Oktay Toker 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Yorumum aldıgınız ürünü satış linklerinde satışa sunmanız olur,bunun için şimdi farınızı açmanız sanırım degmez.Oem bi-xenon için çalışmanızı tavsiye ederim 1 defa olsun tam olsun derim. Yada stıcı ile görüşüp bu ürünü iade edip bunun yerine elinde oem bi-xenon mercek ve takımı varsa onu almak gibi bir seçenek var mıdır ögrenin. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Elbette ki 1 en iyi seçenek.Yedek bir far seti alarak üzerinde çalışmanız lazım. Maliyete bunu ekleyin ne takarsanız takın o farla muayeneden geçemeyeceksiniz. Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 23 Aralık 2012 Yazar Paylaş 23 Aralık 2012 yuzde 99 1. secenek olacak gibi. ama hella yerine ucuz fr-x mercek buldum. http://www.aliexpress.com/item/HOT-FX-R-FXR-HID-PROJECTOR-LENS-BI-XENON-WITH-GATLING-GUN-SHROUD/474448945.htmlbenim farlar ayni astra h nin farlariyla ayni sayilir. hella takilmis astra h farlari gordum. refletorden one dogru cok cikmis grunum acisindan iyi olmamis. bu fxr iyigibi geldi. ne dersiniz?siparis verdigim mercek kitine acmadan satmayi dusunuyorum. oem balastlar cok pahali burada. yeni ev aldim baya acildim ucuz ballast kiti almak itiyorum. kotunu iyisi balast kit onerirmisiniz. ebay veya aliexpress den alacagim. selcuk bey muyaneye iki sene var. muayene zamani geldiginde arkadasda da var ayni arabadan onun farlarini takar muyaneden geciririm. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 size en ideal olanlar Bosch yada Valeo olacaktır daha hesaplı olarak bulabilirsiniz.Yazın Ülkemize gelecekseniz isterseniz gelince buradan daha uygun bulabilirsiniz.Linkteki mercekte aldıgınızın başka bir versiyonu ama performansı için Mahmut veya başka arkadaş yorum yapacaktır.Ebay hesaplı olur aliex te ben hesaplı ürünleri çok göremiyorum Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 ...hella yerine ucuz fr-x mercek buldum,bu fxr iyigibi geldi. ne dersiniz?Linkteki mercekte aldıgınızın başka bir versiyonu ama performansı için Mahmut veya başka arkadaş yorum yapacaktır.Daha öncede söylediğim gibi FX-R/TSX-R ve Morimoto sizin aldığınız merceklerden kalitelidir ama hiç bir ucuz çin malı mercek OEM mercek kalitesini ve homojen ışık dağılımını yakalayamaz.Çin malı merceklerin kesilme çizgileri ve yanal aydınlatmaları insanın hoşuna gidiyor ama homojen ışık dağılımı yok ışığı dağıtmak yerine bir yerde topluyor buda aydınlatmayı etkiliyor 1 Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 23 Aralık 2012 Yazar Paylaş 23 Aralık 2012 Fxr nin cin mali oldugunu bilmiyordum. oem sanmistim. Arastirmaya devam edeyim. Turkiyede fransaya gonderecek satici biliyormusunu? (Bu soru forum kurallarina aykiri galiba)Birde arkadaslar ballastlarda slim ne demek? Onemlimi?35-55 wat olanlar var hangisi almaliyim. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Fxr nin cin mali oldugunu bilmiyordum. oem sanmistim.Arastirmaya devam edeyim. Turkiyede fransaya gonderecek satici biliyormusunu? (Bu soru forum kurallarina aykiri galiba)Birde arkadaslar ballastlarda slim ne demek? Onemlimi?35-55 wat olanlar var hangisi almaliyim.* FX-R buradaki R - replica yı ifade eder.FX OEM mercekler de vardır ama boyutları biraz büyüktür.* Özelden ulaşırsan yardımcı olmaya çalışırım.* Slim ince,zarif demek daha az yer kaplar montajı kolay olur.* 35W almalısın 55W balast için 55W ampul alman gerekecek,maliyetleri 35W oranla fazladır. 1 Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 23 Aralık 2012 Yazar Paylaş 23 Aralık 2012 * FX-R buradaki R - replica yı ifade eder.FX OEM mercekler de vardır ama boyutları biraz büyüktür.* Özelden ulaşırsan yardımcı olmaya çalışırım.* Slim ince,zarif demek daha az yer kaplar montajı kolay olur.* 35W almalısın 55W balast için 55W ampul alman gerekecek,maliyetleri 35W oranla fazladır.mail gonderdim. Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 28 Aralık 2012 Yazar Paylaş 28 Aralık 2012 Arkadaslar hella bi-xenon mercek aldim. Simdi ballast ariyorum. asagidaki linkte hella ballast var. Bunun ikitanesi 80€ ya buldum. Bu ballastlar eski nesil degilmi? 97 model arabaya goreymis Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Arkadaslar hella bi-xenon mercek aldim. Simdi ballast ariyorum. asagidaki linkte hella ballast var. Bunun ikitanesi 80€ ya buldum. Bu ballastlar eski nesil degilmi? 97 model arabaya goreymisLink yok Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 28 Aralık 2012 Yazar Paylaş 28 Aralık 2012 Link yok Pardon unutmusum. http://www.ebay.com/itm/400373544070?item=400373544070&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&cmd=ViewItem&hash=item5d381f7486&vxp=mtr Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Bu balastın sıfırı 400-500 TL civarında İstanbul da satılıyor,verdiğin linkteki balast 120$ bu fiyata TR de Hella-Bosch Gen4 balast alabilirsin. 1 Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 28 Aralık 2012 Yazar Paylaş 28 Aralık 2012 Benim almak istedigim linktekinin aynisi. Linkteki degil. Ikisi 80€. Bu 80€ ya degmezmi sizce. Performansi nasildir? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 (düzenlendi) Kargo parası ile gen5 parasına yakın mebla oluşuyor bence buna degmez.Aynı modelin hesaplısınıda yurt dışında bulmanız epey bi zor olasılık.Bahsettiğiniz başka bir yerden 80avro düz rakam ise beklemeden alabilirsin deger.Performansı gayet iyi.Arkadaşımın aracında aynısından Hella far takım olarak orjinal var gen5 kadar olmasada tepkisi gayet güzel ve yeterli.Sellektöre sevdalısı değilsen tavsiye edilir. 28 Aralık 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 28 Aralık 2012 Yazar Paylaş 28 Aralık 2012 Kargo parası ile gen5 parasına yakın mebla oluşuyor bence buna degmez.Aynı modelin hesaplısınıda yurt dışında bulmanız epey bi zor olasılık.Bahsettiğiniz başka bir yerden 80avro düz rakam ise beklemeden alabilirsin deger.Performansı gayet iyi.Arkadaşımın aracında aynısından Hella far takım olarak orjinal var gen5 kadar olmasada tepkisi gayet güzel ve yeterli.Sellektöre sevdalısı değilsen tavsiye edilir.kargo dahil 80€ pazarlikta yapmadim, belki birazdaha iner. ben mercekleri h7 ye takacam. uzun holejenlerde kalacak. gunduzleri selektorde holegen h1 lerle yaparim. bahsetdiginiz selektor performansi gunduz selektorden bahsediyorsunuz herhalde. kisalar acikken selektorde sorun olmaz galiba.alacagim hella balastlarin linkihttp://www.leboncoin.fr/equipement_auto/408765087.htm?ca=1_ssimdi yapmayi dusundugum bi-xenon proje soyle.h7 ye hello d2s mercek takacam.h1 holejen uzunlar kalacak. bi-xenon uzun acikken holejenlerin yanmasini istemiyorum. holejenlerin sadece selektorde kullanmak istiyorum. tabi buna nasil yapacagima bilmiyorum. sizlerin yardimini bekliyorum.yada arkadaslar baska tavsiyeniz oneriniz varmi? 1 Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 3 Ocak 2013 Yazar Paylaş 3 Ocak 2013 arkadaslar ballast arastiriyorum ama hala bir sonuc alamadim. oem balastlar iyileri pahali. ucuzlar var onlarda eski. balastlarin omru 7 ile 10 sene diyorlar. bu balastlar kullanilmis omru ne kadar kalmis ALLAH bilir.neyse baska altarnetifleri arastiriyorum.morimoto xenon kit buldum. bunlar kaliteliye benziyor. turkiyede fazla kullananlar yok galiba.125€ ya komple kit olarak buldum. cift role baglama kitiyle beraber.ayni paraya 50w ve 35 wat var.sizce iyimi yoksa pahali olmamak sartiyle altarnetif oneriniz varmi? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Morimoto Amerika da çok fazla kullanılan bir marka ama ürünle ilgili bir sıkıntı yaşandığında kıtalar arası git gel garanti şartları vs. leri düşünmek lazım,bu paraya TR de Gen5 balast alınır hemde 2010-2012 model Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 3 Ocak 2013 Yazar Paylaş 3 Ocak 2013 Mahmut bey ben cok aradim bulamadim. Ebayda almanyada Fransada alibabada. Turkiyede o paraya varmi link verirmisin? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Mahmut bey ben cok aradim bulamadim. Ebayda almanyada Fransada alibabada. Turkiyede o paraya varmi link verirmisin?Sahibinden.com da arayabilirsiniz bulamazsanız bana ulaşın yardımcı olmaya çalışırım 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Ocak 2013 Paylaş 4 Ocak 2013 arkadaslar ballast arastiriyorum ama hala bir sonuc alamadim. oem balastlar iyileri pahali. ucuzlar var onlarda eski. balastlarin omru 7 ile 10 sene diyorlar. bu balastlar kullanilmis omru ne kadar kalmis ALLAH bilir.neyse baska altarnetifleri arastiriyorum.morimoto xenon kit buldum. bunlar kaliteliye benziyor. turkiyede fazla kullananlar yok galiba.125€ ya komple kit olarak buldum. cift role baglama kitiyle beraber.ayni paraya 50w ve 35 wat var.sizce iyimi yoksa pahali olmamak sartiyle altarnetif oneriniz varmi?Bulunduğun yerdeki çıkmacıları-tamircileri araştırdın mı ? Internetten bulman zor olabilir Fransa'da. Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 20 Ocak 2013 Yazar Paylaş 20 Ocak 2013 selcuk bey foruma giremedim. senin verdigin sifreyle de giremedim. bende baska email adresiyle uye oldum.morimoto xenon kit siparis verdim.bu arada dun mercek montajina basladim. ama sorunlarla yakami birakmadi. farlar firina sigmadi. bir isi tabancasi aldim. onunla farlari acdim. ilk fari acmak baya zor oldu. ama ikincisi birazdaha kolay oldu.asil sorun reflektore kirdim. aldigim isiya dayanikli yapistiricida iyi cikmadi. yapistirmiyor. dikkat etmemisim sadece dolgu icinmis. yapistirma isini aksam basladigim icin yeni yapistirici alamadim. burada bugunde butun magazalar kapali oldugu icin bugun bulmam imkansiz. bir hafta araba far sizsiz kalacak. insallah yapistirir duzgun ayarlarim. bu sekilde far ayarinida duzgun yamak cok zor. buyuk ihtimalle far almam gerekecek. neyse haftaya yapistirarak deneyecegim olmadi far alip duzgun bir sekilde yapamaya calisacam artik.bu arada mercege neyle yapistiriyorsunuz. silikon turu yapistiricimi? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Ocak 2013 Paylaş 20 Ocak 2013 Merceği sabitlemek için sadece silikon yeterli değil,civata ile sabitlenip ayar yapıldıktan sonra silikonla bunu deslekleyeceksiniz.Nasıl montaj yaptığınızı anlatabilirmisiniz? Merceği yapıştırmak için Sista RTV veya Bison RTV kullanabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 20 Ocak 2013 Yazar Paylaş 20 Ocak 2013 mercek onden fazla cikmasin diye reflektorun arkasindan takmak istedin. bu yuzden reflektor cok ince kandi. ama o da olmadi. farin arkadaki capi kucuk oldugu icin bu seferde ampulun kaplosu sorun oluyor. once onu hesaplamadim. deligi genisletemiyom yer yok. simdi refktorun onunden takacam. simdi oraya gore ince sac keserek saglastirmaya calisacam. olmazsa far alacam. acaba sadece refloktor satilirmi? yarin opeli arayip soracam. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Ocak 2013 Paylaş 20 Ocak 2013 mercek onden fazla cikmasin diye reflektorun arkasindan takmak istedin. bu yuzden reflektor cok ince kandi. ama o da olmadi. farin arkadaki capi kucuk oldugu icin bu seferde ampulun kaplosu sorun oluyor. once onu hesaplamadim. deligi genisletemiyom yer yok. simdi refktorun onunden takacam. simdi oraya gore ince sac keserek saglastirmaya calisacam. olmazsa far alacam. acaba sadece refloktor satilirmi? yarin opeli arayip soracam.Çıkmacılarda camı kırık farları ucuza satarlar onlardan alıp reflektörünü kullanabilirsiniz.Siz merceği reflektörün arkasından mı geçirmek istediniz peki bunu bir yerde mi gördünüz yoksa kendiniz mi mantık yürüttünüz merak ettim ? Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 20 Ocak 2013 Yazar Paylaş 20 Ocak 2013 (düzenlendi) Çıkmacılarda camı kırık farları ucuza satarlar onlardan alıp reflektörünü kullanabilirsiniz.Siz merceği reflektörün arkasından mı geçirmek istediniz peki bunu bir yerde mi gördünüz yoksa kendiniz mi mantık yürüttünüz merak ettim ?simdi kirik olani tenekeden birazda kalin metalle saglamlastirdim. mercegi vidalamak icin o meltalleri kulak yaptim. arabayi takip vidalamam lazim. dun kar yagiyordu. sulu kar. bugunde -10 derece soguk araba buz kapli. kaportayi acamadim.reflektorun arkasindan takmak kendim gelistirdigim bir mantik. dunya kadar video izledim foto baktim hic gormedim. ilk ben uyguluyom. benim icadim.mercek montajli astralara baktim benimkiyle ayni sayilir mercek reflektorden cok cikmis. arkadan takinca cikmiyordu. en azindan ben oyle dusunmustum. 20 Ocak 2013 tarihinde osman ermis tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts