Serkan Yıldırım1679652605 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Merhaba,Forumu ara ara takip eden birisiyim. Bu basligi acmak icin yeni uye oldum. 10 yildir severek kullandigim Xsara 1 aracima gunduz fari cozumu aramaktayim. Bir cok baslik okudum ve arastirmadan baslik acmak istemedim.Herhangi bir yerine ekstra bir parca takmak istemiyorum. Izgara vs arasina fabrikasyon olmayarak sonradan takilan ledler hosuma gitmiyor. Surekli kisa farlarim acik arac kullaniyorum. Bu da dogal olarak ekstra yakit sarfiyati olarak bana geri donmekte. Arka park, ön park ve stoplarimin tumu led.Acaba sis fabrikasyon olan H1 soketli sis farlarina 45-50 ledli bir h1 led ampul takarak gunduz farina cevirebilir miyim?Mantikli olur mu?Bir trafik cezasi var midir ?Acisini degistirmem gerekir mi? Bu ampuller asiri isinir mi? 45-50 tane led ile harcanan elektrik karli olur mu ?Amac sis kadar parlak yanmasi kadar degil tabi ancak gunduz belli bir mesafeden ozellikle ters isik halinde farkedilmesi.Parklar ile beraber yanacak ancak kisalari yakinca sondurecegim.Simdiden tesekkurler cevaplar icin. Yorum bağlantısı
İbrahim Kocapınar 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Benim aracımdada sis farı yok tamponun alt kısmındakiler sis gibi gözükse de gündüz farı.İçinde P21 halojen ampul vardır bende 68tane smdledli ampul takmayı düşünyorum.Geçen gün polis durdurmuştu kapa sisleri demişti ancak gündüz farı olduğuna zar zor ikna etmiştim :)Sisten çevrilen gündüz farı varmıdır bilmiyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 sisten çevrilen gündüz farını ben skoda Octavia aracımıza VAG COM cihazından dimleyerek yapmıştım. hala da çalışıyor. polisin de dikkatini çekmesin ve aynı zamanda gündüz de araç farkedilsin diye %30 akım vermiştim. bir arkadaşımın da scirocco aracına aynı cihazla aynı uygulamayı yapmıştık ve o da %75 istedi. sizin araç içinse önerebileceğim LED ampul + Servet Abi'nin gündüz farı devresi olacaktır. bu devre ile sisleri yaktığınızda tam güç yanacak, kontağı açtığınızda ise sisleriniz zayıf yanacaktır. 68LED li ampullerden ben de kullanıyorum ve ölçümünü yaptığımda P21W plaka ampulü ile kıyaslayınca %90 oranında bir akım tasarrufu sağladığını görüyorum. ısınma sorunu ise olacağını hiç sanmıyorum SMD ledler power led gibi ısınmaz. saygılar. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Yıldırım1679652605 9 Mart 2013 Yazar Paylaş 9 Mart 2013 Yarim guc, tam guc fikri cok mantikli gercekten.Tesekkur ederim cevaplar icin.Gece sis fari yakmanin cezasi var ondan eminim ancak kanunen gece gunduz ayrimi var mi yok mu onu tam anlayamadim. Gereksiz yere bununla ugrasmak istemem. Bu konuda emin olmam gerekiyor en basinda sanirim. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 valla hiç bir polisin de gece ya da gündüz ayrımı olup olmadığından haberi olduğunu sanmıyorum. beni gündüz farı için çeviren polis olmuştu. kıllık yapacakları tutarsa oluyor işte. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Serkan bey merhaba öncelikle hoşgeldiniz Sis lambasını Led DRL yapmak istiyorsunuz :1- Sis lambası kullanım amacının dışına çıkar sis-yağmur ve karlı havalarda ışığın rengi ve şiddeti yeterli olmayacağı için sıkıntı yaşanabilir...2- Trafik yapacağınız uygulamayı DRL olarak algılamayıp sis farı açık geziyorsunuz diye ceza yazabilir...Bunların dışında olmasında bir sakınca yok ama aracın önden çekilen bir resmini paylaşırsanız belki farklı ilginizi çekecek ve belki de beğenebileceğiniz bir tavsiyede bulunabiliriz...Bir küçük ricam olacak : Forum kuralları gereği soy isim kullanma zorunluluğu var soy isminizi sonraki iletinize yazarsınız moderatörümüz gereğini yapacaktır Yorum bağlantısı
Serkan Yıldırım1679652605 9 Mart 2013 Yazar Paylaş 9 Mart 2013 Serkan bey merhaba öncelikle hoşgeldiniz Sis lambasını Led DRL yapmak istiyorsunuz :1- Sis lambası kullanım amacının dışına çıkar sis-yağmur ve karlı havalarda ışığın rengi ve şiddeti yeterli olmayacağı için sıkıntı yaşanabilir...2- Trafik yapacağınız uygulamayı DRL olarak algılamayıp sis farı açık geziyorsunuz diye ceza yazabilir...Bunların dışında olmasında bir sakınca yok ama aracın önden çekilen bir resmini paylaşırsanız belki farklı ilginizi çekecek ve belki de beğenebileceğiniz bir tavsiyede bulunabiliriz...Bir küçük ricam olacak : Forum kuralları gereği soy isim kullanma zorunluluğu var soy isminizi sonraki iletinize yazarsınız moderatörümüz gereğini yapacaktır Mahmut bey tesekkur ederim cevabiniz icin. Soyismim Yıldırım bu arada. Sanirim kendim sonradan degistiremiyorum.Trafik gunduz de ceza yazabiliyorsa benim fikri iptal etmem gerekecek. Nerdeyse hic kullanmadigim sis farlarinin, bir tanesinin duy kismi eridi diye bugun farin komple yenisini aldim bu fikri dusunerek.Aracin onden goruntusunu ekliyorum ancak aklima ana farin icini acip, izgaraya en yakin kismi delip guclu bir cree takmaktan baska bir fikir gelmiyor ki o da ne kadar uygulanabilir bilinmez. Cunku eski araclarda sonradan yanyana sirali led taktirmak benim hosuma gitmiyor. Goruntu gereksiz sekilde iddali ya da dikakt cekici gorunmesini istemem. Takan arkadaslarinki gayet guzel oluyor ancak kendim icin uygun gordugum birsey degil pek.Tekrar tesekkur ederim ilgi icin. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 Sis farı gündüz farı olarak kullanılamaz. Işık dağılımı uzun mesafeli değil çünkü. Ayrıca üzerine bir sürü led takılmış çakma (H1/H7) ampuller odağı tutturamadığından ışığı düzgün veremez. Sonuç olarak sadece görünüşte yanan ama işe yaramayan farlarınız olur.Servet'in uzun far modülünü (ampul değiştirmeden) uzun fara uygulamak en iyi sonucu verir. Ya da tampon içine takılan led gündüz farları diyeceğim ama istememişsiniz. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 Sis farı gündüz farı olarak kullanılamaz. Işık dağılımı uzun mesafeli değil çünkü. Ayrıca üzerine bir sürü led takılmış çakma (H1/H7) ampuller odağı tutturamadığından ışığı düzgün veremez. Sonuç olarak sadece görünüşte yanan ama işe yaramayan farlarınız olur.Servet'in uzun far modülünü (ampul değiştirmeden) uzun fara uygulamak en iyi sonucu verir. Ya da tampon içine takılan led gündüz farları diyeceğim ama istememişsiniz.fakat günümüzdeki bir çok yeni VW Audi araçlarda gündüz farı olarak kullanılıyor... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 (düzenlendi) Günümüzdekiler direkt olarak tasarımı gündüz farı işini görecek şekilde yapıldıgı için sis farının yerine yada yanına iç reflektör yapılarak kullanılıyor.Skoda'lardaki ve peguet lerdeki dikkati çekenler diyebilirim.Daha öncede yazdıgımı hatırlıyorum,sis farları yakında rafa kalkabilir diye düşünüyorum. 10 Mart 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 WV polo sis lambalarında drl için halojen ampul kullanıyor...Sağdaki kısım halojen drl... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Yıldırım1679652605 10 Mart 2013 Yazar Paylaş 10 Mart 2013 Cevaplar icin herkese tesekkurler. Aracin eski sis fari sokuk sekilde elimde vardi onu inceledim. Cok farkli sekilde isigi dagitarak yayiyor, ampul karsiya bakmadan, cok guclu yanarsa ancak bir anlami olabilir o da karsidan dikkat cekmez sadece beyaz bir parca gibi gorunebilir. Zaten anlamsiz sekilde gunduz sis fari yakan bir insan gibi gorunmek de istemedim acikcasi. Alt izgaraya bir kit alip taktiracagim baska bir care bulamadim maalesef. Ekstra bu parcalarla mutlu olmak lazim. Tekrar tesekkurler. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Reklam olarak algılamayın ama, en sağlıklı olanı hem işlevsel hemde montaj olarak bu sistem.http://www.geceucusu.com/topic/5251-satilik-elektronik-gunduz-fari-sistemi/ Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 fakat günümüzdeki bir çok yeni VW Audi araçlarda gündüz farı olarak kullanılıyor...Mahmut'un örneğini diyorsan ordaki gündüz farı ayrı olması lazım, başka araçta var mı ? Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 audi A3lerde gündüz farı sislerin kısılmasıyla yanıyor... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 audi A3lerde gündüz farı sislerin kısılmasıyla yanıyor...En yeni kasada mı ? Öncekilerde xenon modelde farın üstünde kaş gibi ledli, halojen modelde kısa farın altında halojen ampullu idi. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 en yeni kasa değildi. bir öncesi olabilir tam emin değilim abi fakat şu örneği verebilirim: kendi aracımızda kodlayarak gündüz farını aktif hale getirdiğimizde aracın orijinal sislerinden çalışıyor. Model: 2009 octavia Yorum bağlantısı
Süleyman Meral 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Merhaba, Forumu ara ara takip eden birisiyim. Bu basligi acmak icin yeni uye oldum. 10 yildir severek kullandigim Xsara 1 aracima gunduz fari cozumu aramaktayim. Bir cok baslik okudum ve arastirmadan baslik acmak istemedim. Herhangi bir yerine ekstra bir parca takmak istemiyorum. Izgara vs arasina fabrikasyon olmayarak sonradan takilan ledler hosuma gitmiyor. Surekli kisa farlarim acik arac kullaniyorum. Bu da dogal olarak ekstra yakit sarfiyati olarak bana geri donmekte. Arka park, ön park ve stoplarimin tumu led. Acaba sis fabrikasyon olan H1 soketli sis farlarina 45-50 ledli bir h1 led ampul takarak gunduz farina cevirebilir miyim? Mantikli olur mu? Bir trafik cezasi var midir ? Acisini degistirmem gerekir mi? Bu ampuller asiri isinir mi? 45-50 tane led ile harcanan elektrik karli olur mu ? Amac sis kadar parlak yanmasi kadar degil tabi ancak gunduz belli bir mesafeden ozellikle ters isik halinde farkedilmesi.Parklar ile beraber yanacak ancak kisalari yakinca sondurecegim. Simdiden tesekkurler cevaplar icin.merhaba eğer sisfarını drl' ye çevirmek isterseniz büyük bir hata yaparsınız. nitekim eski aracım vizeden geçmedi ve ayrıca ceza yemiştim. doğan aracıma uygulalıdığım 1w helio high power led, 18 high power led sürücü devresi ve tekli alüminyum pcb ile yaptığım uygulamada kontaktan alınan besleme ile direk çalışıp, farlar aktif hale geldiğinde gücü yarıya düşüyordu.böylece gece karşı tarafa rahatsızlık vermiyor. resimlerini ekldeim. belki size yardımcı olur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts