Ersin Durmuş 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 (düzenlendi) Merhabalar, forumunuzu bir kaç gündür bol bol taradım, pek çok şey de öğrendim ancak hangi ampülü alacağımı kafamda tam olarak netleştiremediğimden başlık açtım. Arama kısmından aracımı arattım ancak açılmış başlık bulamadım, hatam varsa affola.Şimdiye kadar aktif olarak kullanıcısı olduğum aile içi araçlarımızın hepsi fabrikasyon ampülüyle yola devam etti, ediyor. Konuyla çok alakası yok da aşağıya listeliyorum araçları.98 Uno 102000 km hiç ampül patlatmadı, 16 yıl kullandık, bir kaç hafta önce sattık.2004 transit pikap 120000 km de hiç ampül patlatmadı.2011 connect-2012 fiesta da orjinal ampüllerle devam. Fiesta'ya performans ampülü lazım gibi, yetmiyor.Araba meraklısıyım, ancak kurcalamam pek, orjinalden çıkmam. Far ampülü konusunda da şimdiye kadarki tek olayım çakma xenonlulara küfretmekti Ve gelelim asıl mesele Mazda 3'e. Uno'nun yerine aldık aracı ancak yetkili serviste "beyaz ışık seti" takılmış. Aracı gündüz servise ekspertiz yaptırdığımda bahsettiler durumdan, gece ilçeye (Mersin merkezden Mut'a) dönerken bayağı küfür ettim; kısalar çok güçsüz ve sağ-sol yüksekliği dengesiz, uzunlar dağı taşı aydınlatacak kadar yüksekte, sonrasında bir de yağmurlu gün batımı deneyimledim ki farlar açık mı kapalı mı anlayamadım bile. Sonra ilçedeki "iyi" bir elektrikçiye götürdüm, Osram vs markası düzgün ampül yoktu ve araç bir kaç hafta pek kullanılmayacağından ampül almadım, bari ayarı düzeltelim dedim. Usta alet kullansa da beceremedi, gerçi nasıl ustaysa sağ-sol çizginin aynı hizada olmasını bile bilmiyordu herif, sol aşağıda olur abi karşıdakini kör etmesin kafasındaydı Ayar konusunda bilgim ve deneyimim vardı, kendim yaptım.Aracın üstündeki ampüllerin dışı mavi, marka model yazmıyor üstünde. Servisi aradım model bilgisi vermeleri için ve uzun uğraşlar sonucu "Osram hejalux" cevabını aldım, ancak böyle bir ampülle ilgili bilgi-veri bulamadım. Amacım üstündekilerin ısı lümen değerlerini referans alarak alacağım ampüle karar vermekti, olmadı Anlayacağınız uzun, kısa, sis, park komple dandirik beyaz ampül var araçta. Yerine alacağım ampüllerden istediğim standarttan fazla performans, biraz da gençlik katkısıyla beyazlık istiyorum. http://www.geceucusu...uclendirilmesi/ Şu başlıktan, youtube videolarından ve auto express testlerinden (ingilizcem var ama terimler çok karambol geliyor) karar vermeye çalışıyorum, bir yandan kullanım ömürlerine bakıyorum derken benim aracımda kullanılan ampül tipi değiller, ampül tipine göre performans değişebilir diye net karar da veremiyorum.Tekrara düşecek ama, renk olarak hafiften beyaz yani halojenden daha sıcak ama 6000k falan değil, daha performanslı, dümdüz halojen kadar uzun ömürlü olmasa da ömür konusunda üzmeyecek ampül tavsiyesi lazım. İlgili başlıktan Bosch +90, Osram Nightbreaker Unlimited (Plus yok internette), Philips X-Treme vision benim isteklerime uygun gibi, Autoexpress'e göre karar veremedim, dediğim gibi tam anlayamadım arkadaşların anlatmak istediklerinden.Araç Mazda 3 2012 (mk2 makyajlı kasa). Kısa far H11, uzun far HB3 (9005), sis H11, park W5W. Uzuna düz halojen kısaya NB tak gibi farklı renk-iyi performans önerilerine de açığım. Ancak ciddi performans sıkıntısı çıkarmayacaksa sis-kısa ve parkların aynı renk tonunda olmasını hoşuma gider, uzunlar da aynı tonda olursa ballı kaymak Sislerle kısaların ampülleri aynı mı oluyor, kafam karıştı. Şuradan baktım ampül tiplerine http://am-application.osram.info/en (Mazda 3 BL, 1.6 MZR CD, sis farı makyaj öncesi sonrası farklı, ek seçim olarak from 07/2011 gerek)Uygun fiyatlı olarak satın almak isterim tabiki. Yurtdışından alışveriş yapabilirim, Ankara içi elden ya da forumdan önerilecek güvenilir yerlerden havale-kargo ile de çözebilirim.Farın fotoğrafını çekmiştim lazım olur diye, şuradan fotoğraflara ulaşabilirsiniz https://www.dropbox....v_yEkyCe5a?dl=0Uzun bir mesaj oldu, aktif forumcuyumdur müzikle ilgili bir yerde, severim yani böyle ortamları ancak uzun yazmayı da severim. Biraz abartmış olabilirim, kusura bakmayın 16 Şubat 2015 tarihinde Ersin Durmuş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersin Durmuş 23 Şubat 2015 Yazar Paylaş 23 Şubat 2015 Mesajın uzunluğu sebep oldu sanırım, cevap gelmedi. Bolca araştrıdım en başa dönüp Ankara Şaşmaz'da Özen Ticaretten H11 ve HB3 NightBreaker Unlimited leri aldım, zaten internette de ucuzdu, ekstra 10 15 lira daha düştüler 150 ye oldu ikisi. İki hafta sonra aracı aldığımda fotoğraf ve izlenimlerimi eklerim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Şubat 2015 Paylaş 25 Şubat 2015 Mesajın uzunluğu sebep oldu sanırım, cevap gelmedi. Bolca araştrıdım en başa dönüp Ankara Şaşmaz'da Özen Ticaretten H11 ve HB3 NightBreaker Unlimited leri aldım, zaten internette de ucuzdu, ekstra 10 15 lira daha düştüler 150 ye oldu ikisi. İki hafta sonra aracı aldığımda fotoğraf ve izlenimlerimi eklerim.Mesajı şimdi okuyabildim, zaten NBR al diyecektim Güle güle kullan. Bu arada fiyatlar da € bazlı olduğundan zannederim, epey artmış. Sislere All Season al diyecektim ama H11 yok onları da standart osramla değiştirsen bile en azından siste faydasını görürsün. Yorum bağlantısı
Ersin Durmuş 18 Mart 2015 Yazar Paylaş 18 Mart 2015 2 haftadır NB Unlimited'larımla geziyorum, daha önceki ampül dandik beyaz ışık ampülü olunca orjinal ampülle arasındaki farkı karşılaştırma şansım olmadı ancak arka arkaya orjinal halojen ampüllü başka bir iki araç ve kendi aracıma binince farkı anladım, çoook uçuk beklentisi olanları tatmin etmeyecektir belki ama bence gayet başarılılar.Sisler ve parklar hâlen beyaz, onlara da bir el atacağım uygun vakitte Şöyle bir kaç fotoğraf ekleyeyim, üstüne de bir soru sorayım, kısalarda üst bölgede ufaktan bir ışık var, bir hata sözkonusu olabilir mi? Daha iyi algılanabilsin diye ufak tefek ışık ayarları değiştirerek çekim yaptım, camda rezistans var, dikey dalgalı çizgiler o yüzden Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Bir hata yok. Bazı mercek üreticileri yukarıdaki trafik levhalarını aydınlatmak için bu tip kaplamalar yapabiliyorlar. Kısa far merceğinin (far açık ya da kapalı) makro fotoğrafını gönderir misin orda bulmaya çalışalım. Yorum bağlantısı
Ersin Durmuş 19 Mart 2015 Yazar Paylaş 19 Mart 2015 Teşekkür ederim ilginiz için, aracı az önce servise bıraktım, Cumartesi alacağım, daha önceden çektiğim fotoğraflar silindi malesef. İnternetten bulduklarım da işinize yarayacak kadar yakın çekim değil, aracı servisten alınca çeker atarım. Yorum bağlantısı
Ersin Durmuş 19 Mart 2015 Yazar Paylaş 19 Mart 2015 Sildim sandığım fotoğrafları buldum, foruma gereksiz yüklenme olmasın diye dropbox üzerinden payaşıyorum, Fotoğraflar yeterli değilse aracı servisten aldığımda sizin tarif edeceğiniz şekilde tekrar çekebilirim fotoğrafları. Osram NB'ler yok, dandik beyaz ışık ampülleri var bu fotoğraflarda.https://www.dropbox.com/sh/h4x921509zkniuf/AABLtIWo_9Ta5OsKXjmjNsLza?dl=0 Yorum bağlantısı
Volkan Durmuş 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 (düzenlendi) Genelde Kotio farlarda olan bir durum bu sızıntı için boşluk perde de mevcut.. Herhangi bir sorundan ziyade reflektörlü cisimler için özellikle bırakılmış, odak tam anlamıyla tutmuş ampüllerinizde bir sorun yok... 19 Mart 2015 tarihinde Volkan Durmuş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ersin Durmuş 20 Mart 2015 Yazar Paylaş 20 Mart 2015 Çok teşekkür ederim ilginiz ve de cevabınız için. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Mart 2015 Paylaş 20 Mart 2015 Sildim sandığım fotoğrafları buldum, foruma gereksiz yüklenme olmasın diye dropbox üzerinden payaşıyorum, Fotoğraflar yeterli değilse aracı servisten aldığımda sizin tarif edeceğiniz şekilde tekrar çekebilirim fotoğrafları. Osram NB'ler yok, dandik beyaz ışık ampülleri var bu fotoğraflarda.https://www.dropbox....KXjmjNsLza?dl=0Işık dağılımı gayet güzel. Makroya gerek yok burdaki fotolarda o sızıntının lenste olduğuna dair bişey göremedim, makroda da göremem sanıyorum 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts