İsmet Alıcıoğlu 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Arkadaşlar herkese merhaba,forumda yeniyim.Işıklı,ledli olaylar ilgimi çekmiştir.Neyse internetten ve forumdan gördüklerimden yola çıkarak aracıma ledli stop yapayım dedim.Zor olsa da farı açtım sinyale ve frene silikonlu ledlerden taktım.Ancak sinyal (sağ) hızlı yanıp sönüyor.Unutmadan sadece sağ stoba yaptım ledleri,ayrıca frene basınca fren lambası sönüyor,parktayken frenler yanıyor.Bide stop camının zımparanlaması gerekiyo herhalde,ledler çok dağınık gözüküyo.Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 merhabalar anladığım kadarıyla bilgi deponuz boş.. burada biz size sonsuz yardımcı oluruzilk önce neden hızlı yandığı konusuna deyineyim.. sinyal flaşörü belirli yük altında iken sabit yanıp söner biz led yaptıkdan sonra bu yükü ortadan kaldırırız ve hızlı yanıp söner oraya 50w 23 ohm taş direnç koyucaksınız aliminyum kaplı eğer direnç hesabını yanlış hatırlıyorsam Servet abim düzeltir beni..direnci ampule paralel bağlamalısınızpark ve fren olayına deyinelim şimdide..orjinalde park ve stop aynı ampulde çift flamenlidir ve park ampulünün flameni zayıf (küçük) fren flameni ise güçlü ( büyüktür ) siz parkları açınca zayıf flamen frene basıncada güçlü flamen yanar ikisinede 12v sabit gelirsiz bu olayı ledlere adepte etmek için şu yolu uygulayacaksınız...gerekli malzemeler ;2 adet 1n4001 diod ve 10w 10-20 ohm arası dirençparklardan gelen kablonun ucuna dioddan önce taş direnci bağlıycaksınız bunuda aliminyum seçseniz iyi olur sonrasında diodun beyaz kısmı ledlere bakacak şekilde bağlayın aynı şekilde diodu fren ampulünede bağlayın ve iki diodun ucunu birleştirip ledlerin + kısmına bağlayınızsorun çözülmüş olacaktırkolay gelsin.Kardeş bilgilene, açıklamana hayran kaldım. Yorum bağlantısı
İsmet Alıcıoğlu 10 Şubat 2013 Yazar Paylaş 10 Şubat 2013 Bektaş kardeşim değerli bilgilerin için teşekkür ederim.Yavaş yavaş öğrenecez artık.Bir de ledli stop yapımında hangi malzemeleri nasıl bi yöntemle daha güzel yapabilirim.Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Bektaş kardeşim değerli bilgilerin için teşekkür ederim.Yavaş yavaş öğrenecez artık.Bir de ledli stop yapımında hangi malzemeleri nasıl bi yöntemle daha güzel yapabilirim.Teşekkürler.İsmet bey merhaba aramıza hoşgeldiniz Stop modifikasyonlarında tavsiye ettiğimiz ve kullandığımız ürün lensli power Led lerdir.Bazı dezavantajları olmasına rağmen ışık gücü çok yüksektir ve gündüz kullanımlarda trafikte tehlike arz etmez,dezavantajı power led lerin fazla ısınmasıdır uygun driver ve soğutucu kullanılmaz ise ömrü çok kısa olur.Fazla akıma ve ısıya dayanıklı değillerdir.Şerit led kullanımlarında ise SMD5050 ve metrede 60 adetlik olan led ler tavsiyemizdir.Park ve frende kırmızı renk seçimi daha mantıklı olacaktır SMD 3528 istenilen performansı vermeyecektir.Yaptığınız uygulamanın resimlerini paylaşabilirseniz daha sağlıklı bilgiler verebiliriz... 1 Yorum bağlantısı
İsmet Alıcıoğlu 10 Şubat 2013 Yazar Paylaş 10 Şubat 2013 Öncelikle hoşbulduk diyeyim.Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Yorum bağlantısı
İsmet Alıcıoğlu 11 Şubat 2013 Yazar Paylaş 11 Şubat 2013 İsmet bey merhaba aramıza hoşgeldiniz Stop modifikasyonlarında tavsiye ettiğimiz ve kullandığımız ürün lensli power Led lerdir.Bazı dezavantajları olmasına rağmen ışık gücü çok yüksektir ve gündüz kullanımlarda trafikte tehlike arz etmez,dezavantajı power led lerin fazla ısınmasıdır uygun driver ve soğutucu kullanılmaz ise ömrü çok kısa olur.Fazla akıma ve ısıya dayanıklı değillerdir.Şerit led kullanımlarında ise SMD5050 ve metrede 60 adetlik olan led ler tavsiyemizdir.Park ve frende kırmızı renk seçimi daha mantıklı olacaktır SMD 3528 istenilen performansı vermeyecektir.Yaptığınız uygulamanın resimlerini paylaşabilirseniz daha sağlıklı bilgiler verebiliriz...Mercek açıları önemli mi?Bu önerdiğiniz malzemeleri internet ortamında bulabileceğim bir site var mı? teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Elektronik led sinyal flaşörü kullanın.İster 1 led takın ister 4 ampül takın.Sinyal fasılasını bozmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Ona bakacak işte.3 bacaklı olur ama genelde. Yorum bağlantısı
İsmet Alıcıoğlu 12 Şubat 2013 Yazar Paylaş 12 Şubat 2013 eğer mercek için yeterli yer yoksa smd 3528 60ma alınıp ona göre ares den devre çizilip plakete aktarılması gerekir buda bayağı bir teknik ve el becerisi gerektirir burada iş amatörlükten çıkar.power ledleri delikli plakete monte edip altlarına pcb yerleştirip amatörlüğü bir nevze yenebilirsiniz sonra bu plaketi griye boyayıp görünümü güzelleştirebilirsiniz. zor iş değil sadece ZAMAN gerekli...Bilgiler için sağol.Ben gerçekten amatör durumdayım.Artık idare edeceksiniz.ben power ledleri kullanmak istiyorum.power led,düz pcb,mercek ve soğutucu nun yanında başka neler kullanılıyor.Direnç vs.Birde kullanılacak merceklerin açısı ne kadar olacak 60 derece diye okudum.doğrumu bilmiyorum.Elektronik led sinyal flaşörü kullanın.İster 1 led takın ister 4 ampül takın.Sinyal fasılasını bozmuyor.Nerden temin edebilirim. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Ben ebaydan sipariş verdim.TRde nette birkaç kişi satıyor ama ebayda daha ucuz. Yorum bağlantısı
İsmet Alıcıoğlu 12 Şubat 2013 Yazar Paylaş 12 Şubat 2013 Arkadaşlar ledli stop yapmak için flux led ile delikli kart kullanarak yapsak olmazmı? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Arkadaşlar ledli stop yapmak için flux led ile delikli kart kullanarak yapsak olmazmı?Olur İsmet bey ama gündüz trafikte sıkıntı yaşarsınız,hem kendinizi hem diğer sürücüleri tehlikeye atarsınız,fark edilemeyebilir siniz.Led ler aydınlık ortamda reflektörsüz kullanılırsa yandıkları pek belli olmaz bu yüzden led stop çok profesyonelce yapılmalı Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 (düzenlendi) elektronik sinyal flaşörü için konuşuyorum:benim aracın flaşörü 4lü düğmesinin hemen arkasında ve düğmeyle bütünleşik. buna göre elektronik flaşör nereden bulabiliriz? veya gidip direk elo nun sattığı otoban flaşörünü kullansak olur mu? mekanik flaşörü iptal edip. 16 Şubat 2013 tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Ebaydan aldıgım mavi renk elektronik sinyal flaşörü geldi.İçini açtım baktım.İçinde öyle tahmin ettigim gibi bir entegre falan yok.Transistörlü kondansatörlü ve dirençli devreden oluşan bir röle yapmışlar.Rölede şöyle bir sorunum var.Röleye bir adet minik led takıldıgında sinyal fasılası normal flaşörler gibi yanıp sönüyor ama led tam sönmüyor.Azıcık yanık kalıyor ve sonra tekrar yanmaya başlıyor.Ama röleye paralel olarak 3 wattlık ampül bagladıgımda ve bu 1 adet ledi bagladıgımda tam sönüyor.Röleye yaklaşık sadece 32 fluks ledden oluşan (4erli seri bu serilerin oluşturdugu 8 paralel) dirençsiz devre kartı bağladıgımda yine sönerken tam sönmüyor azıcık yanık kalıyor.3watt ampül paralel bagladıgımda ledler tam sönüyor.Bu durumda ben arka stopların sinyalini ledledigimde önlerde ampül olursa tam yanıp tam sönecek .Ama ampülsüz daha fazla led kullandıgımda sonuç nasıl olur bilmiyorum Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 flaşörün linkini gönderir misin? Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 http://www.ebay.com/itm/261070672071?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Ne gıcık bir arabam var.. hiç bir şekilde sinyale müdahale edemiyorum Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 9 Mayıs 2015 Paylaş 9 Mayıs 2015 Aynı durum dört led takınca bende de oluştu. Ledler 0,20 amper normal ampül 1,36 öyle olunca çok hızlı çakmaya başladı. Direnç işine hiş girmeden doğrudan flaşör değişimi mantıklı geliyor ama bizim aracın flaşörü nerde ve bu uyar mı bilmiyorum. Ürün yoksa çok uygun. Bir de diyelim ki bunu taktık sinyal lambaları arızalı uyarısı da söner mi acaba? https://eticaret.elo.com.tr/ELO-ELEKTRONIK-FLASOR-12-V-IKAZSIZ-4-TERMINAL,PR-91.html Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 24 Kasım 2018 Paylaş 24 Kasım 2018 Yeni konu açmadan devam edeyim :). 2012 avensis aracıma ön arka led sinyal taktım tabi hızlı yanıp sönüyor. Araştırmalar sonucu dirençlerle düzeliyormuş fakat direnç ile uğraşmadan elonun led flaşörünü alsam işimi görür mü ? https://eticaret.elo.com.tr/ELO-ELEKTRONIK-LED-FLASOR-4-TERMINAL-LP-,PR-91.html Birde bu flaşörü benim araçtan orjinalini çıkartıp bunu takabilir miyim ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Kasım 2018 Paylaş 24 Kasım 2018 Aracınıza özel 8 pin JDM yapımı hazır led sinyal flaşörü var , 10$ civarı bir fiyatı var . https://www.amazon.com/81980-50030-066500-4650-Electronic-Flasher-Toyota/dp/B008C9YS0Y 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 26 Kasım 2018 Paylaş 26 Kasım 2018 On 24.11.2018 at 18:31, Mahmut Akbulut yazdı: Aracınıza özel 8 pin JDM yapımı hazır led sinyal flaşörü var , 10$ civarı bir fiyatı var . https://www.amazon.com/81980-50030-066500-4650-Electronic-Flasher-Toyota/dp/B008C9YS0Y Teşekkür ederim en son çare bunu alabilirim. Fakat benim verdiğim linkteki ürün olmaz mı. Olması için sanırım flaşör direk olarak söküp takılmıyor, kablo kesip biçmemi gerekiyor ? Yoksa hiç olmaz mı Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Kasım 2018 Paylaş 26 Kasım 2018 (düzenlendi) Elo üniversal olarak üretiyor ve soketinide alırsanız aynen kablolara müdehale ederek baglayabileceksiniz.Olması için düzgün baglantı yeterli. Mahmut link vermiş ondakini direkt tak çalıştır olarak görünüyor. 26 Kasım 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Kasım 2018 Paylaş 26 Kasım 2018 Aracınızın flaşörü 8 pinli , Elo nun ki 4 pinli , bu durumda toyota o fazladan 4 pini ne için kullanmış bulmanız gerekecek 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 27 Kasım 2018 Paylaş 27 Kasım 2018 O zaman 8 pinli flaşörü alayım hiç uğraşmayayım . Peki flaşör gelene kadar ampül kablolarına direnç takayım diyorum. Şimdi ne kadarlık direnç gerekecek bunu orjinal ampüllerin direncini filan ölçüp bulabilir miyiz ?. Birde paralel bağlantı dediğimiz ampül kablosunda nasıl oluyor. + - ikisine de birer bacak mı bağlayacağız yoksa iki kablonun bir tanesini kesip direnci ek mi yapacağız ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts