Gökhan Akkoca 25 Kasım 2014 Paylaş 25 Kasım 2014 Abilerim ve kardeşlerim merhabalar ! Sitemizi 4 yıldır zevkle takip ediyorum. Aracım 1994 Model Renault 9 Broadway orta kasa.Aracımın üzerin de mekanik ve elektrik-elektronikl bazı geliştirmler uyguladım. Şimdi sizlerin yardımıyla aracımın farlarını Bi-xenon yapmaya çalışacağım. Uygulama hakkında sizlerin paylaştığı uygulamalar ve başlıklar altında bilgilere ve videoları inceleyerek bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum az da olsa. ALLAH vergisi el becerimi ve sizden edindiğim ve edineceğim bilgiler ile birleştirerek bu projeyi güzel bir şekilde sonlandıracağımı düşünüyorum ) Size elimde olan parçaların fotoğraflarını paylaşacağım; Bu mercek 2009 model Subaru Outback aracının mercekleri arkadaşım kaza yapıp arabayı pert edince bende mercekleri aldım 2 adet mercek 1 adet d2s ampul 1 adet koito ballast mevcut Kısa hüzmeli perdenin duruşu Uzun hüzmeli perdenin duruşu Kendi imalatını yaptığım plexiglass far camlarım merceğin çanağın içine yerleşimi kuş bakışı Elimdeki malzemeler bunlardan ibaret Benim aklıma takılan bir soru bazı başlıklarda okudum d2s olan mercekleri d1s e çevirme işlemi yapan üyelerimiz var acaba d1s ile d2s arasında ne gibi fark var. Birde bende bir adet d2s ampul bir adet ballast mevcut değil bunun ikamesi varmıdır veya orjinalini bulabilirmiyim ve kablolarını nereden temin edebilir ve bulmam kolay olacakmıdır ? Mercek şapkalarından da temin etmem lazım Merceklerimin far çanaklarıma kolaylıkla sığacağını ve montajinı yapabileceğim gibi geliyor. Fikir ve öneriler tamamiyle açığım buradan bir beyin fırtınası yaparak ardından ben operasyona başlayarak neticelendireceğimi düşünüyorum. Saygılarımı sunuyorum iyi akşamlar... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Kasım 2014 Paylaş 25 Kasım 2014 Gökhan bey merhaba 4 yıldan beri forumda çok fazla konu açıldı , D1S ile D2S arasındaki farklar nasıl montaj yapılır balast ve mercek özellikleri nelerdir ürünler nereden ve nasıl temin edilir , forum arama motorunu kullanarak biraz araştırma yapabilir misiniz?... 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Kasım 2014 Paylaş 25 Kasım 2014 Gökhan bey merhaba 4 yıldan beri forumda çok fazla konu açıldı , D1S ile D2S arasındaki farklar nasıl montaj yapılır balast ve mercek özellikleri nelerdir ürünler nereden ve nasıl temin edilir , forum arama motorunu kullanarak biraz araştırma yapabilir misiniz?...+1 Yinede linkteki konular bir çok soruya yardımcı olacaktır.http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-ozellikleri/page__pid__65351__st__20#entry65351http://www.geceucusu.com/topic/431-toyota-corolla-ae10-1991-1998-xenon-mercek-uygulamasi/page__st__160 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 D2s düşünürsen elimde ampul ampul atesleyici ve bir adet balast var audi a6 dan çıkma. Ayrıca pleksi glastan yaptığın far camını merak ettim ya ben resimleri göremiyorum telefon olduğu için ya da linkler çalışmıyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Far camını görelim. Fotolar açılmıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Pleksi glass merak konusu . Fotoğrafları yenilermisin. Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 28 Kasım 2014 Yazar Paylaş 28 Kasım 2014 (düzenlendi) Ampul tasını su ile temizleyip mercek ile birleştirecektim ki tasa su deydi ve içindeki krom kalktı bende tasların 2sini de krom kaplamacı bir firmaya götürdüm be tekrardan kaplanacaklarFar tasının içine yerleşim kaba hali ile; 28 Kasım 2014 tarihinde Gökhan Akkoca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 29 Kasım 2014 Yazar Paylaş 29 Kasım 2014 (düzenlendi) çok teşekkür ederim elimden geleni yaptım Birşey danışacağım benim elimde 1 adet oem balast mevcut 2.balast almam lazım oem olsun istiyorum ama fiyatları şuan için bana uymuyor ekonomik olarak.Elimde 4 5 yıldır kullandığım balast mevcut ona d2s adaptör kablosu alıp xenon ampulu ateşleyebilirmiyim ? Daha sonra oem bir balast ile değiştirsem bir sıkıntı yaşarmıyım.Oem Balastlarda gen3 gen4 gen5 çok bir fark yaratıyormu nedir bu gen farkı bilgilendirirseniz sevinirim Saygılarımla... 29 Kasım 2014 tarihinde Gökhan Akkoca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 30 Kasım 2014 Paylaş 30 Kasım 2014 Elindeki oem ürün ne ? Zaten kablo 10 15 tl 2 tane ampul alsan 50 de ona vericeksın Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 30 Kasım 2014 Yazar Paylaş 30 Kasım 2014 Elimdeki oem ürün koitonun balastı + bir adet 4300k xenon ampul.2 tane ampul 50 lira çok uygunmuş eğer 0 ve kaliteli birşeyse nereden temin eedeceğim ? Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 30 Kasım 2014 Paylaş 30 Kasım 2014 0 dır ama kaliteli olduklarını sanmıyorum. İnternette koito için satılık balast var diye biliyorum ama çift mı tek mi bilmem. Ampuller çin malıdır ne kadar dayanır meçhul. Malum sitede var gittigidiyorda ampulleri bulabilirsin Senden ricam pleksi glas ön camını yaparken foto vs varsa paylaşırmısın ? Neler yaptın neler aldın nelere dikkat edelim. ? Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 1 Aralık 2014 Yazar Paylaş 1 Aralık 2014 Gökhan kardeşim adaşım şöyle izah edeyim fotoğraf çok yok elimde malesefBenim araç eski olduğu için farları cam,ben farı fırına koydum çıkardığımda cam kırıldı soğuk sıcak etkisinden,bende kırılan camı aldım iç yüksekliğini bütün ebatlarını aldım ve ağaçtan 2 adet düz kalıp 2 adette ters kalıp yaptım(o kadar çok uğraştırdı ki ölçüleri ve şekil vermesi cam farın kötülüğü)fırında ısıttığım pleksiyi ters kalıbın üstüne koydum düz kalıbıda hizalayarakplaksinin üstüne koydum ve üzerine çıktım 2 3 dakika sonra kaba hatları ile far camımız hazırkenar fazlalıkları farın üstüne hizalayaraktan işaretledim ve kestim olan oldu sonuç yukarıdagörüğünüz gibi birebir oturdu Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 eline sağlık antalyada birisi unosuna mercek takmak istiyordu.Yapabilirse camını bu şekilde yapsın.Plexi glası kac cm kalınlığında ve nereden buluyorsun ? Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 2 Aralık 2014 Yazar Paylaş 2 Aralık 2014 3mm kalınlığın da pleksi , reklamcı bir arkadaşım var ondan temin ediyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Aralık 2014 Paylaş 2 Aralık 2014 Park lambasını nereye konumlandıracaksın, farın içinde yer var gibi, gündüz farı da eklenebilir. Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 11 Aralık 2014 Yazar Paylaş 11 Aralık 2014 Bi-xenon reflektörünün yansıtıcı parlak kısmının ısıdan deforme olmasından dolayı reflektörleri krom kaplattım ama ortaya çıkan sonuç beni tatmin etmedi.Üzerindeki kaplamayı söktüm ve yeniden orjinalinin aynısı kaplama yaptırıyorum.Selçuk abicim parkları aşağıda eklediğim resimdeki sarı ile işaretlediğim yere konumlandırıp montajını yapacağım.Oktay TOKER abimizin ''Mercedes 190 C '' başlığında yaptığı projeden esinlendim.1 watt Power Led mi kullansam yoksa 5050 smd led mi kullansam kararsızım.Hangisini kullanırsam kullanayım şöyle bir şey yapmayı planlıyorum parkları yaktığım da ışık kuvveti en üst seviyede bi-xenon ları yaktığım da ışık kuvvetinin yarı yarıya düşmesini planlıyorum.Sinyal verdiğim de sinyal verdiğim tarafın ledllerin ışık kuvveti düşmesi veya dörtülülri yaktığım da 2 tarafın da ışık kuvvetlerinin düşmesini planlıyorum. Bunu nasıl yapacağımı şu anda bilmiyorum o aşamaya geldiğim de sizin engin bilgi ve tecrübelerinizi isteyeceğim.Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 (düzenlendi) çalışmalar güzel... kolay gelsin...fakat bir sorum olacak... ben zannettim ki farın krom bölümünde sorun var farın içini krom kaplatıyorsun... meğerse mercek reflektörüymüş...merceği krom kaplatmak yerine neden mercek almıyorsun? sonuçta ikisine de para vereceksin ama yeni mercek alırsan daha garanti olmaz mı?power led kullanırsan gündüz daha belirgin olur, SMDler güneş altında çok belli olmuyor. tabi bunun için sürücü devresi ve soğutucu da kullanman lazım. Oktay abi kısılma veya sinyal verirken sönme olaylaırnı kapasitör ile yapıyordu. 12 Aralık 2014 tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 Projektör güzel de kaplanan reflektörün tekrar atma olasılığı yüksek. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 Krom da daldırma tekniği kullanıldı ise düzgün bir yüzey elde edilemez , püskürtme yapılması gerekiyor . Onunda maliyetine 2 takım mercek alınır... Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 12 Aralık 2014 Yazar Paylaş 12 Aralık 2014 Hayırlı Cumalar hepinize.Krom kaplamayı orjinal üretim de kullanılan yöntem ile yapıtırıyorum inşallah herhangi bir sorun ile karşılaşmayacağım.Büyük far imalatçıları bu yöntemi kullanarak üretim yapıyorlar.(FARBA ,HELLA vb.)İlk yapılan krom ,sprey krom yöntemiydi yeni çıkan diyebiliriz o yöntemde dediğiniz gibi pürüzler oldu ve içime sinmedi.Bu yaptırdığım işleme çok bir para ödemedim koitonun o mavi mor kesilme çizgisini çok sevdiğim için bu yolu şeçtim inşallah güzel birşey çıkacak dua ediyorum.1 watt Power led kullanacağım anlaşılan farım büyük olduğu için soğutucu için yerim olacak.Alüminyum bir parça kullanarak soğutucu yapmayı düşünüyorum.Misal veriyorum 30 adet 1 watt power led kulandığımda onları kaç tane led sürücüsü ile çalıştırabilirim.Elektronik merak var ama bilgi eksikliğim çok kusura bakmayın kafa ağrıtmış oluyorum.Far içi dizaynında birazcık değişklik yaptım son hali aşağıdaki amatör çizimde 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 ... koitonun o mavi mor kesilme çizgisini çok sevdiğim için bu yolu şeçtim inşallah güzel birşey çıkacak dua ediyorum.Color mod elde etmek için öncelikle 5000K ampule ihtiyacınız olacak sonra da lensi 1mm ileriye almanız gerekiyor , reflektörün çok parlak ve pürüzsüz olması ilk sırada yer almıyor... Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 15 Ocak 2015 Yazar Paylaş 15 Ocak 2015 Bi-xenon projem de yavaşta olsa ilerliyorum şu anda led gündüz farları ve led sinyaller üzerinde çalışıyorum3 mm pleksi glass lazerde kesildi ve istenilen şekile getirildiAmber rengi Edison 1 Watt power led sinyalSoğuk beyz Edison 1 Watt gündüz farıFarın içerisindeki çerçeve de gerekli ölçümler yapıldıktan sonra çerçeve pleksilere göre kesildi ve pleksiler yerlerine yapıştırılıp oturtulacakEdison 1 Watt Power ledler soğuk beyazEpoxy ile materyaller bir birine yapıştıracağımGenel bir görünüşSaygılarımla... 3 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 15 Ocak 2015 Paylaş 15 Ocak 2015 Güzel çalışma sonuçları bekliyorum bitir de görelim Yorum bağlantısı
Recommended Posts