İçeriğe Yönlendir

Renault Clio 4 (2012-2019) xenon

Anıl Efe Akcan

Recommended Posts

Anıl Efe Akcan

Merhabalar forumunuza yeni katıldım.Clio 4 aracım var.Farlarımı xenona çevirmek istiyorum.Bir arkadaşım bu forumda yardım edebilecek birileri olabileceğini söyledi.İzmirde yaşıyorum yardımcı olabilecek birisi var mıdır acaba?

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Aracınızda mercek var mı ? var ise xenona nasıl dönmek istiyorsunuz biraz açıklarmısınız ? Aracınızda mercek yok ise xenonu kesinlikle önermiyoruz.Çünkü xenon evet halojene göre belki daha iyi aydınlattığı düşünüle bilir fakat karşıdan gelen sürücülere büyük ölçüde tehtit oluşturuyor ve göz alıyor.Sizin aracınızda mercek yok ise öncelikle mercek montajını düşünün.Hem yol aydınlatmanız 2 kat artacak hem görsel olarak daha iyi duracaktır aracınız.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

yapılması mümkün tabiki de ama Türkiyede ilk ve tek derken.... burada zaten yıllardır yapılıyor bu iş :D

Yorum bağlantısı
Anıl Efe Akcan

Arkadaş sanırım Clio 4 için tek Demiş Clio 4 xenon yazarsanız YouTubea başarılı bi çalışma olduğumu görürsünüz.Hadi o zaman bana da bunu yapabilecek birini arıyorum İzmir'de :)

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

çalışmaya başarısız demedim ki... fakat forum kuralları gereği usta tavsiye yapmak yasak, usta tavsiyesi yapılan mesajlar silinecektir. kendiniz yapmak isterseniz yardımcı oluruz.

Yorum bağlantısı

yapılması mümkün tabiki de ama Türkiyede ilk ve tek derken.... burada zaten yıllardır yapılıyor bu iş :D

Fctr'den Sami'nin aracına yapıldı TR'de ilk evet :)

Yorum bağlantısı
Can Ayaslan

Siz montaj yapacak birini mi arıyorsunuz yoksa danışmak için mi birini arıyorsunuz ? Ben aracıma bi xenon montajı yaptım yardımcı olabilirim fikir olarak fakat montajı bana yaptırmak isterseniz o konuda yardımcı olamam bu işi profesyonel olarak yapmıyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Efe Akcan

Siz montaj yapacak birini mi arıyorsunuz yoksa danışmak için mi birini arıyorsunuz ? Ben aracıma bi xenon montajı yaptım yardımcı olabilirim fikir olarak fakat montajı bana yaptırmak isterseniz o konuda yardımcı olamam bu işi profesyonel olarak yapmıyorum :)

Aynen montaj yapıcak birini arıyorum usta,hiç becerim yok malesef bu konularda :)

Yorum bağlantısı
taner eviş

Burada ben dahil birçok abim kardeşim bu işleri yapıyor.

Lakin bu forumun amacı ( ki ben buradan aldığım bilgilerle yaptım ) usta tavsiyesinden çok kendin yapabilmektir

İzmir de forumdan cem durna var malzeme konusunda size yardımcı olacaktır.

Dilerseniz iletişim adresini filan veririm gerekli malzemeleri almaniz konusunda yardimci olur size bu işi yapmıyor bu arada kendisi öğrenci :)

Numara veremiyoruz burdan bildiğim kadarıyla

Eger isterseniz ben numarasini veririm size

tanerevis@hotmail.com a mail atarsanız malzemeler hakkında yardimci olur size

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Fctr'den Sami'nin aracına yapıldı TR'de ilk evet :)

abi iyi güzel de TRde ilk olacak nesi var onu anlamadım? cliolara mercek takmak mümkün değil mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk1679652624

http://www.geceucusu.com/topic/5196-mercek-montaji-icin-usta-tavsiyesi-istenen-mesajlar/

Anıl bey ,bende bir ay önce farlarıma nasıl mercek takarım diye dolaşırken bu güzel forumu insanları buldum :). Gerçekten sabırla tüm sorulara cevap veriyorlar ki Oktay abi saolsun bana mercek kapağı bile yolladı bedelsiz :). Kendiniz yapabilirsiniz, takıldığınız yerlerde soru sorabilirsiniz ve doğru bir cevap alabilirsiniz. Örnek konu;

http://www.geceucusu.com/topic/431-toyota-corolla-ae10-1991-1998-xenon-mercek-uygulamasi/page__st__60

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

abi iyi güzel de TRde ilk olacak nesi var onu anlamadım? cliolara mercek takmak mümkün değil mi?

Merhaba,

Yukarıda bahsedilen aracın eski sahibiyim. Bi xenon tabiki daha önce yapıldı ama bizim Clio 4'e bi xenon mercek uyguladığımızda başka bir Clio 4 örneği yoktu.

Bu yüzden o yaptığım sırada başlıktaki idda doğru idi. Ilk ve Tek.

Şuan başka bi xenon mercekli Clio'lar olsa da o bir ilk idi :lol:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

yok kardeşim estafurullah yalan demiyorum... ben uygulamayı daha yeni yaptınız zannediyorum da o yüzden sordum. Alan arkadaş şanslıymış Allah güle güle binmek nasip etsin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

yok kardeşim estafurullah yalan demiyorum... ben uygulamayı daha yeni yaptınız zannediyorum da o yüzden sordum. Alan arkadaş şanslıymış Allah güle güle binmek nasip etsin :)

Bu farların değerini tam olarak bilmeyen bir arkadaş aldı arabayı. Sattıktan birkaç ay sonra gördüm arkasında ne kapak kalmış farların nede birşey.

Sağlıklı göremedim.. :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
selim şahintürk
(düzenlendi)

Clio IV initiale far

Renault-Clio-Initiale-Paris-2014-10.jpg

Merhabalar, aracım clio IV, özel serisi üretim initiale far almayı düşünüyorum, bu konu hakkında bir kaç

sorum olacak fikirlerinize ihtiyacım var,

1. initiale farinin d5s mercek ve d5s ampul ve balans olmasi, internette d5s ampullerınden buldum ama balanslarından bulamadım, nerden uyumlu balans bulabılırım.

http://tr.aliexpress...1865010955.html

2. bu farlardan takan bir kişi ile konuştum,

onun anlattıkları şu şekilde,

d2s ampulu uyduruyoruz ona dedi ufak bi parca takip,

Ledlerin yanmasi icin bir kucuk islem yapiliyormus.

Balast boslugunuda bir sekilde kapatiyormus.

Yani fari aldiktan sonra ustunde ufak tefek isler yapmak gerekcek. Tabi en temizi orjinal balast i ve kendi ampul tipini kullanmak yorumları yaptılar ama d5s lerden bulamadıklarından böyle bir uygulama yapmışlar.

bende farı alıp boyle bır uygulamamı yapsam?

11181897_10153859809699947_8041203586018141104_n.jpg?oh=989cd4d2040ebba2da88d7ebb5bae5cc&oe=55C828D6&__gda__=1443381819_371daf16ffaece6b1b0ed2343ba4bbb5

3.bende bu arkadas gibi yaptırdım diyelim, initiale farina her ampulu bir sekilde oturtursun ugrasinca ama isik dagilimi nasil olur oda var tabi, ben bu kadar masraf yaptıktan sonra yolda adam akıllı aydınlatma alamadıktan sonra ne yararı olur kı, bu farı almamak daha iyi olmaz mı o zaman

sizce nasıl bir yol izlemem lazım ne yapmam lazım yardımlarınıza ihtiyacım var... Saygılarımla.

tarihinde selim şahintürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
selim şahintürk
(düzenlendi)

teşekkür ederim,

D5S -> Ateşleyici ve balast ampule entegre edilmiş. "12V tak çalıştır" prensibi ile çalışıyor.

31W (ampul+balast) / 4300K / 2000 lm.

Uzunluk : 43 mm.

Odak uzaklığı : 18 mm.

Civasız.

Mevcut merceklere monte edilemeyecek.

anladıgım kadarıyla bu ampullerden alip takmam yeterli mi olacak balansa gerek yok mu?

lampara-d5s-philips.jpg

tarihinde selim şahintürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Ön ateşleyici olmak zorunda. 12 voltu 1500 volt civarına yükseltip Ampul altındaki entegre ana ateşleyici çalışacak

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Led ünitesi far ile birlikte gelmiyor mu?

Far için d2s yada d1s modifiye edilerek kullanılabilir ancak led için gerekli değerde kontrol ünitesi yapmak zor olacaktır.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ön ateşleyici olmak zorunda. 12 voltu 1500 volt civarına yükseltip Ampul altındaki entegre ana ateşleyici çalışacak

Servet abi D5S xenon ampuller için balasta gerek yok 12V yeterli .Audi A1 Quatro Skoda Rapid ve Clio bu amplleri kullanıyor ...

Benim kafama takılan şey bu ampulü hangi mercek türü kullanacak , onu bulamadım ...

Yorum bağlantısı
selim şahintürk

Servet abi D5S xenon ampuller için balasta gerek yok 12V yeterli .Audi A1 Quatro Skoda Rapid ve Clio bu amplleri kullanıyor ...

Benim kafama takılan şey bu ampulü hangi mercek türü kullanacak , onu bulamadım ...

D5s balans yok yanı 2 tane d5s alsam yeterli mi olacak, d5s ampulun aydinlatmasi d1s vb gibi hangisine eş degerdir acaba? Ve işik cizgisi nasildir acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...