Osman Ermiş 17 Şubat 2013 Yazar Paylaş 17 Şubat 2013 Farlari soktum tektek kontrol etdim. Farin biri duzgunken birinde sorun vardi. Dioda degistirdim sorun duzeldi. Arabaya tekrar taktim ilk duzgundu sonra yine ayni oldu. Sanirim diod patladi. Farlar acikken uzunlari yakinca sorun baskiyor. Farlar sokukken sadece uzunlari elektirik vermistim. Uzun ve kisalar da elektirik varkenken sanirim diodu patlatiyor Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 17 Şubat 2013 Yazar Paylaş 17 Şubat 2013 Bektas sagdaki. 6a10http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330833391205&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1804wt_685 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 Geriye doğru çok gitmedim ama farlar kapalı sellektörle xenon yakmak istiyorsanız bunu farın içinde yapmanız çok sağlıklı değil.. Araçta orjinal kısa ve uzun farlar için roleler yok mu... ?Diyodu, uzun far role çıkışından kısa far role tetiğine bağlayacaksınız.. Far içinde bunu yapmaya çalışırsanız, uzun fara aşırı yük bindirirsiniz.. Başka bir şey konuşuyorsanız, özür diler uzaklaşırım Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 18 Şubat 2013 Yazar Paylaş 18 Şubat 2013 Geriye doğru çok gitmedim ama farlar kapalı sellektörle xenon yakmak istiyorsanız bunu farın içinde yapmanız çok sağlıklı değil.. Araçta orjinal kısa ve uzun farlar için roleler yok mu... ?Diyodu, uzun far role çıkışından kısa far role tetiğine bağlayacaksınız.. Far içinde bunu yapmaya çalışırsanız, uzun fara aşırı yük bindirirsiniz.. Başka bir şey konuşuyorsanız, özür diler uzaklaşırım Mehmet bey dogru seyi konusuyoruz. Benim arabanin orginal farlari cift reflektorluydu. Orginal bi-xenon farlar buldum. Bunda sadece bi-xenon mercek var. Uzun reflektor yok. Bu farlari orjinal sekilde baglatsam ve aracin beynine isletsem herhalde bir araba parasi gider Yeni aldigim farlarla arabanin soketinin baglantilari ayni degildi. Ben uydurdum hepsine. Simdi sorun farlar kapali iken selektor. Gerisi normal calisiyor. Diodlari taktiktan sonra kisalar kapali iken selektor yapinca normal calisiyor. Ama kisalar yanikken uzunlari acinca diodlar oluyor. Dun uc sefer denedim ayni sorun devam etdi. Mehmet bey dediginiz role ler nerde oluyor. Ne yapmam gerekiyor daha detayli aciklarmisin? Ben fransadayim bir elektrikciye goturemiyorum. Elektrikci yok zaten normal garaglar var onlarida derdime anlatamam. Yani yapmak istedigimi yapmazlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 Ben geçmişte ford aracım için yaptım bunu... Orjinal yapısı H4 idi yani uzuna alınca kısa sönerdi.. Ben çift reflektörlü far takmıştım.. Uzuna geçince kısaların sönmemesi için Uzun far role çıkışından, kısa far tetik ucuna 1N4007 bağlamıştım.. Yıllarca sorunsuz kullandım.. Şu anda sizin sorununuz sadece sellektör anladığım kadarıyla.. Normal uzun kısa geçişlerinizde sorun olmaması gerek... Tabi bağlantıları doğru yapabilmişseniz.. Diyotun bozulma sebebi, sellektör yaptığınızda tüm yükün diyotlara binmesidir.. Şu konuyu inceleyin.. yapılması gereken bunun aynısı.. http://www.fordclubtr.com/forum/topic/180237-kisa-uzun-far-r246lelerinin-arasina-diyot-uygulamasi/Bu roleler gelende motor kaputu altında aküye yakın bir yerdeki sigorta kutusundadır ama Zafirada tam nerededir bilmiyorum.. Ama mutlaka vardır ve yan yanadır.. Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 18 Şubat 2013 Yazar Paylaş 18 Şubat 2013 Ben geçmişte ford aracım için yaptım bunu... Orjinal yapısı H4 idi yani uzuna alınca kısa sönerdi.. Ben çift reflektörlü far takmıştım.. Uzuna geçince kısaların sönmemesi için Uzun far role çıkışından, kısa far tetik ucuna 1N4007 bağlamıştım.. Yıllarca sorunsuz kullandım.. Şu anda sizin sorununuz sadece sellektör anladığım kadarıyla.. Normal uzun kısa geçişlerinizde sorun olmaması gerek... Tabi bağlantıları doğru yapabilmişseniz.. Diyotun bozulma sebebi, sellektör yaptığınızda tüm yükün diyotlara binmesidir.. Şu konuyu inceleyin.. yapılması gereken bunun aynısı.. http://www.fordclubtr.com/forum/topic/180237-kisa-uzun-far-r246lelerinin-arasina-diyot-uygulamasi/Bu roleler gelende motor kaputu altında aküye yakın bir yerdeki sigorta kutusundadır ama Zafirada tam nerededir bilmiyorum.. Ama mutlaka vardır ve yan yanadır..Tesekkurler mehmet bey. Suan deplasmandayim. Verdigin linki inceleyip hafta sonu deneyecegim. Olmazsa farlar acik dolasagim izine kadar:) tr de yaptiracak bir elektirikci bulurum artik. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 Tesekkurler mehmet bey. Suan deplasmandayim. Verdigin linki inceleyip hafta sonu deneyecegim. Olmazsa farlar acik dolasagim izine kadar:) tr de yaptiracak bir elektirikci bulurum artik.Denizli'de Hakan Tarım var, internet kafeci.. onu bulun, yardımcı olur, elinden iş gelir Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 18 Şubat 2013 Yazar Paylaş 18 Şubat 2013 Denizli'de Hakan Tarım var, internet kafeci.. onu bulun, yardımcı olur, elinden iş gelir Tesekkurler mehmet bey. Insallah o zamana kadar sorunu cozerim. Cozemezsem tavsiyenizi degerlendircem. Buyuk ihtimalle istanbulada ugrayacam. Insallah Bir aksilik olmazsa. Istanbuldaki ustalardanda yardim istiyebilirim:) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 Tesekkurler mehmet bey. Insallah o zamana kadar sorunu cozerim. Cozemezsem tavsiyenizi degerlendircem.Buyuk ihtimalle istanbulada ugrayacam. Insallah Bir aksilik olmazsa. Istanbuldaki ustalardanda yardim istiyebilirim:)Tuzla'da Misafir.. Yolda durmana bile gerek yok, geçerken çözer sorununu 2 Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 19 Şubat 2013 Yazar Paylaş 19 Şubat 2013 Tuzla'da Misafir.. Yolda durmana bile gerek yok, geçerken çözer sorununu Servet bey herkese baya yardim etmis. Forumda cok sayida yazilarini okudum. Ama benim olaya bir el atmadi Mehmet bey verdigin linke inceledim. Uzun kisa rolerini bulup ben yapabilirim diod eklemeyi. Ancak aklima takilan su oldu. Bu islemde uzuna elektirik veriyorlar. Ben ise kisaya verecem tam. Tersine yaparak. Ama anormal olan farlar kapali iken selektor yaptigimda kisalarda elektirik olmuyor ve bu sekilde elektirik veriyoruz. Ama farlar acikken kisalarda uzunlarda elektirik oluyor. Yani diyorum benim bagladigim diodlar bu yuzdenmi yaniyor? Bilmiyorum sadece oyle mantik yurutuyorum belki alakasi yoktur. Zaten kisalar kapali iken selektor etdigimde sorun olmuyor. Kisalar acikken uzunlari acinca diod yaniyor. Siz ne dersiniz? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Şubat 2013 Paylaş 19 Şubat 2013 Yok yok, okuduğun ve benim bahsettiğim işlemlerin hepsinde uzundan kısaya elektrik veriliyor..Yani sen sinyal kolunu çekince, uzun far hattına giren elektrik diyot aracılığıyla kısa far rolesini tetikleyecek, bu sayede kısa farların yanmış olacak..Bu esnada perde de çekili olduğu için direk uzunlar çakmış olacak... Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 19 Şubat 2013 Yazar Paylaş 19 Şubat 2013 Yok yok, okuduğun ve benim bahsettiğim işlemlerin hepsinde uzundan kısaya elektrik veriliyor..Yani sen sinyal kolunu çekince, uzun far hattına giren elektrik diyot aracılığıyla kısa far rolesini tetikleyecek, bu sayede kısa farların yanmış olacak..Bu esnada perde de çekili olduğu için direk uzunlar çakmış olacak...Tesekkurler mehmet bey bu hafta sonu deneyecegim. Yanlis yazmisim uzunlari degil kisaya elektirik veriliyor. Kisalar yanikken uzunlari acinca her ikiside yandigi icinmi diod zarar gorebiliyor diye aklima gelmisti Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Şubat 2013 Paylaş 19 Şubat 2013 Böyle bir sebeple zarar görmez.. Kapasitesinin üstünde yüke maruz kalırsa zarar görür ancak benim tarif ettiğim metodda, çekeceği akım, miliamperler seviyesindedir.. Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 20 Şubat 2013 Yazar Paylaş 20 Şubat 2013 Peki uzun kisa rolelerin hangisi oldugunu nerden anlariz?Asagidaki galiba astra icin olanlar. Zafiranin bosch olmasi lazim. Ama ayni resmdeki gibi. Resimden anlasilirmi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 Söktüğün kapağın içinde yerleşim planı var Ama sen oto elektrikçiye git bence... Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 23 Şubat 2013 Yazar Paylaş 23 Şubat 2013 Relelerin yerlesim semasi yok. Ama farin icinden 6a10 diot bagladim simdi oldu. Ama ariza veriyor uzunlar. Simdilik parelel h1 ampul bagladim. Izole etdim ama kalici cozum icin ampullerin yerine direncmi baglamam gerekiyor? Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 24 Şubat 2013 Yazar Paylaş 24 Şubat 2013 Evet direnç iş görecektir direnç değerini Servet abi yazacaktırServet bey suana kadar bu konuya hic yazmadi. Insallah yazar Dun 200km uzakta dugun vardi. Dugunden gece dondum. Haftalar boyu ugrastan sonra isigi gorunce butun cektigim sikintilari unutdum Simdi sadece paralel bagladigim ampuller korkutuyor beni. Biryerleri yakarim diye korkuyorum. Gece gelirken yollar bostu ama uzunlara fazla acamadim. Morimoto ballastlar idare ediyor. Selektor ediyorum art arda simdilik sikinti yok. Tek sikinti d1s mercege d2s ampul takmam. Ampul yerine tam oturmadigindan kesilme cizgisi iyi degil. Ampule birsey olsa sokmek icin tampona ve farlari sokmem gerekecek. O yuzden gen 5 i gecmem gerekecek. Motoruda yanlis baglamisim ayar dugmesinde farlari asagi indirdigimde farlar yukari kalkiyor. O da onemli degil simdilik. Su linkteki direnc olurmu?http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150667842209&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_22444wt_1048 Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 24 Şubat 2013 Yazar Paylaş 24 Şubat 2013 Ben uzunlari perdeyi bagladim. Hata verdigi icin simdilik parelel ampul bagladim. Direnc baglamak istiyorum. Nasil bir direnc baglamam gerekiyor. Yardimci olurmusunuz?Mesala su linkdeki direncler olurmu?http://www.ebay.fr/i...redirect=mobile Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 Osman, 5-8 ohm arası 50 watt alüminyum dirençler 10tl civarında. Denizli 'de bulamaz isen, 0212 243 0906 nolu telefonu arayıp, Münir beyden kargo etmesini isteyebilirsin. Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 24 Şubat 2013 Yazar Paylaş 24 Şubat 2013 Gen5 kadar hizli koito su mu oluyor?Aliexpress de baya ucuz. Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 24 Şubat 2013 Yazar Paylaş 24 Şubat 2013 Osman, 5-8 ohm arası 50 watt alüminyum dirençler 10tl civarında. Denizli 'de bulamaz isen, 0212 243 0906 nolu telefonu arayıp, Münir beyden kargo etmesini isteyebilirsin.Tesekkurler servet bey. Ben fransada oturuyorum. Onun icin ebaydan alacagim. Bu arada ayni gunde dogmusuz Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Gen5 kadar hizli koito su mu oluyor?Aliexpress de baya ucuz.Aliex 286$ diyor TR de bu fiyata 2 takım alınır.Bence eBay dan bakın daha uygun olur Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 25 Şubat 2013 Yazar Paylaş 25 Şubat 2013 Set olarak alindiginda 286$ diyor. Ama sadece ballastlari aldindiginda iki tanesi 90$. Ebayde de ayni sayilir. Herhalde bahsedilen koito bunlar?http://www.aliexpress.com/item/Kioto-D1s-Original-Japan-xenon-Ballast-Buick-La-Crosse/661108256.htmlhttp://www.ebay.com/itm/230793622541?_trksid=p3984.m1423.l2649&item=230793622541&viewitem=&sspagename=STRK:MEWAX:IT&vxp=mtr Yorum bağlantısı
Misafir 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Tesekkurler servet bey. Ben fransada oturuyorum. Onun icin ebaydan alacagim.Bu arada ayni gunde dogmusuz Şimdi hatırladım Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 25 Mart 2013 Yazar Paylaş 25 Mart 2013 Arkadaslar su ballastlari aldim. Acaba cakma olup olmadigini nerden anlariz? Yani cakma olma ihtimali varmi?Evde olmadigim icin ben daha canli gormedim. Hanim cekti resimleri gonderdi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts