İçeriğe Yönlendir

Fiat Albea mercek ve gündüz farı montajı

Kahraman Çalış

Recommended Posts

İsmail Ertuğrul
(düzenlendi)

delikler açıldı.

n78l21.jpg

tarihinde İsmail Ertuğrul tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Merceği monte etmeden mercek ile dış cam arasındaki mesafeyi kontrol etmeni tavsiye ederim.Mercek aşırı şekilde önde kalmış gibi duruyor yada resim yanıltıyor.

Ampul merceğe oturmuyor. Ampulde traşlama yapmam lazım sanırım.BMpzgQ.jpg

Ampulle oynama sakın.Kenarda duran o çentik varya metal kılıflı onu karga burnu ile kıracaksın.Ampul oturur.Ampulü tutan çemberi niye söktün.Nasıl takacaksın.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmail Ertuğrul

Merceği monte etmeden mercek ile dış cam arasındaki mesafeyi kontrol etmeni tavsiye ederim.Mercek aşırı şekilde önde kalmış gibi duruyor yada resim yanıltıyor.

Ampulle oynama sakın.Kenarda duran o çentik varya metal kılıflı onu karga burnu ile kıracaksın.Ampul oturur.Ampulü tutan çemberi niye söktün.Nasıl takacaksın.

Üstten ve arkadan resim bu şekilde. Ön camı oturtmadım ama baya bir mesafe var sorun olmayacak sanırım. Mercekte değen yerleri kırayım o zaman teşekkürler.94Ja2r.jpgXvQMdO.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Sadece o metalli kısmı kıracaksın.Bu çentik. D3s xenon için gerekli.Başka çıkıntıları sakın kırma.Xenon ampul düzgün oturmaz ise odaklama olmaz mercek çöpe gider.

Ayrıca o metal çemberde önemli.

Yorum bağlantısı
İsmail Ertuğrul

Sadece o metalli kısmı kıracaksın.Bu çentik. D3s xenon için gerekli.Başka çıkıntıları sakın kırma.Xenon ampul düzgün oturmaz ise odaklama olmaz mercek çöpe gider.

Ayrıca o metal çemberde önemli.

Hocam çöp felan dedin tırstırdın beni iyice. :) O metalli çıkıntının zararı yok. Resimde işaretlediğim iki çıkıntı sorun. ama ampule önden bakıncada ters duruyor gibi. Önden düzşekle getirincede, oklu resimde ampul üstündeki iki çentiğe oturan ayaklarda denk gelmiyor o zaman. Bu seferde ne var ne yok bütün ayakları kırmam lazım.RY7r5Z.jpgb5zV3n.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Resimde mavi içine aldığım yer üstteki mesajda belirttiğim metal çentikli kısım.Kırılıacak.

Dış çemberde kırmızı daire içinde olan geniş metal kısım ise ampulün doğru ve metrik oturması için şart.

Siz şu an bunları çıkardığınız için ampulü ters takıyorsunuz.

Siz ne şekilde bu kırma sökme işlemine kendinizi verdiniz bilmiyorum sorunu siz kendiniz ortaya çıkarmışsınız ve vazgeçin.Bütün ayakları kırdığınızda mercek çöpe gider.

ZlLGPVV.jpg

Yorum bağlantısı
İsmail Ertuğrul

Ben ampül dibine kadar oturacak zannediyorum, o yüzden oturmuyor diyorum. Tamamdır şimdi çözdüm. Ampulle arada boşluk var ve hiçbir ayağı kırmaya da gerek yok. Maviyi niye kırıyoruz onu anlamadım zararı yok ki.62AD3E.jpgRY7Gyo.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Mavi daire içindeki yazdığım gibi D3s ve D4s xenonlar için gerekli olan bir çentik.Diğerlerinden yüksek olduğu için D2s ve D1s xenonların yandan oturmasını engelliyor.

Baştan o çemberi çıkarmanız yanılmaya meil vermiş.Çmber olmayınca Ampulü sabitleyemezsiniz buda yarı bir sorun tabiki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Ertuğrul

Tamam teşekkür ederim. Benimkinde yüksek değil kırmaya gerek yok. Sadece üstündeki metal parçayı çıkartınca oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Ertuğrul

Büyük sorunlardan biri. Kapaktan iki santim taşıyor, ama tamda kapağın köşesine denk geldi. AmR83Q.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Tamam teşekkür ederim. Benimkinde yüksek değil kırmaya gerek yok. Sadece üstündeki metal parçayı çıkartınca oluyor.

En azından diğerlerini komple kırmaktan kurtardık. :lol:

Arka kısıma mecburi ve hemen hemen bir çok farda yapılan bir işlemi yapacaksın.Bu kısımda yükseltme yada haricen kendin kapak yapacaksın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Ertuğrul
En azından diğerlerini komple kırmaktan kurtardık. :lol: Arka kısıma mecburi ve hemen hemen bir çok farda yapılan bir işlemi yapacaksın.Bu kısımda yükseltme yada haricen kendin kapak yapacaksın.

Tam köşeye geldi. Yarısı kapakta yarısı kasada. Sadece kapakta yada sadece kasada olsa, orayı kesip üstten ince bir kutu yapıştırıp kapatırdım. Şimdi ne yapacağım, bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Köşeyi keseceksin.

Kapagında o keöşeyi keserek kasadaki bu açığı kapacaka şekilde uzatıp sabitleyeceksin.Kara kara düşünmene gerek yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kahraman Çalış

Ben kesip biçmek yerine ampul soketini çıkarıp bağlantısını kısa ve izoleli bir şekilde kablo bağlayarak arka kapağı kesmeye gerek kalmadan herşeyi içeri oturtmustum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Ertuğrul

Soketi iptal edip, ampule kabloyu direk sardınız veya lehimlediniz mi? Tam anlamadım ne demek istediğinizi.

Yorum bağlantısı
Kahraman Çalış
(düzenlendi)

Yok soket iptal değil o zaman balast ampulü ateşlemiyor. Sadece soketi ampulün kafaya direkt takmak yerine soket çok kaba arka kapaga vuruyor bu yüzden soketi yan tarafa koyup aradaki baglantiyi kablo kullanarak (+ ve - kutba dikkat ederek kalın bir kablo ve uzunluğunu mümkün olduğu kadar kısa tutmalisin özelliklede yuksek voltaj olduğundan kablodaki artı ve eksi kutup arası elektrik ark riski olmaması için hem soketin hem de ampulün kafası arasındaki lehimleme yapilan bölgeyi araya birşeyler koyarak iyice izolasyon yapmalisin yoksa ark oluşur ve ampul ateslemez.) yapmalısınız.

tarihinde Kahraman Çalış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sağ ve sol ters yönlere mercekleri döndürerek tekrar sabitleyeceksin.

Çizgi buna yakın olması gerekiyor.

d06icto.jpg

Yorum bağlantısı
İsmail Ertuğrul

Farı toplamadım, ayar için sorayım diye. Mercek kapağı takılı değil. O ışıklar sanırım merceğin açık kısmından reflektöre çarpıp dağılan ışık olsa gerek.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...