Yaman Furkan 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 (düzenlendi) Herkese iyi forumlar..Farda yapmak istediğim işlemler için çıkma far aldım, mikasını zımparaladım cilaladım, farda karartılacak yerleri kararttım sıra geldi halka takma işine kendim yapmaya çalıştım becremedim 1 çift 105 mm, 1 çiftde 125 mm çapında halkalarım geldi, fakat 125 lik yerine küçük geliyor sabitleyecek bir yer yok 105 likte biraz büyük geliyor tam ebatlarında bulamadığım için bunları almak zorunda kaldım ve bi şekilde bunları uydurmam lazım, bu arada genelde yaptığım araştırmada palio araca bu ebatları hep montaj etmişler hatta çapı nedir dediğinde küçük 10 büyük 12 cm deniyor fakat nasıl olduğuna anlam veremiyorum bendemi sorun var bilmiyorum.. her neyse ben kendimce bi çözüm buldum inşaallah resimler uygulamamı tam ifade eder..sağlam bi kartonda ebatlara uygun kesimler yapıp önce kartonu silikonla yapıştırıp halkayıda kartona yapıştırıp bi uygulama yapıyorum..şimdi buna göre ışık veren çanağın çapı daralacak kartondan dolayı bu sorun olurmu ?karton ısıdan dolayı yanma gibi bi risk olurmu ?son olarakta silikon o bölgede erime gibi bi sıkıntı oluştururmu ?veya bu durumu çözmek için bi öneriniz varmı mutlaka halletmem lazım, kafaya taktım psikolojim bozuldu, agresifleştim.. 22 Mart 2013 tarihinde Yaman Furkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Karton yerine mukavva kullanabilirsin yada 0.50 - 0.60 mm sac kullansan daha sağlıklı olur sac makası ile istediğin şekli verebilirsin boyanabilir ve ısıdan etkilenmez.Karton üzerindeki boya zamanla atabilir,silikonu ısıya dayanıklı RTV kullanırsan sorun olmaz siyah rengi bison markasında var +600C'.Birde angel lar ledli mi?ccfl mi? Birde reflektör önünü çok daraltma ışık çıkışında sorun yaşayabilirsin... 1 Yorum bağlantısı
Yaman Furkan 22 Mart 2013 Yazar Paylaş 22 Mart 2013 Karton yerine mukavva kullanabilirsin yada 0.50 - 0.60 mm sac kullansan daha sağlıklı olur sac makası ile istediğin şekli verebilirsin boyanabilir ve ısıdan etkilenmez.Karton üzerindeki boya zamanla atabilir,silikonu ısıya dayanıklı RTV kullanırsan sorun olmaz siyah rengi bison markasında var +600C'.Birde angel lar ledli mi?ccfl mi?Birde reflektör önünü çok daraltma ışık çıkışında sorun yaşayabilirsin...teşekkürler..bu da mukavva zaten karton gibi değil, saç aklıma geldi ama açıkcası metal ısıyı toplayacağı için temas ettiği yerleri eritir diye düşündüm..daraltma konusundada 2 ve 3. resimde olduğu kadar daraltıyo 1,5 cm falan daralıyor çaptan bu görüşü kısıtlarmı muayenede sorun çıkarmı bunları merak ediyorum, far açmak zor iş uzun ömürlü bişey olsun isiyorum.. halkalar ledli bu arada.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 (düzenlendi) Halajen ampul çıkınşında asla mukavva karton tavsiye etmem farınız heba olabilir.Kaldıki pleksi bile anca dayanıyor.Uzun ve kısa hüzme önlerine daraltma yapmayın derim.Bu halkada üzerindeki o dandik ledleri kullancaksanız ve orjianal sürücüsünü asla verim alamazsınız.Sabitlemeyi güzel yapabilirseniz florasan halka çok daha verimli olur.Florasan halkanın + - uçlarına köprü diodla giriş yapın ömrü dahada uzar.Önerebilecegim alternatifler ise halkada eliniz yatkın ise iyi bir led opersayonu ile yarım ay halkası tarzında işlem yapmanız olur.Yada bunların geniş ebatta olanları var onu temiz edin.Bu halkada ısrarcı iseniz kalorifer petek arkalarına konulan yalıtım levhalar var ondaki aliminyum iyi bir kalın makas ile çok rahat işlenebiliyor istediğin gibi boyarsında ve pumastik kullan derim.Kırmızı silikon daha iyi olur.kuruduktan sonra iki kat boya ile istediğin rengi verebilirsin.Sabitlemeyi güzel yapabilirseniz florasan halka çok daha verimli olur.Florasan halkanın + - uçlarına köprü diodla giriş yapın ömrü dahada uzar.Benim Angel halka çalışmalarım var kontrol edebilirsin fikir verebilir. 22 Mart 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yaman Furkan 23 Mart 2013 Yazar Paylaş 23 Mart 2013 Halajen ampul çıkınşında asla mukavva karton tavsiye etmem farınız heba olabilir.Kaldıki pleksi bile anca dayanıyor.Uzun ve kısa hüzme önlerine daraltma yapmayın derim.Bu halkada üzerindeki o dandik ledleri kullancaksanız ve orjianal sürücüsünü asla verim alamazsınız.Sabitlemeyi güzel yapabilirseniz florasan halka çok daha verimli olur.Florasan halkanın + - uçlarına köprü diodla giriş yapın ömrü dahada uzar.Önerebilecegim alternatifler ise halkada eliniz yatkın ise iyi bir led opersayonu ile yarım ay halkası tarzında işlem yapmanız olur.Yada bunların geniş ebatta olanları var onu temiz edin.Bu halkada ısrarcı iseniz kalorifer petek arkalarına konulan yalıtım levhalar var ondaki aliminyum iyi bir kalın makas ile çok rahat işlenebiliyor istediğin gibi boyarsında ve pumastik kullan derim.Kırmızı silikon daha iyi olur.kuruduktan sonra iki kat boya ile istediğin rengi verebilirsin.Sabitlemeyi güzel yapabilirseniz florasan halka çok daha verimli olur.Florasan halkanın + - uçlarına köprü diodla giriş yapın ömrü dahada uzar.Benim Angel halka çalışmalarım var kontrol edebilirsin fikir verebilir.detaylı bilgiler için teşekkürler üstad..sizin çalışmalırınızı gördüm, ben daha öncedende denemiştim yapmayı çubuklara şekil verememiştim becermedim yani ayrıca teknik olarakta bi bilgim yok direnciydi lehim makinesiydi hiç tecrübem yok elektrik konularında..ben özellikle ledli halka tercih ettim daha uzun ömürlü olur diye şöyle bi gerçek var florasan eninde sonunda patlar, onun patlıcağını bilmek kötü..bendeki halkaların etrafında siyah çerçevesi va ışığı dağıtmamak için ben ayrıca ledlerin çıkış noktasını yarım ay kadar olmasada bantlayıp noktasal parlamaların önüne geçmeyi düşünüyorum.. yani anlıcağınız bundan başka altarnetifim yok keşke 135 mm lik olaydıda alaydım..herneyse şu an benim en çok kafama takılan dün tekrar ölçtüm çanak her yerden 1.4 mm daralıyor, bu uzun hüzmede daha az bu arada.. kısa hüzme ciddi anlamda sıkıntı olabilirmi acaba yoksa idare edermi deneme imkanım yok malesef, bana ışığın en çok aktığı kısımlar oralarmış gibi geliyo.. son olarak saç işine siz ne dersiniz saç olurmu..(bundan başka altarnatifim olmadığı için zorluyorum..) Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 hazır farı açmışken neden mercek takmıyorsunuz? hatta merceğin etrafına da angel halka yapılabilir. 2 Yorum bağlantısı
Yaman Furkan 23 Mart 2013 Yazar Paylaş 23 Mart 2013 hazır farı açmışken neden mercek takmıyorsunuz? hatta merceğin etrafına da angel halka yapılabilir.gönül istiyor ama ben o işi becereceğimi sanmıyorum, çok maliyetli olur bide.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 (düzenlendi) H7 bi-xenon mercek al tak.En fazla verecegin heralde 150tl olur.Sac tavsiye ederim tabiki.Kesme işlemi senin için zor olmayacaksa kartondan daha uygun ve uzun ömürlü işlem olur.Bu angel halaknın saca yapıştıracagın kısma silikonu sürki halka ısıya daha az maruz kalır.Farında aydınlatma yanlara daralacaktır.Açın daralacak. 23 Mart 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 Tel sarıldıgı zaman.zaten ışıgı kendine zor yeten angel aydınlatmasını dahada azaltmaz mı?Yada anlatmak istediğin bir kaç yerinden mi sabitlenmesi yönünde.Benimde aklıma şu geldi.Bu angel halakaların zaten üzerinde mevcut olan sabitleme kısımları var buralardan sabitlenebilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Yaman Furkan 25 Mart 2013 Yazar Paylaş 25 Mart 2013 (düzenlendi) H7 bi-xenon mercek al tak.En fazla verecegin heralde 150tl olur.Sac tavsiye ederim tabiki.Kesme işlemi senin için zor olmayacaksa kartondan daha uygun ve uzun ömürlü işlem olur.Bu angel halaknın saca yapıştıracagın kısma silikonu sürki halka ısıya daha az maruz kalır.Farında aydınlatma yanlara daralacaktır.Açın daralacak.bilgiler için teşekkürler hocam..saç kesecek bi tanıdığım var çok şükür bugün ona kestiriyorum bakalım sonuç nasıl olacak..Oktay hocam şimdi ışık zayıflayacak veya daralacak o muhakkak, peki bu ışık bozulmasıyla araç kullanılmıcak kadar kötümü olur gece sıkıntı çekersin gibi bi tahmininiz varmı acaba,? muayenede kesin sıkıntı olurda daha muayeneye çok var.. çok sordum kusura bakmayın..ben şunu bi deneyimde olmassa bakarım bi-xenon işine yavaş yavaş yaparım..hiç uğraşma bence bunlarla sana tavsiyem şu; en büyük olanı plastik kasanın üstüne koy ve ince gümüş telli bir kablonun içini sıyır tellerini kullan plastiği ise ince bir iğneyi ısıtarak del bu plastikden ise o kabloların tellerini geçir kablolar angeli saracak tabiki sadece tel değil pattex a-b auto ile güçlendir işlem tamamdır.şu şekildemi diyosunuz doğru anlamışmıyım.. 25 Mart 2013 tarihinde Yaman Furkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 merceksiz halojen ampul olacağı için daralma işinin ışığa gece göremeyecek kadar etkisi olacağını sanmıyorum. xenon takmadığın sürece muayeneden rahatlıkla geçersin. ben angel far ile çok geçtim. Yorum bağlantısı
Yaman Furkan 25 Mart 2013 Yazar Paylaş 25 Mart 2013 merceksiz halojen ampul olacağı için daralma işinin ışığa gece göremeyecek kadar etkisi olacağını sanmıyorum. xenon takmadığın sürece muayeneden rahatlıkla geçersin. ben angel far ile çok geçtim.evet bende bunu merak ediyordum inş. tahmin ettiğiniz gibi olur.. hoşum giden bi cevap oldu galiba.. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 + ben de kendi angel farlarıma mercek taktığımda mercek 1.5 - 2mm kadar daralma olmuştu fakat ne aydınlatmaya ne de kesilme çizgisine herhangi olumsuz bir etki yapmamıştı... Yorum bağlantısı
Yaman Furkan 1 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2013 (düzenlendi) evet abiler kardeşler 1 ay gibi bi zaman geçmiş ben yavaş yavaş projemi tamamladım,ilk resimlerdeki yoldan gittim fakat mukavva değil, sac kestirdim burdanda çıkan fikirler doğrultusunda,sacı plastiğin ucuna sista silikon kullanarak yapıştırdım, ışığın çarpacağı sacın arka kısmınada ateşe ısıya dayanıklı kırmızı silikon sürdüm hiç metal gözükmeyecek şekilde, şu anda ışık metale hiç temas etmiyor direk kırmızı silikona çarpıyor, yani amaç metal ısıyı alıpda yapıştığı yerden silikonu eritip düşmesin, en azından ben böyle hayal ettim 2 gündürde kısa mesafeli akşam sürüşlerinden sonra kontrol ettim hiç erime falan yok inşaallah olmazda..neyse farı yine sistayla kapattım ufaktanda suyla temas ettirtim buharlaşma falan yok tabi araç daha yağmur yıkama görmedi temennimiz buharlaşmasın..daha sonra halkaların elektrik bağlantısı için harici bi düğme çektirdim içeri yani parklara bağlamadım maksat akşam sürekli açık kalıpta ledlerin ömrü azalmasın diye, şu an isteğe bağlı açıyorum..bu arada ışık şiddeti zayıfladı ama sorun teşkil edecek kadar değil..araç üzerindeki fotolarda kısa bi zamanda gelecek inşaallah önce iyi bi temizlik yapmam lazım..iyi forumlar..detaylı bir kaç foto anlaşılması için..bu kısma kırmızı silikon sürdüm yani ışığın vuracağı iç kısım.. 1 Mayıs 2013 tarihinde Yaman Furkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 1 Mayıs 2013 Paylaş 1 Mayıs 2013 güzel olmuş güle güle kullanın Yorum bağlantısı
Yaman Furkan 1 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2013 güzel olmuş güle güle kullanın teşekkür ederim uzun ömürlü olur inşaallah.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Mayıs 2013 Paylaş 1 Mayıs 2013 İşte azimli çalışmanın sonucu.Elinize sağlık.Fakat esas üzüldüğüm nokta bu angaldan tatmin edici bir ışık alamayacagın gerçegi. İşçiliğiniz harika olmuş. Fakat toplamadıysanız bencede kendinizi biraz kasın forumdaki resimleri pc nize yükleyin ve mercek montajınıda yapın.Bu Angel için gösterdiğin çaba ve emek ile bunu yapmaman mümkün degil diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Hami Erışık1679652606 1 Mayıs 2013 Paylaş 1 Mayıs 2013 +-- teşekkür ederim uzun ömürlü olur inşaallah.. daha önceden haberim olsaydı,bu kadar angel halkaya istekli oldugunu bilseydim.orjinal bmv angel halka çıkma bulman konusunda yardım ederdim. Yorum bağlantısı
Yaman Furkan 2 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2013 İşte azimli çalışmanın sonucu.Elinize sağlık.Fakat esas üzüldüğüm nokta bu angaldan tatmin edici bir ışık alamayacagın gerçegi.İşçiliğiniz harika olmuş. Fakat toplamadıysanız bencede kendinizi biraz kasın forumdaki resimleri pc nize yükleyin ve mercek montajınıda yapın.Bu Angel için gösterdiğin çaba ve emek ile bunu yapmaman mümkün degil diye düşünüyorum. teşekkür ederim hocam, topladım şu an kullanıyorum, evet gündüz aydınlatmıyor bende gündüz açmıyorum hafif kararırken açıyorum, yalnız bir görüntü oluştu abi çok fena bizim farlara çok yakışıyo.. mercek işi bunlara bişey olursa düşünüyorum abi biliyosun bu işler insanı çok yoruyo belli bi zaman sonra mercek olabilir.. teşekkürler katkılar ve yorumlar için..+-- daha önceden haberim olsaydı,bu kadar angel halkaya istekli oldugunu bilseydim.orjinal bmv angel halka çıkma bulman konusunda yardım ederdim. yinede teşekkürler.. 1 Yorum bağlantısı
Hami Erışık1679652606 3 Mayıs 2013 Paylaş 3 Mayıs 2013 teşekkür ederim hocam, topladım şu an kullanıyorum, evet gündüz aydınlatmıyor bende gündüz açmıyorum hafif kararırken açıyorum, yalnız bir görüntü oluştu abi çok fena bizim farlara çok yakışıyo.. mercek işi bunlara bişey olursa düşünüyorum abi biliyosun bu işler insanı çok yoruyo belli bi zaman sonra mercek olabilir.. teşekkürler katkılar ve yorumlar için.. yinede teşekkürler..bi gün lazım olursa söyle;bmv,nin orjinal halkaları gündüz,de gösterir 1 Yorum bağlantısı
Yaman Furkan 6 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2013 (düzenlendi) evet yaptığım işlemlerin araçtaki halleri, ayrıca NB plus larımızıda taktık karşılaştırmalı olarak ilk foto standart 2. foto plus şeklinde.. bu arada far ayarım berbatmış trafikte birinin arkama geçip uzunları yakmasıyla anladım sonra ben biraz aşağı indirdim yoksa dağlara taşlara vuruyomuş bizim ampüller fotolardakide ayarsız halleri görüldüğü üzere aparata çarpan ışık içerde patlıyo far çizgisi belirginliği çok iyi değil doğal olarak fakat korktuğum gibi önümü göremiyorum durumu olmadı.. tabi üstadlar daha iyi anlar fotolardan..karşılaştırma..standartNB plus 6 Mayıs 2013 tarihinde Yaman Furkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Mayıs 2013 Paylaş 6 Mayıs 2013 Angel halka Bmw sitil görünüyor.İyi günlerde kullan.Emin degilim ama far çizgisi 2.resimde sanki ampuller oturmamış gibi.Ayar sonrasıda resim çekersen güzel bir karşılaştırma ve örnek olur. Yorum bağlantısı
Yaman Furkan 6 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2013 Angel halka Bmw sitil görünüyor.İyi günlerde kullan.Emin degilim ama far çizgisi 2.resimde sanki ampuller oturmamış gibi.Ayar sonrasıda resim çekersen güzel bir karşılaştırma ve örnek olur.teşekkürler, ben bantla yukardan kıstım hem daha havalı hem ledlerin parlamasını önlemek için, ayrıca halkaların küçüğü önde büyüğü arkada olmasıda güzel bi derinlik katıyo..usta ellere far ayarı yaptırmam lazım.... Yorum bağlantısı
Recommended Posts