Köksal Yılmaz 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Herkese selamlar,Elimde alttaki merceklerden var ve 4 adet ile (2 sağa 2 sola) gündüz farı yapmak istiyorum. Merak ettiğim power led dışında şekil itibari ile bu merceklere oturacak tipte led var mıdır? sürücü, soğutu gibi şeylerle uğraşmak istemediğim için soruyorum.power ledin şekli malumunuzdur zaten cuk diye oturuyor, Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 SMD 5050 led de cuk diye oturur,tecrübe ile sabittir... Bu park ampulünden al 4 tane power lens e yapıştır direnç ile devre ile uğraşma kardeşim 4 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 Mahmut abi sarı çerçeveyi söküp mü yapıştırayım yoksa komple olduğu gibi mi? Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 SMD 5050 led de cuk diye oturur,tecrübe ile sabittir...Bu park ampulünden al 4 tane power lens e yapıştır direnç ile devre ile uğraşma kardeşim çok iyi fikir Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Mahmut abi sarı çerçeveyi söküp mü yapıştırayım yoksa komple olduğu gibi mi?Olduğu gibi yapıştır kardeşim sökersen kablo izolasyon işi çıkarırsın kendine 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 Teşekkürler Mahmut abi, sanırım 4 sağ-4 sol yapsam daha iyi olacak ne dersin(sis lambalarının hemen iç kısmındaki plastiğe)? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Yer uygun ama lens ve led izolasyonu için ne düşünüyorsun zira direk su ile temas halinde olacaklar.Epoksi ve sista/würth vs. kaliteli cam silikonu kullanmalısın 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 O kısmına henüz gelemedim ama elimde siyah kaliteli bir silikon var, iş görür sanırım. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 25 Mart 2013 Yazar Paylaş 25 Mart 2013 40 derece diye aklımda kalmış selçuk abi ama kesin bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 28 Haziran 2013 Paylaş 28 Haziran 2013 (düzenlendi) Herhabalar.Gündüz farı için 28mm çapında resimdeki ledlerden aldım. Selçuk abide bunları lens ile kullanmamı önerdi ve bilgileri sizlerle de paylaşıyorum. Öncelikle farımız p21/5w halojen ampul kullanıyordu. Ben önce üzerinde 6lı sıcak beyaz smd led bulunan yuvarlak devre ve üzerine 3lü soğuk beyaz smd ile bir çalışma yaptım ama tabiki aydınlatma çok zayıf kaldı. Aslında park ve gündüz fazını ayrı bağladığım için güzel de oluyordu lakin aydınlatma çok zayıf. Sonrasında DXden 16 soğuk beyaz smdli olan modelden aldım. Bir nebze olsun daha iyi ancak yinede yeterli değil. Son olarak 28mm çapındaki yuvarlak ledlerden aldım. Evde psu ile 12 volt verdim iyi güzel hoş aydınlatıyor ama çooook ısınıyor. Zaten 9-11volt arasında bir voltajda çalıştığı ibaresi vardı yani durum normal. Bunlar için ayrıca satılan 23mm çapındaki lenslerde var. Bunlar ile güzel birşeyler yapılabilir. Tabi bu profesyonel bir çalışma gerektirecek. O lensler cam olduğu için ağırlık yapacak ve düzgün bir yere montaj yapmak gerekecek. Dahası şu haliyle yuvarlak ledlerin gireceği zor görünüyor onlarıda yanlarından biraz küçültmem gerekecek. Ayrıca elimde resimdeki üzerinde 4 adet power led barındıran lensli sürücülü hazır bir lamba da var. Direkt 12v ile çalışıyor çok çok iyi bir aydınlatması var. Gündüz farı işlevinin de fazlasını yerine getirebilir. Aslında far içi açılıp A kısmına yerleştirsem ve bunu gündüz farı olarak kullansam daha iyi olacak gibi. B kısmındaki alan sıkıntısı tüm çalışmaları baltalıyor. Kaldı ki farın içini açsam led sinyal ve ikinci bir projektör takmadan bırakmam gibi 28 Haziran 2013 tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Temmuz 2013 Paylaş 1 Temmuz 2013 A ile işaretlediğiniz yer nedir... ?Orayı kullanın.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts