Oktay Toker 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 (düzenlendi) Ankara'dan bir arkadaşımızın 97 Passat aracı için Depo H7 mercekli olarak aldığı far için Hella bi-xenon mercek montajı ve Koito d2s set ile ve sinyal bölümü içinde Amercan park ledlerini yapıp Rabbimin izni ile geçen yıl bitirmek kısmet oldu. Depo farın H7 mercekli hali. Orijinal mercekte kullanılan montaj aparatları işime çok yaramadı bende Hella bi-xenon mercek için aparat yapıp aynen monte ettim.Birazda silikon destegi lazımdı tabiki. Bu farda hoşuma giden aparat tasın tutturma aparatının kilitli sisteme sahip olması idi.Bunu görünce aynen Vay be dediğimi çok iyi hatırlıyorum. D2s xenon lardan sonra ve far kapatıldktan sonraki görünüm. Sinyal bölümü için ledler için üst kısımda 2 delik ile işlemi bitirdim.Hem sinyal içinde hamojen bir görüntü oldu hemde ledler taneli olarak görünmedi.Ayrıca farın içindeki orijinal park ampulü kısmında led yerleşimi ile sinyal deki ledler ile aynı anda çalışır hale getirildi. Fardan bir görünüm. Resim linkleri yenilenmiştir. 30 Ocak 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 evet bu arkadaşı da aracı da tanıyorum güzel oldu maşallah...fakat abi bu araç B4 değil B5 kasa... resimleri yanlış yere yüklemişsin...ayrıca konuyu açan arkadaş da 2007 senesinde başlığı yanlış yazmış, o da hala düzeltilmemiş 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Mart 2015 Yazar Paylaş 12 Mart 2015 (düzenlendi) Semih konu başında mercekli olarak desenli cam için duvar resmi var.Forumu iyi incelemek lazım.Bulunmayacak çalışma resim nerdeyse yok gibi.B5 falan bilmiyorum 97 model araç.Farı bu farlada aynı olunca tamam burası demiştim.Selçuk ustama iş düştü kızmadan halleder. Baştan yanlış ismi varmış bu sayede düzelmişte olur ne güzel.Kısmet bu günlere imiş. 12 Mart 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Semih Tunca 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 Evet abi resimleri pek net olmasada gördüm bu arada şeffaf cam sanırım üretim aşamasında izmirdeki Anadol sevenler bu konuda çalışma içindeler Yorum bağlantısı
Hakan Şahin1679652625 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 Uygulamalarınız cok çok guzel elinize emeğinize sağlık. Alfa Romeo 156 mk1 icin daha once hic bir çalışmanız oldu mu,vectra c ve mondeoya yaptığınız uygulamalar gibi birsey yapılabilir mi ? 1 Yorum bağlantısı
Eren Kahya 29 Mart 2015 Paylaş 29 Mart 2015 Maşallah bide 1.8 t ise tadından yenmez bol bol selektör atar elinize sağlık 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Mart 2015 Yazar Paylaş 29 Mart 2015 (düzenlendi) Uygulamalarınız cok çok guzel elinize emeğinize sağlık. Alfa Romeo 156 mk1 icin daha once hic bir çalışmanız oldu mu,vectra c ve mondeoya yaptığınız uygulamalar gibi birsey yapılabilir mi ?Farın yapısı belli.Kullanılacak parçalarda mecburen sadece yeni tip Hella mercek gibi duruyor.Mercek şapkası yakıştırmak epey zor olabilecek bir far lakin sıkı bir işçilik ile yapılabilir. Maşallah bide 1.8 t ise tadından yenmez bol bol selektör atar elinize sağlıkYanılmıyorsam 1.8.Mercedes E200 den sonra gördüğüm en geniş bagaj sanki bu araçta. 29 Mart 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Saatçı 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 Oktay ustam bu ara passatlar sende sıra bekliyor. Passatın kanayan yarası aydınlatmaları İnşallah bizimkide güzel bişey olur çıkar sabırsızlıkla bekliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Tüfek 6 Haziran 2015 Paylaş 6 Haziran 2015 Öncelikle herkese merhabalar.2000 Model Passat aracımın aydınlatmasından memnun olmadığım için Depo marka mercekli, halkalı bir takım far siparişi verdim lakin gelen farlarda bulunan mercekler ışığı yelpaze gibi dağıtamadığı için far camını söküp aldığım yeni nesil hella d2s bi-xenon farlar için yer açtım ve tam da orda kaldım.Burdan öteye geçebilmem için kafamdaki bazı sorulara günlerdir cevap arıyorum lakin hep muallakta kalıp duruyorum.Sırasıyla aklımdaki çözüm bekleyen soruları sizlerle paylaşmak istiyorum1- Far tablasında yer açtığım için yeni mercekleri oturttuğumda mercekleri tablaya tutturmak ve odak ayarı yapabilmek için macun tarzı birşey kullanmam gerekiyor, lakin merceğin etrafında oluşan ısının ne kadar olduğunu bilmediğim için hangi macunun burdaki ısıdan etkilenmeden gerekli sağlamlığı vereceği konusunda fikir sahibi değilim2- Far içerisinde takacak olduğum bi-xenon mercek yanında uzun hüzmeli ışık aynası da bulunuyor ve ben istiyorum ki gündüz sellektör yaptığımda sadece h7 ampulün bulunduğu uzun aynasının sellektör olarak görev yapsın lakin akşam farlar açıkken uzunları yaktığımda veya sellektör yaptığımda bunu bi-xenon mercek yaparken uzun far aynasının devreye girmemesi için nasıl bir devre ayarlanacak3- Depo marka olan bu far takımım uzun hüzmeli far için h7 ampul kablosu ve çıkarttığım mercek için de h7 ampul kablosu seti hazırlamıştı. Bu seti solenoid, bi-xenon ve uzun far için düşündüğüm sistemde nasıl bir tablo ile yeniden düzenleyeceğimBilgi sahibi olan siz değerli arkadaşlarımdan rica ediyorum yardımlarınızı esirgemeyin lütfen Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 6 Haziran 2015 Paylaş 6 Haziran 2015 1.Öncelikle yeni merceği oturtmak için macun yerine daha sağlam olan metal kullanın.Metal çerçeve yaparak tutturmaya çalışın.Yaklaşık olarak 100 150 dereceleri buluyordur.Hiç ölçmedim.Ama ampulün olduğu yer baya ısınıyor.2.Bunun için role sistemi kullanılabilir.Bu sistemden pek anlamadığım için anlayan ustalarım yorum yapacaktır.3.Normalde uzunlara giden kablodan bir paralel çekip mercek selenoidine bağlanıyor fakat sizin istediğiniz sistemde nasıl olur bilemedim. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 Öncelikle herkese merhabalar.2000 Model Passat aracımın aydınlatmasından memnun olmadığım için Depo marka mercekli, halkalı bir takım far siparişi verdim lakin gelen farlarda bulunan mercekler ışığı yelpaze gibi dağıtamadığı için far camını söküp aldığım yeni nesil hella d2s bi-xenon farlar için yer açtım ve tam da orda kaldım.Burdan öteye geçebilmem için kafamdaki bazı sorulara günlerdir cevap arıyorum lakin hep muallakta kalıp duruyorum.Sırasıyla aklımdaki çözüm bekleyen soruları sizlerle paylaşmak istiyorum1- Far tablasında yer açtığım için yeni mercekleri oturttuğumda mercekleri tablaya tutturmak ve odak ayarı yapabilmek için macun tarzı birşey kullanmam gerekiyor, lakin merceğin etrafında oluşan ısının ne kadar olduğunu bilmediğim için hangi macunun burdaki ısıdan etkilenmeden gerekli sağlamlığı vereceği konusunda fikir sahibi değilim2- Far içerisinde takacak olduğum bi-xenon mercek yanında uzun hüzmeli ışık aynası da bulunuyor ve ben istiyorum ki gündüz sellektör yaptığımda sadece h7 ampulün bulunduğu uzun aynasının sellektör olarak görev yapsın lakin akşam farlar açıkken uzunları yaktığımda veya sellektör yaptığımda bunu bi-xenon mercek yaparken uzun far aynasının devreye girmemesi için nasıl bir devre ayarlanacak3- Depo marka olan bu far takımım uzun hüzmeli far için h7 ampul kablosu ve çıkarttığım mercek için de h7 ampul kablosu seti hazırlamıştı. Bu seti solenoid, bi-xenon ve uzun far için düşündüğüm sistemde nasıl bir tablo ile yeniden düzenleyeceğimBilgi sahibi olan siz değerli arkadaşlarımdan rica ediyorum yardımlarınızı esirgemeyin lütfenFarın H4 di mi, http://www.geceucusu.com/topic/5850-role-nedir-nasil-baglanir-roleyle-neler-yapilir/page__view__findpost__p__56908 Yorum bağlantısı
Ayhan Tüfek 22 Haziran 2015 Paylaş 22 Haziran 2015 Selçuk beyfarlarım orjinal Hella olanlarda kısalar için h7 uzun ve sisler için h4 idi lakin deponun bu farlarında sis olmadığı için mercek için h7 ve uzun için de h7 ampul kullanıyor.yaptığım güncellemede merceği çıkarıp yerine d2s hella bixenon mercek koydum uzun ise h7 ile devam ediyor.şimdi yapmak istediğim ise farlar açık değilken selektörü ayna içinde bulunan h7 ampul ile gerçekleştirmek ve farlar açık iken de bixenon ile selektör ve uzun far kullanmakbunun için nasıl bir röle devresine ihtiyacım varyardımlarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Haziran 2015 Paylaş 23 Haziran 2015 H4'ün uzununa gelen kabloyu hem H7'ye hem de bi-xenon motoruna bağlayın. Uzun yanarken kısaların sönmemesi için linkteki gibi diyotlu bir bağlantı da yapman gerekecek. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Tüfek 23 Mayıs 2017 Paylaş 23 Mayıs 2017 İki yıllık uzun uğraş ve çalışmalar sonucunda farlarımızı bitirebildik. Takdirinize sunuyorum Gece görüntüsü ve aydınlatma şiddeti Gündüz görünümü 2 Yorum bağlantısı
Aydın Akın 23 Mayıs 2017 Paylaş 23 Mayıs 2017 Elinize sağlık. Aydınlatma olarak gayet güzel görünüyor da 2 yıl kısmını pek anlayamadım ben Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 24 Mayıs 2017 Paylaş 24 Mayıs 2017 hayırlı olsun. FX-R candır gerisi heyecan Yorum bağlantısı
Ayhan Tüfek 24 Mayıs 2017 Paylaş 24 Mayıs 2017 22 saat önce, Aydın Akın yazdı: Elinize sağlık. Aydınlatma olarak gayet güzel görünüyor da 2 yıl kısmını pek anlayamadım ben Orjinal mercekli depo marka olan fara mercek takınca ağırlığı eğleme konusunda problem yaşadık, hella'nın arka tablasını, tutucu ayaklarını, tutucu başlıklarını monte ettik, hella olan mercekleri değiştirip fx-r ları monte ettik, far tablası içerde ve köşede kaldı buna bi takım tutucu başlığı ayarladık, ağırlığı azaltsın diye gergi yayları ekledik, yükseklik motorunun uç kısmı kırılmıştı onu tamir ettik, arada bi tayin yedik, farlar bi eskişehir turu yaptı, halkalar bir kaç kez değişmek zorunda kaldı, mercek kapağı tedarik ve uyumu için bir sürü ekleme çıkarma tıraşlama vs yapıldı, bağlantı şeması ve röle düzeni defalarca değişti vs vs o değişti bu yapıldı derken bu süre iki yılı buldu 5 saat önce, Fatih Özbaş yazdı: hayırlı olsun. FX-R candır gerisi heyecan teşekkür ederim 1 Yorum bağlantısı
Aydın Akın 24 Mayıs 2017 Paylaş 24 Mayıs 2017 Bütün bu uğraşlara değmiş gibi görünüyor. İyi günlerde kullanın. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 25 Mayıs 2017 Paylaş 25 Mayıs 2017 sağlıklı değerlendirme için 10-15 den duvar resmi şart , güle güle kullanın Yorum bağlantısı
Serhat Selim Alp 25 Mayıs 2017 Paylaş 25 Mayıs 2017 Abi karakola selektör yapmışsın [emoji23]Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Yorum bağlantısı
Ayhan Tüfek 27 Mayıs 2017 Paylaş 27 Mayıs 2017 On 24.05.2017 at 02:17, Aydın Akın yazdı: Bütün bu uğraşlara değmiş gibi görünüyor. İyi günlerde kullanın. teşekkür ederim On 25.05.2017 at 19:41, Sırrı Polat yazdı: sağlıklı değerlendirme için 10-15 den duvar resmi şart , güle güle kullanın onu da çekecem bi ara ama önce sol far motorunu değiştirmem lazım On 25.05.2017 at 23:37, Serhat selim alp yazdı: Abi karakola selektör yapmışsın Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi iş yeri tam anlamıyla hayatımız oldu belki ondandır Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Mayıs 2017 Paylaş 31 Mayıs 2017 Far seviyesi düşük, kaldırılması lazım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Haziran 2017 Yazar Paylaş 2 Haziran 2017 Bu farlarda merceğin takıldığı tas dış kasaya süreten bir yeri var sanırım başımıza gelmişti bu sürten yer yükseklik motorunun hareketini engelleyip entegreyi yakıyordu.Motor değişiminden önce içini kontrol edin degen yer varmı,yokmu?Motorda dıştan takıldığı için su temasında oksitleme yapıp bozuluyor. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Tüfek 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 On 31.05.2017 at 20:43, Selçuk Keleş yazdı: Far seviyesi düşük, kaldırılması lazım. şimdi onun üzerinde ufak bi çalışma yapıyoruz On 02.06.2017 at 05:06, Oktay Toker yazdı: Bu farlarda merceğin takıldığı tas dış kasaya süreten bir yeri var sanırım başımıza gelmişti bu sürten yer yükseklik motorunun hareketini engelleyip entegreyi yakıyordu.Motor değişiminden önce içini kontrol edin degen yer varmı,yokmu?Motorda dıştan takıldığı için su temasında oksitleme yapıp bozuluyor. herşeyi en ince ayrıntıya kadar hesapladık, tüm bunlar için bir sürü düzenek hazırladık Oktay bey ama gel gör ki her zaman planda olmayan birşeyler çıkıyor 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Haziran 2017 Yazar Paylaş 19 Haziran 2017 Bu detay ayrıntıların tutmayışını çok çok iyi ve sürekli yaşayan biri olarak çok iyi anlıyorum.Bu detay sorunlarını anlatmasıda kat kat zor olan bir duruma dönüşmeside ayrı bir sıkıntı.Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts