Mahmut Akbulut 3 Şubat 2016 Paylaş 3 Şubat 2016 On 29.01.2016 at 11:18, Melih Emir yazdı: Merhaba Arkadaşlar; yakında clio 4 için full LED farlar çıkacak onları bekleyiniz derim ,şuan testleri yapılıyor. Kadjar daki farlardan mı acaba ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 İstanbul'dan bir arkadaşımızın Clio 4 aracı için haricen far alınarak Hella bi-xenon mercek,Gen5 balast,D1s xenon ampul ile sinyallere Bmw stop reflektörleri ile sinyal içi dizayn,Audi Far gündüz farı pleksi çubukları ile farklı bir görsellik arayışı sonrasında Rabbimin izni ile geçen yıl çalışmayı yapmak kısmet olmuştu. Bu fara çift mercek hayalim olmadı.Uzun hüzme kısmı arka kısım oldukça sıkıntılı idi Mercek takjmaya takardım fakat farın oturduğu aracın şasesinde bu bölüm çok dardı ve riske etmemek için vazgeçildi.Aynı tarzda olan 2004 Corolla hb farında başka bir mercekli yapı çözümü aylar sonra yaptım içim gitti doğrusu. Mercek şapkası olarak sanırım Vectra iç mercek şapkası olmalı ve arka kısmına ilave ile merceği kapatacak hale getirildi. ücretsiz resim barındırma resim gönder çoklu resim upload Çerçeve alt ve üst kısmına pleksi çubuklar yerleştirildi.Amaç uzaktan bakınca aracın orijinal gündüz farını ortalayarak değişik bir gündüz farı şekli elde etmek oldu.Lakin aracın orijinal gündüz farı malum oldukça verimli,aynı ışığı pleksilerin yerleştiği krom yuvalar olmadan yakalamak zor fakat fenada olmadı. gif upload jpg upload resim gönder Sinyal kısmına Bmw stop reflektörleri kesilerek her dilime yerleştirildi ve amber ledler ile güçlü bir sinyal elde edildi. resim yülke resİm yÜkleme ücretsiz resim barındırma resim yülke resim yükle çoklu resim yükle gif upload Orijinal oem pleksilere ait Ledlerin yeni sogutucuları ile.Ledler olması gereken akımdan biraz düşük şekilde çalıştırıldı. hızlı resim yükle Üst pleksinin turuncu ledli hali.Deneme amaçlı.Beyaz olmasına karar verilmişti. çoklu resim upload resim gönder resim yükle resim upload resim Toparlanmış ve kapanmış halleri.Alttaki pleksinin yukarı kıvrılan kısmı ön cama sorun yapınca kesildi. bmp resim yükle hızlı resim yükle çoklu resim yükle ücretsiz resim barındırma gif upload resim yükleme servisi resim yuklemek resim upload Duvar resimleri gellmedi. 5 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Gayet başarılı bir çalışma olmuş elinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Şubat 2016 Paylaş 25 Şubat 2016 (düzenlendi) Alt ve üst Pleksilerin bu kenar izoleleri beni 2 hafta kadar oyalayan en uzun işlem oldu.En düzğün ve biçimli şekle uygun duran bu parçalar oldu. resim upload resim yülke 25 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ümit Özcan 25 Şubat 2016 Paylaş 25 Şubat 2016 (düzenlendi) 7 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Alt ve üst Pleksilerin bu kenar izoleleri beni 2 hafta kadar oyalayan en uzun işlem oldu.En düzğün ve biçimli şekle uygun duran bu parçalar oldu. resim upload resim yülke Oktay bey bu pleksileri orjinal ledler harici ne tür led ve driver ile aydınlatabiliriz veya driver kullanmadan aydınlatmak mümkünmü 25 Şubat 2016 tarihinde Ümit Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Şubat 2016 Paylaş 25 Şubat 2016 (düzenlendi) Resimleri zaten mevcut ve anlatıom içinde yazmıştım.. Sinyal ledleri smd3535 serisi elde dizilim.Ledleri sayı ve amper değeri yüksek olduğu için direnç ile sürdüm. Pleksiler ise orijianal bu pleksilerin çıkarıldığı farlardan çıkma ledleri kullanıldı ve led sürücüsü ile çalışıyor. Lederi tanıyorsan dirençle çalıştırabilirsin.Yada led sayısına göre dc volatj regülatörü yapıp yani 78 serisi entegre kullanarak amperine göre çalıştırabilirsin. http://www.geceucusu.com/topic/7102-ledlerin-bozulmamas%C4%B1-i%C3%A7in-12v-sabitleme-ve-7812-reg%C3%BCle-devresi/ 25 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ümit Özcan 25 Şubat 2016 Paylaş 25 Şubat 2016 Orjinal plexsi elimde mevcut acaba bu led modülle pleksileri ısıklandrmam sizinki kadar yeterli olurmu Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Şubat 2016 Paylaş 25 Şubat 2016 (düzenlendi) Maalesef o ledler ile olmaz.Olurda park lambası niyetine ancak olur. 2 taraflı kullanabilirsen bunlar ile yapabilirsin.Bu ledleri her dilimde keserek en az 2 ve en yüksek 4 ledi seri olarak 1400ma kadar sürücü kullanarak gayet ideal kullanabilirsin.Alacağın sürücü linktekinden olursa sayıyı arttırabilirsin.Fakat led akımını arttırdıgın sürece sogutucu ve ciddi güzel sogutucu ilavesi şart.Minumum 350ma seviyesindede ilave sogutucu tavsiye ederim. ayrıca ledleri koyacağın pleksi uçları oldukça şeffaf olmalı ki ışık kesilmesin.Led önüne 15 10 derecelik lens koyarsan verim alman daha iyi olur. http://www.marketdijital.com/6LI-300X16mm-Samsung-Modul-1-5-watt-Beyaz,PR-3712.html http://www.marketdijital.com/6-12x1-watt-350mA-12v-Input-AT9150,PR-1223.html 25 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ümit Özcan 25 Şubat 2016 Paylaş 25 Şubat 2016 (düzenlendi) Oktay bey sanırım olabilecek led i buldum aydınlatma çok iyi cree led sanırım driver vs olmadan motorsiklette uzun süre iş görür 25 Şubat 2016 tarihinde Ümit Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Şubat 2016 Paylaş 25 Şubat 2016 (düzenlendi) Evet. Lakin o pleksi çubuk çok hassastır kırılma riski yüksek bir parça. 25 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ümit Özcan 25 Şubat 2016 Paylaş 25 Şubat 2016 3 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Evet. Lakin o pleksi çubuk çok hassastır kırılma riski yüksek bir parça. Evet oktay abi 2 katıydı ama kırdım fotodaki yarısı. ısıtıp bükmeyi deneyecegim Yorum bağlantısı
Ümit Özcan 26 Şubat 2016 Paylaş 26 Şubat 2016 10 saat önce, Oktay Toker yazdı: Sakın ha.Oda elinde kalır. Nasıl bükebiliriz peki Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Şubat 2016 Paylaş 26 Şubat 2016 Eldeki imkanlar ile zor.Isınıp yumuşama sıcaklık derecesi çok çok hassas bunu biraz geçirirsen anında bembeyaz bir çubuğun olur.Fazlası ile heba etmişliğim mevcuttur.İlla bükeceğim dersen karar senin. 1 Yorum bağlantısı
Sezer Alp Ozbak 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 Merhabalar, Yakın bir süre önce aracıma clio'nun orjinal initiale paris modelinde bulunan bi xenon'lu farlardan temin ettim. Farlarda orjinal D5S ampül ve farın kendi orjinal led modülünüde temin ederek kullanmaktayım, fakat bir kaç sorunum var ve farlarım randımanlı çalışmıyor. 1) Aracın orjinalinde ki park lambaları 5 W olduğu fakat şu anda kullandığım farın ledleri daha az w tükettiği için anladığım kadarıyla sistem hata vererek yanıp sönerek yanmasına sebep veriyor. 2) Aracımda orjinalinde H7 ve H1 olmak üzere uzun ve kısa farlar ayrı ayrı olmasına rağmen yeni farda tek bir sistem olduğu için, selektör yaptığımda far sadece perdeyi kaldırıyor, farlar yanıyorken selektör yapabiliyorum fakat gündüz farlar yanmıyorken sadece mercek içinde ki perdeleri kaldırıyor, farları yakmıyor. 3) H7 tipi ampüller 55w kullanırken d5s sistemden 25 w çekmekte ve aynı ledlerde olduğu gibi aracın bilgisayar sistemi bunu fark ederek kesik kesik yanmasına veya göz kırpmasına sebep vermekte. Ayrıca aracımda ki 1 ve 3 numaralı sorunlar ışıklarda durduğum ve start stop sistemi devreye girdiğinde yani aracın bilgisayarı sistemleri kontrol etmediğinde normal çalışmasına devam etmekte buda bana aldığım ürünlerde bir sorun olmadığını gösteriyor. Bunun dışında gündüz farları için aracın orjinal sisteminde olmadığı için kablo bulunmamakta, far üzerinde ki tek boş kalan kabloya 12 v bağladığımda normal olarak çalışmakta. Bu sorunlar ışığında sistemi kandırmak ve normal ampüllerin takılı olduğunu düşünmesi için direnç takılması gerektiğini düşünüyorum fakat yanlış birşeyde yapmaktan çekiniyorum, aynı zamanda siteyi incelerken daha sonra takılan xenon sistemlerinin direk aküye röle ile bağlanmasının aracın elektrik sistemi için daha yararlı olduğunu okudum. Konu hakkında yardımınızı rica ederim. Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 (düzenlendi) merhabalar, hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ancak, bu konularda yetkili ve bilgili bir renault servisine gidip, farların montajını ve kodlamasını yapmalarını rica ederseniz yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum. sadece kodlamak yeterli. aynı şeyi biz yaptık... hatta malum satış sitesindeki clio ilanlarından birisinde de bu farlar takılı idi birkaç gün önce. o kişiye ulaşıp nasıl yaptığını da sorabilirsiniz. ancak şundan eminim ki, aracı kandırmak için uğraşmadan çözülebilecek bir problem sizinkisi. 25 Mart 2016 tarihinde Emin Günaydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sezer Alp Ozbak 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 42 dakika önce, Emin Günaydın yazdı: merhabalar, hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ancak, bu konularda yetkili ve bilgili bir renault servisine gidip, farların montajını ve kodlamasını yapmalarını rica ederseniz yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum. sadece kodlamak yeterli. aynı şeyi biz yaptık... hatta malum satış sitesindeki clio ilanlarından birisinde de bu farlar takılı idi birkaç gün önce. o kişiye ulaşıp nasıl yaptığını da sorabilirsiniz. ancak şundan eminim ki, aracı kandırmak için uğraşmadan çözülebilecek bir problem sizinkisi. Ben İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum fakat bu konu hakkında iki tane servise danıştım, Ataşehir Uzman ve Kartal ASF ikiside initiale paris araçlardan birinin şasi kodunu bulabilirseniz sistemden gerekli yazılımı bularak yükleyebiliriz dediler fakat bunu yapan biri olduğunu bilmiyordum. İlanları inceledim fakat bu farlı araçların hepsi gördüğüm kadarıyla tam anlamında tasarlandığı şekilde çalışmıyor, ben bulamadıysam linki paylaşabilirseniz çok iyi olur. Ya ledler farlar yanarken 12 v'da yanacak şekilde bağlanmış ya da sadece gündüz ledi olarak yanıyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Haziran 2016 Paylaş 12 Haziran 2016 On 24.03.2016 at 23:13, Sezer Alp Ozbak yazdı: Merhabalar, Yakın bir süre önce aracıma clio'nun orjinal initiale paris modelinde bulunan bi xenon'lu farlardan temin ettim. Farlarda orjinal D5S ampül ve farın kendi orjinal led modülünüde temin ederek kullanmaktayım, fakat bir kaç sorunum var ve farlarım randımanlı çalışmıyor. 1) Aracın orjinalinde ki park lambaları 5 W olduğu fakat şu anda kullandığım farın ledleri daha az w tükettiği için anladığım kadarıyla sistem hata vererek yanıp sönerek yanmasına sebep veriyor. 2) Aracımda orjinalinde H7 ve H1 olmak üzere uzun ve kısa farlar ayrı ayrı olmasına rağmen yeni farda tek bir sistem olduğu için, selektör yaptığımda far sadece perdeyi kaldırıyor, farlar yanıyorken selektör yapabiliyorum fakat gündüz farlar yanmıyorken sadece mercek içinde ki perdeleri kaldırıyor, farları yakmıyor. 3) H7 tipi ampüller 55w kullanırken d5s sistemden 25 w çekmekte ve aynı ledlerde olduğu gibi aracın bilgisayar sistemi bunu fark ederek kesik kesik yanmasına veya göz kırpmasına sebep vermekte. Ayrıca aracımda ki 1 ve 3 numaralı sorunlar ışıklarda durduğum ve start stop sistemi devreye girdiğinde yani aracın bilgisayarı sistemleri kontrol etmediğinde normal çalışmasına devam etmekte buda bana aldığım ürünlerde bir sorun olmadığını gösteriyor. Bunun dışında gündüz farları için aracın orjinal sisteminde olmadığı için kablo bulunmamakta, far üzerinde ki tek boş kalan kabloya 12 v bağladığımda normal olarak çalışmakta. Bu sorunlar ışığında sistemi kandırmak ve normal ampüllerin takılı olduğunu düşünmesi için direnç takılması gerektiğini düşünüyorum fakat yanlış birşeyde yapmaktan çekiniyorum, aynı zamanda siteyi incelerken daha sonra takılan xenon sistemlerinin direk aküye röle ile bağlanmasının aracın elektrik sistemi için daha yararlı olduğunu okudum. Konu hakkında yardımınızı rica ederim. Şimdiden teşekkürler. 1.Park modunda yanış şekli gündüz farı yanış şeklinde olduğu için park modunda korumaya geçiyor.Takmış olduğunuz farı soket yapısındaki uyarlama modülün kontrol ünitesi ile pin sıralması farklı olduğu için Emin arkadaşımızın tavsiyesini yaptırma şansınız olursa en sağlıklı yöntem olur.Olmaz ise Maalesef ki bu işlemi iyi bilen birisi role tertibatı yaparak aküden direkt beslemeli ve uygun pinlerden tetiklemeli olarak yaparak çalıştırılabişlir.Başka yolu yok.Fazlaca tecrübeyle sabittir. 2.Bu rum ise yine tavsiye olunan sistem ile yapılamaz ise.Sellektör yapıldığında kısa far uzuna + gelmediği için çalışmaz.Mecburi olarak üstte yazdığım gibi roleli sistem şart. 3.Roleli sistem yapılınca bununda önüne geçmiş olursunuz.Fakat arıza ışığı olur ise mecburi bunun giderilmesi için sabit yöntem direnç sistemidir.İlk etapta role sistem sonrasında kısa far soketine paralel 120ohm ile 150 ohm 10waat arası taş direnç paralel bağlanacak.Düzelmez ise aliminyum 8 ohm değerine tekabul edecek şekilde en az 50watt lakin bence yetmez bu watt degerinden üzere sistemli yapı şart. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Mart 2017 Paylaş 12 Mart 2017 (düzenlendi) Ankara'dan bir arkadaşımız Clio 4 araç farı için Hella bi-xenon,Hella gen3 balast,d2s osram ve bmw köşe parklı kaş çubuk edinmiş.Mercek kapağı olarak Bmw tarz olan yan sanayi mercek kapagı alındı.Köşe park kısmı biraz uğraştırsada sanırım kaştan daha güzel oldu.Geçtiğimiz aylarda Rabbimin izni ile yapması kısmet oldu.Araç üzerinde resimler gelince bilahire ekleyeceğim. 13 Mart 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Mart 2017 Paylaş 13 Mart 2017 Değişik olmuş, bu farda güzel durur. Araç fotolarını bekliyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Mart 2018 Paylaş 16 Mart 2018 Son Clio bi-xenon çalışmasından Araç üzerinden resimler. 2 Yorum bağlantısı
Burak Köksal 17 Ocak 2019 Paylaş 17 Ocak 2019 Herkese iyi forumlar, 2015 joy paket aracıma çok severek initiale far aldım. Ancak benden önce kullanan arkadaş D5S xenon ampüllerinden fiyatından olsa gerek şu kendinden balastlı dandik led xenonlardan oturtmaya çalışmış , kesmiş biçmiş , japonla yapıştırmaya çalışmış, kabloları dışarı almış , xenon yuvasını genişletmiş vs vs .. Kısaca katliam yapmış. Çok moralim bozulmuş olmasına rağmen aldığım arkadaş sağolsun düzeltip eski haline getiremezsem para almayacağını söyledi ve ben araştırmaya başladım. Aşağıya resimleri ekleyeceğim zaten ama kafamdaki sorular şöyle ; -D5S ampül almadan önce , bu farın tesisatını eski haline getirebilir miyim ? -Bozulan yuva xenonun oturmasına etki eder mi ? Çünkü bildiğim kadarıyla ampül 2 mm geride veya önde olsa mercek verimli çalışmaz diye düşünüyorum -Buna yeniden deforme olan kapaklarını bulup takabilir miyim ? -D5S verimli midir ? -Tamiri mümkün olmaz derseniz güzel bir mercek - far - balast kiti alıp bu merceğin yerine mi takmalıyım ? Malum D5S in tanesi minimum 500-600 lira bunun çiftine ödeyeceğim paraya mercek far kiti alabilirim diye düşünüyorum ama orjinali bozmak taraftarıda değilim açıkçası.. -Daha önce 2012 citroen c4 aracıma far tasını açıp mercek ve balast montajı yapmıştık çok sevdiğim bir abimin yardımlarıyla , ama şu an artık o şehirde değilim Ankara dayım ve burada öyle tanıdıklarım yok :/ -Tabi ki bu D5S lerin 2000 lümen altı olması , yükseklik ayarı ve far yıkama zorunluluğu olmaması ve orjinale olan tutkum zorluyor beni Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler. Bunlar Farların şu anki durumu: Bu içine takmaya çalıştıkları katil : Buda internetten bulduğum olması gereken orjinal hali : Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 17 Ocak 2019 Paylaş 17 Ocak 2019 9 saat önce, Burak Köksal yazdı: Herkese iyi forumlar ... Burak bey merhaba , aramıza hoş geldiniz Merak ettiğiniz cevaplar daha önce açılan bu konuda var , farklı sorularınız olursa bizler buradayız yardımcı oluruz ... Yorum bağlantısı
Burak Köksal 18 Ocak 2019 Paylaş 18 Ocak 2019 İlgili konuyu baştan sona onudum esasen , ama foğeu kablolamayı yaptırsam bile tüp ledler çalışmayacak ve anladığım kadarıyla uzunda sadece perde kalkıp inecek ve soğutucuya benzer bir kısım var farın arkasında orda elektronik bir tertibat olduğunu varsayıyorum ve hala Ankara da bana bu konuda yardımcı olacak bir usta tavsiyesi bekliyorum ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts