Ömer Karaali 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar ismim ömer.Aracımın dış aydınlatma sistemini biraz daha güçlendirmek istiyorum.Şu anda sadece tek duylu sinyaller üzerinde çift duylu ampüller kullandım havya&lehim yardımıyla ampül kontaklarını birleştirdim.Artık ampül yanınca içindeki iki tungsten kızarıyor doğal olarak sinyallerim orjinal haline göre daha canlı belirgin yanıyor.Kasettiğim ampül kontaklarını birleştirme ;Ama yinede yetersiz olduğunu özellikle arka park, geri vites, sinyaller ve stop lar için led ile daha orjinal bir uygulama yapmak istiyorum.Aşağıdaki linkteki led ampüllerin turuncu, beyaz ve kırmızı renkte olanlarını arıyorum.Şimdiye kadar bulduklarım hep beyaz oldu acaba bu ampıllerin turuncu ve kırmızı renkte olanları yokmu ?http://www.ebay.com/...250952127264%26Ayrıca üstteki ampulmu daha çok ışık verir yoksa aşağıdakimi ?http://www.sahibinde...45560887/detay/ 27 Aralık 2013 tarihinde OmerK tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 Merhaba, foruma ad ve soyadınızla üye olmanız gerekiyor, bildirirseniz değişikliği yapacağım. Yaptığınız modifikasyon pek doğru değil, normalden fazla yanan ampuller hem rahatsız edici olur (özellikle gece) hem de ısıdan dolayı ömrü azalır. Led'li ampuller odağı tutturamayacağından orjinal reflektörde iyi sonuç vermiyor. Yorum bağlantısı
Ömer Karaali 27 Aralık 2013 Yazar Paylaş 27 Aralık 2013 İsim soyisim Ömer Karaali ilginize teşekkür.Yani o halde yapacak pek bir şey yok aydınlatma sistemi orjinalinde neyse o şekildemi kullanacağım ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 İsim soyisim Ömer Karaali ilginize teşekkür.Yani o halde yapacak pek bir şey yok aydınlatma sistemi orjinalinde neyse o şekildemi kullanacağım ?Evet daha iyi olur. Zaten orjinal gücü yeterlidir. Ledli falan takarsan hem güvenlik riski oluşturur hem de görüntü açısından hiç bir şey kazandırmaz. Yorum bağlantısı
Ömer Karaali 27 Aralık 2013 Yazar Paylaş 27 Aralık 2013 Anladım teşekkür ederim.Yeni bir konu açmak yerine buradan sorayım peki araç içi için en ideal renk hangisidir ? Gösterge paneli, kalorifer kontrol paneli ve diğer aksamlarda yanan lambaları tek bir renk yapacağım hangi renk kullanmalıyım ? Yorum bağlantısı
Ferit Kama 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 (düzenlendi) üstadım ben bi ara oto led ampül pazarlaması yapıyordum. donanımhaber.com da ve sahibinden.com da beni bilen bilir. şunu söylemeliyim 60tl led ampül çok çok pahalı.. aynı ürünü ben 10tl ye kargo dahil yurt dışından getiriyordum.. ayrıca istediğin parlaklığı vermez bu led sana.. 21watt lık halojen ampülle nasıl yeterli parlaklık elde edemiyorsun orasını pek anlamış değilim? acaba far reflektörlerin çok mu kötü yada farlarının camı soluk mu. araba nedir bu arada detaylı bilgi hatta foto koyarsan memnun olurum.. daha iyi yardımcı olurum.ayrıca bu çift flamanlı ampülü lehim yapmanızın hiçbir faydası yok biliyor musunuz? çünki ampül içindeki bir flaman 5watt diğeri 21watt. 5watt lık flamanın ek olarak 21watt lık flamanın yanında yanıyor olmasının hiçbir anlamı yok desek yalan olmaz.. ayrıca bu ampülün kulakları ile py21w (sinyal ampülü) nin kulakları aynı değil.. muhtemelen zorlayarak taktınız ampülü yuvaya.. 28 Aralık 2013 tarihinde Ferit Kama tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 (düzenlendi) KAdet stopları desenli cama sahip.en yüksek ışığa sahip ledde taksanız ve bu ampulden 2 tanede taksanız ışıgı istediğiniz şekilde artırmanız çok zor.Camdaki ışık yönlendirme kesitleri çok iyi yapılmış olduğu için halojende son derece güzel hamojen ışık veriyor şiddetide o manada artıyor ama fazla değil.Bu yaptığınız ampul sinyale yaptıysanız sinyal aralığınız açılır daha aralıklı yanar.Bu o kadar iyi değildir.Işık artmış olabilir ama sinyal amacını tam yapamaz diye düşünüyorum. 28 Aralık 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Karaali 28 Aralık 2013 Yazar Paylaş 28 Aralık 2013 Aracımın stopları aşağıkilerin aynısıdır ;http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-kadett-c-arka-stop-lar-bence-alman-mali-sifir.1972-1979-128520256/detayDediğiniz gibi sinyal flaşör aralığında bir değişiklik olmadı önler dede arkalar dada çift duylu ampul kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.Çift duylu ampullerin duy kısmındaki bir tırnağı eğeleyerek yok ettim tek tırnak ile de yerine oturup sabitleniyor.Aslında sönük yanma gibi bir durum yok sadece biraz daha iyileştirmek ışık gücünü arttırmak istiyorum.Peki daha güçlü halogen ampuller varmı 30 watt mesela ? Yorum bağlantısı
Ferit Kama 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 Aracımın stopları aşağıkilerin aynısıdır ;http://www.sahibinde...128520256/detayDediğiniz gibi sinyal flaşör aralığında bir değişiklik olmadı önler dede arkalar dada çift duylu ampul kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.Çift duylu ampullerin duy kısmındaki bir tırnağı eğeleyerek yok ettim tek tırnak ile de yerine oturup sabitleniyor.Aslında sönük yanma gibi bir durum yok sadece biraz daha iyileştirmek ışık gücünü arttırmak istiyorum.Peki daha güçlü halogen ampuller varmı 30 watt mesela ?hocam lambanın camını çıkarın reflektörler soluksa mutfak folyosu ile kaplayın yada reklamcıdan krom folyo ile kaplayın (kendinden yapışkanlı) lamba yuvalarınızda küçük yani 21watt o küçük yuvada yeterince parlama yapar siz ne kadar parlaklık istiyorsunuz hala anlamadım Yorum bağlantısı
Ömer Karaali 28 Aralık 2013 Yazar Paylaş 28 Aralık 2013 Reflektörlerim pek parlak değil evet en azından nikelaj gibi parlamıyor.Folyo mevzusunu denicem en kısa zamanda.Reklamcıdan alacağım yapışkanlı folyo ampulun sıcağından zamanla zarar görmezmi ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Anladım teşekkür ederim.Yeni bir konu açmak yerine buradan sorayım peki araç içi için en ideal renk hangisidir ? Gösterge paneli, kalorifer kontrol paneli ve diğer aksamlarda yanan lambaları tek bir renk yapacağım hangi renk kullanmalıyım ?Ben turuncu seviyorum Aracımın stopları aşağıkilerin aynısıdır ;http://www.sahibinde...128520256/detayDediğiniz gibi sinyal flaşör aralığında bir değişiklik olmadı önler dede arkalar dada çift duylu ampul kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.Çift duylu ampullerin duy kısmındaki bir tırnağı eğeleyerek yok ettim tek tırnak ile de yerine oturup sabitleniyor.Aslında sönük yanma gibi bir durum yok sadece biraz daha iyileştirmek ışık gücünü arttırmak istiyorum.Peki daha güçlü halogen ampuller varmı 30 watt mesela ?Artan ısı ile kararma meydana gelebilir. Stoplar açılabilecek türde ise açıp içini temizlemenin yararı olacaktır. Yorum bağlantısı
Erkan Polat 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Osram Diadem sinyal ampulleri standart sinyal ampullerine oranla 2 kat daha fazla lümen ışık vermektedir. Kendi aracımda ön ve arka sinyallerde kullanıyorum ve çokta memnunum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts