İçeriğe Yönlendir

Toyota Carina 7 (1996-2001) desenli farda xenona geçmek

Yüksel Turut

Recommended Posts

Oktay Toker

Ölçü aletin var ise dış gövdeye kısa devre olan uç yanılmıyorsam 2 nolu uç ölçerek netleştir derim. 4 nolu uç + idi.Diğer uçlar boşta.

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

hocam tam olarak anlayamadım özür benim farım h4 şimdi ben herhalde bu h4 ampüle gelen kablodan alcam bunu h4 gelen kablo deyim 3 tane yer var kısa uzun ve şase kısa ve uzunu birlikte kaç numaraya bağlıcam ve şaseyi kaç numaraya saygılar siz bana öyle söyleyin

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Yüksel bey konuyu azıcık incelerseniz h4 soketin uçları ve baglantısı zaten veriliyor.Ben yazımla linkteki şema kadar net anlatamam.Kafanızı daha çok karıştırırm.Bu şema size yardımcı olamıyor ise yazım daha fena karışıklık yapacaktır.O zaman size hiç yardımcı olmamış olurum ve bana daha çok kızarsınız.

http://www.geceucusu.com/topic/5850-role-nedir-nasil-baglanir-roleyle-neler-yapilir/page__st__20

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz

Alacağınız plexiglass için yardımcı olmak isterim.Bu sitede istediğiniz ölçüde ve kalınlıkta plexi tabakayı sipariş üzerine kargo ile gönderiyorlar.Buradan alabilirsiniz.ben 50*140 plexi tabakayı kargo dahil 45 liraya sipariş ettim.yer İstanbul daymış.

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

slm arkadaşlar ben bişey merak ediyorum h4 kullanyırum xenona az kaldı başladım sorum şu d1s ampül de sellektör yapınca mercekteki perde aşağı iniyor bu arada ampül deki ışık şiddeti aynımı kalıyor yoksa perdeyle aynı anda daha güçlümü yanuyor ( sellektör yapınca h4 ampül gibi aynı ampülün ışık şiddeti artıyormu ) saygılarr

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

çok teşekür ederim mahmut bey peki buradaki şemalarda da gördüm uzun ve kısa arası diyot kullanılıyor sebebi ne yanlış bilmiyorsam öyle gördüm uzun kısayı birbirine bağlasan ne olur bağlamazssan ne olur teşekürler

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Araya diyot koyulmazsa kısalar açıldığında perdeyi hareket ettiren mekanizmaya yine enerji gider ve uzun yapmış olursun. Selenoide giden kabloyu diyot ile kısa far ucundan ayırmalısın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yüksel Turut

çok teşekür ederim servet bey illa 1 anpermi olması gerek (3-4) olsa ne gibi bi zararı olur çünki elimde mevcut 4 amper

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

arkadaşlar elimde 1 adet d1s ampül var çıkma bunun nasıl sağlam veya patlak oldugunu anlayabilirim (ölçü aleti vs ) teşekürler

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

elimde ateşleyicide var hella gen 5 o da çıkma zaten meselede orada acaba ateşleyici mi ampülmü arzalı

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sizin için ölçüm yaparak yazıyorum..

Çalışan D1s Osram ve Philips 2 kenar pinlerde 5 ile 10 megaohm arasında degerlerde gösteriyor.Orta uç deger vermedi yada ohm degeri çok yüksek veya diod bağlı.İçini açıp inceleme yapmak dah nasip olmadı.

Balast ilk tetikte hafiften vızılama yapar.Ampul sağlam ise vınlama yüksek çıkar ve akım normale düştükçe vınlama duyulmayacak seviyeye ulaşır.

Balastı xenon takılı değilken uzun süreli çalıştırmayınız.Hatta denemeyiniz bile.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...