İçeriğe Yönlendir

Opel Insignia 1 (2008-2017) Cosmo far Power led sinyal,gündüz farı,uzun hüzme

Oktay Toker

Recommended Posts

• 7 ay sonra...
Emrah Kartal1679652621

bu ledi ön farların görünümüne nasıl çeviririz. yani sarı lede alttakine benzer cam nasıl yaparız. tesekkurler. sizin yaptıgınız gibi metalik gri ye boyanmış pleksi nasıl olur oktay bey.

1nLdy1.jpg

lzdvPb.jpg

Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621

aman tanrım didim.süper olmuş abi ellerine sağlık.araç sahibide güle güle havasını atarak kullansın :D

Yorum bağlantısı
Emrah Kartal1679652621
(düzenlendi)

Ayar tirimpotu çok hassastı yerine sabitlemeden önce aynı anda yanıyordu.Trimpotu sabitlemem ragmen yerine montaj esnasında kaymış olackki bu şekilde oldu.Nazarlık olsun dedik bıraktık.Sinyaller ve gündüz farı akışı istenirse hız ayarı değişebilir halde yaptım.

Maddi imkan biraz daha zorlnasada idi ama ciddi bir fark ile uzun ledlerimiz cidden dahada iyi uzun ledi olabilecekti ama renk seçenegide sadece günışıgı olacaktı.

gündüz farı ledlerini okadar sık nasıl monte ettiniz. neyin üzeerine yerleştirdiniz. Ayrıca direnç ve soğutucu kullandınızmı 5630 ledleri sıralarken.

tarihinde emrah kartal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Sıraç As

bu güne kadar gördügüm en güzel ve fonksiyonlu far olmuş. Ancak maliyet kısmını merak ettim :) yani bunun bitmiş hali kaça maal oldu. yani yaptırmak istesek ne kadar ödeyecegiz.

Benim aracım jeep liberty. mercek yok ve farlar yuvarlak. buna benzer bir şey yapmak istesem hayatta yapamam :D bu konu da ne dersiniz merak ile bekliyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mutlu Güney

Oktay Ustam telefon numaran gerekiyor, internette bulamadım,

bir arkadaşımın insignia halojen olan farları cosmo farı (çıkma almış) olan xenon farla değiştirecek ama cosmo merceği bixenon değil, sana göndermek istiyoruz. bixenon mercek montajı için. özelden mesaj atmayı başaramadım. kusura bakma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

gündüz farı ledlerini okadar sık nasıl monte ettiniz. neyin üzeerine yerleştirdiniz. Ayrıca direnç ve soğutucu kullandınızmı 5630 ledleri sıralarken.

5630 ledlerin montajı tam anlamıyla sabır ve el becerisi istiyor.15 wat ve olursa ayarlı havya tavsiye ederim.0,75 lehim şart.Ledlerin arkasındaki sogutucu kısmına 1,5 luk bakır kablo telini keserek uzunluk tercihe ve yerine bağlı olarak sogutucu yaptım.

oktay abi sana zahmet şu konuda beni aydınlatırmısın. http://www.geceucusu...36-led-montaji/

Konu sanırım artık yok.İnceleyemedim.

bu güne kadar gördügüm en güzel ve fonksiyonlu far olmuş. Ancak maliyet kısmını merak ettim :) yani bunun bitmiş hali kaça maal oldu. yani yaptırmak istesek ne kadar ödeyecegiz.

Benim aracım jeep liberty. mercek yok ve farlar yuvarlak. buna benzer bir şey yapmak istesem hayatta yapamam :D bu konu da ne dersiniz merak ile bekliyorum :D

Yuvarlak far ve alan ksıtlı olunca seçenekler ciddi manada kısıtlı olur ama muhakkak bir şeyler bulunur ama bu aracın yapısına sadelik yakışır diye düşünüyorum.Eliniz yatkın ise parçalarıda bulunca korkulacak bir şey yok.forumda her türlü izah var ve bir çok arkadaş yılların ustası gibi çalışmalar yapıp burada paylaşıyor.

Fiyatlar uçuk değil sadece bunu söyleyebilirim.

Oktay Ustam telefon numaran gerekiyor, internette bulamadım,

bir arkadaşımın insignia halojen olan farları cosmo farı (çıkma almış) olan xenon farla değiştirecek ama cosmo merceği bixenon değil, sana göndermek istiyoruz. bixenon mercek montajı için. özelden mesaj atmayı başaramadım. kusura bakma.

İmza kısmında gerekli olan bilgiler mevcut.Forumumuzda özel mesaj bulunmuyor.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sıraç As

Bir şeyleri kendim yapmam çok hoşuma gidiyor.çok ucuz bir şey olsa bile önce kendim yapmayı deniyorum. Ama böyle bir iş yapmaya cesaret edemem :D ustanın hakkını ustaya vermek gerek diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Erman Pehlivan1679652601
(düzenlendi)

Oktay abi ellerine sağlık, aşık oldum resmen. Ah ben bi elektririk okuyaymışım, neler yaparmışım. Kursa gitmeyi bile düşündüm. Harika olmuş, ellerine emeğine sağlık. Konuyu hortlattım gibi oldu ama, takdire şayan bu çalışmaya yorum yazmadan edemedim. Abi maliyeti ne civarda oldu bu çalışmanın?

tarihinde Erman Pehlivan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Salih Emirhan Melemez
(düzenlendi)

Oktay abi yazdıklarını bugunden beri okuyorum. Bazı yazdığın yerler çok elektronik bilgisi içeriyor. Evet yazmışsın ama bazı yerleri inan anlamıyorum. Anlamadığım noktalarda büyük ihtimal benim işime yarayan kısımlar :D şimdi abi ben aşağıdaki resimdeki ledden yapmayı düşünüyorum. ama nasıl yapacağımı sen biliyorsun :)  Gözünü seveyim bu konuda bana yardımcı ol. Yada abi parasını vereyim bana yardımcı ol yap gönder sana zahmet abi :D

5a79e50a03aa8_image(1).thumb.jpg.2d0f62e3ee237d15f0a9feed31774fef.jpg

Kullandığın ledler, smd 5630. Hem beyaz hem sarı renk için dizilişte 1 beyaz 1 sarı mı koydun yoksa led çift renk mi? Tamam diyelimki ben aldım bu ledleri. Yapacağım yere göre şekil vererek bağlantılarını yaparak dizdim lehimledim. Bunun soğutması vs hakkında hiç bir bilgim yok. Elektrik bilgim hiç yokmuş bunu tamamen anladım. Ama bunlar kafamda varken inan uyku bile uyuyamam :D

Aşağıdaki gibi olsun istiyorum.

3333.jpg.4221d65a6e2f73ba586ac4f6e6c95b8f.jpg

Farın orjinal hali bu. 

5a79e8b08a719_27496647_1539255886192479_1844491927_n(1).thumb.jpg.1b9db66b044170147427cee377f0a867.jpg

tarihinde Salih Emirhan Melemez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Anlamadığın kısımları anlatan resim diğer Focus başlığında resimde mevcut.Bu çalışmada aynı mantıkla yapıldı.

Araç konunda yazdığım gibi bu durumda önceliğini hazır kalıpta olan parçalara vermeni tavsiye ediyorum.Elde yapacağın çalışmadan çok çok daha performanslı olacak.

Far egimine göre bmw orijinal far kaşları bulursan bu egime göre rahat montaj yapabilirsin.Audi a4 2008 ve sonrasındaki far modellerinde kullanılan gündüz farları egimleride kurtarır.Kia Sportage 2010 ve sonrası sanırım onlardaki gündüz farıda uyar.Farın ön kısmı geniş olduğundan yerleşim zorlamaz.

Olmasını istediğin şekil için passat b8 led farlardan çıkan gündüz farı ile uğraşabilirsin.Yada yine Polo far çalışmasındaki Audi gündüz farını bulursan uygulayabilirsin.

E hani forumda görünmuyorsun demekki uyumuşsun :lol:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salih Emirhan Melemez
(düzenlendi)
1 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Anlamadığın kısımları anlatan resim diğer Focus başlığında resimde mevcut.Bu çalışmada aynı mantıkla yapıldı.

Araç konunda yazdığım gibi bu durumda önceliğini hazır kalıpta olan parçalara vermeni tavsiye ediyorum.Elde yapacağın çalışmadan çok çok daha performanslı olacak.

Far egimine göre bmw orijinal far kaşları bulursan bu egime göre rahat montaj yapabilirsin.Audi a4 2008 ve sonrasındaki far modellerinde kullanılan gündüz farları egimleride kurtarır.Kia Sportage 2010 ve sonrası sanırım onlardaki gündüz farıda uyar.Farın ön kısmı geniş olduğundan yerleşim zorlamaz.

Olmasını istediğin şekil için passat b8 led farlardan çıkan gündüz farı ile uğraşabilirsin.Yada yine Polo far çalışmasındaki Audi gündüz farını bulursan uygulayabilirsin.

E hani forumda görünmuyorsun demekki uyumuşsun :lol:

O konuyu defalarca okudum mesajları ezberledim abi :bravo:

Nasıl görünmüyorum foruma bakarken uyuya kalmışım, daha sonra rüyamda ledlerle uğraştım. Hatta 3-4 kşi led yapmaya çalışıyorlar, yapamıyorlar. Çıkın diyorum ben yaparım artistliğe bak :D Yani abi anluayacağın rüyamdada devam ettim. Senin mesajınla uyanıp reeldede devam :D Kesinti yok 

tarihinde Salih Emirhan Melemez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Salih Emirhan Melemez
3 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Rüyalarda yapıyorsan tamam işte.:good1::)

Keşke gerçektede yapabilseydim :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...