İçeriğe Yönlendir

VW Jetta Amerikan Park ve Gündüz farı

Enes Akgün

Recommended Posts

Enes Akgün
(düzenlendi)

Herkese iyi forumlar

Bildiğiniz gibi Jetta mk6 larda gündüz farı ve yanında sinyal lambası bulunuyor.

Gündüz farı yerine turuncu ampul, sinyal yerine de gündüz farıyla paralel ampul bağlasak arıza ışığı yanar ve sinyal verince işlevini yapamaz.

Bunun için bi çözüm var mıdır ? Araya direnç koyarak, modül takarak veya başka bi şekilde halledebilir miyiz ?

tarihinde Selçuk Keleş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Gündüz farında ki standart ampul yerine turuncu ampul koyarsanız amerikan park elde etmiş oluyorsunuz zaten.Neden sinyali paralel yapmak istiyorsunuz ki? :unknw:

Yorum bağlantısı
Enes Akgün

Abi zaten ikiside yanyana biri gündüz farı diğeri sinyal. Gündüz fariyla sinyal aynı anda yansın istiyoruz mesela. İkisini bağlarsak fazla akımdan arıza yakar diye düşünüyorum. Bunu amerikan park moduluyle mi çözebiliriz veya başka yöntem ?

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
(düzenlendi)

ben skoda octavianın arıza lambası yakan bazı yerlerine paralel ampul bağlamıştım sorun kesilmişti, led + paralel ampul şeklinde çalışan yerler arıza lambası yakmamıştı, tabi jettada ne olur onu tam bilmiyorum...

iyiki bizim arabalarda arıza lambası derdi yok :)

bence çok gerek de yok zaten ben arabaya her binişimde kontrol ediyorum boş kaldıkça :)

tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enes Akgün

Bizdede Focus varken arıza lambası derdi yoktu :)

Jetta sahibine sordum bu uygulamayı yapan paralel bağlayınca sıkıntı olmuyomuş yani akım fazlalalığı etkilemiyo dediğiniz gibi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon1679652590

Sİnyal gündüz işlevini yapamayacak maalesef :)

Ama kısa farları açtığımız zaman çalışcak

Böyle bir mantık yok ki ama? Gündüz çalışmayan sinyal trafiği tehlikeye ataca?

Benim aracımda da gündüz farları ile sinyal yanyana. Her ikisi de turuncu, sıkıntı yok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Enes Akgün

Jettadada aynı şekilde ikisi birlikte yanıyo turuncu şekilde ama park halinde sinyallerde 21w olduğu için sinyal verince anlaşılmayacak

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sinyali etkileyen bu uygulamayı yapmayın, sakıncalı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Bağseven

Sinyal ampülünün hem sabit yanmasıni istiyorsanız ama sinyal verince aktif olması yanıp sönmesi gerekli.Röle ve kondansatörlü devre ile istediginiz şey mümkün

Yorum bağlantısı
Enes Akgün

Bugün yaptırdık baya uzun sürdü.

Şimdi devre şöyle çalışıyor ; hiç bir far açık değilken sadece gündüz farları yanıyor, parkları açınca amerikan parklar 5 watt güçte çalışıyo sinyal verince 21 watt oluyor. Sisleri açınca gündüz farı ve sinyal yanıyor.

Keşke bende yapabilsem :)

Resimleri atarım

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan1679652608

Bugün yaptırdık baya uzun sürdü.

Şimdi devre şöyle çalışıyor ; hiç bir far açık değilken sadece gündüz farları yanıyor, parkları açınca amerikan parklar 5 watt güçte çalışıyo sinyal verince 21 watt oluyor. Sisleri açınca gündüz farı ve sinyal yanıyor.

Keşke bende yapabilsem :)

Resimleri atarım

Vag.Com ile Gündüz farını MFA'ya ekleyip kapatıp, açabiliyorsunuz.. Kapattığınız zaman amerikan park modülü takarak, sinyallerden gündüz farına bağlantı yapıp kullanabiliyorsunuz.. Yani alt kısım komple sinyal oluyor, gündüz farına gerek kalmıyor sürekli yandıkları için..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...