Deniz Taran 9 Aralık 2014 Paylaş 9 Aralık 2014 Geen sene aldığım modülü henüz yeni montaj yapabilme fırsatı buldum fakat yapamadım.Sorularım şöyle;1- Arabanın merkezi kilit sistemine en kolay nasıl ulaşırım bilemedim ayrıca modül beraberinde gelen montaj kılavuzunda yazan merkezi kilit sisteminin artı (+) tetiklemeli mi yoksa eksi (-) tetiklemeli mi olduğunu nasıl anlarım onuda bilemedim.2- Modül kılavuzunda yazan örneğin mavi renkli kabloyu sisfarının artı (+) ucuna bağlayacaksınız yada sarı kabloyu sol ve sağ park lambasının artı (+) ucuna bağlayacaksınız gibi anlatımları direksiyonun altından ulaşacağım sisfarı kablosuna yada park lambası kablosuna mı ( burada bir çelişki var çünke araç içerisinde sağ ve sol şeklinde ayrım olmaz) bağlamam gerekli. Yoksa tampon içersinden sis farının soketine ve farlar içerisinden park lambası soketine mi ulaşmam gerekli.ürün ise bu ;http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kablo-aksesuar-follow-me-home-modulu-isik-ve-sure-ayarli-azalarak-sonduren-166130862/detayYanıtlarınız için şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Aralık 2014 Paylaş 9 Aralık 2014 (düzenlendi) 1- Merkezi kilit modülü sigorta kutusu arkasında (Bknz. resim1 ) ulaşılamıyorsa kapı içine giden kablo demeti pedalların olduğu yerdeki trimler sökülüp kontrol kalemi kullanarak bulunacak.Merkezi kilitler genelde - tetiklidir , ama markadan markaya fark edebilir...2- Uğurlama-karşılama yapacak olan sis mi park mı? Ona göre sigorta kutusunda + çıkış uçları bulunup gerekli bağlantılar yapılacak. Sigorta kutusu : Bknz resim 2 ...Resim 1Resim 2 9 Aralık 2014 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Deniz Taran 9 Aralık 2014 Yazar Paylaş 9 Aralık 2014 Anlatımınız için teşekkürler fakat resimlerden pek birşey anlamadım zaten resimlerdeki araç 156 bendeki ise 159.Ben kısaca kapı pandizotunu açsam kilit motoruna ulaşsam ve motorun kablolarından işlem gerçekleştirsem olmaz mı ? Tahminimce kilit motoru üzerinde 3 kablo olaması gerek bir kablo eksi yükü alır diğer ikisi ise açma ve kilitleme işlevini yapar. Zaten modül kılavuzunda kilit açma kablosuna 1 kablo kilitleme kablosuna bir kablo montajı yapılaması gerek.Montaj kılavuzu ise şöyle Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 10 Aralık 2014 Paylaş 10 Aralık 2014 @mahmut akbulut benimki + tetiklemeliydi@deniz taran: sis ve park kablolarına far soketine giden kablolardan ulaşabilirsiniz yalnız şunu unutmayın sağ ve sol olarak ayrılıyor, diyot kullanmanız gerekebilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Deniz TaranAraçların büyük bir kısmında park lambaları sağ sol ayrılıyor.O modülde iki tane mavi kablo var.Birini sağ park kablosuna digerini sol park kablosuna takmalısın.Ben 93 model toledonun far anahtarını söktügümde anahtarın altında bile parklar ikiye ayrılıyordu.Diyot kullanmanıza gerek yok.Mavi kabloların girişlerin de zaten diyotlar var.Sarı kablo ise sislerin artı ucuna baglanacaktır.Bir de mümkün oldugu kadar şase tetikleme kullanmamaya çalışın..Şase tetiklemeli bazı araçlarda kumandaya bastıktan sonra şase uzun bi süre kesilmedigi için ışıklar söndükten sonra tekrar yanıyo.Hepsinde degil ama birçogunda böyle.Bu durumda aracın merkezi kilit beyninden artı almanız gerekecek. 2 Yorum bağlantısı
Deniz Taran 11 Aralık 2014 Yazar Paylaş 11 Aralık 2014 (düzenlendi) Deniz TaranAraçların büyük bir kısmında park lambaları sağ sol ayrılıyor.O modülde iki tane mavi kablo var.Birini sağ park kablosuna digerini sol park kablosuna takmalısın.Ben 93 model toledonun far anahtarını söktügümde anahtarın altında bile parklar ikiye ayrılıyordu.Diyot kullanmanıza gerek yok.Mavi kabloların girişlerin de zaten diyotlar var.Sarı kablo ise sislerin artı ucuna baglanacaktır.Bir de mümkün oldugu kadar şase tetikleme kullanmamaya çalışın..Şase tetiklemeli bazı araçlarda kumandaya bastıktan sonra şase uzun bi süre kesilmedigi için ışıklar söndükten sonra tekrar yanıyo.Hepsinde degil ama birçogunda böyle.Bu durumda aracın merkezi kilit beyninden artı almanız gerekecek.Sorun burda başlıyor merkezi kilit beynini bulmayı bırak sistemin artı mı eksi mi tetiklemeli olduğunu bile bulamıyorum. Belki kapı pandizotunu açsam kilit motoruna ulaşsam ve motorun kablolarından işlem gerçekleştirsem olmaz mı ? Tahminimce kilit motoru üzerinde 3 kablo olaması gerek bir kablo eksi yükü alır diğer ikisi ise açma ve kilitleme işlevini yapar. Zaten modül kılavuzunda kilit açma kablosuna 1 kablo kilitleme kablosuna bir kablo montajı yapılaması gerek. Böyle bir yol buldum kendimce fakat henüz deneyemedim malum havalar soğuk. Belki bugün denerim azcıkta olsa güneş açtı 11 Aralık 2014 tarihinde Deniz Taran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts