Furkan Bayraktar 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Sigortadan aldığımız voltajı LM7805 ile 5 volta düşürüp bunu da usb konnektöre lehimleyip sonra da telefonumuzu usb kablosu ile bağlayıp şarj edebilir miyiz ? 5 volta düşürmek için tek başına LM7805 yeterli olur mu ? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 21 Ekim 2012 Paylaş 21 Ekim 2012 Evet yeterli olur olmasına ama tabir caizse 3 liraya çakmak-usb dönüştürücüler satılırken Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek var mı? Yorum bağlantısı
Furkan Bayraktar 21 Ekim 2012 Yazar Paylaş 21 Ekim 2012 Aracımda çakmaklık olsa çok haklısınız gerek yok ama çakmaklık olmadığı için böyle yapmak daha mantıklı gibi Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 21 Ekim 2012 Paylaş 21 Ekim 2012 Anladım. Öyleyse, yine bu cihazlardan alıp çakmaklığa giren ucunu sigortaya bağlayabilirsiniz. Hatta ve hatta gögüste uygun bir yer varsa delip bu parçayı oraya gömerseniz çok daha orjinal duracaktır. Bu iş için mesela şöyle bir ürün olabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 21 Ekim 2012 Paylaş 21 Ekim 2012 Muhammed abi koydugun resimdeki urun cok kullanisli bir seye benziyor.Konuyu gorunce aklima geldi.2009 yilinda askerlik yaptigim donemde nokia sarj aletinin kablosunu orjinal adaptorunden kesip ayirdiktan sonra ucuna 7805 takarak gece obüslerin oldugu garajda obüslerin aküsüne baglayarak nöbette telefon sarj etmeyi uzun dönem erlere ögrettigimde garajda nobet tutmak icin birbirleriyle kavga ediyorlardi. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Ekim 2012 Paylaş 22 Ekim 2012 Muhammed abi koydugun resimdeki urun cok kullanisli bir seye benziyor.Konuyu gorunce aklima geldi.2009 yilinda askerlik yaptigim donemde nokia sarj aletinin kablosunu orjinal adaptorunden kesip ayirdiktan sonra ucuna 7805 takarak gece obüslerin oldugu garajda obüslerin aküsüne baglayarak nöbette telefon sarj etmeyi uzun dönem erlere ögrettigimde garajda nobet tutmak icin birbirleriyle kavga ediyorlardi.orda da yaptın yapacağını Yorum bağlantısı
Rüştü Tuncel 24 Eylül 2013 Paylaş 24 Eylül 2013 arkaşlar peki bu çakmak usb çeviriciler bütün cep telefonlarını şarj edermi mesela şöyle bir ürünle https://hergunozel.com/46/oto-ev-usb-coklu-cep-telefon-sarj-cihazi birde bütün usb çıkışlarındaki v. değerleri aynımıdır (bilgisayar usb.oto teyp usb vs.) Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 24 Eylül 2013 Paylaş 24 Eylül 2013 Sonradan müdahale olmamışsa, standart USB portların hepsi 5 volttur. Bu voltaj değeriyle de hemen her telefonu şarj edebilirsiniz. Bu ürünlerde önemli olan akım değeridir. Kalitesiz bir ürünün vereceği yüksek akım ile bataryanızı kısa sürede bozabilme olasılığınız olduğu gibi, yine kalitesiz bir ürünün vereceği düşük bir akımla şarj süresini işkenceye çevirebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Eylül 2013 Paylaş 26 Eylül 2013 Benim araçta denediğim 2,5 volt veriyormuş.. Bu sebeple günlerce dursa şarj edemiyordu.. Ekimde ölçü aleti ile aksesuarcıya girdim ve test ederek alıp aracıma sabitledim.. Mutlaka test ettim, piyasa çakma denenmemiş aletle dolu.. Yorum bağlantısı
Rüştü Tuncel 27 Eylül 2013 Paylaş 27 Eylül 2013 arkadaşlar merhaba bugün çoklu şarj aleti aldım ölçtüğüm değer 220 den 5.18 v çakmak girişten 5.8 v ancak cihaza 2. bir alet bağlayınca değerler aşırı derecede olmasada düşüyor buda daha uzun şarj etmesi anlamına geliyor sanırım kullanışlı pratik bir alet Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Eylül 2013 Paylaş 27 Eylül 2013 İkinci cihazı bağlayınca düşmesi normal.. boşken 5.18 volt iyi.. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 Merhaba konuyu hortlatıyorum. Aracıma kamera alacağım fakat sürekli çakmaklığa takmak yerine usb girişi yapmak daha mantıklı geliyor. Hatta usb bile kullanmadan direkt çakmaklıktan anahtar koyup kameraya bağlasam olur mu ? Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 Baska bi yerde okumustum sigorta kutusundan göğsün içinden kablo çekiyorlar hem ortada kablo görünmediği için daha estetik duruyor hemde çakmaklık slotu işgal edilmemiş oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 O cakmakliga takilan seyin ucunu+12ye yan tataftaki metal kismi saseye baglarsan istedigin seyi yapmis olursun 1 Yorum bağlantısı
İsmail Andırın 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 beyler konusu açılmışken benim aracin bagaj kısmında ledler i direnç bağlarken bi giriş gördüm bu nedir bileniniz varmı.usb girişi gibi bise ama hiçbi işlevi yok. Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 (düzenlendi) O yuvarlak yer hoparlör yerimi; onun soketi olabilir.orası aracın neresi tam çözemedim birde 20 Ekim 2014 tarihinde Fatih Demirtaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmail Andırın 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 aracin sağ çamurluk bölümü dostum hoparlör yeri üste hoparlör olsa idi sol taraftada olması gerekirdi ama orada yok Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 Baska bi yerde okumustum sigorta kutusundan göğsün içinden kablo çekiyorlar hem ortada kablo görünmediği için daha estetik duruyor hemde çakmaklık slotu işgal edilmemiş oluyor. O cakmakliga takilan seyin ucunu+12ye yan tataftaki metal kismi saseye baglarsan istedigin seyi yapmis olursunTeşekkürler, çakmaktan paralel alsam nasıl olur ? Ayrı sigorta şart mı ? Yorum bağlantısı
Mustafa Olur 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 Bundan aldım iş görüyor. Arka cam rezistansı ile aynı sigortaya bağladım. Daha iyi nasıl olur bilmiyorum. Güvenlik açısından kontak kapanınca devre dışı olsun istiyorum.http://www.aliexpress.com/item/Car-Charger-DC-Converter-Module-12V-To-5V-3A-15W-with-USB-Mounting-Hole/1837239928.html Yorum bağlantısı
Metin Özdoğan1679652626 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 ben böyle birşey yaptım gayette güzel http://i.hizliresim.com/JEMz6W.jpg - http://i.hizliresim.com/4R3V8p.jpg 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts