İçeriğe Yönlendir

D2S/D1S xenon merceğe halojen ampul takmak

Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

şu muayeneden kalan, sonradan yapılan mercek modifiyeleri için acaba bir ara parça var mı diye çok zamandır bakıyordum. tersi uygulamalar için bolca aparat var ama d2s merceğe h7 ampul takmak için ürün göremedim.

neyse bu gün başka bir şey bakarken şunlar gözüme ilişti ama şeklini çözemedim.

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230763624734&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en

fikri olan var mı?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Ampul içine yerleştirilip yerine oturtup çevirilerek takılıyor gibi yada olmayabilir sıkıştırma aparatı uyumluda olabilir,resimlerden böyle anladım.Kullanılabilir bir parça diye düşünüyorum.Fiyatıda bence iyi. :good1:

Ayrıca D1s mercegede uyumlu gibi geldi.Üniversal gibi.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ampul içine yerleştirilip yerine oturtup çevirilerek takılıyor gibi yada olmayabilir sıkıştırma aparatı uyumluda olabilir,resimlerden böyle anladım.Kullanılabilir bir parça diye düşünüyorum.Fiyatıda bence iyi. :good1:

Ayrıca D1s mercegede uyumlu gibi geldi.Üniversal gibi.

Bu ürün BMW 3 serisi xenon farların ampul tutucusu üniversal değil abi...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hım. :unknw:

İç genişliği sanki ampul takılabilir gibi geniş geldi.Gözümde öyle canlandı.Ampulün dış çerçevesi kesilse oturur sanki ama çokta lazım olmaz öyle olunca.

O vakit daha bu amaca uygun aparat hala yapılmamış demek ki.En ideal yol ampulü tıraş etmek sakalından ayıklamak oluyor. :good1:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Google çevirinin yazılana yanıtı böyle.

BMW H7 HID Ampul Adaptör Tutucu

Durumu: Yeni

H7 HID Xenon ampul tek parça dönüşüm adaptörleri sahipleri için özel olarak tasarlanmış uygun

BMW için ideal bir uyum E39-2 528 535 3-Serisi ...

Sadece halojen kapsül farlar için! Bu özgün soketi bozmadan orjinal far konut hızla sıkıca sonrası kitleri H7 HID ampul yerleştirmek için izin verir!

Kullanım Kolay kurulum ve dayanıklı

Renk: siyah, gibi resimler

Net ağırlık: yaklaşık. 15g

Halojen ampul yuvasına xenon ampul takılabilmesi için adaptör olarak anlıyorum.

Aranılan bunun tersi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Dinçer Karagöz

Sevgili arkadaşlar bir yıl önce 2010 model opel astra sedan aracıma hella bixenon far taktım Eylül de muayene var eski farları sattım şimdi bu şekilde muayeneden geçmeyeceği de aşikar d2s ampüller var onların yerine fazla sağını solunu kurcalamadan h7 ampül nasıl takacağım yardımcı olabilirmisiniz balastları sökmeden olurmu bu iş

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Hekim Limanoglu

Arkadaşlar merhaba ismim Hekim, 36 yaşındayım ankarada oturmaktayım. Aracım golf 5. Aracıma bosch bixenon far taktırma niyetindeyim .

Acaba bu farların d1s yuvasına sadece muayeneye giderken takmak üzere h7 halojen far takılabilir mi? Muayneden önce komple farları değiştirme imkanım yok, sadece ampülleri değiştirebilirim, olmazsa bixenondan vazgeçip h7 li far alacağım.

Konu xenon farlıları daha çok ilgilendirdiği için buraya açtım.

Şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Ali Erkiş

Sayın hocam çok araştırdım ama d2s h7 dönüşümü bulamadım forum da yardımcı olursanız

On 26.03.2014 at 00:39, Mahmut Akbulut yazdı:

Uydurulur muayeneden de geçer forum içinde biraz arama yaparsanız resimli anlarımlar mevcut...

Sayın hocam çok araştırdım ama d2s h7 dönüşümü bulamadım forum da yardımcı olursanız

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Aparat bulmanız zor. Farın markası ne, (orjinal değil demişsiniz) ampulü ne? Genelde tırnaklarını eğip büküp telle bağlıyolar.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

H7 ampül çevresi 35 mm, 32 mm yapılacak, merceğin iç yuvası gerekir ise taşlanacak, ampül tam girsin diye. İlave olarak d ampül üzerinde olan iki çentik yeri halojen ampül kenarına açılacak. Ne gariptir ki optik tam olarak tutuyor ve şok iyi aydınlatma verimi oluyor 

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Mercek yapısı xenon optiğine göre tasarımlşı olduğu için ve halojen ampulde tam oturmayacağı için anlamı yok.Uyumlu olsa idi balast girişine h7 soket takmak belki yeterli olabilirdi,Bundada balast akımı ile ampul akımı da aynı olmayacağından kontrol ünitesi belki hata verebilir bu sadece bir tahmin.Ayrıca merceğinizi değiştirmeden ne yaparsanız yapın aydınlatma için aracın orijinalinde  xenon gibi iyi bir oem parça varken başka çözüm bulmanız zor.Başka bir düşünceniz yoksa tabiki.

Araç konusu altından devam ederseniz bence daha faydalı olacaktır.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Her ne kadar orijinal yapıyı bozmanızı tavsiye etmesemde ,aklıma açılmış bir konu geldi,isterseniz inceleyin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...