Mahmut Akbulut 20 Ocak 2013 Paylaş 20 Ocak 2013 Siz den küçük bir ricam olacak mesajlarınız da yazım ve imla kurallarına biraz daha dikkat ederseniz hem güzel Türkçe mize gerekli hassasiyeti göstermiş hem de forum kuralını yerine getirmiş olursunuz... Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 20 Ocak 2013 Yazar Paylaş 20 Ocak 2013 Siz den küçük bir ricam olacak mesajlarınız da yazım ve imla kurallarına biraz daha dikkat ederseniz hem güzel Türkçe mize gerekli hassasiyeti göstermiş hem de forum kuralını yerine getirmiş olursunuz...simdi pkudum mesajimi ben anlamakta zorluk cektim. dikkat ederim elimden geldigince. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Ocak 2013 Paylaş 20 Ocak 2013 simdi pkudum mesajimi ben anlamakta zorluk cektim. dikkat ederim elimden geldigince. Anlayışınız ve nezaketiniz için teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 20 Ocak 2013 Yazar Paylaş 20 Ocak 2013 iki gunluk geceli gunduzlu ugraslardan sonra nihayet mercekleri sabitlemeyi basardim. soguk kar buz demeden calismanin emegini aldigimi saniyorum.ama daha bitmedi. saglam bir silikon alip onumuzdeki hafta sonu tamamlamayi dusunuyorum.morimoto d2s ballast aldim. ama daha gelmedi. 30 dolara gecici cin mali kit almistim. ampullerin birinin ataslari kirildi. birinde odaklama sorunu var. insallah bu hafta gelir.arkadaslar aldigim setin role li baglanti seti var. daha once canbus ara adaptoru almistim. sizce hangi baglanti sekline secmeliyim.uzunlari gunduz fari gibi kullanip bi-xenon uzun kisa olarak kullansam uzunlarin hata gostermemesi icin ne yapmaliyim. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Ocak 2013 Paylaş 20 Ocak 2013 Elinize sağlık kesilme çizgilerinin duvara yansıma resimlerini de eklermisiniz?Uzunları dimleyerek DRL yapabilirsiniz bence uzun far bi-xenon la selektör yapmaya devam etsin ikisi birleştiğinde selektör daha kuvvetli ve fark edilir olacaktır.İlanlar bölümünde halojen DRL satışı var http://www.geceucusu.com/topic/5251-satilik-elektronik-gunduz-fari-sistemi/ Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 20 Ocak 2013 Yazar Paylaş 20 Ocak 2013 Elinize sağlık kesilme çizgilerinin duvara yansıma resimlerini de eklermisiniz?Uzunları dimleyerek DRL yapabilirsiniz bence uzun far bi-xenon la selektör yapmaya devam etsin ikisi birleştiğinde selektör daha kuvvetli ve fark edilir olacaktır.İlanlar bölümünde halojen DRL satışı var http://www.geceucusu.com/topic/5251-satilik-elektronik-gunduz-fari-sistemi/Tesekkurler mahmut bey. Arabayi yerinden oynatmadim. Hertarafi buzdu. Bittikten sonra koyarim duvar resmini Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 İşte bu yüzden yedek far alıp üstünde çalışın demiştim. Hepimizin yaşadığı şeyler bunlar. Reflektörü ayrı bulman zor çıkma araştırman lazım. Ama yılmak yok Soğuk havada salep iyi gider Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 21 Ocak 2013 Yazar Paylaş 21 Ocak 2013 İşte bu yüzden yedek far alıp üstünde çalışın demiştim. Hepimizin yaşadığı şeyler bunlar. Reflektörü ayrı bulman zor çıkma araştırman lazım. Ama yılmak yok Soğuk havada salep iyi gider Kirilan reflektoru tamir etdim. Ince sac kesip yamadim. Baya saglam oldu. Ama dun resmen dondum. Cumartesi gecesi yagmur yagdi. Yagan yagmur arabanin uzerinde dondu. Kapilari ve capotu zor acdim. Fari camsiz taktim mercekleri vidaladim ve yandigini gordum ya sogu falan unutdum. Cumaya kadar evde yokum. Artik cumartesi mercegin etrafina silikonlayip kapatacagim. Siparis verdigim morimoto kit insallah cumartesiye kadar gelir. Yoksa 1 haftada xenonsuz yatacak araba. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Ocak 2013 Paylaş 23 Ocak 2013 selcuk bey foruma giremedim. senin verdigin sifreyle de giremedim. bende baska email adresiyle uye oldum.Başka mail adresiyle yeniden üye olmayın, önceki kullanıcı adınızla giriş yapabiliyor olmanız lazım yapamıyorsanız, şifremi unuttum linkinden mail adresinize yeni şifre alabilirsiniz, yine de olmuyorsa benimle temasa geçin. Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 24 Ocak 2013 Yazar Paylaş 24 Ocak 2013 Başka mail adresiyle yeniden üye olmayın, önceki kullanıcı adınızla giriş yapabiliyor olmanız lazım yapamıyorsanız, şifremi unuttum linkinden mail adresinize yeni şifre alabilirsiniz, yine de olmuyorsa benimle temasa geçin.Tesekkurler oldu simdiŞ harfinden kaynaklanlis. Ben hep ermis yaziyordum. (Ermiş) olacamis:) 1 Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 25 Ocak 2013 Yazar Paylaş 25 Ocak 2013 Arkadaslar morimoto xenon kit geldi. Cok kaliteli gorunuyor. Farlari takmadan denedim. Baya hizli gorunuyor. Ilk yaktigimda isinmadan seloktor yaptim. Flas gibi patliyor:) Artik bu hafta farlari toplarim. Ben daha once ballast a takilan canbus aparat almistim. Kitle beraber role setide geldi. Hangisiyle baglamaliyim sizce. Canbus kit cin mali oldugundan roleli baglanti yapmak daha mantikli gibi geliyor. Role li baglantida farin birinde tetik alacam obur far ne olacak. O bastami kalacak. Bosta kalacaksa hata vermezmi? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 Canbus kiti kullanın röle için extra kablo tesisatı çekmek gerekecek,sonuçta aldığınız morimoto xenon kit de çin malı Bu aldığınız kit canbus değil mi?Ben sanki Morimoto 3Five lerin arıza ışığı yakmadığını duymuştum ama emin değilim... Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 25 Ocak 2013 Yazar Paylaş 25 Ocak 2013 (düzenlendi) Arabada daha denemedim. Insallah yarin takacagim. Kitin yaninda role seti geldi. Ondan ariza isigi yakiyor diye dusundum insallah yakmaz. Ama cok kaliteli gorunuyor. Cin malina benzemiyor. Eger hizi selektorde idare ederse uzunlari gunduz fari olarak kullanacam. 25 Ocak 2013 tarihinde Osman Ermiş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 28 Ocak 2013 Yazar Paylaş 28 Ocak 2013 Arkadaslar kusura bakmayin yine kara degisikligi oldu. Ne niyetle basladim simdi is nereye geldi. Far reflektoru krildigi icin yamadim falan ama bi turlu ayar yapamadim. Yani far arayisina girdim. Far ararken orginal zafira b bi-xenon far buldum iki si 350€ sifir. Sormak istedigim bu farlari morimoto ballast la kullancam. Bir sorun olurmu? Benim arabanin fisi olmayacak uydurmazyon yapilcak. Bi sorun olurmu? Yorumlarinizi bekliyom. Fazla masraftan kacarken durum nerelere geldi. Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 30 Ocak 2013 Yazar Paylaş 30 Ocak 2013 fişler olur şöyle olur eski kırık farların soketini bu fara geçireceksiniz ama büyük ihtimal uymalı uymuyorsa dediğim sistem birde diot gerekecek 6A10 yapamazsanızda yardımcı oluruz yine ama benim bildiğim o farlar d1s.. Tesekkurler bektas bey. D1s degil. D2s oldugu kesin. Ama asagiya aciklamasina ekliyorum d2s/h7 yaziyor. H7 de oluyor anlamindami yoksa h7 secenegi oldugu anlamindami?RetourProjecteur principal BOSCH : 0 301 214 283Numéro(s) court(s) : E1 1920 1921 Référence constructeur (Numéro OEM) : MAGNETI MARELLI :710 301 214 283 - LPL 422OPEL :93187688Caractéristiques :▪ Article complémentaire / Info complémentaire 2 : sans lampe à décharge▪ Article complémentaire / Info complémentaire 2 : sans boîte d'allumage▪ Article complémentaire / Info complémentaire 2 : sans contrôle/syst. du Xenon▪ Article complémentaire / Info complémentaire 2 : avec contrôle syst./correct° automat. de la portée lumineuse▪ Forme de piston de lampe : D2-S▪ Forme de piston de lampe : D2-S/H7▪ Forme de piston de lampe : PY21W▪ Forme de piston de lampe : W5WL'article est composé de :1 X Kit adaptateur, phare 1 307 010 2691 X Kit adaptateur, phare 1 307 010 2701 X Etrier de fixation 1 307 010 265 Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 31 Ocak 2013 Yazar Paylaş 31 Ocak 2013 H7 uzun kısmın ampulü d2s ise güzel morimotolar kullanılabilir dilenirse oem ballast far altına monte edilebilir eski far yükseklik motoru uyabilir fiziksel olaral elektronik olarakda kablo sistemini geçirerek uydurabiliriz istanbulda olsaydınız yardımcı olurduk canlı canlı Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 31 Ocak 2013 Yazar Paylaş 31 Ocak 2013 bi-xenon d2s var sanırım birde skoda roomster daki gibi h7 bi-halojen yani bu anlam çıkıyor bi araştırınBeni supheye sokan o. Bende suphelendim. Satan anlamiyor fazla d2s diyor. Ampul soketinin fotografini istiyeyim o zaman anlasilir galiba. Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 1 Şubat 2013 Yazar Paylaş 1 Şubat 2013 far kapağını açsın arakdan bir fotoğraf çeksin o zaman işlem tamam olur D2s oldugu kesinlesti. 300€ ya anlastik. Artik baglantilarda sorun olacak. Onuda sizlerin sayesinde cozecez. Bu morimoto ballastlar ariza isigi yakti. Canbus adopter le bagladim. Ama birtanesi bazen yanmiyor. Sorun var galiba. Morimotolar role baglanti seti ile geldi. Onunla baglamayi dusunuyorum. Kisa fardan tetikliyecem. Sonra kisalar ariza vermiyecekmi? Aldigim farin holejen uzun yok. Selektorde yapabilmem icin nasil baglanti yapmam gerekiyor? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 D2s oldugu kesinlesti. 300€ ya anlastik. Artik baglantilarda sorun olacak. Onuda sizlerin sayesinde cozecez. Bu morimoto ballastlar ariza isigi yakti. Canbus adopter le bagladim. Ama birtanesi bazen yanmiyor. Sorun var galiba. Morimotolar role baglanti seti ile geldi. Onunla baglamayi dusunuyorum. Kisa fardan tetikliyecem. Sonra kisalar ariza vermiyecekmi? Aldigim farin holejen uzun yok. Selektorde yapabilmem icin nasil baglanti yapmam gerekiyor?Osman bey resimdeki soket D1S ve mercek Bosch D1S bi~xenon... Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 2 Şubat 2013 Yazar Paylaş 2 Şubat 2013 (düzenlendi) Osman bey resimdeki soket D1S ve mercek Bosch D1S bi~xenon...Tesekkurler mahmut bey d1s mis. Ben ampul yuvasina bakinca d2s sanmistim. Detayli bakinca bende fark etdim. Fisinden bilmeliydim d1s oldugunu. Peki benim ballast larla d1s calismazmi? Sanirim hayir:(Peki d2s ampul koymanin yolu varmi? Simdilik idare etcek. Ileride d1s ye gecerim. Ve orginal ballast alirim. Bi-xenon oldugu icin sanirim d1s daha iyi hiz yonunden. 2 Şubat 2013 tarihinde Osman Ermiş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 Tesekkurler mahmut bey d1s mis. Ben ampul yuvasina bakinca d2s sanmistim. Detayli bakinca bende fark etdim. Fisinden bilmeliydim d1s oldugunu. Peki benim ballast larla d1s calismazmi? Sanirim hayir:(Peki d2s ampul koymanin yolu varmi? Simdilik idare etcek. Ileride d1s ye gecerim. Ve orginal ballast alirim. Bi-xenon oldugu icin sanirim d1s daha iyi hiz yonunden.Elinizdeki balastları OEM balast tedarik edene kadar kullanabilmeniz için çok basit bir işlem yapabilirsiniz....Bosch merceğin arkasındaki D1S ampul yuvasını tutan 3 tane tork başlı küçük vida var,onları ve yuvayı sökün,D2S ampulü takın ve o çıkardığınız vidalara uygun ölçülerde pul ilave ederek yerlerine sıkın,böylece D2S ampulu yerinden oynamayacak şekilde montajlamış olacaksınız... Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 2 Şubat 2013 Yazar Paylaş 2 Şubat 2013 (düzenlendi) arkadasalar su meshur morimoto kit ile cin mali xenon kit arasindaki fark ne sizce?http://www.youtube.com/watch?v=nQYppHl-h2Ahttp://www.youtube.com/watch?v=MWIOnamnxPE 2 Şubat 2013 tarihinde Osman Ermiş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 İkisi de Çin malı ama aralarında kalite farkı var Morimoto 3Five diğerlerine göre daha dayanıklıdır ama morimoto dahil diğer tüm Çin malı balastlar ile farlar kapalı iken yapılan selektör balastı yakar... Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 2 Şubat 2013 Yazar Paylaş 2 Şubat 2013 (düzenlendi) İkisi de Çin malı ama aralarında kalite farkı var Morimoto 3Five diğerlerine göre daha dayanıklıdır ama morimoto dahil diğer tüm Çin malı balastlar ile farlar kapalı iken yapılan selektör balastı yakar...mahmut bey ben morimotoyu farlara taktim. ama buyuk hayal kirikligina ugradim. cunku holejendeyken daha iyi bir aydinlatmam vardi. morimotolar takili iken sanki farlar hic yanmiyordu.aslinda ciplak gozle daha belirgin belli oluyor. ilk video da daha belli cinmali ampul daha iyi aydinlatiyor. morimotonun aydinlatmasina hic begenmedim. bu xenon projesinde bosa harcadig paralardan biri bu morimoto. sizleri DINLEMEMEMIN bir cezasi bana 3 Şubat 2013 tarihinde Osman Ermiş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 projesinde bosa harcadig paralardan biri bu morimoto. sizleri dinlememin bir cezasi bana * Osman bey sanıyorum bizleri dinlememenizin sonucu bu,çünkü biz konunun en başından beri OEM ürün kullanın diye uyarıda bulunduk bu yanlış ifadeyi düzeltmenizi rica ediyorum...* Aydınlatma farkını anlayabilmemiz için resimleyip paylaşırmısınız?Çok merak ettim halojen merceksiz far mercekli xenon fardan nasıl daha fazla aydınlatıyor?* Şunu da netleştirelim Morimoto Çin malıdır sadece diğer Çin malı xenon kitlerden bir gömlek üsttedir... Yorum bağlantısı
Recommended Posts