Dinçer Aslan 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 (düzenlendi) Selamlar. H7 ampul montajı konusunda yardım rica ediyorum. h7 ampul üzerinde 3 tane çentik var, ampul yerinde de bunların karşılığı var. Mantık olarak bu şekilde takılması ve 1. resmin doğru olmasını bekliyorum. Fakat ampulün tabanı ve ampul yerini düşününce de 2. resimdeki doğru olabilir diye düşündüm. Teşekkürler. Ampul yeri şu şekilde; 1. Resim: 2.Resim: 1 Mart 2016 tarihinde Dinçer Aslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 2.resim doğru ama ampul tam hizalanmamış kontrol edilmeli ... 1 Yorum bağlantısı
Dinçer Aslan 1 Mart 2016 Yazar Paylaş 1 Mart 2016 2 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı: 2.resim doğru ama ampul tam hizalanmamış kontrol edilmeli ... Teşekkürler. Peki anlamadığım şu var, madem 2. resim doğru, ampulün üzerindeki 3 tane çentik ile ampul yatağındaki 3 tane karşılıklar niye var? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Çentikten kastınız minik çıkıntılar ise bunlar odak kontrolü için ... Yorum bağlantısı
Dinçer Aslan 1 Mart 2016 Yazar Paylaş 1 Mart 2016 1 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Çentikten kastınız minik çıkıntılar ise bunlar odak kontrolü için ... Aşağıda işaretlediğim yerleri kastetmiştim. Odaklama kontrolü dediğiniz sanırım bunlar. Aslında beni şaşırtan ampulün alt kısmının plastik olması. Çünkü metal olduğunda Resim5 de 1.ve 2. olarak işaretlediğim iki demirin arasına giriyordu. Plastik olunca galiba kısa kaldı. RESİM 3: RESİM:4 RESİM:5 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 (düzenlendi) Dikkatlice bakarsanız işaretlediğiniz kısımlar ampul tutucu parçanın mercek reflektörüne sabitleme tırnaklarının bükülerek sıkılaştırıldığını göreceksiniz.Ampulde işaretlediğiniz çentiklerin oraya ulaşmasıda zaten mümkün değil.Çentikler genelde sadece ampul üzerindedir.Takıldığı kısımlarda çok nadir model farlarda karşılık düzeltme çentikleri vardır. 2.resimdeki bağlantı doğru lakin yerine tam oturmamış.teli takarken bu kısıma bastırarak takmalısınız. 1 Mart 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Dinçer Aslan 6 Mart 2016 Yazar Paylaş 6 Mart 2016 On 01.03.2016 at 22:07, Oktay Toker yazdı: Dikkatlice bakarsanız işaretlediğiniz kısımlar ampul tutucu parçanın mercek reflektörüne sabitleme tırnaklarının bükülerek sıkılaştırıldığını göreceksiniz.Ampulde işaretlediğiniz çentiklerin oraya ulaşmasıda zaten mümkün değil.Çentikler genelde sadece ampul üzerindedir.Takıldığı kısımlarda çok nadir model farlarda karşılık düzeltme çentikleri vardır. 2.resimdeki bağlantı doğru lakin yerine tam oturmamış.teli takarken bu kısıma bastırarak takmalısınız. İki ampulü de Resim-A'daki gibi hizaladım fakat görüntüde ileriye doğru uzayan bir gölge var, ampul çubuğu gölgesi sanırım. Önceki ampullerimde böyle bir görüntü sanki yoktu. Sizce normal mi? Mercek çizgisi normal. RESİM-A RESİM-B Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Mart 2016 Paylaş 6 Mart 2016 Halojen ampul merceğine xenon ampul takıp kullanıyorsunuz.Önceki sonraki her şekilde farklı ışık kusurları illaki oluşturur. Duvar resmi çekebilirseniz iyi olur. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Mart 2016 Paylaş 7 Mart 2016 Resimdeki Bosch h7 mercek yerine bire bir uyumlu Bosch bi-xenon mercek ile değişimini yapabilirseniz ve olursa Oem D2s xenon ampulle elinizdeki balast kaliteli mi bilmiyorum aynen kullanırsınız.Yada hepten d1s xenon sisteme geçiş yapıp en azından kalite ürünlere has sorun oluşursa onarıma degecek çalışma olur. 1 Yorum bağlantısı
Dinçer Aslan 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 On 07.03.2016 at 16:48, Oktay Toker yazdı: Resimdeki Bosch h7 mercek yerine bire bir uyumlu Bosch bi-xenon mercek ile değişimini yapabilirseniz ve olursa Oem D2s xenon ampulle elinizdeki balast kaliteli mi bilmiyorum aynen kullanırsınız.Yada hepten d1s xenon sisteme geçiş yapıp en azından kalite ürünlere has sorun oluşursa onarıma degecek çalışma olur. Elimdeki 2015 üretimi Philips H7 4300k xenon balast ve ampulleri. Aydınlatma görüntülerine de bakarsanız performansından yana hiçbir sıkıntı yok. Yağmurlu havalarda da gayet memnunum. Ama bahsettiğim o uzun gölgelenme dikkatimi çekti. Aydınlatma Görüntüsü: Görüntülerin yakın çekimleri: SAĞ FAR: SOL FAR: ( Mercek çizgisinin üzerine ledlerin ışıkları da yansımış, fotoda orta kısımda bozukluk gibi görünmüş) Uzak Çekimler: 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 2016 xenon h7 de olsa sonuçta Halojen ampule ayarlanmış bir mercekte kullanıyorsunuz.Sonuç olarak bazı kusurlarını gördüğünüzde şaşırmak anlamsız oluyor. İyi günlerde kullanınız. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Güle güle kullan, seviye ayarına ihtiyaç var sanki, aşağıda kalmış. Yorum bağlantısı
Dinçer Aslan 19 Mart 2016 Yazar Paylaş 19 Mart 2016 On 10.03.2016 at 10:10, Selçuk Keleş yazdı: Güle güle kullan, seviye ayarına ihtiyaç var sanki, aşağıda kalmış. Teşekkür ederim. Biraz yukarıya aldım. Sol tarafın çizgisi ile sağ tarafın çizgisini birleştirdiğimde sağ tarafın tepe noktaso sola göre yüksekte kaldı. Tepeleri aynı hizaya alınca da çizgiler bitişik olmuyor. Hangi resim doğru yardımcı olur musunuz? Resim2 mi doğru Resim3 mü? Resim 1: Duvara yansıması Resim 2: Resim 3: Sağ tarafı biraz yukarıya kaldırdım. Çizgiye göre hizaladım. Bu kez tepe yüksekte kaldı. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Mart 2016 Paylaş 19 Mart 2016 (düzenlendi) Sola uzanan alt çizgiler aynı hizada olacak. Siz Sağ farın alt çizgisini sol farın üst çizgisine hizalamışsınız.Sol farı sağ farın hizasızna alın.Yani sol far yükseklik ayarı ile oynayığp alt çizgilerini aynı hizaya getirin. Resimdeki gibi olacak. 19 Mart 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Dinçer Aslan 19 Mart 2016 Yazar Paylaş 19 Mart 2016 Dediğiniz gibi eşitleme yaptım. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Mart 2016 Paylaş 19 Mart 2016 (düzenlendi) Sol far çok az daha yukarı kalkacak gibi görünüyor.Elinize sağlık. Ayrıca bu kadar yakından ayar yapmanız yanıltabilir.En az 10 metre civarında düz zeminde ayar yaparsanız ve resimlerseniz daha anlaşılır olur. 19 Mart 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Dinçer Aslan 21 Mart 2016 Yazar Paylaş 21 Mart 2016 On 19.03.2016 at 01:13, Oktay Toker yazdı: Sol far çok az daha yukarı kalkacak gibi görünüyor.Elinize sağlık. Ayrıca bu kadar yakından ayar yapmanız yanıltabilir.En az 10 metre civarında düz zeminde ayar yaparsanız ve resimlerseniz daha anlaşılır olur. Sanırım bu kez oldu İşaretlediğim yer fotoğraflarda çıkmıyordu. Bu kez telefonda orayı odaklaadım. Ben hep oradaki gölgeyi gidermek için sağ farı yukarı kaldırıyordum. Yanlış mantık yürütmüşüm. Bu far yüksekliği 0 konumunda iken: Bu da 1 konumunda iken: 1 Yorum bağlantısı
Kaan Can 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 Selam, Bizde buna benzer bir işlemi FABIA 2 Bi-Halogen'de yapmayı planlıyoruz. Siz ne tür bir xenon kit kullandınız, memnun musunuz? Bize bu konuda yardımcı olabilicek, fikir verebilicek birileri var mıdır? Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 (düzenlendi) Halojen ampul ile aydınlatma sağlayan mercek yada tasa h7 kılıfında xenon yada led ürün tavsiye olunmaz.Üzülürsünüz. Bi-xenon mercek değişimi yapılacak ise linkteki konuda ve daha farklı araç modelleri sayfalarında yorumlar,anlatımlar tavsiyeler fazlası ile mevcut. http://www.geceucusu.com/topic/5860-xenon-bi-xenon-mercek-se%C3%A7imi-%C3%B6neriler/?page=3#comment-75797 21 Şubat 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kaan Can 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 23 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Halojen ampul ile aydınlatma sağlayan mercek yada tasa h7 kılıfında xenon yada led ürün tavsiye olunmaz.Üzülürsünüz. Bi-xenon mercek değişimi yapılacak ise linkteki konuda ve daha farklı araç modelleri sayfalarında yorumlar,anlatımlar tavsiyeler fazlası ile mevcut. http://www.geceucusu.com/topic/5860-xenon-bi-xenon-mercek-se%C3%A7imi-%C3%B6neriler/?page=3#comment-75797 Araçta Bi-halojen mercek mevcut, bu konuştuğumuz konuda ki araç gibi. Sanıyorum ki bu araçta da halojen h7 mercek vardı ve xenon uygulandı bizde buna benzer bir uygulama yapmak istiyoruz. Çok büyük beklentilerimiz yok. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 (düzenlendi) Beklentinizin olmamasına yönelik yorum olmaz.Lakin doğruları anlatmak gerektiği için tavsiyemiz olmaz.Arkadaşımız uygulamış bazı sorunları bize danışmış ve cevaplar verilmiş.Bu sorunların haricinde her mercekte aynı yada daha iyi aydınlatma alınır diye bir mantık yok.Halojen ampule göre tasarımı olan yapıya tasarım dışı sadece satışa olsun mantıklı denilecek ki bu benim görüşümdür,ürünler kullanılarak performans artışı beklemek hatalı.Bu xenon kaynaklı yada xenon led diye alakasız aydınlatma ürünlerinin ışık gücü etkisi ve odak uyumsuzluğpu ile oluşan araç önü aşırı ışık ile oluşan psikolojik yanılğı ile iyi denilen bir duruma geldiği için ve bunlar tecrübe ile sabit olduğu için tavsiyemiz olmuyor. Ha siz tavsiyelere ragmen uygulama yaparım yapmam noktasında özgürsünüz bunada hali ile karışamayız. 14 Mart 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Doğan1679652720 26 Ocak 2022 Paylaş 26 Ocak 2022 Selamlar. Öncelikle yanlış bir şey yazarsam şimdiden özür dilerim. Hella yeni seri merceklere sahibim. D serisi ampul kullanılabiliyor bilginiz üzere. Ben bu merceklere 360 derece led takmak istiyorum D2s mercekte d2s led kullanan lar var ve sonuç oldukça iyi. Yanlız 360 d2s ped lerin fiyatları oldukça yüksek. D2s bizenon merceğe 360 h7 montajlamak için bir aparat varmı. Küçük bir operasyonla takılabildiği bilgisi veriliyor bazı yerlerde. Mercekle oynamadan h7 ampul sabitlemesi yapılabilirmi?Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Yasir Ç.Sakal 26 Ocak 2022 Paylaş 26 Ocak 2022 3 dakika önce, Murat Doğan yazdı: Selamlar. Öncelikle yanlış bir şey yazarsam şimdiden özür dilerim. Hella yeni seri merceklere sahibim. D serisi ampul kullanılabiliyor bilginiz üzere. Ben bu merceklere 360 derece led takmak istiyorum D2s mercekte d2s led kullanan lar var ve sonuç oldukça iyi. Yanlız 360 d2s ped lerin fiyatları oldukça yüksek. D2s bizenon merceğe 360 h7 montajlamak için bir aparat varmı. Küçük bir operasyonla takılabildiği bilgisi veriliyor bazı yerlerde. Mercekle oynamadan h7 ampul sabitlemesi yapılabilirmi?Şimdiden teşekkürler. Grup kuralları gereği LED ampul tavsiyesi yapılmıyor, Ayrıca gayet güzel bir merceğiniz var, neden macera arıyorsunuz ki, direk orijinalini takın,geçin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts