Özgür Duman 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar herkese merhabalar.İnternette gezinirken butyl rubber (Bütil kauçuk) isimli ürün ile karşılaştım.Anladığım kadarıyla bu ürün far üreticlerinin kullandığı yapıştırıcı.Daha doğrusu yapıştırıcıdan öte su geçirmez, hava alan ürün olarak geçiyor.Daha önceden yazanlar oldumu bilmiyorum ama görünce paylaşmak istedim.Ürünü kapatmak istedikleri fara doldurup kapağı kapatıp fırına atıyorlar ve dolayısıyla ürün eriyor ve sonrasında pense benzeri aletlerle farı sıkıştırıyorlar.Hava alıyor demesi ısıya dayanıklı silikona göre avantaj olabilir belki buharlaşma gibi sorunlara çözüm getirebilir. 20 Ekim 2015 tarihinde Özgür Duman tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Saruhan 24 Eylül 2016 Paylaş 24 Eylül 2016 bizim ülkedekiler basar silikonu geçer Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Eylül 2016 Paylaş 25 Eylül 2016 (düzenlendi) Oem far silikonu bu değil.Çinli ustaların kopya teknik ile kendi ürettiği ısıtılarak yapışan silikon çeşidi.Bu silikon çin malı farlarda kullanılıyor ve edindiğim tecrübeye göre hava kabarcığı kaldığı için sanırım farlarda buğulanmaya yol açıyor.Bunun bir sebebide far kasalarında kullandıkları plastik yapışkanlığı çok zayıf bir plastik olması sıkıntı yapıyor. İncelemelerimde fabrikasyon olan silikon yapışkanlığı güçlü ve hava kabarcığı olmaması için türüne göre belirli bir derecede sıcaklığa ulaştırılarak sıvı olarak uygulanır. Silikon kaliteli ve su bazlı değilse basıp geçmesinde sakınca yoktur.Bu slikonla yapması bir şeyi değiştirmez.Sadece kolaylık sağlar. Sista akvaryum silikonu bence bundan çok çok daha kaliteli diyebilirim. 25 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ali Saruhan 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 https://www.retrofitlab.com/en/accessories/butyl-rubber-sealant.htm ünlü bixenon dönüşüm kanalı bu ürünü önermiş far kapatmak için kendisi de kullanıyor. fiyatı uygun gibi ama ülkemizde yok malesef Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Ocak 2017 Paylaş 20 Ocak 2017 On 18.01.2017 at 20:10, Ali Saruhan yazdı: https://www.retrofitlab.com/en/accessories/butyl-rubber-sealant.htm ünlü bixenon dönüşüm kanalı bu ürünü önermiş far kapatmak için kendisi de kullanıyor. fiyatı uygun gibi ama ülkemizde yok malesef Var Ali bey far ve stop tamiri yapanlar kullanıyor ... 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts