İçeriğe Yönlendir

Orjinal far yapıştırıcısı

Özgür Duman

Recommended Posts

Özgür Duman
(düzenlendi)

Arkadaşlar herkese merhabalar.İnternette gezinirken butyl rubber (Bütil kauçuk) isimli ürün ile karşılaştım.Anladığım kadarıyla bu ürün far üreticlerinin kullandığı yapıştırıcı.Daha doğrusu yapıştırıcıdan öte su geçirmez, hava alan ürün olarak geçiyor.Daha önceden yazanlar oldumu bilmiyorum ama görünce paylaşmak istedim.Ürünü kapatmak istedikleri fara doldurup kapağı kapatıp fırına atıyorlar ve dolayısıyla ürün eriyor ve sonrasında pense benzeri aletlerle farı sıkıştırıyorlar.Hava alıyor demesi ısıya dayanıklı silikona göre avantaj olabilir belki buharlaşma gibi sorunlara çözüm getirebilir.

tarihinde Özgür Duman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Oem far silikonu bu değil.Çinli ustaların kopya teknik ile kendi ürettiği ısıtılarak yapışan silikon çeşidi.Bu silikon çin malı farlarda kullanılıyor ve edindiğim tecrübeye göre hava kabarcığı kaldığı için sanırım farlarda buğulanmaya yol açıyor.Bunun bir sebebide far kasalarında kullandıkları plastik yapışkanlığı çok zayıf bir plastik olması sıkıntı yapıyor.

İncelemelerimde fabrikasyon olan silikon yapışkanlığı güçlü ve hava kabarcığı olmaması için türüne göre belirli bir derecede sıcaklığa ulaştırılarak sıvı olarak uygulanır.

Silikon kaliteli ve su bazlı değilse basıp geçmesinde sakınca yoktur.Bu slikonla yapması bir şeyi değiştirmez.Sadece kolaylık sağlar.

Sista akvaryum silikonu bence bundan çok çok daha kaliteli diyebilirim.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...