İçeriğe Yönlendir

Osram 66144 CBI orjinal mi?

Murat Kiris

Recommended Posts

Murat Kiris
(düzenlendi)

Günaydın dün yurt dışından 66144cbi ampullerim geldi ama ben sahte olduklarını düşünüyorum bunu nerde teyit ettirebilirim Moralim çok bozuldu satıcı orjinal dedi aldim sahte dedim, hala orjinal olduğnu idda ediyo dünden beri neyapacagimi bilmiyorum orjinal ürünün tabanındaki numaraların hepsi aynı olmaz daha önce böyle bişey görmedim lütfen yardım edin.

post-8238-0-63808700-1436771161.jpg

post-8238-0-51971000-1436771219.jpg

post-8238-0-60796200-1436771306.jpg

post-8238-0-09003400-1436771360.jpg

post-8238-0-71019700-1436771423.jpg

post-8238-0-25869200-1436771509.jpg

tarihinde Murat Kiris tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kubilay Kılıç
(düzenlendi)

Merhaba bana Orjinal gibi gelmedi bu ürün yine tam emin değilim yaptığım karşılaştırma sonucunda bu sonuca vardım.

Osram-D1S-66144-xenon-bulb.jpg

Osram-D2S-bulb.jpg

105977009gtl.jpg

Osram-D1S-Xenon-Bulb-5500K-500x500.jpg

Yani QR kodlarında bile farklılık var aynı zamanda etiket baskısında ve kutusunda'da..

tarihinde Kubilay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Kiris

Merhaba bana Orjinal gibi gelmedi bu ürün yine tam emin değilim yaptığım karşılaştırma sonucunda bu sonuca vardım.

Osram-D1S-66144-xenon-bulb.jpg

Osram-D2S-bulb.jpg

105977009gtl.jpg

Osram-D1S-Xenon-Bulb-5500K-500x500.jpg

Yani QR kodlarında bile farklılık var aynı zamanda etiket baskısında ve kutusunda'da..

Cevabınız için teşekkür ederim çok büyük ihtimalle iade edicem osram türkiye ile iletişimdeyiz bakalım onlar ne diycek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Kubilayın resmini eklediği Oem olarak farların sıfır oto imalatçılarına tesliminde verileni.Aynı versiyonun sıfırı olarak satılmadığından eklenen resmi.Bu oem ürünü 2.el olarak bulabilirsiniz.

Sizin eklediğiniz patentli olarak üretilen ve servislerinde mecburen kullandığını düşündüğüm bir versiyon.

Osram türkiye de bu ürünü gösterebilir ama oradaki cevabı bende merak ediyorum.Sonucu yazarsanız sevinirim.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Metal konruma kapağını iki parçaya ayırın. İçerdeki plastik gövdede qr kodu varsa oem, yoksa sahte

Yorum bağlantısı
Murat Kiris

Metal kısmı açtığımda qr code yok benide en çok şüpeye düşüren bu oldu osram türkiye aldığim yeri ve fiyatını sordu almanya ile iletişime geçmişler cevap bekliyorum.

Yorum bağlantısı

Bu arada unutmadan, xenon deşarj gazı tum ampüllerde aynı kalitede kullanılır, alternatifi yoktur. En fazla odak hatası veya çok nadir renk farkı çıkar. İlla oem alacağım diye tomarla para vermeye gerek yok

Yorum bağlantısı
Murat Kiris

Bu arada unutmadan, xenon deşarj gazı tum ampüllerde aynı kalitede kullanılır, alternatifi yoktur. En fazla odak hatası veya çok nadir renk farkı çıkar. İlla oem alacağım diye tomarla para vermeye gerek yok

Servet abi peki lumen değeri farkı nekadar olur teşekkürler.

Yorum bağlantısı

Lümen farkı hiç görmedim. O hatayı yan sanayi balastlar yapıyor. Normal yanma gerilimi olan 80-85 volt ac gerilim daha düşük olabiliyor. Ben balastı mutlaka orjinal kullanıyorum ampül olarak yan sanayi kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Volkan Durmuş

Lümen farkı hiç görmedim. O hatayı yan sanayi balastlar yapıyor. Normal yanma gerilimi olan 80-85 volt ac gerilim daha düşük olabiliyor. Ben balastı mutlaka orjinal kullanıyorum ampül olarak yan sanayi kullanıyorum.

Servet bey yan sanayi ampüllerde lümen farkından ziyade odak problemi var haklısınız, fakat bundan ziyade uv saçılımları çok farklı , yan sanayi xenon ampüllerini uv saçılımı en iyisinde 2 kat daha yüksek(uva-uvb bizim ölçümümüz tam olmayabilir cihaz UV513AB Japon General marka) , buda reflektörde hızlı kararma ve polikarbonat ön lensde geri dönüşümü olmayan moleküler bağ kopmalarına yol açıyor ,sonuç kılcal geri dönüşü olmayan micro çatlaklar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kiris

Bugün gelen mailde orjinallik departmanı tarafından kontrol edildiğini ve Altar Otomotiv den orjinal ürün alabilceğmi söylediler Altar Otomotivi aradım toptancıymış ve bana 480 tl dedi ayrıca ürün kodu 66140CBI olarak değiştiği bilgisini verdiler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kubilay Kılıç
(düzenlendi)
Bugün gelen mailde orjinallik departmanı tarafından kontrol edildiğini ve Altar Otomotiv den orjinal ürün alabilceğmi söylediler Altar Otomotivi aradım toptancıymış ve bana 480 tl dedi ayrıca ürün kodu 66140CBI olarak değiştiği bilgisini verdiler.

480 tl sağlam para. Serviste ne fiyat verildi size ?

Servise danıştınizmi ?

tarihinde Kubilay Kılıç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Kiris

Servise danışmadım ama xenarc standart ampule 220tl istediklerini biliyorum cbi a 300 den asagi fiyat vermezler tahminimce.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

2 sene once bende ebay den orginal diye 66144 CBI almistim. Fiyatinin ucuz olmasindan tahmin ediyordum orginal olmadini. Geldiginde orginal olmadigini tespit etdim. Satici hala orginal diyordu. Ebay e sikayet edecegime soyleyince paraya iade etdi. Ampuller bende kaldi. 2 seneye askin suredir kullaniyordum. Dun bir tanesi patladi. Gayetde iyiydi. Simdi cin mali taktim yerine.

Tekrar ayni fiyatlara cakma bulursam alacagim.

Orjinaline o kadar para vermem.

Uygun fiyata aldiysaniz kullanin bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...