İçeriğe Yönlendir

VW Polo 6C1 far anahtarı arızası

Fatih Kabak

Recommended Posts

Fatih Kabak

Yardımcı olurmusunuz antepte bikaç yere sordum yapan bulamadım . 2014 model yeni kasa polo aracım sis farı baglatmak istedim arkadasım rolesiz baglamaya kalkışmış ve arka sislere baglamaya çalışmış rolesiz olunca far anahtarı yandımı bilmiyorum arka sisleri ve ön sisleri çalıştırmıyor. far ve parklar çalışıyor bunun tamiri mevcutmudur acaba ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Arka sis için sigorta yı kontrol etmelisiniz.Akım fazla gelir ise koruma çalışmış olabilir.Öncelikle ön sis kablosu ek yerinden ayrılacak ve aküden direkt kablolu şekilde role ile birleşim şart.Anahtarda sorun yoksa çalışmaya devam edecektir.

Yorum bağlantısı
Fatih Kabak

Arka sisin sigortasın da sorun yokmuş farklı bi far anahtarı ile çalışıyor sorun far anahtarın da bunun tamiri mevcutmudur teşerkürler

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Kontak erimesi oldu ise tamir edilemeyecek şekilde bir yapısı mevcut.Kontak parçası değişsede eskisi gibi işlem yapmasıda oldukça zor bir çalışma mantığı mevcut.Aynı far anahtarından olmasada değişik markalar için denemelerimden dolayı tecrübe ile sabittir.

Bu parçada güvenlik açısından yenisinden başka şans yok.

Yeni bir far anahtarı almak isterseniz tavsiyem ön sis komutu bulunandan almanız.Her şekilde role baglantısını yaptırmanız olur.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606

Ön sis komutu bulunsa da şöyle bir sıkıntı var. Canbus olduğundan tüm elektrik tesisatı röle değil bcm üzerinden çalışıyor. BCM ye kablo çekilmesi gerekebilir. Kodlanması vs gerekiyor. Uzun işi var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
23 saat önce, Metin Akbal yazdı:

Ön sis komutu bulunsa da şöyle bir sıkıntı var. Canbus olduğundan tüm elektrik tesisatı röle değil bcm üzerinden çalışıyor. BCM ye kablo çekilmesi gerekebilir. Kodlanması vs gerekiyor. Uzun işi var.

Sigorta kutularında roleleri var mı? ,inceledin mi?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606
2 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Sigorta kutularında roleleri var mı? ,inceledin mi?

Abi şöyle bir durum var. VW de MKV kasadan itibaren birçok şey bcm modülünden tetik alıyor. BCM dediğim işte konfor modül anlarsın. Röleler vs ekleniyor ama oem röle. Bildiğimiz 4-5 bacaklı röleler olmuyor çünkü oem röle sen daha iyi bilirsin birkaç şeyi birden tetikleyebiliyor. Birde bcm nin desteklemesi gerek. Desteklemiyorsa bcm nin de değişmesi gerek. Bunun içinde VW araçlarda kodlama şart. Kodlama olmadan oem şekilde ne eklersen ekle çalışmaz. RCD510 teyp kodlamadan çalışmaz yada tam özellikleriyle kullanılmaz, kapı altı aydınlatmaları aynı şekilde eklenir ama kodlamadan çalışmaz vs vs. Yani tek başına mekanik ve elektrik işleri yeterli değil. Bu işi bilen birinin olması lazım.

Bu konuda örneği var reklam olmaz sanırım.

http://www.jettaturkiye.com/mk6-2011/3780-sis-far%FD-montaj%FD-ba%F0lant%FD-%DEemas%FD.html

Kafamızda anlanması olayın daha iyi anlaşılması için başka bir örnek veriyorum sis farı ile alakalı değil ama ne demek istediğimi açıklıyor.

http://www.techturkey.com/forum/archive/index.php/t-171545.html

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bence 2007 sonrası üretilen Bu serideki Audi,VW,Seat gibi araçları alan ve bu şekilde eklemelere meraklı ise ilk önce öğreneceği tek şey bu bcm kodlama aşamaları ve pc için ara birim yada rahatça bağlanıp ayarlayabileceği özellikte bir telefon.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606

Abi B6 ve MKV kasadan itibaren dediğin gibi. 2004-2005 yılları sonrası. Eski VW ciyim detayını bilirim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Kabak

oktay abi ve metin abi saygılar o far anahtarını halleden bulamayınca yeni far anahtarı aldım 120 tl ye bunda arka sisler yanıyordu elektirik ustası ön sisleri baglarken bunuda hallettiler deli olucam şimdi buda arka sisi vs sis bölümünü çalıştırmıyo para harcamaktan osandık kimse yapamıyor neden olabilir acaba her dakika far anahtarımı alıcam :(

Yorum bağlantısı
Fatih Kabak

birde abi senin düşüncen olarak nasıl baglanıcagını anlatırmısın ustaya çıktı alıp götürcem artık bilen biri yapsın bu işi :(

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Antepte kalite ustalar var diye biliyorum lakin sizin şansınız sanırım yok.

Aynı hata ile aynı bağlantının yapılması bu sonucu getirmiş.Roleli bağlantı önermiştim yapılmadı sanırım.Bu şekilde bağlanmadığı sürece aynı sonuçları alırsınız.

Yorum bağlantısı
Fatih Kabak

yok role + olarak sigorta girildi ama buda elimizde patladı nasıl olucak tamiride olmuyo diye biliorum tüm fonksylar çalışıyo sis hariç 150 tl para vermekten osandım kimse üstlenmioda abi arka sis yanıyodu şimdi yanmıyo diyorum üstüne alınan da yok :( yardım edermisin abi ya önerdigin biri yada nasıl yapıldıgına dair birde bu far anahtarının arkasındaki sadece 1 boş yer var direk tesisatı oraya veriolar olmuyo diyolar dünde park sis yapınca farlar yanıyodu tesisat çeklişi yanlış bnce

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Arka sis artısından paralel roleye tetik verilecek aküden direkt baglantı ile ön sisler çalışacak.Far anahtarı kontagı iki akımı birden kaldırmaz.Ayrıca aldığınız anahtar sanırım orijinal de değil gibi ama bilmiyorum.Orijinal ise Fiyatı hesaplı.

Linkteki konu faydalı olacak.

http://www.geceucusu.com/topic/5850-r%C3%B6le-nedir-nas%C4%B1l-ba%C4%9Flan%C4%B1r-r%C3%B6leyle-neler-yap%C4%B1l%C4%B1r/  

Yorum bağlantısı
Fatih Kabak

avusturalya ürünü tam olarak bilmiyorum ama abi burdaki ustaların tek sorunu bnce anahtarın arkasındaki bölümde tesisatı taktıkları soket yeri yanlış bana önerdiginiz birileri yada nasıl yapacagıma dair bi bilgi verrseniz abi çok memnun olurum

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Tanıdığım biri yok.Sadece sanayisi iyi olan bir yer olarak bildiğim için.Eski bir elektrikçi bulmalısın diye düşünüyorum.Denilecek cümle yukarda yazdığım gibi.Başka tarifini bilmiyorum.Elektirikçi ise anlamaması çok zor.Yada tanıdığın bir elektronikçi var ise ona tarif edebilirsin.Sonuç olarak role ile bağlanacak.Direkt paralel far anahtarı arkasındaki kabloya kesinlikle bağlamayacak.

Birde akım korumya geçti ise bir müddet çıkış vermeyebilir.İyice test edilmeli diye düşünüyorum.

Gittiğin yerde bu sayfaları okutabilirsen özellikle role sayfasını anlayabiliecekler diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606

Konuyu detaylı aktaracağım. Yukarıda eklediğim linklerden birinde sis farı montajı var VW için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606

Sıkıntı şu. Paraleli sanırım far anahtarından alıyorlar. Bu yanlış çünkü far anahtarından direk arka stopa gitmiyor. Tesisat yanlış eklenince far anahtarı yanıyor. Far anahtarındaki kablo bcm yi tetikliyor sisi açmıyor. Dolayısı ile far anahtarını yakıyor. İyiki far anahtarını yakmış bcm yi de yakabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...