İçeriğe Yönlendir

Renault 9 Broadway (1981-1999) Bi-Xenon projesi

Gökhan Akkoca

Recommended Posts

Muhammed Yılmaz1679652610

Güzel çalışma tebrikler.Power ledlerin önüne koyduğunuz pleksi şeffaf mı yoksa rakı beyazı dedikleri renk mi? Birde xenondan dolayı farın için ısındığında bu sıcaklığın ledlere etkisi nasıl olacak?

Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca

Teşekkür ederim sizlere

Pleksi şeffaf renk ben zımparalayarak o hale getirdim

Ledlerin arkasına aluminyum parça koyacağım soğumaları için yeterli olacağını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

İlginç bir çalışma sonucu güzel olacak, kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Engin Şahan

Bi-xenon projem de yavaşta olsa ilerliyorum şu anda led gündüz farları ve led sinyaller üzerinde çalışıyorum

3 mm pleksi glass lazerde kesildi ve istenilen şekile getirildi

Amber rengi Edison 1 Watt power led sinyal

Soğuk beyz Edison 1 Watt gündüz farı

Farın içerisindeki çerçeve de gerekli ölçümler yapıldıktan sonra çerçeve pleksilere göre kesildi ve pleksiler yerlerine yapıştırılıp oturtulacak

Edison 1 Watt Power ledler soğuk beyaz

Epoxy ile materyaller bir birine yapıştıracağım

Genel bir görünüş

Saygılarımla...

Çalışmanız çok güzel görünüyor

Acaba Power Ledleri 5'erli seri mi bağladınız ?

Sürücü devre kullanmayı düşünmüyormusunuz ?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Gökhan Akkoca

Tekrardan Merhabalar :bye:

İşlerimden dolayı foruma ve projeme vakit ayıramadım ,yeni yeni boş vakit bulabiliyorum ve projeme geri döndüm foruma da bilgileri paylaşmak istiyorum :)

Selçuk abi güzel düşüncelerin için teşekkür ederim :uuuw:

Engin ŞAHAN kardeşim ledlerin sıralanışu şu şekilde

4'lü seri 6 grup olmak üzere 24 adet 1 watt beyaz power led olmuş oldu bunları 1 adet taş direnç ile bağlayacağım ,sebebi ısı problemini ortadan kaldırmak ve ışık gücünü kısmak isteyişim.

Amber ledleri ise 6'lı seri olmak üzere 2 grup 12 adet 1 watt Amber power led olarak yaptım sinyal yanıp söndüğü için ısı problemi olmuyor direk 12V bağlayacağım

Alüminyum levhayı gündüz farı ve sinyallerin kalıbın da kestim ,ledlerin altına termal macun sürdüm ve üzerine daha önce söylediğim epoxy ile sabitledim.

Alüminyum levhayı far kasasına ''L'' demir ile civata ve fiberli somon ile sabitledim.

Far çerçevesini oto boyacısından aldığım sprey astar ve mat siyah boya ile boyadım.

Mercek şapkaları pek hoşuma gitmedi onların yenisi alacağım.

Parçaları bir araya getirdim ve elektiriği veridiğimdeki sonuç

Aracın üstünde deneme

Yükseklik ,yön ayarı ve kesilme çizgisi

Sağ çakma xenon :unsure: sol Bi-xenon(Aydınlatma Bölgesi)

Sağ çakma xenon :unsure: sol Bi-xenon(Karanlık Bölge)

Gece çekimleri

Bir kaç sorum olacak.Değerli düşünce ve fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim :vreka::soshelp:

1-Gündüz farları titriyor araba çalışırken nasıl bir çözümü vardır acaba

2-Gündüz farı şu anda parklara bağlı parkları açmadan kontağa nasıl bağlayabilirim

3-Sinyali bağladığımda fazla akım çekmediği için ampul patlamış gibi davranıyor ve hızlı yanıp sönüyor bunun çözü nedir

4-H4 farın çalışma prensibi bildiğiniz gibi uzun hüzmeli farları açınca kısa hüzmeli far sönüyor selenoid i uzunlara bağladığımda sadece selenoid açılacak ama bu sefer ampuldeki elektrik gidecek buna nasıl bir çözüm getirebiliriz

Saygılarımla...

Gökhan AKKOCA

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

1- Alternatör le ilgili bir problem olabilir .

2- Sigorta kutusundan yada direksiyon altından kontak alabilirsin.

3 - Sinyallere paralel olarak 2 adet 50W 6 ohm alüminyum direnç bağlarsan sorun kalmaz .

4 - Uzun far kablosundan kısa far kablosuna 6A diyot bağlaman yeterli .

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca

Mahmut abi ilgin için çok teşekkür ederim sana

50W 6 Ohm alüminyum direnç bağladığımda ışığın kuvvetinde herhalgi bir azalma olabilir mi ?

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Murat Engin

Bu farın yanındaki, orjinalde olan sinyali ne yapacaksınız? bu farı çok sıkıştırmak yerine, sinyali oraya taşımanız daha iyi olur bence...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca

Orjinal sinyal amerikan park ve sinyal olarak kullanıyordum çift duylu ampül ile artık sabit yanacak sinyal özelliği olamayacak.

Benim kafamdaki dizayn buydu gerçekleştirmek istedim çokta sıkışık olmadı diye düşünüyorum diğer türlü çok boş oluyor örnekleri mevcut

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cem Bilgiç
(düzenlendi)

Bence merceği biraz daha içeri alabilseydin iyi olurdu.

.Sürekli yanacak power ledler ile mercek çok birbirine girmiş birbirlerini kapatıyorlar.

tarihinde Cem Bilgic tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Gökhan Akkoca
(düzenlendi)

Tekrardan merhaba biraz hortlatmış olacağım başlığı kusura bakmayın :rolleyes:

Mercek Projektörü vakum odasında Plasma yöntemi ile kaplandı ve ısıdan dolayı tekrardan atma olmadı çok şükür!

Barış SÖZÜAK abime de çok teşekkür ederim görüşme imkanımız oldu ve elinden gelen yardımını esirgemedi

Power ledlerin altına termal macun sürdükten sonra alimünyum levhanın üzerine sabitledim

Gündüz farı ve sinyal pleksilerini zımparalamıştım ancak istediğidim görseli alamadım ben de pleksileri 1 kat beyaz boya ile boyadım ve istediğim görsele ulaştım.

Aliexpress'ten mercek şapkaları sipariş ettim onlarda geldikten sonra parçaları birleştirdim ve farı aracıma taktım.

Şu anda kullanıyorum ve mükemmel aydınlanmaya kavuştum artık karanlık yol yok :birin:

Dışarıdan gören modifiyeye meraklı gözelerin bakışlarını farlara çekiyorum.

Önümde giden araçlar aynalarından bakıp yavaşlayor yan yana gelip veya ışıklarda camı açıp çok iyi olmuş kendin mi yaptın ,arabayı tanımadım yeni bir model sananlar oluyor çok mutlu hissettiriyor.

Fikirleriyle düşünceleriyle temennileriyle yanımda olan bütün forum üyelerine sonsuz teşekkür ederim.

Saygılarımla...

IMG_5297.JPG

IMG_5298.JPG

d.JPG

IMG_5299.JPG

IMG_5300.JPG

IMG_5301.JPG

sansür 1.jpg

IMG_5227.JPG

IMG_5228.JPG

sansür 3.jpg

IMG_5294.JPG

sansür 2.jpg

tarihinde Gökhan Akkoca tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Eline sağlık.İyi günlerde kullan.Diğer farıda takınca yanmaz iken güzel bir resimde eklersen farlar kendini gösterir.

Mercek şapkası passat b6 gibi duruyor iyi seçim.Komple kapatmış.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...