Fatih Demirtaş1679652601 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Öncelikle sayın İlker abime gösterdiği ince işcilik ve nezaketinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.. hella bi xenon mercek gen5 balans farlardan çok memnunum.temi bir defter gibi aydınlatma sağladı.sellektör zevkini yamayacağım bile Mobil giriyorum.fotoğrafları yükleyemedim. Bu adreste fazlasıyla var. https://m.facebook.com/KANGOO4161?v=timeline&filter=1 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 Güzel, güle güle kullanın, duvar fotosu uzun/kısa alalım Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601 16 Ekim 2014 Yazar Paylaş 16 Ekim 2014 Güzel, güle güle kullanın, duvar fotosu uzun/kısa alalım O iş biraz zaman alır. arabayı abime devrettik.Kendileri ist'deBizde 2014 corsa aldık onla devam edicez projelere.. Yorum bağlantısı
Sercan Kızıldere1679652671 8 Şubat 2017 Paylaş 8 Şubat 2017 (düzenlendi) Herkeze selamlar yeni aldığım (2.el) mercekli farımı montaj yaptım ne yazıkki istediğim gibi sonuç alamadım. Sağ taraf çok yukarda onu indirilir ama sol tarafta hiza veya ışık diye birşey yok sadece yeri aydınlatıyor acaba holagen ampül olduğu için olabilirmi. Veya izmirden yardım edicek kişi varmı. ? 8 Şubat 2017 tarihinde Sercan Kızıldere tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sercan Kızıldere1679652671 9 Şubat 2017 Paylaş 9 Şubat 2017 Yardım edebilecek yokmu ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Şubat 2017 Paylaş 9 Şubat 2017 Kısa far çizgilerini görebilir miyiz? Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 9 Şubat 2017 Paylaş 9 Şubat 2017 ortaya karışık bir şey olmuş , kuvvetle muhtemel halojen ampül taktığın için , ampül de yerine tam oturmadığı için ne odak tutmuş ne de çizgi çıkmış , belirtmemişsin ama eğer mercekler bi-xenon ise halojen ampül kullandığın için başta sorunlu bir işlem yapmışsın , bi-xenon ampül kullandığında bile ampülü doğru takamadığında gönderdiğin fotolardaki gibi tam oturmamış ampül kaynaklı odak problemi ortaya çıkar. eğer merceklerin bi-xenon ise mercek tipine uygun bi-xenon ampül kullanarak tekrar kısa hüzme resmi yüklersen o zaman merceklerin ekseni hakkında fikir yürütebiliriz , yok mercekler bi-halojen ise doğru ampül tipini doğru şekilde taktığınızdan emin olun. 1 Yorum bağlantısı
Sercan Kızıldere1679652671 9 Şubat 2017 Paylaş 9 Şubat 2017 7 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Kısa far çizgilerini görebilir miyiz? işteyim şuan akşam eve geçince atarım ustam. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Şubat 2017 Paylaş 9 Şubat 2017 Farlarla ilgili daha detaylı bilgi lazım , Sırrı arkadaşımızın bahsettiği detaylar önemli ... 1 Yorum bağlantısı
Sercan Kızıldere1679652671 10 Şubat 2017 Paylaş 10 Şubat 2017 21 saat önce, Sırrı Polat yazdı: ortaya karışık bir şey olmuş , kuvvetle muhtemel halojen ampül taktığın için , ampül de yerine tam oturmadığı için ne odak tutmuş ne de çizgi çıkmış , belirtmemişsin ama eğer mercekler bi-xenon ise halojen ampül kullandığın için başta sorunlu bir işlem yapmışsın , bi-xenon ampül kullandığında bile ampülü doğru takamadığında gönderdiğin fotolardaki gibi tam oturmamış ampül kaynaklı odak problemi ortaya çıkar. eğer merceklerin bi-xenon ise mercek tipine uygun bi-xenon ampül kullanarak tekrar kısa hüzme resmi yüklersen o zaman merceklerin ekseni hakkında fikir yürütebiliriz , yok mercekler bi-halojen ise doğru ampül tipini doğru şekilde taktığınızdan emin olun. Aynen sırrı abi senin dediğin gibi hem ampül oturmadığı için hemde kuvetli değilmiş? Düzelttin iki ufak rötuş kaldı onlarıda hallettimi miss ? 16 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Farlarla ilgili daha detaylı bilgi lazım , Sırrı arkadaşımızın bahsettiği detaylar önemli ... Aynen ustam belirtmeyi unutmuşum satıcı bi-xenon mercedes merceği demişti. Yani şimdi bi-xenon merceğe led xenon takarsam olmazmı Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 Led olmaz tavsiye olunmaz.İnceleyebilirsin. http://www.geceucusu.com/topic/7649-h7-halojen-ve-led-ampul-kar%C5%9F%C4%B1la%C5%9Ft%C4%B1rmalar%C4%B1-xb-d-3535-cob-xpe/#comment-78528 1 Yorum bağlantısı
Çağdaş Kureyş 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba 2007 h4 reflektörlü kangooma mercek montajı uygulama aşamasındayım ve fikirlerinize ihtiyacım var . Montaj esnasında h4 reflektörü orta kısmı bir miktar mecburen kesilecek ve merceğin duy kısmı geriye getirilmesi ve oturması için büyütülecek buraya kadar sorun yok . Sonrasında ise sorunum şudur ; reflektörde ampul duyunun hemen alt kısmında park lambası mevcut ve orası merceğin altında kalacağından park lambası işlevsel olarak görünmeyecek . ya da görünse de belli belirsiz olacak . muayene de sorun çıkmaması için zaten merceğe halojen takacağım fakat park konusunda bu şekilde muayene de sıkıntı çıkartırlar mı ? çözüm olarak angel halka koymayı parklardan çalıştırmayı düşünüyorum. Bu şekilde muayene den geçer mi ? park lambası yanmıyor diye muayeneden kalan birçok kişi biliyorum şimdiden cevaplar için teşekkürler 28 Mart 2018 tarihinde Çağdaş Kureyş tarafından düzenlendi resim ilave Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 Çağdaş bey merhaba , aramıza hoş geldiniz Muayenede sorun yaşamamak ve en önemlisi araç standart donanımını bozmamak için size bu ampulü öneriyorum , hem DRL hem sinyal olarak kullanabileceğiniz bir ürün . Angel oem değilse kısa sürede arıza yapıyor ve farı tekrar açmak zorunda bırakıyor ... https://store.ijdmtoy.com/Switchback-LED-For-Turn-Signal-and-DRL-Lights-p/20-05x-2835.htm 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 (düzenlendi) En ideal ve uğraştırmayacak olanı Mahmut belirtmiş. Mercek kapagı olarak yan sanayilerde etrafı şeffaf tip olanları ve iç kısımdan led döşeyip güzel şekilde izole edip te park işlemi halledilebilir. ilanda ki mesela https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-3-inc-bixenon-mercek-kapagi-takimi-sifir-ve-ciziksizdir-324100983/detay Bir kaç çalışmada uygulamıştım.Tasın üst 2 kenar kısımdan led tepesi geçecek şekilde iki delik ve led yerleşimi ile park işlemi halledilebilir. Bunda sarı led kullanıldı lakin beyaz led kullanılabilir. Bu resimde led tepe ışığı belli oluyor. 28 Mart 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağdaş Kureyş 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 Hoşbulduk Mahmut bey teşekkürler . o halde eğer montajdan sonra görünmez ise biraz daha alttan delik açıp oradan montaj yapılabilir led ile de desteklenebilir diyebiliriz 8 saat önce, Oktay Toker yazdı: En ideal ve uğraştırmayacak olanı Mahmut belirtmiş. Mercek kapagı olarak yan sanayilerde etrafı şeffaf tip olanları ve iç kısımdan led döşeyip güzel şekilde izole edip te park işlemi halledilebilir. ilanda ki mesela https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-3-inc-bixenon-mercek-kapagi-takimi-sifir-ve-ciziksizdir-324100983/detay Bir kaç çalışmada uygulamıştım.Tasın üst 2 kenar kısımdan led tepesi geçecek şekilde iki delik ve led yerleşimi ile park işlemi halledilebilir. Bunda sarı led kullanıldı lakin beyaz led kullanılabilir. Bu resimde led tepe ışığı belli oluyor. Ben o kapaklardan almıştım zaten park ampulunun ışığını kesen o kapak olacak biraz çapı büyükçe reflektörü örtecek çünkü . eğer olmaz ise de kapağa monteli bir dizayn yapacağız artık yeterki muayene de neden orjinal park ampulu değil farklı yanıyor demesinler Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 (düzenlendi) Park açıldığında far içinde ışık olsun ve yanan ışık beyaz türevi ise bence sorun olmayacaktır 29 Mart 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2018 Paylaş 28 Nisan 2018 Çağdaş, bu farın sinyal bölümü ilave sarı camı olanı var. Ondan al, sarı cama, sinyal ampülüne bakacak şekilde şerit led yapıştır. Kenarlara bakacak ledler yanınca ışık sinyal reflektörüne bakacak, muazzam görüntü olacak. Park olarak kullanacaksın. Sinyal verirken de sarı ampül yanacak ve sinyal işlevi devam edecek. Vakti zamanında yapmıştım. Eski fotolara bakayım pazartesi günü. Görsel olarak fikir versin Yorum bağlantısı
Çağdaş Kureyş 30 Nisan 2018 Paylaş 30 Nisan 2018 abi montaj kısmı bitti şuan bu şekilde yanıyor fakat bir sorum olacak . H4/3 röleli xenon aparatı kullandım direk soketli olarak kesme biçme olmadan fakat uzundan kısaya geçişlerde ara sıra şu meşhur reno far kolundan kaynaklı anlık akım kesilmesinden ötürü teki veya ikisi birden kapanma sorunu yaşıyorum . 50 v 4700 mf kondansatör aldım resimlerde var. Bunu nereye ve nasıl bağlayacağım tam olarak emin değilim sadece bildiğim şey uzun bacaklar artı kısa bacaklar eksi o kadar . Bu şekilde direk 12 v balast beslemeye mi gireceğiz Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2018 Paylaş 30 Nisan 2018 Röle bobinine paralel olacak ama değeri yüksek kondansatörün. 470mf yeterli olur Yorum bağlantısı
Çağdaş Kureyş 1 Mayıs 2018 Paylaş 1 Mayıs 2018 Servet abi teşekkürler çözdüm işi bendeki hazır h4 bağlantı rölesi uyumsuz çıktı bende gittim aküden direk beslemeli tipinden aldım her balasta ayrı şase verdim bulunduğu noktadan , akabinde selenoide küçük uzun soket uçlarını da girdim sonra tetik için de tek bir h4 soketi karşılıklı birleştirdim zaten bağlantısı o şekildeydi sonra sorunum çözüldü maaşallah zehir gibi çalışıyor ve birşey daha dikkatimi çekti önceki bağlantıda balastlar ampulleri ısıtıcam diye çok kasıyordu çok zaman alıyordu ( 12 sn gibi ) . şimdi ise direk aküden beslemeli bağlayınca balastlar daha kısa sürede tam verime ulaştı ( 8-9 sn gibi ) bunu da direk aküden gelen güçlü beslemeye bağlıyorum . Gerçekten fark ediyormuş . Resimleri ekte sunuyorum abi . Şimdi ise sırada balast işim kaldı en kısa sürede tam verime ulaşan balast arıyorum koito ile hella g3 arasında gidip geliyorum tavsiyelere açığım Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mayıs 2018 Paylaş 1 Mayıs 2018 Zaten h4 zenon tesisatı akü den beslemeli olmalı. Yoksa kol yanıyor. Reno mimli bu konuda Yorum bağlantısı
Çağdaş Kureyş 1 Mayıs 2018 Paylaş 1 Mayıs 2018 Evet bunu da tecrübe etmiş olduk Reno aslında o kadar çok konuda mimli ki neyse şimdi herşey sıhhatli çalışıyor sadece modülünden yedek olarak bir tane alıp torpidonun bir köşesine koyucam zaten soketli değişmesi kolay . sık sık uzun yol yapıyorum ne olur ne olmaz değiştirmek icab eder diye bulunsun yanımda Yorum bağlantısı
Çağdaş Kureyş 1 Mayıs 2018 Paylaş 1 Mayıs 2018 megane 2 deki 80 hp euro 3 motor mevcut Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mayıs 2018 Paylaş 1 Mayıs 2018 Intercooler varsa 85 dci. Çıtır işlem ile 105 net. 0-100 9 saniye. İlave olarak arka torsiyon ayarı ile önle aynı hizaya çekilecek arka. Araç düz duracak. Benim diyen araçları çiğ çiğ yiyecek. Yorum bağlantısı
Recommended Posts