Metin Özdoğan1679652626 30 Ağustos 2015 Paylaş 30 Ağustos 2015 Arkadaşlar kusura bakmayın çok konu açıyorum ama bu seferki en önemli konum .çünki hergün aktif olarak kullandığım aracımın çakmak girişi dün aksilik yüzünden kısa devre yaptı. nedeni ise gündüz ledlerini usb şarj cihazının uçlarına değdirerek çakmağın içine sokup deniyorduk artık kısa devremi yaptı yoksa yük fazla gelip sigortamı attı nedir anlamadık . neyse sorunun sigorta olduğunu düşünüyoruzda sigortayı bulamadık. aracın orjinal kullanım kılavuzuna göre çakmak sigortası kaputun içindeki sigortada ve 29 nolu girişte . fakat sigorta kutusunu açtığımızda kullanım kılavuzdanki şemayla aracın sigorta kutusu aynı değil çok farklı. ve 29 nolu giriş boş . sigorta yok hat bile çekilmemiş . İnternette çakmak sigortasının 15 Amper olduğunu okumuştum . sigorta kutusunda 3 tane 15 lik sigorta vardı hepsini çıkarıp yeni sigortayla denedim yok çalışmıyor. 10 ve 20 amperlik sigortarıda çıkarıp yeni sigortalarla denedim yok çalışmıyor çakmak. .Birde dedim kontağın altığındaki sigorta kutusunu deneyim dedim 1 tane 15 amperlk var onuda yenisiyle denedim yok çalışmıyor . arka sigorta kutusunuda denedim yok çakmak çalışmıyor. ne yapmam gerek arkadaşlar internette çok araştırdım birşey bulamadım. Bu aracın orjinal kullanım kılavuzundaki sigorta şeması http://i.hizliresim.com/d2LBZQ.jpg Buda aracımın sigorta kutusu (kullanım kılavuzndaki şemayla hiç ama hiç uyuşmuyor bile http://i.hizliresim.com/OZr6G4.jpg http://i.hizliresim.com/zVGk67.jpg + olarak kullanım kılavuzunda 4 nolu sigorta korna diyor fakat o sigorta da boş şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Metin Özdoğan1679652626 30 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2015 arkadaşlar sorun çözülmüştür. opelin 29 nolu yerde dediği sigorta. fiat punto aracının kullanım kılavuzuna göre 31 nolu yerde ve doğru yermiş. yani anlayacağınız. opel corsadaki sigorta sistemi fiat puntodaki sigorta sisteminin bire bir aynısı yerleri bile ! Yorum bağlantısı
Cihan Taşpınar 31 Ağustos 2015 Paylaş 31 Ağustos 2015 geçmiş olsun diyelim o zaman ama dediğim gibi gündüz ledinin bağlantı yeri orası değil motorda ki sigorta kutusudur çok şansınızı ve aracınızı zorlamayın bence 1 Yorum bağlantısı
Metin Özdoğan1679652626 31 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2015 Cihan Taşpınar yazdı: geçmiş olsun diyelim o zaman ama dediğim gibi gündüz ledinin bağlantı yeri orası değil motorda ki sigorta kutusudur çok şansınızı ve aracınızı zorlamayın bence yok hocam çakmaktan deniyordum sadece dediğiniz gibi söktüm bugün ilanda alırken 6000 kervin şiddetinde yazmışlardı . bildiğinz 5 mm lik led koymuşlar. onları söktüm . netten 3 çipli kaliteli led siparişi verdim bunlarıda beğenmessem power led takacağım . . dediğiniz gibi sigortadan alacağım zatende .yalnız size danışmak istediğim bir nokta var. gelecek olan ledlerde sadece + ve- kutbu var. ben bunları araç çalışırken gündüz yanmasını ve parkları yakınca otomatik sönmesini istiyorum ? ne yapabilirim? tıbkı bunun gibi Yorum bağlantısı
Cihan Taşpınar 31 Ağustos 2015 Paylaş 31 Ağustos 2015 (düzenlendi) elo nun gündüz farı için bir rölesi var ilk aracım era da onu kullanmıştım daha sonra aliexpressten aldığım ledlerin yanında drl controller alıp öyle kullanmıştım.son yaptığım drl uygulamasını ekliyorum fikir vermesi açısından 31 Ağustos 2015 tarihinde Cihan Taşpınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Özdoğan1679652626 31 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2015 hımm anladım sizin ki daha fonksiyonel bir uygulama. o kadarı bana fazla elonun sitesinden bir tane sipariş vereyim Yorum bağlantısı
Recommended Posts