Gökhan Çobanoğlu 13 Eylül 2014 Paylaş 13 Eylül 2014 öncelikle merhaba, ismim gökhan çobanoğlu sakaryadan 28 yaşındayım eczacıyım... yaklaşık 1 aydır angel mercekli farla kafayı bozmuş durumdayım ve internetten araştırmalar yapmaktayım, ne zaman düzgün bir içerik ve doğru bilgi ile karşılaşsam www.geceucusu.com da buluyordum kendimi ve sonunda üye olmaya karar verdim.aracımız bu şekildebenim görüp de aşık olduğum farlar ise bu şekilde; bu videoda sağ merceklerin 2si de yanıyor ama sol iç mercek yanmıyor sebebini anlamadım ... bir de bu video var ki iç mercekler yanmıyor sadece angel lar yanıyor, ben henüz nasıl bir yol izlemem gerektiğine karar veremedim, normalde aracımın kısa farları sadece dış kısımda yanıyor, ben 2 çift mercek alıp takmayı düşünüyorum ama iç kısımdakileri dıştakilerle senkron bir şekilde mi bağlamalıyım yoksa sadece uzunlara destek olarak mı kullanmalıyım.daha önce 1 yıl kadar 2012 skoda superb elegance kullandım ve adaptif bi-xenon un tadını çok iyi biliyorum.şunu da söyleyeyim karşıdaki sürücüye gayet saygılıyımdır ve uzunları boş yol haricinde kullanmam.internetten yaptığım araştırmada şunları buldum ama sanırım ucuz çin malıhttp://urun.gittigid...beyaz-126704291kelvin olarak 6000k kullanmayı düşünüyorum, ama bu mercekler bana biraz küçük gibi geldi, acaba duayen arkadaşlarımız videodaki merceklerin boyutunu bi görüşte kestirebilmişler midir? ve aynı şekilde gittigidiyordaki merceklerin boyutunu?burdan bakacak olursak sanki videodakiler 79mm ama gittigidiyordakiler 64mm gibi geldi bana yanılıyor da olabilirim.evet sona gelecek olursak videodaki farlar benim çok hoşuma gitti, angel olmazsa olmazım ve bu işlem için 1.000tl gözden çıkardım etrafımda bu işlerden anlayan pek kimse yok ve benim de elim yatkın değil. acaba ayırdığım bütçe yeterli olur mu? hangi markaya yönelmeyliyim? şimdiden teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Eylül 2014 Paylaş 13 Eylül 2014 Gökhan bey merhaba hoş geldiniz Videoda ki mercekler G5 serisi çin malı bisikletime dahi takmayacağım ürünlerden malesef tamamen görsel şov için tasarlanmış ürünler . Anladığım kadarıyla sizin bu uygulamadaki ilk tercihiniz görsellik ama bizce ilk sıra aydınlatma olmalı . Bu isteklerinizi oem mercek kullanarak ta yapabilirsiniz , size gerekli olan doğru mercek kapağı ve bu kapağa uyumlu angel led , internette bol miktarda istediğiniz renk ve çapta bulabilirsiniz . Ayırdığınız bütçe iki takım oem mercek+balast+ampul+mercek kapağı ve angel led için yeterli gelmeyebilir ... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Eylül 2014 Paylaş 17 Eylül 2014 Normalde kısa farlara bi-xenon mercek takılır uzun kısım değiştirilmez, halojen uzun olarak kalır. Her ikisine de mercek xenon vs. takarsan normalden fazla ışık hem seni hem de karşındakini zor durumda bırakacaktır. O nedenle bir çift çıkma oem mercek/balast/ampul edinerek kısa tarafa monte etmelisin. El becerine güvenemiyorsan yedek bir far seti daha alıp üzerinde çalışman daha uygun olur. Angel eye konusunda bişey diyemeyeceğim modası geçmedi mi onların ? 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Çobanoğlu 30 Eylül 2014 Yazar Paylaş 30 Eylül 2014 (düzenlendi) geçen gün mercedesin bi modelini gördüm karanlıkta tam seçemedim ama cls di sanırım çift mercek yanıyordu hem uzun hem kısa bölmesinde, bi kaç bmw modelinde de çift mercek olduğunu biliyorum, neyse ben uzun far kısmına mercek takmaktan vazgeçtim sadece angel halkası takıcam sanırım...internette bosch valeo hella koito var en bilindik bosch geldi bunlar işimi görür mü acaba?http://urun.gittigid...-adet-125915034http://urun.gittigid...8000k-129479971http://urun.gittigid...m-2ad-129479924çıkma far da araştırıyorum bi yandan, orjinalleri bozmak istemiyorum, geri dönüş şansım olsun her ihtimale karşı sakaryada bu tür işler sıkıntılı biraz neyse ki istanbula yakınım 30 Eylül 2014 tarihinde Gökhan Çobanoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 30 Eylül 2014 Paylaş 30 Eylül 2014 (düzenlendi) Bmw nin kullandığı çift gibi görünsede sadece dıştakiler uzun ve kısa aydınlatma yapıyor keza mb. Çift projektör uygulanabilecek çok uygun farlara sahip bir araca sahipsin ben olsam hiç durmaz ikisine de takardım. Aman burası aramızda kalsın Selçuk abi duymasın pek önermiyor Bence alman gerekenler1. Öneri2 takım gen5 balast ve d1s ampul2 takım yeni hella bix projektörDış kısımdakileri normal far anahtarından çalıştırır iç kısma takacaklarıma ayrı hat ve anahtar çekip gerekli durumlarda kullanırım.2. Öneri1 takım gen5 veya gen4 balast 1 takım yeni hella bix1 takım bosch projektör (ilker kemal de var 10tl lik olandan)Bosch projektörü uzun kısmına takıp perdesinide uzuna sabitler halojen ampul kullanarak sadece uzun için kullanırım. Kısa far bölümünede hellayı takar yoluma bakarım.Fiyat olarak 2 seçenek daha uygun.olur. -Angel eye- tamamen kişisel tercih bmw harici araçlarda benim pek hoşuma gitmiyor. Onun yerine araç beyaz ise kırmızı -demon eye- yapmak daha hoş durur. Off kendim yapacak gibi heyecanlandım şimdi. ^_^Not: Şu Türkçe ingilizce karışık kelimeler kullanma işine çok kızıyorum. Keşke türkçe karşılığı olsada kullansam. 30 Eylül 2014 tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Çobanoğlu 30 Eylül 2014 Yazar Paylaş 30 Eylül 2014 öncelikle heyecanınıza hayran kaldım ben de çok heyecanlıyım fakat el becerimin olmaması ve hangi ürünleri kullanmam gerektiğini bilmemek heyecanımı kırıyor.benim içimden geçen senin birinci önerin aslında, ama iç kısımdakilere ayrı hat çekmek yerine dıştakilerle senkron çalışması ama aküye veya elektrik aksamına uygun olur mu bilmiyorum o nedenle 2. seçenek daha makul görünüyor, kısalar için tek mercek yeter 2. si uzunlarda girsin devreye ama uzun far tasım mercek için uygun mu acaba? sanki kısaya göre biraz daha dar gibi görünüyo...bu arada google a demon eye yazınca en göze çarpan sonuç bu oldu benim için Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 30 Eylül 2014 Paylaş 30 Eylül 2014 Ben ayri hat çekerek kullanmıştım megane 1 de. Uzun kısmına tsx takmıştım. Eğer ki uzun kısmını bi-xenon değilde statik uzun far olarak kullanacaksan valeo d2s projektörün perdesini kaldırarak sadece uzun amaçlı kullanabilirsin. Hem 2.5 inç hemde yapı itibariyle ufak. Her türlü olanak mevcut yani. Yorum bağlantısı
Gökhan Çobanoğlu 30 Eylül 2014 Yazar Paylaş 30 Eylül 2014 (düzenlendi) bana acilen hem montaj hem de ürün konusunda yardım edecek bi yer lazım ama sanırım en büyük sorunu çıkma far konusunda yaşayacağım, chevrole türkiye ve avrupa piyasasından çekilme kararı aldı araçların sayısı her geçen gün azalıyor 30 Eylül 2014 tarihinde Gökhan Çobanoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 1 Ekim 2014 Paylaş 1 Ekim 2014 istanbula gideceğim bayramdan sonra gündüzleri vakit ayırabilirim. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Ekim 2014 Paylaş 2 Ekim 2014 Demek öyle ha Arkadaşlar uzuna xenon mercek takmayalım, trafiği rahatsız ediyor, halojen mercek takıp kullanın, görüntü olsun diye takın içine park ledi koyun eyvallah ama 2 çift xenon uzunun sürücüye de gerçekten hiç bir faydası yok. Bmw nin kullandığı çift gibi görünsede sadece dıştakiler uzun ve kısa aydınlatma yapıyor keza mb. Çift projektör uygulanabilecek çok uygun farlara sahip bir araca sahipsin ben olsam hiç durmaz ikisine de takardım. Aman burası aramızda kalsın Selçuk abi duymasın pek önermiyor Bence alman gerekenler1. Öneri2 takım gen5 balast ve d1s ampul2 takım yeni hella bix projektörDış kısımdakileri normal far anahtarından çalıştırır iç kısma takacaklarıma ayrı hat ve anahtar çekip gerekli durumlarda kullanırım.2. Öneri1 takım gen5 veya gen4 balast1 takım yeni hella bix1 takım bosch projektör (ilker kemal de var 10tl lik olandan)Bosch projektörü uzun kısmına takıp perdesinide uzuna sabitler halojen ampul kullanarak sadece uzun için kullanırım. Kısa far bölümünede hellayı takar yoluma bakarım.Fiyat olarak 2 seçenek daha uygun.olur. -Angel eye- tamamen kişisel tercih bmw harici araçlarda benim pek hoşuma gitmiyor. Onun yerine araç beyaz ise kırmızı -demon eye- yapmak daha hoş durur. Off kendim yapacak gibi heyecanlandım şimdi. ^_^Not: Şu Türkçe ingilizce karışık kelimeler kullanma işine çok kızıyorum. Keşke türkçe karşılığı olsada kullansam.Önceki kasa MB'de içteki mercekte park ledi yanmıyor muydu sadece ? Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 2 Ekim 2014 Paylaş 2 Ekim 2014 E serisinde park olarak yanıyor.Yok Selçuk abi bende çift xenonun gerekli durumda kullanılması taraftarıyım, Erkan sanki gece rallisine mi katılıyosun desene çok haklısın. Yorum bağlantısı
Ramazan Yıldırım 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 Merceksiz fara xenon takma ile ilgili dusuncelerinizi biliyorum. En kisa zamanda mercek donusumunu yapma niyetindeyim. Aracim 2012 model chevrolet yeni aveo 1.3 dizel. Aracima gecen gun 4300 k sentinel h7 xenon kiti taktirdim. Kesilme cizgisi bekledigimden iyi oldu. Far seviyesi en ustte olmasina ragmen dagi tasi aydinlatmiyor. Ayrica farin icindeki sapka ampulun dogrudan gorunmesini engelliyor. Değerli ustadlardan kesilme cizgisi ile ilgili yorum bekliyorum. Chevrolet forumunda xenon takan arkadaşlar bu aracin far yapisindan dolayı sonradan takilan xenonun diğer araçlar gibi karsidan gelenin gözunu almadigini soyluyorlar. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 O söylentiler hep vardır.Merceksiz xenon kit ve halojen ampuller her zaman göz alırlar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 Merceksiz fara xenon takma ile ilgili dusuncelerinizi biliyorum. En kisa zamanda mercek donusumunu yapma niyetindeyim. Aracim 2012 model chevrolet yeni aveo 1.3 dizel. Aracima gecen gun 4300 k sentinel h7 xenon kiti taktirdim. Kesilme cizgisi bekledigimden iyi oldu. Far seviyesi en ustte olmasina ragmen dagi tasi aydinlatmiyor. Ayrica farin icindeki sapka ampulun dogrudan gorunmesini engelliyor. Değerli ustadlardan kesilme cizgisi ile ilgili yorum bekliyorum. Chevrolet forumunda xenon takan arkadaşlar bu aracin far yapisindan dolayı sonradan takilan xenonun diğer araçlar gibi karsidan gelenin gözunu almadigini soyluyorlar. Fotoğraflar hiç öyle görünmüyor ama fardan çıkan ışık dağılmaktan çok sıvanmış gibi duruyor. Kendini kandırmanın bir faydası yok, halojen merceğe takılan xenon kit bile düzgün ışık dağılımı veremiyor, reflektörde ise ne yaparsan yap düzgün sonuç alınamaz. Forumda bol bol duvar fotosu var seninkiyle karşılaştırabilirsin. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 Aynı noktada halojen ışığı görmek isterdim. Yorum bağlantısı
Ramazan Yıldırım 25 Mart 2015 Paylaş 25 Mart 2015 ilk müsait zamanımda halojenleri takıp fotoğraf çekip yükleyeceğim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts