Murat Özkan1679652572 9 Haziran 2017 Paylaş 9 Haziran 2017 orjınal xenon farlarımı merceklerı degıserek bıxenon cevırdım ama farlar kapalı ıken sellektor olayını nasıl gerceklestırebılırım... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Haziran 2017 Paylaş 10 Haziran 2017 (düzenlendi) http://www.geceucusu.com/topic/5850-r%C3%B6le-nedir-nas%C4%B1l-ba%C4%9Flan%C4%B1r-r%C3%B6leyle-neler-yap%C4%B1l%C4%B1r/?page=8 http://www.geceucusu.com/topic/496-xenon-i%C3%A7in-r%C3%B6le-ve-direk-ak%C3%BC-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1/?page=11 Farlarda orijinal uzun hüzme olduğu için mecburen roleli sistem yapacaksınız.Başka şekilde uğraşmayınız.Uzun ampulü iptal ederseniz aracınızda arıza ışığı yanma ihtmali yüksek ve iptal etmenizi tavsiye etmem.Lakin bu Roleli sistemde balast artısı kesilince araç arıza olarak algılar mı bundan emin degilim.Denemeniz şart.Yada balasta kısa far artısını kesmeden roleyi sadece uzun far tetiklemli,yani sadece uzun far çalışınca role çalışacak şekilde yapmanız gerekebilir. 10 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 19 Şubat 2018 Paylaş 19 Şubat 2018 ewet uzun bir aradan sonra en sonuda vakit bulup mercek degisimi yapıp bixenon cevirdim ama toplarken biraz aceleye geldi yanlıs bir baglantı yaptım farın ıcını acmadan duzeltmem konusunda yardımlarınızı beklıyorum... sorun uzun far kablosunu kesip mercegin motoruna bagladım sellektor yapıyorum ama farlar acık ıken farlar kapalı ıken sellektor yapmam ıcın yardımlarınızı beklıyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Şubat 2018 Paylaş 20 Şubat 2018 Kısa far açıkken sellektör yaptığında bu baglantı ile far soketindeki uzun kablosunu selenoide bagladıysan tsorun olmaması lazım.Sadece kısa far açık değilken sellektör ve uzun çalışmaz.Farın kendi uzun hüzmesinde ampulü iptal ettiysen roleye gerek bir 6 amper diodu seri şekilde balat artı kablosuna baglarsan çalışır.Ampul iptal etmeyeceksen roleli teribat yapman gerekiyor.Bir önceki mesajda linkler mevcut uygulayabilirsin. 1 Yorum bağlantısı
Berk Birdal 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 (düzenlendi) Herkese selam, 2004 Model Vectra C kullanıyorum. Aracım Comfort paket dolayısıyla fabrikasyon halojen mercekli farlar ile geliyor. Bir süre (forumca önermesinizde) Hella üretimi olan farlarıma Aliexpressten Hylux Balast ile Cnlights xenon ampulleri aldım ve oldukça memnunum. Bixenon efekti için mercek değişimine karar verdim. Yerine hella deliklerine uygun mercek araştırırken denk geldiğim ürünle ilgili fikirlerinize ihtiyacım var. Ürün bu : https://tr.aliexpress.com/item/4000058519614.html?spm=a2g0o.cart.0.0.777d3c00andWI4&mp=1 Sinolyn marka mercek. Hem h7 Ampuller ile kullanılabiliyor (tuv için önemli ) hemde elimde zaten h7 set varken (maliyetide benim için yüksek sayılır) onu kullanmak isterim. Birde fotoğraflardan anlaşılacak üzere mercekler clear lens Birde tam net mercek boyutunu bilmiyorum. Bu verilerin bulunduğu bir site var mı? Çıkma merceklerin fiyatları ile alakalı bilgi sahibi değilim ama karşılaştırmak adına yurtdışından böyle bir mercek almammı daha iyidir yoksa çıkma bir mercek mi. Eğer çıkma mercek kullanırsam ayrıca ona uyumlu xenon ampulü ile dönüştürücü almam gerekecek. Ayrıyeten çıkma mercekler için bir fiyat tahmini belirtirseniz sevinirim https://www.retrofitlab.com/en/opel-vectra-c-2003-2005-bi-xenon-evox-r-halogen-headlights.html bu sitenin dönüşüm kiti içerisindeki merceğin boyutu 3 inch. Bunu referans alabilirmiyim doğrumudur? 7 Kasım 2019 tarihinde Berk Birdal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Kasım 2019 Paylaş 8 Kasım 2019 12 saat önce, Berk Birdal yazdı: Herkese selam, 2004 Model Vectra C kullanıyorum. Aracım Comfort paket dolayısıyla fabrikasyon halojen mercekli farlar ile geliyor. Bir süre (forumca önermesinizde) Hella üretimi olan farlarıma Aliexpressten Hylux Balast ile Cnlights xenon ampulleri aldım ve oldukça memnunum. Bixenon efekti için mercek değişimine karar verdim. Yerine hella deliklerine uygun mercek araştırırken denk geldiğim ürünle ilgili fikirlerinize ihtiyacım var. Ürün bu : https://tr.aliexpress.com/item/4000058519614.html?spm=a2g0o.cart.0.0.777d3c00andWI4&mp=1 Sinolyn marka mercek. Hem h7 Ampuller ile kullanılabiliyor (tuv için önemli ) hemde elimde zaten h7 set varken (maliyetide benim için yüksek sayılır) onu kullanmak isterim. Birde fotoğraflardan anlaşılacak üzere mercekler clear lens Birde tam net mercek boyutunu bilmiyorum. Bu verilerin bulunduğu bir site var mı? Çıkma merceklerin fiyatları ile alakalı bilgi sahibi değilim ama karşılaştırmak adına yurtdışından böyle bir mercek almammı daha iyidir yoksa çıkma bir mercek mi. Eğer çıkma mercek kullanırsam ayrıca ona uyumlu xenon ampulü ile dönüştürücü almam gerekecek. Ayrıyeten çıkma mercekler için bir fiyat tahmini belirtirseniz sevinirim https://www.retrofitlab.com/en/opel-vectra-c-2003-2005-bi-xenon-evox-r-halogen-headlights.html bu sitenin dönüşüm kiti içerisindeki merceğin boyutu 3 inch. Bunu referans alabilirmiyim doğrumudur? Bu çin üretimi merceklerin ışık dağılımı iyi olmuyor, şu anki halini ararsınız bence. Maliyetten ötürü mevcut H7 xenon ampulü kullanarak daha iyi bir aydınlatma elde edemezsiniz. Bixenonun performansına erişebilmek için orjinal bi-xenon farları kullanmanız ya da farlarınıza yeni hella d1s bixenon mercek takmanız gerekecektir. Tabii ki ampul ve balastı da d1s olarak almanız gerekecek bu durumda. İşçilik hariç mercek, ampul, balast için en az 1500 lira bütçe gerekir. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Kasım 2019 Paylaş 9 Kasım 2019 (düzenlendi) Retro ürünler tavsiye olunmaz.Lens boyutu vesaire kafanızı bulandırmayınız. Araç farları yanılmıyorsam Hella ve bire bir takabileceğiniz Hella D2s yada D1s temiz bi-xenon mercek mutlaka bulursunuz.İyi bir araştırma ile yöenldiğiniz o ürünlerden daha hesaplıya mutlaka daha kaliteli oem parçalar ile çalışmayı yapabilirsiniz. En kötü elinizdeki h7 xenonu çalıştıran balasta d2s xenon ampul alıp çıkma oem yavsiyedir ara adaptörünüde edinip kullanabilirsiniz ve maliyet düşer. B tip dönüşümler için fazlası ile çalışma,yorum,tavsiyeler forumda fazlası ile mevcut. Muayene içinde bu merceklere Halojen ampulü idareten takabilirsiniz ve geçersiniz. 9 Kasım 2019 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Demir 2 26 Temmuz 2021 Paylaş 26 Temmuz 2021 Merhaba herkese Opel Vectra C1 aracım var orijinal hella d2s xenon var. Ancak bi süre çalıştıktan sonra kapatıp açarsam ampüller yanmıyor. Bazen biri bazen ikisi bazen kapat aç yapınca yanıyor. Neden olabilir? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Temmuz 2021 Paylaş 26 Temmuz 2021 Merhaba Serkan bey , bu tarz arızaların birden çok sebebi olabilir . - Ampul yada balastlar ömürlerini tamamlamış olabilir . - Soket ve pinler oksit yapmış olabilir . - Far rölesi platini artık akım geçiremiyor olabilir . - Far anahtarında/kolunda arıza olabilir . - Kısa far sigortasında problem olabilir . Saydığım olasılıklara göre eleme yaparak arıza tespiti yapabilirsiniz . Yorum bağlantısı
Serkan Demir 2 26 Temmuz 2021 Paylaş 26 Temmuz 2021 28 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı: Merhaba Serkan bey , bu tarz arızaların birden çok sebebi olabilir . - Ampul yada balastlar ömürlerini tamamlamış olabilir . - Soket ve pinler oksit yapmış olabilir . - Far rölesi platini artık akım geçiremiyor olabilir . - Far anahtarında/kolunda arıza olabilir . - Kısa far sigortasında problem olabilir . Saydığım olasılıklara göre eleme yaparak arıza tespiti yapabilirsiniz . Teşekkür ederim arızanın ilk çalışmada değilde özellikle uzun çalışmalardan sonra olması xenon balast ve ampülü üzerinde düşünmeme sebep oluyor ampüller değilde balastları denemek için birinden bulmak şazım namussuzlar iyi pahalı 1500lü rakamlar geçiyor Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Temmuz 2021 Paylaş 28 Temmuz 2021 On 26.07.2021 at 22:29, Serkan Demir 2 yazdı: Teşekkür ederim arızanın ilk çalışmada değilde özellikle uzun çalışmalardan sonra olması xenon balast ve ampülü üzerinde düşünmeme sebep oluyor ampüller değilde balastları denemek için birinden bulmak şazım namussuzlar iyi pahalı 1500lü rakamlar geçiyor Problem ampul/balasttan çok elektrik kaynaklı görünüyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts