Mürsel Balci 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 Merhaba ArkadaşlarAracımda beğenmediğim iç aydınlatmaya da yavaş yavaş el atmaya başladım.öncelikle iç aydınlatma ayar düğmesini söktüm. normal halojen ampülle aydınlatılıyor. ben bu ampülü çıkarıp mevcut yuvasına kırmızı smd led ve 1 kohm direnç taktım.mevcut aydınlatmasının fotosunu çekmeyi unutmuşum ama diğer düğmelerin aydınlatmasını koydum fikir vermesi açısından yeşil renk bir aydınlatması mevcut. bunun için ışık geçen kısmın arkasını yeşile boyamışlar. bu yeşile boyama daha önce bir arkadaşın hyundai getz aracında karşıma çıkmıştı onun aracının yeşil boyasını tinerle silip aydınlatmasını maviye çevirmiştim ama bu düğme için de aynı şeyi yapmak istedim ama bu seferde şekil zarar gördü bende 500 ve 2000 zımpara sonrası tamamen şeffaf hale getirdim. şekili bilgisayardan çizip asetata çıkış aldım. iki adet kesip üst üste yapıştırdım alt kısmına da beyaz kağıt koyup düğmeye yapıştırdım. sonuç harika oldu diyebilirim. diğer düğmelerinde çizimini yaptım onlarıda büyük ihtimal aynı yöntemle kırmızıya çevireceğim. 7 Yorum bağlantısı
Semih Tunca 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 asetat işi gerçekten güzel olmuş elinize sağlık yalnız kırmızının şiddetini fazla yapmayın uzun süre sonra göz yorabilir 2 Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 5 Nisan 2015 Yazar Paylaş 5 Nisan 2015 Işık şiddeti aslında tam istediğim kıvamda oldu diyebilirim yinede göz yoracak olursa reostadan bayağı kisilabiliyor Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Elinize sağlık. Yöntem güzel.Fazla basım olmuş.Km göstergesi içinde bu çalışmayı yapabilirsin. Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 6 Nisan 2015 Yazar Paylaş 6 Nisan 2015 (düzenlendi) Elinize sağlık. Yöntem güzel.Fazla basım olmuş.Km göstergesi içinde bu çalışmayı yapabilirsin. kilometre göstergesine en son el atacağım önce düğmeleri ve kalorifer bölümünü bitirmeyi düşünüyorum. km için daha kapsamlı çalışmak gerekecek. bir ara söküp temizliğini vs yaptım sol tarafın boyası zamanla biraz dökülme yapmış hafif ışık sızıntıları mevcut. bu arada km göstergesi için beyaz led kullanmayı düşünüyorum. birde asetat tek kat olunca biraz da olsa ışık geçiriyor. onun için düğmeyi yaparken 2 kat üst üste yapıştırıp o şekilde kullandım. bunun önüne geçmek ve tek katta işi bitirmek için matbaa filmi kullanmayı düşünüyorum. onlar üzerinde deneyeceğim eğer tek kat olursa daha kolay halllolur.Merhaba arkadaşlar.İç kapı açma kollarına aydınlatma yaptım.Öncelikle uygun yeri tespit edip matkapla led ışığın gireceği büyüklükte delik açtım. kullandığım ledler 120 derece geniş açıya sahip ledler. ledleri deliğe yerleştirip yapıştırdım. ledlerin çok loş bir aydınlatma sağlaması için 12 kohm direnç kullandım. çok az ve loş bir ışık veriyor. elektriğini cam açma butonlarına gelen hat üzerinden aldım. kontak açılınca yanıyor. aslında parklara bağlamak gerekir ama onun için her kapıya ayrı kablo çekmek istemedim açıkçası zaten gündüz yandığı hiç görünmüyor.Bunu yaptıktan sonra aklıma tavan lambasına da bağlamak geldi. tavan lambası yanarken ışık şiddeti normal seviyede olacak tavan lambası kapanınca loş bir ışığa dönüşecek. benim kapılarda zaten lamba olduğu için kapı içinden bir hat çekmek yeterli gelecektir. bunlarda resimler. tavan lambasına bağlayınca ekstradan bir video da koyabilirim. 6 Nisan 2015 tarihinde Mürsel Balcı tarafından düzenlendi 8 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Elinize emeğinize sağlık Temiz çalışmalar , devamı var mı ? Farlarda işlem yok mu ? 1 Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 6 Nisan 2015 Yazar Paylaş 6 Nisan 2015 iç aydınlatmanın devamı gelecek inşallah. yaptıkça buradan paylaşırım. farlarda şu an için bir işlem yok. desenli camı bazı kişiler zımpara vs düzleştirip mercek takmışlar. o yöntemi araştırıyorum kafama yatarsa deneyeceğim. Yorum bağlantısı
Semih Tunca 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Elinize sağlık ledin yeri ve şiddeti gayet güzel olmuş .Tavan lambaları genelde - tetik olur kapı iç aydınlatmalarınız da aynı sistemi kullanıyor olabilir sistemde değişiklik yapmanız gerekebilir benzer bir çalışmam olmuştu 1 Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 8 Nisan 2015 Yazar Paylaş 8 Nisan 2015 Elinize sağlık ledin yeri ve şiddeti gayet güzel olmuş .Tavan lambaları genelde - tetik olur kapı iç aydınlatmalarınız da aynı sistemi kullanıyor olabilir sistemde değişiklik yapmanız gerekebilir benzer bir çalışmam olmuştuaslında bunun denemesini yaptım. malumunuz led lambalar - bacağa koyulan dirençlede çalışabiliyor. +12 voltu direk verip - bacağa 2 adet direnç taktım. birisi 12 kohm direnç sabit yanıyor, 1 kohm direnç ise tavan lambasıyla birlikte yanıyor ve sönünce dimlenerek düşük akımda çalışmaya devam ediyor. Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 8 Nisan 2015 Yazar Paylaş 8 Nisan 2015 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar dün akşam göstergenin kenarındaki 4 adet düğmeyi ayrıca boş soketten düğmeye çevirdiğim ışıksız ayna açma kapama düğmesini de ışıklı hale getirdim.asetat yerine matbaa filmi kullandım ışık geçirgenliği asetata göre çok çok daha iyi yani siyahtan ışık sızması hiç olmuyor. asetatta ışık sızdığı için üst üste 2 kat asetat koymak zorunda kalmıştım.ayna düğmesi için öncelikle ortasından deldim eğe ile kenarlarını düzelttim daha sonra ince bir plastik parçaya şekilin bulunduğu etiketi yapıştırdım. iç kısmına da matbaa filmini denk getirip yapıştırdım. en altına da beyaz kağıt koydum. düğmeye üstten yapıştırdım. iç kısmına da smd led ile aydınlatma yaptım. fena olmadı. bu akşam merkezi kilit açma kapama düğmesi içinde benzer bir sistemle aydınlatma yapacağım.bu resimleri cep telefonu ile çektim çok iyi değiller tamamı bitince prof. makine ile de son hallerini çekip ayrıca yükleyeceğim.bunlarda ayna düğmesinin aydınlatması. 8 Nisan 2015 tarihinde Mürsel Balcı tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Semih Tunca 8 Nisan 2015 Paylaş 8 Nisan 2015 (düzenlendi) 12K direnç ile araç kapalı iken de mi sabit yanıyor yoksa kontak açılınca - mi gidiyorBirde katlanır aynalar be modele ait olmasa gerek diye biliyorum o yıllarda varmıydıElinize sağlık bu arada gayet güzel gidiyor Yalnız şu matbaa filmi olayını biraz detaylı anlatabilirmisiniz evde printerde basılabilirmi? 8 Nisan 2015 tarihinde Semih Tunca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 8 Nisan 2015 Yazar Paylaş 8 Nisan 2015 Aynalar orjinal jdm tip. Kontak açıkken 12 volt gidince yanıyor. Bilgisayarda çizimi hazırladıktan sonra herhangi bir matbaaya gidip tek renk filmini almak istiyorum derseniz yardımcı olurlar. Şeffaf asetat gibi ama siyahın ışık geçirgenliği yok. Maliyeti ise a4 kağıdı boyutunda 3-5 lira kadar. 1 Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 9 Nisan 2015 Yazar Paylaş 9 Nisan 2015 Merhaba Arkadaşlar,Dün akşam aracın saati ile ilgilendim. aydınlatması ekranla bütünleşik bir yapıda yani herhangi bir değiştirilebilir ampül veya led mevcut değil. normalde yeşil renk aydınlatma mevcut. fakat ekranın önündeki camın yeşil rengin oluşmasına katkısı büyük. bu camı çıkarınca beyaza yakın çok açık bir yeşil olduğunu gördüm. aklıma önceki aracım elantranın kırık stobu geldi. ondan bir parça kesip ekranın önüne koydum. sonuç gayet tatmin edici oldu.Buyrun bunlarda fotolar. 5 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Nisan 2015 Paylaş 9 Nisan 2015 (düzenlendi) Eline sağlık.Hoş bir kırmızı ton olmuş.Tüp Lcd iç yanış tonu mecburen yapılış şekli ile değişime uğrayamıyor.Ön cam yeşil tabaka yeşil tonu güçlendirmek içindir.Kırmızı yapman nefis olmuş. 323 f de gösterge içinde olduğu için ön cam yoktu.Fakat bu yaptığın güzel ve nefis bir örnekleme oldu. 9 Nisan 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 10 Nisan 2015 Yazar Paylaş 10 Nisan 2015 Dün akşam boş düğme yuvasından yaptığım ışıksız merkezi kilit kapama açma düğmesini de ışıklı hale getirdim. 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Nisan 2015 Paylaş 12 Nisan 2015 O nasıl bir düğme öyle ya, konsolda boş yer kalmış mı acaba ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Ustam Mazda,Toyota o yılların modellerinde düğmeler böyle. 1 Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 15 Nisan 2015 Yazar Paylaş 15 Nisan 2015 O nasıl bir düğme öyle ya, konsolda boş yer kalmış mı acaba ?düğme büyük olunca çalışması da rahat oluyor. aracı aldığımda 6 tane boşta düğme yeri vardı.2'sini koltuk ısıtmada kullandım.birini katlanır ayna düğmesi yaptım.bir diğerini merkezi kilit düğmesi yaptım.bir tanesi ön arka sis farı düğmesi yapacağım.geriye bir tane boş kalıyor ona şimdilik birşey bulamadım. 1 Yorum bağlantısı
Semih Tunca 16 Nisan 2015 Paylaş 16 Nisan 2015 Koltuk ısıtmada var yani maşallah onunda düğmesini görmek isterim. Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 17 Nisan 2015 Yazar Paylaş 17 Nisan 2015 Koltuk ısıtma pedlerini yurtdışından aldım. pedlerle beraber gelen düğmeleri kullandım. düğme yeri buna uygun yapıda olunca orjinale yakın bir görüntü oldu.şimdilik elimde bu fotolar mevcut. aracın orjinalindede koltuk ısıtma düğme yerleri burasıydı sanırım. 3 Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 25 Nisan 2015 Yazar Paylaş 25 Nisan 2015 (düzenlendi) Merhaba Arkadaşlar yaklaşık 10 gündür göstergeyle cebelleşip durdum. niyahet bitirip araca taktım. bayağı uğraştırdı ama sonuç çok hoşuma gitti. şu an deneme aşamasında bir kaç gün daha deneyip bir sorun çıkmazsa komple toplayıp resimleyip foruma konusunu açarım.Araçta el atmadığım bir tek kalorifer kısmı kalmıştı.Ona da el atayım boynu bükük kalmasın dedim. Dün akşam kalorifer bölümünü söküp eve getirdim.öncelikle göstergeyle kanka olan eşime yeni kankası kalorifer kısmını tanıttım. kendisinin bir kaç gün misafirimiz olacağından bahsettim. Kalorifer kısmının aydınlatmasına el atmadan önce çerçeve kısmında yer alan çakmaklık aydınlatması ve küllük üzerinde yer alan küllüğün yerini belirten aydınlatma kısmına el attım.Çakmaklık aydınlatması malum yeşil renkti ve dipsiz bir ampül aydınlatmasına rağmen kendisinin nerde olduğunu el yordamıyla arayarak buluyordum.Yani aslında aydınlatmanın sadece adı mevcuttu.Öncelikle çakmaklık kısmını söküp dağıttım.Buranın şeffaf olan ışığı geçiren kısmını yeşil renkten imal etmişler boyama olsaydı asetonla çıkaracaktım ama aseton fayda etmedi.Direk yeşil plastikten imal edilmiş. bende ne yapabilirim derken gözüme aseton şişesi göründü üst kısmının yuvarlaklığı aşağı yukarı çakmaklık kadardı.Rengi beyaza yakın şeffaf ve ışığı homojen bir şekilde de dağıtıyordu.Hemen aseton şişesini içini başka bir şişeye boşaltıp kesip biçip çakmaklığın kenarına yerleştirdim. arka taraftanda japon ve silikon ikilisini kullanarak güzelce yapıştırdım.En son kenarlarını zımpara vs ile iyice düzelttim.Arkasına 3 adet smd led yerleştirdim.Sonuç gerçekten hoşuma gitti. fazla bir ışık yok. sadece kendini aydınlatıyor ve ışık homojen bir şekilde yayılmış durumda.küllüğün üstündeki küllüğün yerini belirten kısma da bir adet smd led yerleştirdim. ışığı yine homojen bir şekilde yayılmasını sağlamak için ledi biraz arka kısma monte ettim.ikisi için soketli kablo yapıp araca monte ettim. şimdilik araç üzerinde fotoğraflar yok. onları da çekince buraya yüklerim. 25 Nisan 2015 tarihinde Mürsel Balcı tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 25 Nisan 2015 Paylaş 25 Nisan 2015 Ellerinize sağlık, kapı içi benimde aklımda. Servet kardeşimin engin tecrübelerinden faydalanarak yapacağım inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts