Muhammed Yılmaz1679652610 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Güzel çalışma tebrikler.Power ledlerin önüne koyduğunuz pleksi şeffaf mı yoksa rakı beyazı dedikleri renk mi? Birde xenondan dolayı farın için ısındığında bu sıcaklığın ledlere etkisi nasıl olacak? Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 16 Ocak 2015 Yazar Paylaş 16 Ocak 2015 Teşekkür ederim sizlerePleksi şeffaf renk ben zımparalayarak o hale getirdimLedlerin arkasına aluminyum parça koyacağım soğumaları için yeterli olacağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 İlginç bir çalışma sonucu güzel olacak, kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Engin Şahan 2 Nisan 2015 Paylaş 2 Nisan 2015 Bi-xenon projem de yavaşta olsa ilerliyorum şu anda led gündüz farları ve led sinyaller üzerinde çalışıyorum3 mm pleksi glass lazerde kesildi ve istenilen şekile getirildiAmber rengi Edison 1 Watt power led sinyalSoğuk beyz Edison 1 Watt gündüz farıFarın içerisindeki çerçeve de gerekli ölçümler yapıldıktan sonra çerçeve pleksilere göre kesildi ve pleksiler yerlerine yapıştırılıp oturtulacakEdison 1 Watt Power ledler soğuk beyazEpoxy ile materyaller bir birine yapıştıracağımGenel bir görünüşSaygılarımla...Çalışmanız çok güzel görünüyor Acaba Power Ledleri 5'erli seri mi bağladınız ? Sürücü devre kullanmayı düşünmüyormusunuz ? Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 26 Nisan 2015 Yazar Paylaş 26 Nisan 2015 Tekrardan Merhabalar İşlerimden dolayı foruma ve projeme vakit ayıramadım ,yeni yeni boş vakit bulabiliyorum ve projeme geri döndüm foruma da bilgileri paylaşmak istiyorum Selçuk abi güzel düşüncelerin için teşekkür ederim Engin ŞAHAN kardeşim ledlerin sıralanışu şu şekilde4'lü seri 6 grup olmak üzere 24 adet 1 watt beyaz power led olmuş oldu bunları 1 adet taş direnç ile bağlayacağım ,sebebi ısı problemini ortadan kaldırmak ve ışık gücünü kısmak isteyişim.Amber ledleri ise 6'lı seri olmak üzere 2 grup 12 adet 1 watt Amber power led olarak yaptım sinyal yanıp söndüğü için ısı problemi olmuyor direk 12V bağlayacağımAlüminyum levhayı gündüz farı ve sinyallerin kalıbın da kestim ,ledlerin altına termal macun sürdüm ve üzerine daha önce söylediğim epoxy ile sabitledim.Alüminyum levhayı far kasasına ''L'' demir ile civata ve fiberli somon ile sabitledim.Far çerçevesini oto boyacısından aldığım sprey astar ve mat siyah boya ile boyadım.Mercek şapkaları pek hoşuma gitmedi onların yenisi alacağım.Parçaları bir araya getirdim ve elektiriği veridiğimdeki sonuçAracın üstünde denemeYükseklik ,yön ayarı ve kesilme çizgisiSağ çakma xenon sol Bi-xenon(Aydınlatma Bölgesi)Sağ çakma xenon sol Bi-xenon(Karanlık Bölge)Gece çekimleriBir kaç sorum olacak.Değerli düşünce ve fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim 1-Gündüz farları titriyor araba çalışırken nasıl bir çözümü vardır acaba2-Gündüz farı şu anda parklara bağlı parkları açmadan kontağa nasıl bağlayabilirim3-Sinyali bağladığımda fazla akım çekmediği için ampul patlamış gibi davranıyor ve hızlı yanıp sönüyor bunun çözü nedir4-H4 farın çalışma prensibi bildiğiniz gibi uzun hüzmeli farları açınca kısa hüzmeli far sönüyor selenoid i uzunlara bağladığımda sadece selenoid açılacak ama bu sefer ampuldeki elektrik gidecek buna nasıl bir çözüm getirebilirizSaygılarımla...Gökhan AKKOCA 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 1- Alternatör le ilgili bir problem olabilir . 2- Sigorta kutusundan yada direksiyon altından kontak alabilirsin.3 - Sinyallere paralel olarak 2 adet 50W 6 ohm alüminyum direnç bağlarsan sorun kalmaz .4 - Uzun far kablosundan kısa far kablosuna 6A diyot bağlaman yeterli . 3 Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 26 Nisan 2015 Yazar Paylaş 26 Nisan 2015 Mahmut abi ilgin için çok teşekkür ederim sana50W 6 Ohm alüminyum direnç bağladığımda ışığın kuvvetinde herhalgi bir azalma olabilir mi ? Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Murat Engin 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Bu farın yanındaki, orjinalde olan sinyali ne yapacaksınız? bu farı çok sıkıştırmak yerine, sinyali oraya taşımanız daha iyi olur bence... 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 27 Nisan 2015 Yazar Paylaş 27 Nisan 2015 Orjinal sinyal amerikan park ve sinyal olarak kullanıyordum çift duylu ampül ile artık sabit yanacak sinyal özelliği olamayacak.Benim kafamdaki dizayn buydu gerçekleştirmek istedim çokta sıkışık olmadı diye düşünüyorum diğer türlü çok boş oluyor örnekleri mevcut 1 Yorum bağlantısı
Barış Sözüak 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Son gorusmemizden bu yana ne durumdasin Yorum bağlantısı
Cem Bilgiç 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 (düzenlendi) Bence merceği biraz daha içeri alabilseydin iyi olurdu..Sürekli yanacak power ledler ile mercek çok birbirine girmiş birbirlerini kapatıyorlar. 1 Haziran 2015 tarihinde Cem Bilgic tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 12 Aralık 2016 Yazar Paylaş 12 Aralık 2016 (düzenlendi) Tekrardan merhaba biraz hortlatmış olacağım başlığı kusura bakmayın Mercek Projektörü vakum odasında Plasma yöntemi ile kaplandı ve ısıdan dolayı tekrardan atma olmadı çok şükür! Barış SÖZÜAK abime de çok teşekkür ederim görüşme imkanımız oldu ve elinden gelen yardımını esirgemedi Power ledlerin altına termal macun sürdükten sonra alimünyum levhanın üzerine sabitledim Gündüz farı ve sinyal pleksilerini zımparalamıştım ancak istediğidim görseli alamadım ben de pleksileri 1 kat beyaz boya ile boyadım ve istediğim görsele ulaştım. Aliexpress'ten mercek şapkaları sipariş ettim onlarda geldikten sonra parçaları birleştirdim ve farı aracıma taktım. Şu anda kullanıyorum ve mükemmel aydınlanmaya kavuştum artık karanlık yol yok Dışarıdan gören modifiyeye meraklı gözelerin bakışlarını farlara çekiyorum. Önümde giden araçlar aynalarından bakıp yavaşlayor yan yana gelip veya ışıklarda camı açıp çok iyi olmuş kendin mi yaptın ,arabayı tanımadım yeni bir model sananlar oluyor çok mutlu hissettiriyor. Fikirleriyle düşünceleriyle temennileriyle yanımda olan bütün forum üyelerine sonsuz teşekkür ederim. Saygılarımla... 12 Aralık 2016 tarihinde Gökhan Akkoca tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Aralık 2016 Paylaş 13 Aralık 2016 (düzenlendi) Eline sağlık.İyi günlerde kullan.Diğer farıda takınca yanmaz iken güzel bir resimde eklersen farlar kendini gösterir. Mercek şapkası passat b6 gibi duruyor iyi seçim.Komple kapatmış. 13 Aralık 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts