İçeriğe Yönlendir

Renault Clio 4 (2012-2019) xenon

Anıl Efe Akcan

Recommended Posts

Selçuk Keleş
On 17.01.2019 at 10:26, Burak Köksal yazdı:

Herkese iyi forumlar, 2015 joy paket aracıma çok severek initiale far aldım. Ancak benden önce kullanan arkadaş D5S xenon ampüllerinden fiyatından olsa gerek şu kendinden balastlı dandik led xenonlardan oturtmaya çalışmış , kesmiş biçmiş , japonla yapıştırmaya çalışmış, kabloları dışarı almış , xenon yuvasını genişletmiş vs vs .. Kısaca katliam yapmış. Çok moralim bozulmuş olmasına rağmen aldığım arkadaş sağolsun düzeltip eski haline getiremezsem para almayacağını söyledi ve ben araştırmaya başladım. Aşağıya resimleri ekleyeceğim zaten ama kafamdaki sorular şöyle ;

-D5S ampül almadan önce , bu farın tesisatını eski haline getirebilir miyim ?

-Bozulan yuva xenonun oturmasına etki eder mi ? Çünkü bildiğim kadarıyla ampül 2 mm geride veya önde olsa mercek verimli çalışmaz diye düşünüyorum

-Buna yeniden deforme olan kapaklarını bulup takabilir miyim ? 

-D5S verimli midir ? 

-Tamiri mümkün olmaz derseniz güzel bir mercek - far - balast kiti alıp bu merceğin yerine mi takmalıyım ? Malum D5S in tanesi minimum 500-600 lira bunun çiftine ödeyeceğim paraya mercek far kiti alabilirim diye düşünüyorum ama orjinali bozmak taraftarıda değilim açıkçası..

-Daha önce 2012 citroen c4 aracıma far tasını açıp mercek ve balast montajı yapmıştık çok sevdiğim bir abimin yardımlarıyla , ama şu an artık o şehirde değilim Ankara dayım ve burada öyle tanıdıklarım yok :/ 

-Tabi ki bu D5S lerin 2000 lümen altı olması , yükseklik ayarı ve far yıkama zorunluluğu olmaması ve orjinale olan tutkum zorluyor beni :)

Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Bunlar Farların şu anki durumu:

Bu içine takmaya çalıştıkları katil :

Buda internetten bulduğum olması gereken orjinal hali :

Yol yakınken iade edin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...