Mutlu Güney 8 Şubat 2014 Paylaş 8 Şubat 2014 Merhabalar, bu konularda çok da bilgili değilim, kusura bakmayın, o yüzden danışma ihtiyacı duydum, megane'da dvd player, navigasyon ve geri görüş kamerası var, fakat ben ön tampona da kamera montajı yapmak istiyorum. delme işlerini ve ana üniteye montajı yaparım da bunun çalışma prensibi nasıl olacak, çünkü arka kamera geri vites ışığından elektrik alıyor, ön kamera nereden ve nasıl elektrik alıp devreye girecek? cevaplar için şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Şubat 2014 Paylaş 8 Şubat 2014 Size lazım olan şey bu swicther 12V kameralar için güvenlik kamerası satan firmalara sormak lazım...Yada Y-RCA kablo ile kamera girişini çoğaltıp ön kamerayı bağladıktan sonra kameraya manuel olarak enerji vererek devreye alabilirsiniz yada elektronikçiye geri vites kontaklı zaman röleli bir devre yaptırabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Semih Tunca 8 Şubat 2014 Paylaş 8 Şubat 2014 Sistemini tam olarak bilmiyorum ama muhtemelen tek bir kamera desteği vardır ve o kamera çalışrken dvd yada navigasyon devreden çıkıyordur yani öne bir kamera takıp bir switch le ön arka diye seçim yapabilirsiniz ama sadece kamera çalışacak diğer özellikler askıya alınacaktır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 8 Şubat 2014 Yazar Paylaş 8 Şubat 2014 http://www.aliexpress.com/item/Video-switch-intelligent-car-camera-video-control-switch-for-front-and-rear-car-camera-system-Parking/1030557129.htmlsanırım bana gereken ürün bu Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Şubat 2014 Paylaş 8 Şubat 2014 http://www.aliexpres...1030557129.htmlsanırım bana gereken ürün buEvet bu sizin işinizi görecektir... Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 9 Şubat 2014 Paylaş 9 Şubat 2014 ben kendi aracıma yaptım. ancak benim aracımda dikiz aynasında geri görüş orjinalden vardı. navigasyonlu multi media montajı yaptıktan sonra bende öne kemara takmaya karar verdim. gg den sipariş ettim kamerayı. sonra önden bir hat çektim. kabin içerisine girmek için bayağı uğraştım. ve sonuca yaklaşınca aynen sizin gibi nasıl çalışsın sorusu geldi aklıma. ek bir düğme koyarak kalabalık ve çirkin bir görüntü oluşsun istemedim. sonra aklıma sisi farları geldi. hemen sislerden aldım elektriği. bunu yaparken düşüncem şuydu; nasıl olsa normal zamanlarda sis farlarını kullanmıyorum önde ki kameranın amacı da park esnasında yardımcı olması olduğuna göre sıkıntı olmazdı. sonra bağladım ve gayet güzel oldu. ek bir düğmeye veya aparata gerek kalmadı. şimdi gerek kameraya duyduğumda sisleri yakıyorum kamera aktif oluyor. kapatınca kapanıyor. belki yardımcı olur diye paylaşmak istedim 2 Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 9 Şubat 2014 Yazar Paylaş 9 Şubat 2014 İyi fikir sis farıyla çalışması, teşekkürler. sis farına giden kabloyu sıyırıp mı yaptınız, yoksa sigortadan mı yaptınız? Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 9 Şubat 2014 Paylaş 9 Şubat 2014 rica ederim bilgi paylaşmak içindir evet kabloyu sıyırıp yaptım. şahsen sigortaya gerek yok diye düşünüyorum. zaten sadece + ile çalışıyor sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 9 Şubat 2014 Yazar Paylaş 9 Şubat 2014 Kamera kablosunda 2 kablo var, kırmızı ve siyah, birini sis farının kablosuna, birini de şaseye mi bağladınız? Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 9 Şubat 2014 Paylaş 9 Şubat 2014 (düzenlendi) evet sanırım kırmızı + siyak şase olacak birde kamerayı nereden aldınız ? ben gg dan aldım görüntü çok kötü bilginiz olsun 9 Şubat 2014 tarihinde Onur Turan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 9 Şubat 2014 Yazar Paylaş 9 Şubat 2014 Geri vites için alırken ne olur ne olmaz diye aynısından 2 tane almıştım Allah'tan. görüntüsü iyi bendekinin. Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 10 Şubat 2014 Paylaş 10 Şubat 2014 Üzücü bir haberim var o da şöyle ki geri görüş kamerası ( eğer başka ayarı yoksa ) ön görüş olarak kullanılamaz çünkü dizaynı gereği görüntü ters olur bizzat başıma geldi. 1 Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 10 Şubat 2014 Yazar Paylaş 10 Şubat 2014 Deneyip göreceğiz artık, ama gördüğüm kadarıyla ilanlarda genellikle front and rear view camera şeklinde belirtiliyor. Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 10 Şubat 2014 Paylaş 10 Şubat 2014 Umarım dediğiniz gibi olur çünkü ben onca uğraştan sonra bi baktım görüntü ters Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 10 Şubat 2014 Yazar Paylaş 10 Şubat 2014 Ön kamera siparişi verdim. ne olur ne olmaz, işe başlayınca yarım kalması en sevmediğim şey. Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 10 Şubat 2014 Paylaş 10 Şubat 2014 gayet mantıklı olmuş. şayet görüntü iyi olursa ve ön için uygun olursa ve de satmak isterseniz fazla olana talip olabilirim Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 11 Şubat 2014 Yazar Paylaş 11 Şubat 2014 Sanırım elime ulaşması 20-25 günü bulur, aliexpress'ten sipariş ettim çünkü 1 Yorum bağlantısı
Ender Karaaslan 26 Mayıs 2014 Paylaş 26 Mayıs 2014 Merhaba arkadaslar sirf bu konu icin uye oldum yeni kasa hyundai i30 aracim var. Bu hafta orjinal multimedya cihazi taktiracagim servisten. Aracimin orjinalinde geri kamerasi var aynadan gorunuyor, yeni aldigim cihazada on kamera baglamak istiyorum. Sorum su ki aracin orjinal on park sensorune kamera baglanirmi boylece on sensorler devreye girince kamera otomatik acilirmi. Yoksa direksiyonda bir tus var bosa cikacak bu tusa kamera atanirmi boylece tusa basinca acilir park ederken.birde on kamerayi nereden alabilirim.tsk... Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 Merhaba. Park sensörüne giden elektriği bulup bağlarsanız sensörle birlikte devreye girer. Direksiyonda ki tuş olmaz diye düşünüyorum. Şayet sensör ve direksiyon olmazsa sislere bağlayabilirsiniz. Ben öyle yaptım. Çünkü normal zamanlarda sisleri kullanmıyorum park esnasında sisleri yakınca kamera da çalışıyor. Yorum bağlantısı
Ender Karaaslan 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 Merhaba. Park sensörüne giden elektriği bulup bağlarsanız sensörle birlikte devreye girer. Direksiyonda ki tuş olmaz diye düşünüyorum. Şayet sensör ve direksiyon olmazsa sislere bağlayabilirsiniz. Ben öyle yaptım. Çünkü normal zamanlarda sisleri kullanmıyorum park esnasında sisleri yakınca kamera da çalışıyor.evet simdi bir yerle gorustum dugme olmaz diyorlar parkta olmaz cihaz acmaz diyorlar anlamadim. Yorum bağlantısı
Ender Karaaslan 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 Cihazdan aux girisine basinca acilacakmis sizce mantiklimi yaptirsammi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts