski Hella olduğu için bu merceğin farkı açık ve net. Yorum bağlantısı
Recommended Posts