Turkay Enez 12 Mayıs 2013 Paylaş 12 Mayıs 2013 Kontak, park, şasi ve ampul bağlantısı gerekiyor..Kontağı açınca, gündüz farı ampulüne 12 volt gönderiyor..Parkları açınca istediğiniz voltaja dimliyor..Bu devre Astrada çare olabilir gibi. Far anahtarı otomatik pozisyondayken, aydınlıkta gündüz farları otomatik yanıyor, hava kararınca otomatik sönüyor parklar ve farlar yanıyor. Dolayısıyla sizin kontak dediğinizin karşılığı (gündüz farı 12 volt) zaten hazır, hava kararınca veya biz parkları açınca da park ceryanını 7 volta indirip gönderirse işlem tamam olur gibi. Ancak, parklar yanınca gündüz ceryanı kesiliyor bu sıkıntı galiba... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Mayıs 2013 Paylaş 12 Mayıs 2013 Ancak, parklar yanınca gündüz ceryanı kesiliyor bu sıkıntı galiba...Ben 7 volta dimledim... Daha doğrusu ben park ampulü ile yaptım gündüz farını... Çok güçlü bir ampul taktım... Gece uzun far gibi aydınlatabilen bir ampul... Bunu bu devre sayesinde gündüz tam güç, parklar veya farlar yanında 7 voltta yanacak şekilde ayarladım.. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 12 Mayıs 2013 Paylaş 12 Mayıs 2013 Aslında benim ihtiyacım: 12 voltu 6 volta indirecek bişey. Basit bişey olmalı ama ne? Çok düşük wattlı ampulü devreye seri bağlayıp gündüz ledlerini sönük yaktım ama, ampul bir garip oluyor. Az da olsa, ısınması da problem. Öyle bişey olmalı ki, takıp unutulacak bişey olmalı... Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 19 Ekim 2013 Paylaş 19 Ekim 2013 yalnız kaçırdığınız tek bir nokta var,bende insignia gündüz farını focusa montajladıktan sonra dimlemeyle çok uğraştım,sürücü devreleri aynı ikiside hella,sürücü 12 voltu 35 volta çıkarıp gündüz farının ledlerine gönderiyor.sürücüye 9 voltta verseniz 6 voltta verseniz dimlenmiyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 vallahi üstad helal olsun bu farı açmak her babayiğidin harcı değil ,dün akşamdan beri cosmo farını açana kadar öldüm yok böyle bir far. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 vallahi üstad helal olsun bu farı açmak her babayiğidin harcı değil ,dün akşamdan beri cosmo farını açana kadar öldüm yok böyle bir far.Valeo mu? Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 abi hella, bildiğin araç lastiği ısıtıp basmışlar sanki far yamulmadan asla açılmıyor.farı açana kadar sıvı kaybından gidiyordum Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 farı 5 saatte zorla açtım ve mecburen yanları parçalandı tabi ısıtıp tekrar düzeltecem,yapacağım farı editiona takacağımız için mecburen içindeki merceği değiştirecem.vida delikleri uyuşmadığı için tornacıda yeni bir tabla yaptırıp kestirecem. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 abi kullanılan bence bildiğin araba lastiği kauçuk heralde yoksa böyle silikonmu olur Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Aynısı Focus'ların bazı farlarındada var.Bizler için iyi değil ama meret silikon çok iyi. Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 14 Şubat 2014 Paylaş 14 Şubat 2014 far soketiyle oynarken yanlışlıkla dimlemeyi buldum hella sürücü devresinin (-) kablosuna direnç kyounca dimleniyor ve istediğiniz voltaja kısılabiliyor 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 23 Şubat 2014 Paylaş 23 Şubat 2014 resim atamıyorum imageshack.com yenilenmiş upgrade istiyor Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 resim atamıyorum imageshack.com yenilenmiş upgrade istiyorBuraya atılabiliyor, 800x600 yaparsan yeterli. Yorum bağlantısı
Onur Nişli 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 merhaba arkadaslar ocak 2014 de astra sport aracımı aldım ancak eksikligini tek hiisetigim sey afl oldu bende bu iş nasıl yapılır diye yola koyuldum arastırmamda secenekler kendi farımın içinin sökülüp mercek takılması bu olayda bazı firmalar far yükseklik ayarının calısmadıgını bazıları calıstıgını söylüyor acıksası güvenip o işe giremiyorum cosmo farı alıp taksam ondada uzunlar aktif olmuyor bildigim kadarıyla sizce nasıl bi yol çizsem bu olay için tesekkürler Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 İnsignia çalışması sorularınıza yanıt olabilir diye düşünüyorum.İnceleyebilirsiniz.http://www.geceucusu.com/topic/6139-insignia-cosmo-far-power-led-sinyalgunduz-fariuzun-huzme/35.iletiden sonra.http://www.geceucusu.com/topic/2759-opel-insigniaya-xenon/page__st__20 Yorum bağlantısı
Onur Nişli 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 İnsignia çalışması sorularınıza yanıt olabilir diye düşünüyorum.İnceleyebilirsiniz.http://www.geceucusu...fariuzun-huzme/35.iletiden sonra.http://www.geceucusu...on/page__st__20tesekkür ederim oktay usta konuyu okudum peki hangisini yapmak mantıklı kendi farımı mercege dönüştürmekmi yoksa cosmo farı almakmı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 (düzenlendi) Orjinal mercekli yapı seviyorsanız yada sorun değil diyorsanız bu seçim size ait olur. 10 Mart 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 3 sene sonra muayeneden geçmek için orjinal farlarına ihtiyacın olacak. bu yüzden mantıklı olan cosmo farı alıp, merceğini değiştirmek. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 Yedekte 1 takım far bulunması her zaman iyidir ama şartlar musait değil ise vize zamanı yapılan mercek montajına halojen ampul takarak muayeneden geçilir ... 1 Yorum bağlantısı
Onur Nişli 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 tesekkürler arkadaslar en mantıklı olan cosmo farı almak galiba inş uygun fiyata denk gelir Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 "Yeni Konu Açmadan Önce Forumda Arama Yapınız, Varsa Daha Önce Açılmış Konuya Devam Ediniz" 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 (düzenlendi) astra j kasa mercekli farın mercekleri ve far motoru değiştirilip eski hella ds2 bi xenon mercek takılmıştır.köşe farı yerlerine ise son kasa C den çıkma led montajı yapıldı. 11 Mart 2014 tarihinde Selçuk Karabulut tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Onur Nişli 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 elinize saglık cok güzel bi çalışma olmuş Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 süper olmuş. hayırlı günlerde kullanın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts