İçeriğe Yönlendir

Land Rover Freelander 2 (2006-2014) xenon+uzun hüzme led+otomatik seviye

Misafir

Recommended Posts

Farlar hse paket modele ait. İlker Kemal hasarlı bir çift buldu sağolsun.

Kullanılan Malzemeler;

Led Fuarından alınan H7 18 watt led. ( Hiçbir satış sitesinde aynısından yok )

Koito D2S mercek,

Replika D2S 4300k

Replika xenon ateşleyici

D2S adaptör

3M plastik yapıştırıcı

404 plastik çelik yapıştırıcı

Dremel

Alüminyum soğutucu

10 watt power led ( seat leon )

5 watt driver

Bmw angel halka

0.5 mm testere

Lipton sallama çay, kent switch, yabancı hafif müzik

Farın açılması ölüm. Ciddi hasar görüyor. Bende en iyi yöntem olan farı ikiye bölme işlemini yaptım. Orjinal mercekleri sökerek Koito mercekleri direk reflektöre yapıştırdım. Vida vs kullanmadım. İki gün kurumayı bekledim. Sonrasında test için H7 ampül bağlayıp 15 volt gerilim altında 2 gün farları açık bıraktım. Amacım ısının mercek etrafındaki yapışkana zarar verip vermeyeceğini denemekti.

İşlemleri Fotoğraflar ile göstereyim;

Merceklerin montaj evresi

kn2QZq.jpg

NryXYa.jpg

a24vP4.jpg

Yr1y52.jpg

8DGOEn.jpg

Gündüz Farı Driverlerin hazırlanması

vn0Gmr.jpg

rZq4jP.jpg

7MOJYl.jpg

PPRdp8.jpg

gZNgnN.jpg

Yorum bağlantısı

Daha bitmedi, Hella'nın otomatik eğim sisteminide monta ettim. Sistem mükemmel çalışıyor. Fotoğraf ve Video ile sunum yapalım :)

Arkada tek sensör var. Aracın şasi yüksekliğini yere göre referans alarak çalışıyor. Hassasiyeti harika,

Modül parçaları ve hayati ekipmanlar

MLzQJ7.jpg

rZq49z.jpg

PPRdMb.jpg

7MOJvr.jpg

gZNgoQ.jpg

926zLO.jpg

qPg0BV.jpg

Yorum bağlantısı
6 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Sensöre sanki dış metal koruma şart gibi.

Oktay, oraya darbe gelmesi demek, tamponu kucağa almak demek :)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Video ile devam,

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
33 dakika önce, Coşku Arşiray yazdı:

güzel olmuş. zaten orijinal far ayarında olmuş. sadece ve hoş

Tek eksik crom dış gövdeyi siyah yapmamak oldu. Eski farı boyadim ama tutmadı boyası, erindim sonrada.

10 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Osman usta'da fena pozlar vermiş.

Osman fena :D

Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray

şu agc nin sürücülerinden bende de var. onlarda 10 volt girince, dim etme özelliği de var ancak birtürlü verim alamadım. kırpışıyor kafasına göre. deneyen varmı?

Yorum bağlantısı
8 saat önce, Coşku Arşiray yazdı:

şu agc nin sürücülerinden bende de var. onlarda 10 volt girince, dim etme özelliği de var ancak birtürlü verim alamadım. kırpışıyor kafasına göre. deneyen varmı?

Coşku, dim için jumperleri ayarlamadin demekki. Data sheeti var nette

Yorum bağlantısı
Serkan Alatlı
(düzenlendi)

Merhabalar Misafir Bey;

Yeni bir konu açmaktansa burada sormayı uygun buldum tecrübelerinizden faydalanmak isterim, 2008 model Freelander 2 HSE paketi bir aracım var ve kısa farlarım çok az yanmaya başladı uzun yolda ve yağmurlu havada akşam kullanmak eziyet haline geldi. farların üzerinde H7/ D1S ibaresi var kısa farlarım orjinal Mercekli Xenon ve ben bunların ampullerini kendim değiştirmek istiyorum. İnternetten Türkiye'den bulduğum en ucuzu  Photon D1S 4300K Orijinal Xenon Ampül  tanesi 160 TL Çinde Bu adresde orjinal olduğunu yazdıkları neredeyse yarı fiyatına iki adet ampul satılıyor. birde orjinal seviyede ışık almak istiyorum karşı tarafı rahatsız etmesin benim içinde konforlu olsun görüşüm. Şu anki ısıklarımda titreme vs yok sadece zayıflar hatta bir tanesinin rengi sarıya dönmüş neredeyse, birde merceklerim buzlanmış gibi görünüyor kirlenmiş olabilir mi yoksa ışık zayıf olduğu için mi öyle gözüküyordur. Benim aracımda otomatik eğim sistemi varmıdır.

Birde bu ampullerin altındaki kare besleme yeri balanslarımıdır, Çindeki sitede alt olmadanda sadece ampulde satılıyor, bunu komple altındaki kare ilemi almalıyım yoksa uc cam ampul kısmı ayrı değişiyormu hangisi sağlıklı olursa onu yapmak istiyorum.

2NEW-OSRAM-D1S-66144CBI-5500K-12V-35W-HI90981-20013-90981-20024-D4S-6000K-4300K-

Öneride bulunursanız çok sevinirim. Çin malı ampuller ile bu işi kurtara bilirmiyim. Birde diğer iç ışıklar stop sinyal park vs için led ampuller takmak istiyorum tavsiye edermisiniz ve onların modelleri hakkında bilginiz varmıdır, yakında uzun yol yapacağım bu işi çözüp yola çıkmak istiyorum. Tesekkür ederim şimdiden cevaplayacak arkadaşlara.

tarihinde Serkan Alatlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Serkan bey, visteon marka mercekler vara aracınızda. Mercekler karardı. Farın sökülüp arkadan mercekleri alınacak, aynı merçeğin yeni modeli takılacak. Sorunh hallolacak. Ampuller sağlam sizde. Ayni mercek ford mondeo mk4 kullanıyor. Kazalı araçlardan çıkma tedarik edebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Serkan Alatlı
(düzenlendi)

Servet Bey, cevap için teşekkür ederim, bir farımın rengi de daha sarı, birde farları yaktığımda 1sn den daha az bir süre daha şiddetli yanıp sonra zayıflıyor ışık. Merceğin karardığını görmem için sökmem mi gerekecek, Sizin cevabı görmeden önce çinden ampul sipariş veriyordum. Merceğin sıfırını bulabilirmiyim peki. Ampullerde ayrıyeten sorun olabilirmi.

Yorum bağlantısı

Sıfır bulmaki imkansız kadarz zor. Üretici fara uygun imal ediyor. Renk farkı mercek içi karardığı için. Ampulün ölümü rengin mora kaçan renk vermesi ile belli olur. 

Yorum bağlantısı
Serkan Alatlı

Çok teşekkür ederim Servet bey; Farları akşam fotoğraflayıp buraya ekleyeceğim. Ankara'da bu işlemi makul fiyata yapacak biri varmıdır acaba. tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Serkan Alatlı
(düzenlendi)

Bugun Ankara'da hurdacıları aradım ford mondeo mk4 far merceğini bulamadım maalesef, başka hangi modeller ile uyumludur acaba, merceğin kararan bölümleri krom kampala ile tamir edilemez mi ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
45 dakika önce, Serkan Alatlı yazdı:

Bugun Ankara'da hurdacıları aradım ford mondeo mk4 far merceğini bulamadım maalesef, başka hangi modeller ile uyumludur acaba, merceğin kararan bölümleri krom kampala ile tamir edilemez mi ?

Güven oto Kemal var.Onu bulursan bir ara gördüğümde hurda farları vardı fakat ucuza vereceklerini düşünmüyorum.Bana vermemişti.Olaki anlaştın Mk4 Mondeo farı 2008 2011 sanırım bu yıların farını alman lazım.Sonrası versiyondaki mercek farklı model.

2006 2008 Focus 2 orijinal bi-xenon modelli versiyondaki merceklerde aynı tip.Bu şekildede sorabilirsin.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Alatlı
6 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Güven oto Kemal var.Onu bulursan bir ara gördüğümde hurda farları vardı fakat ucuza vereceklerini düşünmüyorum.Bana vermemişti.Olaki anlaştın Mk4 Mondeo farı 2008 2011 sanırım bu yıların farını alman lazım.Sonrası versiyondaki mercek farklı model.

2006 2008 Focus 2 orijinal bi-xenon modelli versiyondaki merceklerde aynı tip.Bu şekildede sorabilirsin.

Oktay bey teşekkür ederim ama hurdacılar ile telefon ile konuşmak bile sıkıntılı, resmen insanları kazıklama peşindeler piyasada bulunamacak parçalara çok yüksek ücret istiyorlar. Nikelaj kaplama yapan yerlerde mercek reftörlekterlerini boyatarak bu iş çözülemezmi ? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...