İçeriğe Yönlendir

Honda CBR 250 Bi-Xenon Mercek Hakkında?

Can Bingül

Recommended Posts

Can Bingül
(düzenlendi)

Öncelikle herkese merhabalar. Adım Can. 18 Yaşında Üniversite öğrencisiyim. Motosikletime bi-xenon mercek uygulaması yapmayı düşünüyorum. Öncelikle motosikletimde 12volt 6A bir akü bulunuyor. Aydınlatma sistemi otomatik. Yani motosiklet çalıştığı an far sürekli yanıyor. Bundan şikayetçi değilim açıkçası, zaten trafikte çoğu sürücü umursamıyor biz motosiklet kullanıcılarını en azından bir nebze de olsa fark edilmemize yardımcı oluyor farın hep açık olması.

Bu motosikletin Orijinal farı;

w1n465.jpg

Buda işlem yapılmış son hali;

em8doZ.jpg

_

eaBjad.jpg

Açıkçası yapan kişi çok güzel yapmış. Eline, emeğine, terine sağlık. Kendisi ile iletişim kurdum. 3" bi-xenon çift angel'lı mercek kullandığını söyledi. Yani arkada mavi önde beyaz renk halka varmış. Montaj vs her şey için 400 lira fiyat verdi. Açıkçası öğrenci olduğum için fiyatı görünce duraksadım. Kendisinin emeklerine, uğraşlarına sonuna kadar saygım var. Verdiği fiyat için çok fiyat söyledi veya başka bir şekilde kötü bir eleştiride bulunmam da doğru olmaz.

Bana lazım olan 1 adet bi-xenon mercek + H7 6000K xenon. Xenon fiyatı nette 60-70 lira civarı 55watt olanlar. Birde yukarıda resimlerini attığım fara uygulama yapan kişi universal mercek kullanıyor galiba. Her hangi bir kesme biçme işlemi yapmadan, far camı ve far taşını ayırarak merceğın montajını galiba silikon ile yaparak farı güzel bir şekilde kapatıyor. Kenarda görülen gündüz ledlerini ben flaşör devresi kullanarak bir bakıma ayrı bir hat üzerinden başka bir anahtara yönlendirerek çakar devresi yapmayı düşünüyorum. O şekilde dikkat çekme olasılığım biraz daha yüksek ve görsel olarak biraz daha güzel olacağı kanısındayım.

Bu konuda maaliyeti düşürmek adına ne yapabiliriz? Fikirleriniz nelerdir?

Açıkçası yan sanayi far yok maalesef. Kendi farı da 150 liranın üzerindeydi. Ben motosikletin orj farı üzerine işlem yapmak istiyorum. Yani işlem yapmaktan kast ettiğim şey, sadece far camı ve far taşını ayırarak mercek montajını, ampul yuvasına zarar vermeden gerçekleştirmek ve istediğim zaman orj'e dönme imkanım olmasını istiyorum. Birde unutmadan, uzunları yaktığım zaman ya da sellektör yaptığım zaman kısaların yanmasını istemiyorum. Bunu nasıl ayarlarız?

Bu konuda siz bilgili kişiler ne tavsiye edersiniz? Nasıl bir yol izlemem gerekir?

tarihinde Can Bingül tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Lokman Ceritlioğlu

Mahmut linkler için sağol benimde işime yarayacak, artık bende motor sahibiyim. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
  Lokman Ceritlioğlu yazdı:

Mahmut linkler için sağol benimde işime yarayacak, artık bende motor sahibiyim. :)

Hayırlı olsun abi aman dikkat et :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Can Bingül
(düzenlendi)
  Mahmut Akbulut yazdı:

Can merhaba hoş geldin :flowers:

http://www.geceucusu...__fromsearch__1

Bu konuları biraz incele kafanda farklı uygulamalar oluşacaktır.Sonra yine devam ederiz... :good1:

Hoş buldum Mahmut abi. Teşekkür ederim. Yalnız abi resimler açılmıyor bende. Daha doğrusu SERVET Bey'in açmış olduğu konudaki resimleri göremiyorum. :s Chorome kullanıyorum. Onunla ilgili olabilir mi?

Mahmut abi, birde öyle fazla abartı bir şey yapmıyacağım. Yukarıda bi-xenon uygulanmış olan fardaki gibi bir uygulama düşünüyorum. Ama ondaki gündüz ledleri yerine aynı şekilde turuncu bir şerit çekip, bi-xenon'un angel'ınıda turuncu yapma fikri var. Ya da ilk bahsettiğim gibi gündüz ledlerini çakar yapacağım.

Bu arada abi, bugün XenonMercek diye bir yer bulup mail attım ama bu universal merceklerin hiç iyi olmadığını diğer mercekler'den kullandığım zaman daha fazla verim alacağımdan bahsetti? Ben bağdaştıramadım bir sebeble. Sence nedir durum?

Abi birde mümkünse şunun aynısını yapma düşüncem var ama mercek içerisinde daemon olanlardan bakıyorum. Sence nasıl olmuş?x8E1OV.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

G serisi dediğimiz senin de baktığın mercekler çok verimsizdir aldığına alacağına pişman olursun hella veya bosch mercek kullanmanı tavsiye ederim , hatta hella nın H7 bi-halojen merceğinden al tanesi 40-50 lira gibi bir şeydir.Bu resimdeki angel bmw angel ı sende yapabilirsin.Xenon mercek butcher nikli üyemiz ama pek aktif değil artık.

Yorum bağlantısı
Can Bingül
(düzenlendi)
  Mahmut Akbulut yazdı:

G serisi dediğimiz senin de baktığın mercekler çok verimsizdir aldığına alacağına pişman olursun hella veya bosch mercek kullanmanı tavsiye ederim , hatta hella nın H7 bi-halojen merceğinden al tanesi 40-50 lira gibi bir şeydir.Bu resimdeki angel bmw angel ı sende yapabilirsin.Xenon mercek butcher nikli üyemiz ama pek aktif değil artık.

Mahmut abi günaydın. :)

Abi bu dediğin Hella ve Bosch merceklerden aldığımız zaman farda kesme biçme işlemi olucak mı? Birde internette hiç denk gelmedim Bi-Halogen merceğe? Nerelerde bulabiliriz?

Birde zahmet olmaz ise bahsettiğim hella ve bosch merceklerin her hangi bir siteden satış linki veya resmini paylaşabilir misin Mahmut abi? Ben sahibinden.com'da bunları buldum. Nedir ne değildir pek bilgim yok açıkçası.

http://www.sahibinde...13764349/detay/

_

http://www.sahibinde...20164919/detay/

_

http://www.sahibinde...27869405/detay/

Hangisini tavsiye edersin? Birde bunlara bakınca kesme, biçme işlemi yapacağız gibi duruyor. :s O zaman yan sanayi bir far bulmam gerekir, oda maalesef yok. Ebay'da bile 130$'dan başlıyor cbr250'nin far fiyatları.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hella/bosch tipi orjinal mercek kullanırsan hem farı kesmen gerekir, hem de yine ona uygun tipte çıkma xenon ampul ve balast kullanman gerekir. Baştan sonra her şey değişecek yani. Tabii farı kesersen geri dönüşün mümkün değil. Aydınlatma konusunda ne harcarsan onun karşılığını alırsın. Fotolardaki hazır montajlı mercek ve xenon kiti ile vasat bir performans elde edersin ama geri dönüşün mümkün ve ucuz olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Can Bingül
(düzenlendi)
  Selçuk Keleş yazdı:

Hella/bosch tipi orjinal mercek kullanırsan hem farı kesmen gerekir, hem de yine ona uygun tipte çıkma xenon ampul ve balast kullanman gerekir. Baştan sonra her şey değişecek yani. Tabii farı kesersen geri dönüşün mümkün değil. Aydınlatma konusunda ne harcarsan onun karşılığını alırsın. Fotolardaki hazır montajlı mercek ve xenon kiti ile vasat bir performans elde edersin ama geri dönüşün mümkün ve ucuz olur.

Peki Selçuk abi, ortalama çıkma xenon, balast ve merceğin fiyatı kaç lirayı bulur? Birde Xenonmercek.com ile mail yoluyla iletişim durumundayız. Kendisi bana hiç bir şekilde 55watt bir xenon olmadığını sadece etiketlerinin 55watt olduğunu söyledi. Orj xenon'lar 35w olduğunu ve 35watt olan bir xenon'u 55watt bir balast ile çalıştır problem yaşamazsın, aynı şekilde 55watt olanı 35watt bir balast ile sür yine problem yaşamazsın dedi.

Bu konunun doğruluğu hakkında pek bir bilgim yok. Siz bilgili abilerimden bilgi edinmeye çalışıyorum. Ortalama olarak çıkma xenon-balas-merceğin fiyatı ne olur? İşçilik konusunu kendim halledebilir miyim acaba?

Birde abi mercek içerisinde olan Daemon (Merceğin arka aydınlatıması) kısmını yapma imkanım var mıdır? O kısım çok hoşuma gidiyor da :)

Abi sahibinden.com'da şöyle bir baktım da, bu iş benim bütçemi aşıyor. Ampuller 100 liradan başlıyor. Balastlar 200 liradan 500 liraya kadar yolu var. Eee daha bunun merceği bilmem nesi derken en az 350-400 lira para veririm ben buna.

Aydınlatması vasatta olsa hevesimi almak adına mecbur yukarıda resimlerini koyduğum merceklerden kullanacağım :s

Yorum bağlantısı
Can Ekin

Selam Can,

Mercek performansının iyi olduğunu bildiğim mevcut far yuvana oturacak tek kit ; retrofit in motosiklet için olanı.

Nc700x te bir arkadaşımız uyguladı oldukça memnun.

Fiyat 150$ artı kargo ödeyecek sin.

Açıkcası ben Hella veya bosch bi-xenon mercek ile yaptıracağım İlker Kemal Bikeç e. Kesme biçme olacak ancak hem orjinal gibi olacak hemde olabilecek en iyi aydınlatmayı kazanacağım. Fiyat olarak ta abd den getirmekle aynı yere gelecek, belki biraz daha uygun.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bosch,valeo,eski Hella mercek fiyat açısından gayet uygunlar.Yan sanayi d2s set kullanırsan hesaplı olur.Far kesilip biçilir ama sen önünü görürsün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Can Bingül
  Can Ekin yazdı:

Selam Can,

Mercek performansının iyi olduğunu bildiğim mevcut far yuvana oturacak tek kit ; retrofit in motosiklet için olanı.

Nc700x te bir arkadaşımız uyguladı oldukça memnun.

Fiyat 150$ artı kargo ödeyecek sin.

Açıkcası ben Hella veya bosch bi-xenon mercek ile yaptıracağım İlker Kemal Bikeç e. Kesme biçme olacak ancak hem orjinal gibi olacak hemde olabilecek en iyi aydınlatmayı kazanacağım. Fiyat olarak ta abd den getirmekle aynı yere gelecek, belki biraz daha uygun.

A.selam abi. Bakıcaz artık. Şuanda kararsızım açıkçası.

Oktay Toker yazdı:

Bosch,valeo,eski Hella mercek fiyat açısından gayet uygunlar.Yan sanayi d2s set kullanırsan hesaplı olur.Far kesilip biçilir ama sen önünü görürsün.

Abi şu yan sanayi diye bahsettiğin d2s setler hangileridir? Biraz bilgi verebilir misin?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Orjinal olmayan ama kılıf soket olarak aynı şekilde üretilen ürünler.Google amcaya D2s ampul diye yazarsan her yerde artık kolayca bulunabilen parçalar olarak yerini aldı.Ayrıca orjinallerinide bence aynı paralara bulunabiliyor ama sürekli takip etmek gerek.

Tavsiyem Performans ve ömür açısından her zaman orjinalinden yanadır ama bunlar geçici çözüm olması nedeniyle olabilecek ürünler.

Yorum bağlantısı
Can Bingül
(düzenlendi)

Cümleten Selamın Aleyküm. Herkesin kandili mübarek, bu gece hürmetine dilek ve isteklerinin kabul olmasını dilerim Allah'tan.

Bir abimden araba için aldığı 35W xenon buldum. Ama çift beyinmiş. Yani biri uzun diğeri kısa görevi yapıyor. Tek yönlü role varmış galiba birde. Bu xenonu nasıl tek beyin yaparız? Ya da nasıl bir çözüm bulabiliriz? Roleyi mi değiştirmemiz gerekli?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
  Can Bingül yazdı:

Bir abimden araba için aldığı 35W xenon buldum. Ama çift beyinmiş. Yani biri uzun diğeri kısa görevi yapıyor. Tek yönlü role varmış galiba birde. Bu xenonu nasıl tek beyin yaparız? Ya da nasıl bir çözüm bulabiliriz? Roleyi mi değiştirmemiz gerekli?

Çift beyin mi? O nasıl bir şeymiş çok merak ettim resim ekleyebilir misiniz ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
  Can Bingül yazdı:

Peki Selçuk abi, ortalama çıkma xenon, balast ve merceğin fiyatı kaç lirayı bulur? Birde Xenonmercek.com ile mail yoluyla iletişim durumundayız. Kendisi bana hiç bir şekilde 55watt bir xenon olmadığını sadece etiketlerinin 55watt olduğunu söyledi. Orj xenon'lar 35w olduğunu ve 35watt olan bir xenon'u 55watt bir balast ile çalıştır problem yaşamazsın, aynı şekilde 55watt olanı 35watt bir balast ile sür yine problem yaşamazsın dedi.

Bu konunun doğruluğu hakkında pek bir bilgim yok. Siz bilgili abilerimden bilgi edinmeye çalışıyorum. Ortalama olarak çıkma xenon-balas-merceğin fiyatı ne olur? İşçilik konusunu kendim halledebilir miyim acaba?

Birde abi mercek içerisinde olan Daemon (Merceğin arka aydınlatıması) kısmını yapma imkanım var mıdır? O kısım çok hoşuma gidiyor da :)

Abi sahibinden.com'da şöyle bir baktım da, bu iş benim bütçemi aşıyor. Ampuller 100 liradan başlıyor. Balastlar 200 liradan 500 liraya kadar yolu var. Eee daha bunun merceği bilmem nesi derken en az 350-400 lira para veririm ben buna.

Aydınlatması vasatta olsa hevesimi almak adına mecbur yukarıda resimlerini koyduğum merceklerden kullanacağım :s

Oem dediğimiz kitleri kullanırsan ucuz olması zor. Gerçi tekli alacaksın sen ama yine de en az 400 tutacaktır.

55-35 muhabbeti nerden çıktı anlamadım ? 55W zaten çok hoş karşılanan bir şey değil ?

Yorum bağlantısı
Can Bingül
  Mahmut Akbulut yazdı:

Çift beyin mi? O nasıl bir şeymiş çok merak ettim resim ekleyebilir misiniz ?

Mahmut abi xenon'u alıcaktım ama almadım çift beyin motosiklette onu nereye sıkıştırıcam diye. Ama alacağım kişiden rica ederim reim çekebilirse gönderir bana bende buraya koyarım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...