Selim Uça 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Merhabalar, yeni aldığım aracımın tüm dış aydınlatmalarında değişiklik yapmak istiyorum, aracım beyaz, şu an için aklımdan geçen kombinasyon aşağıdadır ve her türlü değişikliğe, yoruma ve fikir alışverişine açıktır.Arkadaşlar değerli yorumlarınızdan önce söylemeliyim ki, kısa farlarım merceklidir ve sis farlarının sarı olmadığı zaman işlevini yitireceğinin farkındayım.Kısa Far : MTEC Can Bus H11 6000K XenonUzun Far : MTEC Süper White H11 Beyaz HalojenSis Farı : MTEC Süper White H11 Beyaz HalojenPark Lambası : Dipsiz beyaz led ampulPlakalık : Dipsiz beyaz led ampulBu durumda sizce xenon, sisler ve uzunlar arasın renk uyumsuzluğu olur mu? Bunun yerine şunu tak dediğiniz ürünler varmıdır ? (Aşırı maliyetli de olsun istemiyorum) Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Merhaba Selim bey hoşgeldiniz Kısa fara 5000K yeterli olur,daha fazlası görsellikten öte bir işe yaramaz.Mtec in özellikle halojen ürünlerinden uzak durun ve diğer Çin malı ürünlerden de.H11 ampulleri Osram NBR kullanın,sis farı için beyaz ampul sağlıklı olmaz,ya orj.kullanın yada 3000K performans ampulu takın. Yorum bağlantısı
Selim Uça 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Teşekkür ederim, evet 5000K olabilir, peki mtec xenon ürünleri nasıldır? Osram night breaker önceki aracımda kullandım ve çok kısa ömürlüydü.Kısa Far : H11 5000K XenonUzun Far : HB3 Philips Diamond Vision 5000KBu nasıl olur ? Ayrıca bahsettiğiniz 3000K performans ampulu nasıl birşey, hangi ürün acaba ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Kriter, renk uyumuysa aynı tip halojen ampul kullanılması gerekir. Tabi burda sırf xenona uyum sağlasın diye performansı düşük halojenlere yönelmek ne derece mantıklı tartışılır. Yorum bağlantısı
Selim Uça 5 Aralık 2012 Yazar Paylaş 5 Aralık 2012 AurisKısa : H11Uzun : HB3Sis : H11Bu arada sislere dokunmayıp sadece kısa farlara 4300K (belki 5000K) xenon takmaya karar verdim.Sizlerden ricam çok pahalı olmayan, denenmiş, aracın elektrik tesisatına zarar vermeyecek bir marka tavsiyesi.Bostancı'da bir Tuning'ciden Tetra H11 4300 K için montaj dahil 150 TL fiyat aldım 1 yıl garantisi var hiç sorun çıkmadı şimdiye kadar diyorlar.Ne dersiniz takırmalımıyım? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 AurisKısa : H11Uzun : HB3Sis : H11Bu arada sislere dokunmayıp sadece kısa farlara 4300K (belki 5000K) xenon takmaya karar verdim.Sizlerden ricam çok pahalı olmayan, denenmiş, aracın elektrik tesisatına zarar vermeyecek bir marka tavsiyesi.Bostancı'da bir Tuning'ciden Tetra H11 4300 K için montaj dahil 150 TL fiyat aldım 1 yıl garantisi var hiç sorun çıkmadı şimdiye kadar diyorlar.Ne dersiniz takırmalımıyım?Markaya aldanmayın %90 ı çin malı isimleri ve ambalajları farklı ama içi tamamen aynı.Önemli olan araçta arıza ışığı yakmaması ve garanti kapsamında bire bir değişim yapmaları.Aslında en sağlıklı olanı OEM balast alıp DS2 soketle H 11 ampulü kullanmak hem uzun ömürlü hemde araç için en doğrusu... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Aralık 2012 Paylaş 6 Aralık 2012 Markaya aldanmayın %90 ı çin malı isimleri ve ambalajları farklı ama içi tamamen aynı.Önemli olan araçta arıza ışığı yakmaması ve garanti kapsamında bire bir değişim yapmaları.Aslında en sağlıklı olanı OEM balast alıp DS2 soketle H 11 ampulü kullanmak hem uzun ömürlü hemde araç için en doğrusu...+1Konu xenon kit sohbetine dönüşmesin lütfen. Yorum bağlantısı
Erdem Manisalı 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Arkadaşlar 2013 Toyota Auris aldım. Bilindiği üzere araçta bi-halojen farlar mevcut. Ampul tipi de HIR2. Aracın gerek kesilme çizgileri gerekse ışık parlaklığı çok iyi. Fakat tek bir sorun var o da, yan aydınlatma açılarının dar oluşu. Diğer mercekli far teknolojisine sahip olan araçlara baktığımda ışığın daha kenarlara yayıldığını görüyorum. Fakat aracımda aydınlanan alan dar olduğundan gece virajlı yollarda sıkıntı yaşıyorum. Aracıma mahsus bir durum değil çünkü bizde 2 tane yeni auris var. Her ikisinde de yanı sorun var. Her iki araca hem serviste hem de sanayide farklı ustalarda far ayarı yaptırdım fakat değişen bir şey olmadı. Sorunun mercekten kaynaklandığını biliyorum. Bunu aşmak için mercek değişimi dışında bilmediğim herhangi bir yol varmı? 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Arkadaşlar 2013 Toyota Auris aldım. Bilindiği üzere araçta bi-halojen farlar mevcut. Ampul tipi de HIR2. Aracın gerek kesilme çizgileri gerekse ışık parlaklığı çok iyi. Fakat tek bir sorun var o da, yan aydınlatma açılarının dar oluşu. Diğer mercekli far teknolojisine sahip olan araçlara baktığımda ışığın daha kenarlara yayıldığını görüyorum. Fakat aracımda aydınlanan alan dar olduğundan gece virajlı yollarda sıkıntı yaşıyorum. Aracıma mahsus bir durum değil çünkü bizde 2 tane yeni auris var. Her ikisinde de yanı sorun var. Her iki araca hem serviste hem de sanayide farklı ustalarda far ayarı yaptırdım fakat değişen bir şey olmadı. Sorunun mercekten kaynaklandığını biliyorum. Bunu aşmak için mercek değişimi dışında bilmediğim herhangi bir yol varmı?Sanmam. Japonların dot standartlı farları avrupa uyumlu ülkelere ihraç etmekten vazgeçmesi lazım. Kendi servislerine bağımlı kalınması için yapılmadık tuhaflıkları kalmadı. HIR2, HB4 ile aynı sanıyorum bişeyler bulursam bilgi veririm. Performans ampulü denersin bir de. Yorum bağlantısı
Gürkan aksoy 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 bende aurisimin ön farlarını değiştirmek istiyorum. philips in extreme vision serisininden alacağım fakat HIR2 neye tekabul ediyor bilmiyorum. H7 mi H11 mi ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 bende aurisimin ön farlarını değiştirmek istiyorum. philips in extreme vision serisininden alacağım fakat HIR2 neye tekabul ediyor bilmiyorum. H7 mi H11 mi ?Gürkan bey hoş geldiniz HIR2 - 9012 Yorum bağlantısı
Gürkan aksoy 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Hoşbulduk Mahmut Bey,evet aracımdaki standart ampuller onlar. ben onarı osram night breaker veya philips extreme visionla değiştirmek istiyorum. H11 mi almam gerekiyor. çünkü bende uzun ve kısa far ayrı değil. tek ampul var oda resimdeki ampul Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Hoşbulduk Mahmut Bey,evet aracımdaki standart ampuller onlar.ben onarı osram night breaker veya philips extreme visionla değiştirmek istiyorum. H11 mi almam gerekiyor. çünkü bende uzun ve kısa far ayrı değil. tek ampul var oda resimdeki ampulBu seri henüz çok yeni oem performans ampulü bu yüzden yok , sadece çakma diye tabir ettiğimiz ürünlerden var Eiko marka performans 9012 ampulü eBay yada aliexpress te bulabilirsiniz...Ama performansı hususunda bir şey söyleyemem... 1 Yorum bağlantısı
Gürkan aksoy 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 Merhaba,2013 Aurisime kendi halojen ampulleri zayıf kalıyor diye alternatif arayışlarına girdim. osramın nb serisinin H11 soketli olanını sipariş ettim fakat eski ampulumde h11 olmasına rağmen ampul soketine uyumsuz geldi ampulleri iade etmeli miyim? yerine ne alabilirim?geçme tırnakları da olmuyor gibisoketin resmi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 Merhaba,2013 Aurisime kendi halojen ampulleri zayıf kalıyor diye alternatif arayışlarına girdim. osramın nb serisinin H11 soketli olanını sipariş ettim fakat eski ampulumde h11 olmasına rağmen ampul soketine uyumsuz geldi ampulleri iade etmeli miyim? yerine ne alabilirim?geçme tırnakları da olmuyor gibisoketin resmiYeni Auris'in kısa ve uzun ampulü HIR2, performans ampulü bulma imkanı malesef yok. İade etmen gerekecek. Yorum bağlantısı
Gürkan aksoy 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 Yeni Auris'in kısa ve uzun ampulü HIR2, performans ampulü bulma imkanı malesef yok. İade etmen gerekecek.HB4 OSRAM NB serisi ile HIR2 aynı gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 HB4 OSRAM NB serisi ile HIR2 aynı gibi duruyor.Farklar detaylarda. Tırnakları uymuyor. Şemadaki gibi uydursan da içindeki telin geometrisi uymayabilir. Detaylı araştırmam lazım pek bulunan ampuller değil. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 İnceledim, filamanın pozisyonu ve geometrisi farklı, hir2 yerine hb4 takılırsa düzgün aydınlatma sağlanamaz. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 +1 ampullerin üzerindeki o tırnakların altında çıkıntıla mevcut bu çıkıntıların egimleride birbirinden farklı oluyor.Bunlar odaklama için çok önemli faktörler.Bu çentikler yükseklik odaklması için genel olarak fark edebiliyor.Deneyimlerim bu sonuçları netleştirmiştir. Yorum bağlantısı
Gürkan aksoy 13 Ağustos 2014 Paylaş 13 Ağustos 2014 İnceledim, filamanın pozisyonu ve geometrisi farklı, hir2 yerine hb4 takılırsa düzgün aydınlatma sağlanamaz.yardımlarınız için teşekkürler ampulleri iade ettim. sanırım performans ampulü için bekleyeceğiz. Farlarımın mercekli olmasına rağmen xenon a sıcak bakmıyorum. otomatik yükseklik ayarı ve yıkamam yok. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Ağustos 2014 Paylaş 15 Ağustos 2014 yardımlarınız için teşekkürler ampulleri iade ettim. sanırım performans ampulü için bekleyeceğiz.Farlarımın mercekli olmasına rağmen xenon a sıcak bakmıyorum. otomatik yükseklik ayarı ve yıkamam yok.O tipte performans ampulü çıkması pek mümkün değil. Maliyeti ve tüv muayenesi sıkıntılarını dert etmem diyorsan oem mercekli xenon'a geçiş yapman da iyi bir alternatif. Yorum bağlantısı
Can Köksal 25 Ocak 2015 Paylaş 25 Ocak 2015 Arkadaşlar 2013 Toyota Auris aldım. Bilindiği üzere araçta bi-halojen farlar mevcut. Ampul tipi de HIR2. Aracın gerek kesilme çizgileri gerekse ışık parlaklığı çok iyi. Fakat tek bir sorun var o da, yan aydınlatma açılarının dar oluşu. Diğer mercekli far teknolojisine sahip olan araçlara baktığımda ışığın daha kenarlara yayıldığını görüyorum. Fakat aracımda aydınlanan alan dar olduğundan gece virajlı yollarda sıkıntı yaşıyorum. Aracıma mahsus bir durum değil çünkü bizde 2 tane yeni auris var. Her ikisinde de yanı sorun var. Her iki araca hem serviste hem de sanayide farklı ustalarda far ayarı yaptırdım fakat değişen bir şey olmadı. Sorunun mercekten kaynaklandığını biliyorum. Bunu aşmak için mercek değişimi dışında bilmediğim herhangi bir yol varmı?Doğru tespit. Tam karşıya doğru mükemmel açıdalar ancak farlar yanlara zayıf kalıyor. Karanlık bir yerde yanda duran uzun ince bir cismi bazen geç görebiliyor insan. HB da da şöyle bir şey buldum, belki size faydası olur:http://www.hepsiburada.com/liste/performance-adaptif-sis-fari-sinyal-modulu/productDetails.aspx?productId=otm37a088&categoryId=20024686&SKU=OTM37A088 Yorum bağlantısı
Ömer Elmas 6 Aralık 2017 Paylaş 6 Aralık 2017 Herkese merhaba,paylaşımlar sayesinde artık konulara daha hakim durumdayım herkese teşekkürler.Fikrinizi almak istediğim konu malum Auris’in farları.HIR2 9012 denen soket yapısı ile üzerindeki ampül dışında ampül bulmak çok zor.Hal böyle olunca aydınlatmasından memnun olmadığım için tak&çalıştır ledlere yöneldim.Aldığım ürünün montajını yaptım.Eski ampüllere göre çok daha iyi bir kısa far performansı aldım ancak yükseklik ile alakalı sorunum var neredeyse uzunlar bile göz almıyor,selektör yapan yok Fotoğraflara bakarak yapılabilecek,geliştirilebilecek bir konu varsa yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler. HIR2 9012 Valeo-ICHIKOH(Merceğin markası olduğunu görmüştüm yanlış olabilir) 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Aralık 2017 Paylaş 6 Aralık 2017 Led ampuller şehir içi aydınlatılmış yollarda çok sıkıntı çıkarmıyor sizin farınızda buna bir örnek , asıl sıkıntı uzun karanlık ve siyah asfaltla kaplı yollarda , yağmur kar ve siste . İşte dananın kuyruğu tamda burada kopuyor seat leon led far bile sisli veya karlı gece yolculuklarında çok ciddi sıkıntılar yaşatıyor ... 3 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts