İçeriğe Yönlendir

VW Golf 4 (1997-2004) Power led uzun far,gündüz farı,sinyal

Oktay Toker

Recommended Posts

Oktay Toker
(düzenlendi)

:unknw:

Resimleri ve videoyu başka linkten yüklemden olmayacak gibi ama umarım bunun için bir gece ayırıp bir an önce yapmak için kendimi ikna etmem lazım. :biggrin:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Duvar yansımanasına göre gen 5 iyi görünüyor ama bi-xenon odagı duvarda görünmeden önce power led fena aydınlatıyor.

Çamurluk sinyalleride güzel olmuş.Smd 5050ledler epey işe yaramış.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Metin Akbal1679652606

Düşündürücü. Dediğim gibi 4 Bora nın ikisinde sorun yok ikisinde bu sorun var ve bahsettiğim olay versiyonun üst-alt olmasına göre üst olanlarda problem var :)

Son çalışmalarımda şunu farkettim.

Gen5 balast gen4 balasttan anlık olarak neredeyse 2 kata yakın daha fazla akım çekiyor.Sonra olması gerekne akıma yavaşca iniyor.Gen4 balast ile satabil olarak aynı akımda ama anlık olarak ciddi akım farkı mevcut.Araç çalışmaz iken pır pır yapması Balast gen5 ise belki bundanda

kaynaklı olabilir.

Sorunu şaşırtıcı şekilde çözdüm ama ne alaka olduğunu hala anlamış değilim. Selektör için uzun-kısa arasına koyduğum tek diyot selektörde sıkıntı oluşturmaya başlamıştı. Açtığım zaman kararma farkettim diyotta. Kullandığım diyot standart olanlardan normal usb kablosu kalınlığında falan. Yanmış olabileceği ihtimaline karşı kontrol kalemi ile baktım çalışıyordu tek taraflı olarak. Daha sonra H4 ampülün soketine ikinci diyotları ekledim. Kontak sadece açıkken pırpır olayını kesti. Ayrıca kontak kapalı iken veya kontak açık farlar kapalı araç çalışmazken selektör attığım zamanda aynı olayı yaşıyordum o da ortadan kalktı. O yüzden almış olduğum röle şu an boşta kaldı ilerde de yaparsa kullanırım.

Kontak açık araç çalışmazken farlar yanınca oluşan pırpır-titreme şu an yok. Uzun hatta elektrik zaten yok, neden çift diyot eklediğimde sorun ortadan kalkmış olabilir ki?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...