İçeriğe Yönlendir

Peugeot 206 Xenon Far Uygulaması

Etem Şenkurt

Recommended Posts

Samet Daş
(düzenlendi)

D2s hella mercek kullanırsanız sığdırmakta sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Mercekleri çıkma parça satan yerlerden yada sahibinden.com dan bulabilirsiniz. Ampülleri ister sıfır alın isterseniz onları da çıkma kullanın. D2s ampül tutucusu forumdan ilanlar bölümünde satan bir arkadaş var oradan alabilirsiniz yada onuda sahibinden de bulabilirsiniz. Farınızı ölçmek için ampülü yerinden çıkarın ampülün boşluğundan içeri bir kalem sokun kalemi cama yasladığınızda parmağınız ile uzunluğu kalem üzerinde işaretleyin kalemi çıkartıp kalemi ölçersiniz.

tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Etem Şenkurt

D2s hella mercek kullanırsanız sığdırmakta sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Mercekleri çıkma parça satan yerlerden yada sahibinden.com dan bulabilirsiniz. Ampülleri ister sıfır alın isterseniz onları da çıkma kullanın. D2s ampül tutucusu forumdan ilanlar bölümünde satan bir arkadaş var oradan alabilirsiniz yada onuda sahibinden de bulabilirsiniz. Farınızı ölçmek için ampülü yerinden çıkarın ampülün boşluğundan içeri bir kalem sokun kalemi cama yasladığınızda parmağınız ile uzunluğu kalem üzerinde işaretleyin kalemi çıkartıp kalemi ölçersiniz.

Tamam çok saolun Samet Bey. Şimdi bir firma buldum, internetten çıkma far alıp oraya göndereceğim. Bi Xenon ( bosh, valeo vs. marka) mercek takıp gönderecekler. Fiyatı da 300 Tl nasıl?

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Tamam çok saolun Samet Bey. Şimdi bir firma buldum, internetten çıkma far alıp oraya göndereceğim. Bi Xenon ( bosh, valeo vs. marka) mercek takıp gönderecekler. Fiyatı da 300 Tl nasıl?

Eğer Bosh ve iyi durumda mercek takacaklar ise normal gibi fiyatı. Valeo içinse iyi fiyat olarak düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Fiyat uygun ama insanın kendi yaptığı iş her zaman daha hesaplı ve daha güzel oluyor(bence) :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Etem Şenkurt

Fiyat uygun ama insanın kendi yaptığı iş her zaman daha hesaplı ve daha güzel oluyor(bence) :good1:

Peki ben kendim yapabilir miyim sizce?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Peki ben kendim yapabilir miyim sizce?

Bu soruyu bizim size sormamız gerekmez mi? :unknw::biggrin:

Şaka bir yana eliniz bu işlere yatkınsa çıkma far alın deneyin takıldığınız bir husus olursa bizler yardıma her zaman hazırız :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Samet Daş
(düzenlendi)
:good1: tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Etem Şenkurt

Bu soruyu bizim size sormamız gerekmez mi? :unknw::biggrin:

Şaka bir yana eliniz bu işlere yatkınsa çıkma far alın deneyin takıldığınız bir husus olursa bizler yardıma her zaman hazırız :good1:

Çok teşekkür ederim :) olmazsa kendim deneyeyim :hwrk::terle: mimikler hoşuma gitti :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Çok teşekkür ederim :) olmazsa kendim deneyeyim :hwrk::terle: mimikler hoşuma gitti :)

Dene kardeşim dene friends.gif en kötü ihtimal ile bir farı heba edersin ama işi çözersin spiteful.gif

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Etem Şenkurt

Dene kardeşim dene friends.gif en kötü ihtimal ile bir farı heba edersin ama işi çözersin spiteful.gif

Peki mercekleri nereden alayım. Bir de odaklanma sorunu nedir? Ben yaşar mıyım?

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Odaklanma sorunu derken? Dikkat dağınıklığınız varsa odaklanma sorunu yaşayabilirsiniz :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Peki mercekleri nereden alayım. Bir de odaklanma sorunu nedir? Ben yaşar mıyım?

Odaklanma sorunu derken? Dikkat dağınıklığınız varsa odaklanma sorunu yaşayabilirsiniz :p

Şişşşttt rtfm.gif konuya odaklanın bakimmm kihkih.gif

Yorum bağlantısı
Samet Daş
(düzenlendi)

Şişşşttt rtfm.gif konuya odaklanın bakimmm kihkih.gif

Arkadaş merceği nereden bulacağını sormuş sen asıl ona cevap ver rtfm.gif :kihkih.gif

tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Etem Şenkurt

Bazı ilanlarda var da odaklanma sorunu yaşanmaz diye, o yüzden sordum :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bazı ilanlarda var da odaklanma sorunu yaşanmaz diye, o yüzden sordum :)

Odak sorunu ışığın sapması,yansımada problem,her iki far arasındaki uyum sorunu,kesilme çizgisinde açısal eğrilik vs.örnekler çoğaltılabilir.Siz montaj için gereken ekipmanı tedarik edin odak sorunu olursa beraber çözeriz :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Etem Şenkurt

Odak sorunu ışığın sapması,yansımada problem,her iki far arasındaki uyum sorunu,kesilme çizgisinde açısal eğrilik vs.örnekler çoğaltılabilir.Siz montaj için gereken ekipmanı tedarik edin odak sorunu olursa beraber çözeriz :good1:

Tamam teşekkür ederim. Fakat Adana bu konuda hiç ilerlememiş bi xenon diyorum o ne diyorlar kaç elektrikçiye gittim olmaz dedi. Çıkma mercek bulayım dedim kimse bulamadı. Alacağım mercek yerine oturmaz diye buradan alayım diyordum ama en iyisi Samet Beyin dediği gibi kalemle ölçüp almak

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Tamam teşekkür ederim. Fakat Adana bu konuda hiç ilerlememiş bi xenon diyorum o ne diyorlar kaç elektrikçiye gittim olmaz dedi. Çıkma mercek bulayım dedim kimse bulamadı. Alacağım mercek yerine oturmaz diye buradan alayım diyordum ama en iyisi Samet Beyin dediği gibi kalemle ölçüp almak

Ölçmeye biçmeye gerek yok Yeni nesil Hella yada Bosch bi-xenon mercek - D2S oem xenon kit ve far yapısına uygun mercek kapağı alın,206 farı o kadar da küçük değil.D1S te sorun yaşayabilirsiniz o yüzden D2S daha kullanışlı olur...

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Ölçmeye biçmeye gerek yok Yeni nesil Hella yada Bosch bi-xenon mercek - D2S oem xenon kit ve far yapısına uygun mercek kapağı alın,206 farı o kadar da küçük değil.D1S te sorun yaşayabilirsiniz o yüzden D2S daha kullanışlı olur...

Yani yani friends.gif

Yorum bağlantısı
Etem Şenkurt

Peki ben uzunları yakınca kısalar sönecek mi? yani kolu iki kademe çektiğimde.

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Hem halojen hemde bi-xenon uzunlarınız olacak. Şayet halojenleri iptal etmezseniz.

Yorum bağlantısı
Etem Şenkurt

Hem halojen hemde bi-xenon uzunlarınız olacak. Şayet halojenleri iptal etmezseniz.

evet de benim sorduğum uzunları yakınca kısalar sönecek mi? kolu iki kademe çekince

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Bi-xenonda sönmez. Bi-xenonda perde olduğu için perde indiğinde uzuna dönecek mercek. Bir yandan da halojenlerin yanacak.

Yorum bağlantısı
Etem Şenkurt

Bi-xenonda sönmez. Bi-xenonda perde olduğu için perde indiğinde uzuna dönecek mercek. Bir yandan da halojenlerin yanacak.

Teşekkür ederim peki halojenleri iptal etmeli miyim sizce ? yoksa kalsın mı?

Aslında aklımda direksiyonu çevirince çevirdiğim taraf yansın ampülün şiddetine azaltarak ve ufak bir ayarla yan tarafı gösterecek bir şekilde ayar yapmak? Nasıl sizce?

Halojenler için söylüyorum

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Teşekkür ederim peki halojenleri iptal etmeli miyim sizce ? yoksa kalsın mı?

Aslında aklımda direksiyonu çevirince çevirdiğim taraf yansın ampülün şiddetine azaltarak ve ufak bir ayarla yan tarafı gösterecek bir şekilde ayar yapmak? Nasıl sizce?

Halojenler için söylüyorum

Yapabilirseniz ne âla. Çok güzel olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...