İçeriğe Yönlendir

Fiat Albea mercek ve gündüz farı montajı

Kahraman Çalış

Recommended Posts

Erkan Kahya

Balast Mitsubishi marka d3s/r d4s/r imiş.

Benimde 508 deki çok hoşuna gitti viraj aydınlatmasında bile led kullanılmış. Bi-led bir projektör bulsak güzel projeler yapılabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
İsmail Ertuğrul

D3s sisteminin montajını yapacağım. Önce D2s kullandığım iki aylık sürede altı kez uzun yol yaptım. Hemen hepsinde son üç dört saatini gece yaptım. Önceden gece yolculuğunu sevmediğimden yolculuğu geceye pek taşırmamaya çalışırdım. Bu sefer özellikle geceye sarkıttım. Meğersem gece yolculuğunu, sararan farlarım, burnumun dibini göstermeyen halojenlerim sebebiyle sevmiyormuşum. Etraf aydınlık olunca, gece yolculuğu pek yormuyormuş. Hele selektör yapmanın tadı bir başka. Çakan şimşeklerle, aceleyle sağ şeride geçmeye çalışan araçlar, sollama yapmaktan vazgeçip bekleyen kamyonlar. Eskiden 100-110 u geçmeyen araba, selektör sevdasına hız yapınca kurumları dökülmüştür. :) Çin balastlı d2s ilk açılışta beş-on saniye kendini toparlayamasada, sonrasında gayet güzel aydınlatıyor. Uygun fiyata OEM balast bulamayınca çin balast almıştım, ampüllerden tam performans alabilirmiyim endişesi yaşamıştım ama mercedesli arkadaşımın arabasıyla yan yana geldiğinde ışık şiddetinde bir fark görünmüyordu.

D3s sistemi evdeki akü ile denedim, gerçekten güzel bir ilk yanması var. Hatta ilk yanmada flaş şeklinde bir patlama şeklinde yanıp, ışık düşüyor sonra bir-iki saniye sonra tam yanıyor gibi geldi bana. Soğuk selektör için bir flas patlama olayı mı yapmışlar anlamadım.

Tabi d2s de yaptığım bağlantıları değiştirmem lazım. Onda xenonla selektör yapmıyordum, albeanın kısa uzun far bağlantıları da tam istediğim gibiydi. Şimdi hem selektörde hemde, uzun ve kısada xenonun çalışabileceği bir bağlantı yapmam lazım. Bitince selektör performansını yine koyarım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

Selektör yaparken de xenon kullanmak için bağlantıları nasıl yapmalıyım?

Selektör atınca sadece içteki uzunların yanıyor di mi ? Elektrik Elektronik bölümünde bunun konusu vardı sanki.

Yorum bağlantısı
Barış Güner

abi 3 . resimdeki mercek kapakları duruyomu duruyo ise satmayı düşünürmüsün

0546 498 26 77 whatsapp tan ulaşabilirsin abi

Yorum bağlantısı
İsmail Ertuğrul

Soğuk selektörü xenonlarla yapabileceğim bağlantı şekli konusunda yardımcı olabilecek yok mu? Sırf bu yüzden bekletiyorum operasyonu.

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Diyot bağlayıp sellektör anında uzun fara gelen + ucu hem uzun far ampulune, hem balasta hemde projektörün selenoidine paralel şekilde bağlamalısın. Diyotu uzun fardan gelen + ile balast arasina koyacaksin ki kısa far yaktığında diğerlerine enerji gitmesin.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...