Eren Köse 2 Eylül 2014 Paylaş 2 Eylül 2014 Merhabalar,2004 model bmw e60 sahibiyim.Bildiğiniz gibi aracım makyajsız model ve halojen stop lambasına sahip.Ben ise stopları,lci(makyajlı)modellerdeki gibi led stop a çevirmek istiyorum.Bunun için Bostancı sanayideki meşhur elektronikçiye uğradım,işlemden bahsettim.Elektronikçi sadece stopları değiştirmekle olmayacağını,ön farlar dahil far beyinlerinin ve kablo tesisatının komple değişmesi gerektiğini söyledi.Maliyet olarak 7000 civarı bir fiyat çıktı...Açıkcası ön farlarımdan memnunum,sonuçta lci ile büyük farklılık yok.Sadece görünüm için 7000 lira gibi bir ücret ödemek istemiyorum.Hella ledli stoplar 600 lira civarında sıfır olarak mevcut.Sadece stopları arıza ışığı yanmadan,ledleri patlatmadan bağlamanın bir yolu var mıdır?Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.Teşekkürler.Eren Yorum bağlantısı
Misafir 2 Eylül 2014 Paylaş 2 Eylül 2014 Arkada kullanılan akkor ampüllerin watt değerlerine uygun direnç grubu yapılacak. Uygun bir yere konumlandırıp, led stop bağlanacak. Dirençler sistemde akkor ampül var sanacak ve hata vermeyecek.İlave: Sizin aracınızda led veya akkor flaman ampül seçeneği varmı onu öğrenebilseniz ? Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 bence BMW nin beyni destekleniyordur, makineye bağlanıp led stoplar seçildiğinde dirence de gerek kalmayacaktır. ama dirençler stopların arkasına güzelce vidalanıp yapılabilir... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Fatih dirençler çok fazla akım çekiyor ve çok ısınıyor stopları eritecek kadar ısınır , direnç üzerindeki ısıyı atmanın en iyi yolu termal macun kullanarak araç gövdesine yani şasi ye montajlamak ... 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Golf 5 lerin ledli stoplarının bozuk beyinlerini bulup led stopa paralel baglayın.İçlerinde direnç var ve üzeri polyesterle kaplı oldugundan ısınma sorunu yok. Yorum bağlantısı
Eren Köse 3 Eylül 2014 Yazar Paylaş 3 Eylül 2014 Taş direnç kullanılacak sanırım.Fazla akım çeker denilmiş.Tesisata bir zararı olur mu? Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Ya da metal bir pasif sogutucu uzerine de monte edilebilir direncler, bir yerleri eritmeyecek sekilde. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 Amaç zaten fazla akım çektirerek arıza ışıgı yanmasını engellemek Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 Bu kadar detaya gerekecek bir ısı olmayacaktır.sonuçta park kısmı hariç bir ışık sürekli olmayacak.Ha sis zevk olarak sürekli yakılacak ise o ayarı ayrı.Dirençler benim görüşüm asla tek parça ve gerekli degerde kullanılmamalı.en az 3 parça ve gerekli degere ulaşacak dirençler kullanılmalı.en sıhhatli çözüm bu olur. Yorum bağlantısı
AHMET ONUR 14 Haziran 2017 Paylaş 14 Haziran 2017 Konu biraz eski ama tam benim sorunum anlatılmış,bende 2005 model 530d aracıma 2008 ve üzerindeki lci denilen stoplardan takmak istiyorum,bunu daha önce yapan oldumu acaba? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Haziran 2017 Paylaş 14 Haziran 2017 (düzenlendi) Sadece bir arızası olan bmw led stop kartının onarımı yapmak kısmet olmuştu ve bundan yola çıkarak yazıyorum.alacağınız stop yeni olacaksa satıcıdan ara modulünü alırsanız yapacağınız tek şey sadece yerine takmak olur.Onun haricinde bileni bulamazsanız sizi uğraştıracak bir çalışma olur. 14 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts