Erkan Polat 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Merhabalar,Makyajlı kasa getz arabamın farlarının iç kısmını mat siyah sprey boya ile boyama yaptım. Bu işlemi 3. defadır yapıyorum ama malesef boya belirli bir zaman ya yanmışcasına kabarıyor yada dökülüyor. Kullandığım sprey boya Akçalı yada Polisan. Ama her defasında aynı sorunla karşılaşıyorumAcaba sorun boyadamı, Zımparalama işleminden sonra boyanacak yerleri iyice temizleyip siliyorum, ipa ile siliyorum. Birkaç kat ince sprey boya attıktan sonra kurumaya bırakıyorum ama netice hep aynı hüsran.Şimdi ise boyalı kısımdaki komple boyayı çıkarmak istiyorum bunun için ne kullanmam gerekir sizce ?Nette böyle birşey buldum amahttp://www.filliboyaburada.com/p-3307-Caparol-Boya-Sokucu-Solvent-bazli-cok-kuvvetli-boya-sokucu-Filli-Boya-A0138-Boya-Sokuculer-ve-Macunlar-.htmlYardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 (düzenlendi) Boya sökücü tiner içeriklidir,zarar verebilir.İç kısımdan kasıt çerçeve değil mi?Çerçeve ise farın hizasızndaki bölümler boyaya fazla katmanlı attığınız için kabarma yapabilir.Bu defa boyayaı iyice kazıyın yada en az 400 lük zımpara ile güzelce zımparalayın ve 600 derecelik boyalardan alıp kullanın.Mat olacak ama bu sıkıntıya bir daha düşmezsiniz. 9 Haziran 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 (düzenlendi) Büyük bir ihtimalle ya yağlanmış (insan elinin yağı bile etkiliyor), ya da yakın bir yerde bulunan silikonlu bir üründen (cila vs) etkilenmiş olabilir. Tiner deneyin silin yavaş yavaş, eğer yağ/silikon benzeri bir durum varsa sıvı sabunla yıkayıp sonra boya atmanızı öneririm. Benim de sürekli başıma geliyor, en baştan üşenip sabunla yıkamıyorum, sonra kabarınca boyayı silip, yıkayıp bir daha boya atmak zorunda kalıyorum. 9 Haziran 2014 tarihinde Mutlu Güney tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Polat 10 Haziran 2014 Yazar Paylaş 10 Haziran 2014 (düzenlendi) Boya sökücü tiner içeriklidir,zarar verebilir.İç kısımdan kasıt çerçeve değil mi?Çerçeve ise farın hizasızndaki bölümler boyaya fazla katmanlı attığınız için kabarma yapabilir.Bu defa boyayaı iyice kazıyın yada en az 400 lük zımpara ile güzelce zımparalayın ve 600 derecelik boyalardan alıp kullanın.Mat olacak ama bu sıkıntıya bir daha düşmezsiniz.Evet hocam çerçeve aydınlatma sağlayan kısmı boyamadım Zımpara ile boyayı kazıma yapacağım ama bazı kısımlara zımpara girmeyeceği için boya sökücü kullanmaya yöneldim aslında. Şu ana kadar kullandığım boyalar mat siyahtı, parlak olmasından yana değilim.Büyük bir ihtimalle ya yağlanmış (insan elinin yağı bile etkiliyor), ya da yakın bir yerde bulunan silikonlu bir üründen (cila vs) etkilenmiş olabilir. Tiner deneyin silin yavaş yavaş, eğer yağ/silikon benzeri bir durum varsa sıvı sabunla yıkayıp sonra boya atmanızı öneririm. Benim de sürekli başıma geliyor, en baştan üşenip sabunla yıkamıyorum, sonra kabarınca boyayı silip, yıkayıp bir daha boya atmak zorunda kalıyorum.İnsan elindeki yağlanmadan sebep olacağını düşündüğüm için İpa ( %99 Saf Alkol ) ile silip sonrasında hiç el değdirmeden MF bez ile kuruladım.Acaba diyorum Akçalı ve Polisan marka kullandığım boyalardamı bir sorun var.Bu pazar tekrar boyama yaptım ertesi günü ufacık yerden boya kalkmaya başladı tekrar Cam üzerindeki lekeleri önemsemeyin çünkü dışarıdan sıçrayan su damlacıklarının geçici olarak bıraktığı lekelerdir. 10 Haziran 2014 tarihinde Erkan Polat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 10 Haziran 2014 Paylaş 10 Haziran 2014 Merhaba. Çerceve icin ısıya dayanıklı boya kullanın akçalı veya polisan ısıya dayanıklı değil. Yalnız burada önemli olan projektörden yansıyan ışığın geldiği yer ister istemez hasara uğruyor. Megane de ısıya dayanıklı kullandım ama yine de kabardı çünkü ışık yansıması çerçeveye düşüyordu. Çare olarak araç tavanı kaplamakta kullandıkları folyo ile kapladım bir süre sonra onunda üzerinde hafif erime oldu ama o kadar belli olmuyor iki senedir de sorun çıkarmadı. Yorum bağlantısı
Erkan Polat 11 Haziran 2014 Yazar Paylaş 11 Haziran 2014 Teşekkürler, bu seferde ısıya dayanıklı boya kullanmayı planlıyorum, inşallah mat siyah renk bulabilirim. Yada sararmaya ve ısıya dayanıklı mat sprey vernik atıcam, tıpkı arabaların boyasının üzerindeki vernik misali. Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otev4048500334115&categoryId=20035769 1 Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Benim de sormak istediğim bir şey var bu konu üzerinden devam ettiriyim. Isıya dayanıklı boyaların hepsi mat sanırım. Ben parlak füme yapmak istiyorum. Bunun için ne yapmam lazım ? Kaporta boyasıyla boyayanı bile gördüm ama dayanıklı olur mu onu merak ediyorum ya da ısıya dayanıklı ile boyamasam ne gibi sorunlarla karşılaşırım ? Yorum bağlantısı
Erkan Polat 6 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2014 Arkadaşlar bugün boya ve tiner aldım. Bauhaustaki görevli boya sökücünün plastiği eriteciği söyleyip yerine Selülozik tiner önerdi bende aldım.Bakalım bu sefer yine boyada kabarma olursa, hiç uğraşmadan ya yeni far alıcam yada oto boyacısına boyattırıcam http://www.hepsiburada.com/liste/motip-690c-isiya-dayanikli-siyah-boya-400-ml-made-in-germany-4048500334115/productDetails.aspx?productId=otev4048500334115&categoryId=20035769 Yorum bağlantısı
Cem Durna 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Merhaba arkadaşlar. Far karatma için ısıya dayanıklı boya öneriliyor. Ama ben parlak siyaha boyamak istiyorum. Daha önce akçalı ile boyadım ama far için uygun olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Aklıma kaparta boyacıda oto boyası yaptırmak grldi ama o boyanında ısıya dayanıklılığı nedir bilmiyorum. Sizlerin far çerçevesi boyamak için önerdiğiniz parlak sihay boya varmı ? Yorum bağlantısı
Serdar Dinç 16 Temmuz 2016 Paylaş 16 Temmuz 2016 konuyu hortlatiyorum ama benim getzde 2 sene once karartma yaptim ustelik ne zimpara nede astar kullanmadim maasallah iki yildab beri tik yok 1 Yorum bağlantısı
Burak Güven1679652632 10 Aralık 2016 Paylaş 10 Aralık 2016 far icini boyamak icin, oto boyasi yaptirsak ve uzerine mat vernik ceksek acaba kabarma olur mu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts