Mahmut Akbulut 5 Mart 2014 Paylaş 5 Mart 2014 Elinde hazır reflektör var neden oem mercek montajı yapmıyorsun 3 Yorum bağlantısı
Murat Engin 5 Mart 2014 Yazar Paylaş 5 Mart 2014 Çünkü öncelikle şu an sinirim devam ediyor, sonrasında da tekrar mercek, balast, ampul gibi harcama kalemleri oluşuyor, bu harcama tutarına az birşey ekleyerek OEM mercekli far almak daha bir kolay gibi görünüyor gözüme... Zaten garajda gizli gizli yaptığım bu ve bu gibi diğer hobilerim benim hatun tarafından fakedildi, bir de bu kadar para harcadığımı çakarsa anında note3 telefon, kalite spor salonu üyeliği, tam altın gününe katılma gibi aktivite serbestliği isteyebilir, yanarım o zaman işte...anında gazetelerin 3. sayfasına konu.Elimde sadece 1 nal var yani...Yine de önerin, elimdeki malzemelerin çöpe gitmemesi için değerlendirilecek, ya da ihtiyacı olan birine verilecek. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 Halojen mercekle xenon aydınlatması elde etmeye çalışmak zaman ve para kaybından başka bir şey değil. Önünde sonunda gelinen nokta bu. Orjinal farı denkleştirmeye çalışın. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 3.sayfalarda Rabbim kimseyi göstertmesin yeltenilmesin,düşünülmesin bile.Bu uğraştıgın farın görünüşü sana güzel geliyorsa sadece mercek değişimi yapman lazım o kadar xenon falan zaten hepsi var.Orjinal far tabikide iyi olur ama yazdıklarına göre bu zaten sana sıkıntı gibi görünüyor.Tavsiyem merceği değiştir ve önün kısa sürede aydınlık olsun.Sinir yapmanı gerektiren durum yok çözüm gerektiren durum daha önemli. Yorum bağlantısı
Doğukan Şenkal 21 Nisan 2014 Paylaş 21 Nisan 2014 (düzenlendi) hepinize merhaba. yaklaşık 6 aydır foruma pek uğrayamıyordum sanırım üyeliğim silinmiş bende yeni üyelik aldım haliyle. maalesef bir süredir h7 tipi xenon kit kullanıyordum ki trafikteki tehlikesini tartışmaya bile gerek yok. hem bu durum rahatsız ettiği için hem iyi bir aydınlatma istediğimden hemde bixenon merceklerin yapabildiği güzel selektöre bayıldığım için aracıma bu uygulamayı yapmaya karar verdim.ilk başta bir çift çıkma far aldım. birtanesinin camı oldukça kötüydü ve zımpara işlemi yaparak far camını temizledim. ötekinden güzel oldu.sonra farlarımı fırına atıp far camlarını çıkardım. (şansıma tahmin ettiğimden kolay oldu orjinal hella farlar kolay açılıyormuş)sonrasında internette birinden valeo marka mercekler ve orjinal kapaklarını buldum aldım. kafama takılanlar bu noktadan sonra başladı.merceklerle beraber iki adet devre geldi yanında. (fotoğrafta gözüküyor) bu devreler sanırım bixenon perdesini uzunlara bağlamak için kullanılacak ama hangi kablo nereye bağlanır hiçbir fikrim yok. elimdeki malzeme de kısıtlı olduğu için deneme yamulma yöntemini de göze alamadım. bu noktada tecrübelerinize ihtiyacım var. 2 adet kablo mercekten çıkıyor 2 adet de farın içinde uzun ampule giden kablo var, devrenin üzerinde ise 4 adet kablo var. hangisi hangisine bağlanacak hiçbir fikrim yok. yardımcı olursanız sevinirim.bunun yanı sıra farlarımın içlerini piano black boyamak istiyorum. daha önce aracımın ızgaralarını piano black boyadım. bu işi yapmak için oto boyacılarda normal araba boyasını bir tüpe bastırıyorum önce siyah boyayı ardından da parlak araba verniğini sıkıyorum. aklıma takılan konu yine aynı şekilde farın içini boyarsam farın içindeki ısıdan ötürü boyada yanıklar meydana gelir mi? far içi tahmini kaç dereceye çıkıyor?bir başka aklıma takılan konu ise mercek montajını tam olarak nasıl yapmalıyım? mercek montajında tecrübem yok ancak araba meraklısı ve eli alet tutan bir insanım, elimin altında da dremel dahil birçok alet ve güzel çalışma ortamları mevcut. far tutucuyu mercekten ayıramadım o siyah parça çıkmıyor. gerçi elimde kalır korkusuyla çok fazla da kurcalamadım. sanırım o siyah plastik parça çıkmıyor. far tasında o siyah parçanın geçebileceği bir oyuk açmayı planlıyorum. sonrasında da silikon ve mercekteki vida delikleri yardımıyla vidalayıp far tasına sabitlemeyi düşünüyorum. siz ne önerirsiniz?ayrıca mercek kapakları takıldığında hala daha arkasında mercek görünmekte. bu görüntüyü kapatmak amacıyla kapaktan sonraki kısma poliesterden bir kapatıcı yapmayı düşünüyorum. içerdeki ısı yüzünden falan bir sıkıntı yaşar mıyım?şimdilik kafanızı bu kadar şişirebildim kusura bakmayın. ama yardımcı olacak arkadaşlar hayırlı bir işe vesile olacaksınız trafikteki diğer insanları da zulmümden kurtaracaksınız bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. iyi forumlar..sanırım forum kuralları gereği konu engin abinin konusuyla birleştirildi. yardımcı olabilirseniz sevinirim. 21 Nisan 2014 tarihinde Dogukan ŞENKAL tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Doğukan Şenkal 22 Nisan 2014 Paylaş 22 Nisan 2014 Sanirim henuz konuyu goren olmadi. Garajdayim farlar mercek ve dremel elimde dayanamiyorum Allah ne verdiyse girisicem birazdan Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 Mercekle gelen devreyle ilgili cevabı diğer konuda bulmuşsun, forum oldukça dolu biraz arama yapmak işe yarıyor değil mi ? Siyah parça diye neyi kastettin fotoğraftan anlaşılmıyor, farın içinde yüksek ısı oluşacağından farklı malzemeler kullanman ısı dağılımını engelleyebilir. Estetik olarak uzaktan görülmeyecek bişeyse ekleme yapma. http://www.geceucusu.com/topic/109-vw-boraya-xenonu-nasil-yaptirmaliyim/page__view__findpost__p__61246 linkinde örnek hizalama fotoları var sana fikir verebilir. Yorum bağlantısı
Doğukan Şenkal 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 İlginiz icin tesekkur ederim. Siyah parca dedigim yer ampul tutucu diye tabir edilen yer farin ampul giren yerinde son fotograf sag mercege bakarsaniz gorebilirsiniz sanirim. Mercekle beraber gelen kapak biraz kucuk mercegin arkasi gozukuyor. O yuzden poliesterden bir kapak eklentidi belki komple bir kapak yapmayi dusunuyorum. O kapak uzerinden de farkli bir planim var guzel olursa yapicam Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 öncelikle kolay gelsin. farların eski desenini duvarda işaretlediniz mi? Yorum bağlantısı
Doğukan Şenkal 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 İste oyle bi sikintim var yapmadim onu. Su an uzerinde orjinal farlari var ama cakma xenon oldugu icin abidik gubidik bir aydinlatma var. Mercegin icine h7 xenon ampulu koyup arabanin uzerinde yakip duvara tutup duz cizgiyi yakalayip oyle sabitlemeyi dusunuyorum. Tabi bu sirada far ayar vidalari ortada olacak. Sizce bu sekilde saglikli bir sonuc elde edebilir miyim? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Nisan 2014 Paylaş 25 Nisan 2014 İçerdeki far düğmesi 0 pozisyonunda olmalı. Arkadaki siyah parça için reflektörü arkadan o büyüklükte delmen gerekecek. Merceği ön cama çok yaklaştırmamak lazım ama tabii arka tarafta toz kapağı tam kapanabiliyor mu ortasını bulman gerekli. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 25 Nisan 2014 Paylaş 25 Nisan 2014 aracın üzerindeki farlara H7 halojen ampul takıp garajda öyle işaretle.@Selçuk Abi ön cama deymesin de arkadaki toz kapağı her zaman halledilir 1 Yorum bağlantısı
Doğukan Şenkal 25 Nisan 2014 Paylaş 25 Nisan 2014 farlarında ayarı yoktur muhtemelen en son 1 yıl önce ayarlanmıştı hiç farları sökmeden farları arabanın farlarının önüne koysam elimle merceği ona göre işaretlesem tutturamazmıyım?farların birinin arkası boş birinde de akü var. merceğim 10cm civarında küçük sayılabilecek bir mercek far camına değdirmeden halledeiblirim gibime geliyor. ama okul ve iş çok yoğun olduğu için hergün garaja gidemiyorum. otursam 1 günde hallederim montajı aslında.montajını halledeyim de daha ampul alıncak dönüştürücü kablo alınıcak işim uzun Yorum bağlantısı
Doğukan Şenkal 22 Mayıs 2014 Paylaş 22 Mayıs 2014 sanmayın ki projeyi rafa kaldırdım. merceklerimi fara monte ettim içlerini boyadım kapattım taktım. ancak ilk seferin beceriksizliği farların birisi adanaya ötekisi trabzona bakıyor zaman bulunca tekrar açıp gerekli tadilatları yapacağım.mercek perdeleri ile ilgili sorunumu hallettim sayenizde teşekkür ederim.ancak şimdi de aklıma ampul sorunu takıldı. bütçem fazla değil. ampullere pek para ayıramıyorum. oem balast ve ampul alacak param yok şu anda. eskiden kullandığım h7 xenon ampullerin diplerini birazcık dremel ile törpüleyince merceklerime oturdu. sağlıklı olmadığını biliyorum. merceklerin ayar problemini aştıktan sonra d2s ampul alıp dönüştürücü kablo vasıtasıyla h serisi balastlarımla beraber kullanacağım. internette dolanırken tanesi 8-10tl ye d2s çin malı ampul buldum. güzel ampullerse 90tl civarında. sorum şu ki 10tl lik ampul ile 90tl lik ampulün aydınlatma ve lümen farkı ne derecedir? alacağım ucuz d2s ampul h7 lerden öteye geçemeyecekse hiç almayayım daha iyi. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 22 Mayıs 2014 Paylaş 22 Mayıs 2014 Çin malı 10 liralık d2s/h7/h1 ampul alacağına çıkma orijinal d2s ampul al daha iyi sonuç elde edersin. Şimdilik elindeki h7yi törpüleyip kullan uygun olunca da philips ve ya osram alırsın. Yorum bağlantısı
Doğukan Şenkal 22 Mayıs 2014 Paylaş 22 Mayıs 2014 Tesekkur ederim. Nerden girdim bu ise. Bu kadar ugrasana kadar buyuk turbo oturturdum arabaya 1 Yorum bağlantısı
Doğukan Şenkal 23 Mayıs 2014 Paylaş 23 Mayıs 2014 Merak ettigim bir hususta duzgun bir d2s ampul alirsam bu h7 lerin isigindan cok cok iyi olur mu? Yorum bağlantısı
Misafir 23 Mayıs 2014 Paylaş 23 Mayıs 2014 Oem d serisi ampulün yanında esamesi olmaz Yorum bağlantısı
Doğukan Şenkal 24 Mayıs 2014 Paylaş 24 Mayıs 2014 O zaman 200tl yi gozden cikartma vakti geldi Yorum bağlantısı
Doğukan Şenkal 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 Eveet sonunda farlar bitti. İlk basta yaptigim sol farimda ayar tutturamadim cok net ama ikinci yaptigim sag farim gayet standartlara uygun oldu. Telefondan girdigim icin simdilik sadece bu fotograf var. En yakin zamanda duvar ve gece aydinlatmasini da atarim. #skodaturkey #skoda #fabia #tdipd #pislik #angrbird #tdi #KaDoGaraj #bixenon A photo posted by Dogukan Senkal (@dogukands) on May 27, 2014 at 7:02am PDT İsigin vurdugu yerler yeterli duzeyde oldu ancak h7 8000k ampulle nereye kadar. Aydinlatmasi yetersiz geliyor. D2s ampul ariyorum simdilik. Biraz maddi sikinti var ucuz yollu ne onerirsiniz? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Haziran 2014 Paylaş 1 Haziran 2014 Güle güle kullan. H7 ile düzgün sonuç alınamayacağı belli, maddi nedenlerden dolayı mecburen yapmıştın. Malesef ilanlarda bir adet osram D2S ampulüm var Yorum bağlantısı
Murat Engin 19 Ocak 2015 Yazar Paylaş 19 Ocak 2015 Bixenon hezimetinden sonra reflektörlerden bahsi geçen h1 projektörleri söktüm ve attım...eskiden kalan valeo H7 kısa merceklerini taktım ama , bir türlü mercek çerçevesi/kapağı bulamadım(yani bulduklarım çok pahalı, 40-50 lirayı da bunlara vermek istemedim)bu mercekleri neyle kapatayım ekonomik v dekoratif olarak? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Farklı yöntemler var Oktay abinin açtığı konular bunlara örnek sürahiden tastan veya elektrik armatürlerinin reflektöründen mercek kapağı yapılabilir.Far yapısı ve mercek özelliğine göre seçim yapmalı hayal gücünü ve el becerini kullanmalısın ... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts