Metin Akbal1679652606 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Selam arkadaşlar. Başka birşey araştırırken tesadüf üzerine gördüğüm bir uygulamayı bugün tamamladım. Çift kademe sisli VW far anahtarlarında ön sis açıldığı zaman yeşil bir led yanar fakat bu arka sis için geçerli değildir. Arka sis ikazı kadranda yanar. Gördüğüm uygulama çok hoşuma gitti bende yapayım dedim. Aslında çok detay bir uygulama ama olmaması için de bir neden yok Fakat bendeki anahtar ebay malı olduğu için netteki uygulama ve devre kartı ile örtüşmeyen durumları vardı. Neyseki ölçme aleti vs yardımları ile olayı aştım. Buyrun ayrıntılar:Fotoda görüldüğü gibi far anahtarını tırnaklarından kurtarıyoruz. Daha sonra far anahtarının elimizle açtığımız kısmını önce kendimize doğru çekiyoruz sonra da çevirerek çıkarıyoruz.Çıkardığımız zaman far anahtarının aydınlatma devresi çıkıyor. Yani bu devre far anahtarının kendi led aydınlatması. Kahverengi kutuya alınan yer eksi kutup. Yeşil işaretli olan yerdeki demir çubuk ön sis farına giden elektrik hattından geliyor. Bizde aynısından turuncu işaretli yere lehimleme yapacağız. Sarı kutulu yere de kırmızı dan hariç arka sisi açtığımız zaman belli olacak renkte bir led seçiyoruz. Benim elimde yeşil led vardı onu tercih ettim. Artı eksi bağlantısına da dikkat ediyoruz.Bu gördüğünüz de devrenin arka kısmı. Demir çubuğun ve ledin nereye lehimleneceği belli. Ayrıca ledimizin patlamaması için sol tarafta mor renkli kutu içine alınan herhangi bir lehim yerine de 470 ohm a yakın bir direnç lehimleyeceğiz.Ben far anahtarımı araca taktım ve çalıştı o yüzden tekrar sökmek istemedim anlaşılmayan bir durum yok sanırım Bu fotolar benim aracımın anahtarından. Önceden arka sis yansa da anahtar bu şekilde görünüyordu:Şimdi led eklendi ve aracımda böyle görünüyor:Başka renklere de örnek foto ekliyorum.Sıkılmadan okuduğunuz için teşekkür ederim 3 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Elinize sağlık.İmkanınız var ise ledin direncini minumum 680ohm yapın.Ömrü uzar. Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 1 Haziran 2013 Yazar Paylaş 1 Haziran 2013 Elinize sağlık.İmkanınız var ise ledin direncini minumum 680ohm yapın.Ömrü uzar. Sağolun Oktay bey. Elimde o vardı bulduğum yerdeki de 470 ohm demiş. 3 ledli plaka ampüllerinden sökmüştüm ledi. O yüzden yenileyebiliriz ama çok parlak yanıyor bunu engeleyemedim Daha yüksek direnç denedim aynı. Sanırım devre kart ile alakalı. Ölçüm yaparken devre kartında ledin geçtiği yerde test ettiğim zaman arka sis parlak yanıyor ama far anahtarına takıp deneme yapınca ön sis yanıyordu. Elektronikte o kadar usta değilim elimdeki malzemeleri değerlendirdim. 680 bulursam onu lehimlerim 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Haziran 2013 Paylaş 1 Haziran 2013 Elinize emeğinize sağlık iyi günlerde kullanın ... Yorum bağlantısı
Misafir 1 Haziran 2013 Paylaş 1 Haziran 2013 Anlatım çok detaylı. Operasyon başarılı. Tebrikler. Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 1 Haziran 2013 Yazar Paylaş 1 Haziran 2013 Elinize emeğinize sağlık iyi günlerde kullanın ...Anlatım çok detaylı. Operasyon başarılı. Tebrikler.Çok teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Haziran 2013 Paylaş 4 Haziran 2013 Orjinal bir çalışma olmuş, güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 4 Haziran 2013 Paylaş 4 Haziran 2013 bunun aynısını krom far anahtarım geldiğinde ben de yapacağım inşallah daha önce benim de aklıma gelmişti ve uygulandığını görmek güzel. güle güle kullan kardeşim. Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 5 Haziran 2013 Yazar Paylaş 5 Haziran 2013 Orjinal bir çalışma olmuş, güle güle kullanın.Teşekkür ederim bunun aynısını krom far anahtarım geldiğinde ben de yapacağım inşallah daha önce benim de aklıma gelmişti ve uygulandığını görmek güzel. güle güle kullan kardeşim.Teşekkür ederim. 4 lü cam anahtarında çocuk kilidi olan kısma da benzer bir DIY yapılıyor. Rezistans anahtarındaki mantık gibi. Ama onun detayı çok Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 7 Haziran 2013 Paylaş 7 Haziran 2013 Teşekkür ederim Teşekkür ederim. 4 lü cam anahtarında çocuk kilidi olan kısma da benzer bir DIY yapılıyor. Rezistans anahtarındaki mantık gibi. Ama onun detayı çok orjinalinde zaten basılıyken sarı yanıyor benimki... Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 7 Haziran 2013 Yazar Paylaş 7 Haziran 2013 orjinalinde zaten basılıyken sarı yanıyor benimki...Emin misiniz? Ben de yok diye biliyorum. Cam kontrol kısmının çocuk kilidi aktifken fotosunu ekleyebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 7 Haziran 2013 Paylaş 7 Haziran 2013 şu an üzerindeki orjinali değil de krom kaplamalı. onda yok zaten değiştireli baya oldu, eskisi basınca sarıya dönüyor diye hatırlıyorum ama başka arabayla da karıştırıyor olabilirim. siz paylaşımınızı yapın da değilse bile yaparız Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 11 Haziran 2013 Yazar Paylaş 11 Haziran 2013 Linki en kısa sürede ekleyeceğim Yorum bağlantısı
Murat Engin 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Çok güzel bir çalışma olmuş, kullandığım Fabia'da baz donanımda ön sis farı yoktu, sonradan sis farlarını ve far anahtarını alıp, taktım ama göstergede ön sis farı lambasını yakamadım, en azından far anahtarında yansa da yeterli olur benim için, deneyeceğim... Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 göstergede zaten ön siz lambası yok, sadece arka sis lambası var. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Ben cidden ön sis lambası göstergede olan bir araç görmedim.Varmı göstergesinde ikazı olan.Belki Merco yada Bmw eski modellerde olabilir diyeceğim ama bilmiyorum. Sisleri açmakta kullanılan anahtara paralel olarak led takılabilir.En kolay çözüm bu. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 göstergede zaten ön siz lambası yok, sadece arka sis lambası var.Ben cidden ön sis lambası göstergede olan bir araç görmedim.Varmı göstergesinde ikazı olan.Belki Merco yada Bmw eski modellerde olabilir diyeceğim ama bilmiyorum.Benim kia nın göstergesinde var hem ön hem arka 3 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 O zaman yeni nesillerde görebileceğiz demekki. Yorum bağlantısı
Murat Engin 1 Ekim 2013 Paylaş 1 Ekim 2013 Fabrikasyon ön sisi olanlarda göstergede yanıyor, mesela eski arabam flash s de vardı, arkadaşımın Octavia collectionunda o şekildeydi. Fabianın göstergelerini söktüğümde işaretini de , altındaki ledi de gördüm ama kart fazla hassas geldi, transistörler, entegreler falan, o yüzden dokunamadım...bu duruma gore öyle sanıyorum ki fabianın da dolusunda var... Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 1 Ekim 2013 Paylaş 1 Ekim 2013 octavia 2003 collection bende vardı onda sis göstergede yoktu diye hatırlıyorum...golf IV var şimdi onda da orj. sis var onda da göstergede yok...skoda octavia scout 2009 var pederde onda da OEM sis var onda da göstergede yok... Yorum bağlantısı
Murat Engin 1 Ekim 2013 Paylaş 1 Ekim 2013 Bahsettiğim octi de 2003 dü, zaten var olduğu için dikkatimi çekmişti ve bir kaç defa aç kapa ile test etmiştim...Donanım farklılığı desek aynı donanım...üretim bandında bir fark oluşmuş olmalı...Aynı donanım başka collectionda kaset çalar vardı mesela...kumandası da bagaj tuşlu olandandı...üretimde ekleme çıkarma yapıyor oldukları muhakkak bu durumda... Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 1 Ekim 2013 Paylaş 1 Ekim 2013 Bahsettiğim octi de 2003 dü, zaten var olduğu için dikkatimi çekmişti ve bir kaç defa aç kapa ile test etmiştim...Donanım farklılığı desek aynı donanım...üretim bandında bir fark oluşmuş olmalı...Aynı donanım başka collectionda kaset çalar vardı mesela...kumandası da bagaj tuşlu olandandı...üretimde ekleme çıkarma yapıyor oldukları muhakkak bu durumda...aynen octiyi arkadaşımla beraber aynı yerden 1 ay arayla aldık bizimki kasetçalardı onunki track CDçalarlıydı ayrıca onun anahtar 2tuşlu sustalıyken benimki normal katlanmayan kumandalı anahtardı. hatta firmaya defalarca gittim 1 ay arayla nasıl bu kadar fark olur diye üsteledim anahtarın ve teyibin aynısını takmak için bana söz verdiler 3 ay sonra arayın gelecek o parçalar dediler, 3 ay sonra defalarca aramama rağmen o söz veren yetkili bir daha telefonlara da çıkmadı ben de arabayı sattım zaten daha sonra... benimki de 2003 collectiondu OEM xenonsuz olandan... sisler golfünkü gibi ön fara entegreydi... 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 3 Ekim 2013 Yazar Paylaş 3 Ekim 2013 Ben şu ana kadar ön sisi ekranda ikaz veren hiçbir araç görmedim Yorum bağlantısı
Recommended Posts