İçeriğe Yönlendir

Opel Astra J (2009-2015) bi-xenon montajı

Mehmet Başaran1679652596

Recommended Posts

• 2 hafta sonra...
Onur Nişli

eplaJo.jpg

eygvrn.jpg

Aracımın montaj işlemi tamamlandı tek sorunum ledlerin gece gündüz aynı şiddette yanması onuda çözücez inş

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

ledin sürücü devresine giden eksiye direnç koyunca dimleniyor. 5 bacaklı röleyle dimleyebilirsin.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Rabbimin izni ile Astra J halojen fara mercek montajıda benden.Ankara'dan bir arkadaşımızın farlarına yeni tip Hella bi-xenon,Gen 5 balast 4300k philps xenon ampuller ile montajı yapıldı.

Farlar kesilerek açıldı.

ojlikaS.jpg

Balast ve mercekler.

dGS9vFe.jpg

Merceklerin montajlı hali.

LA4GduH.jpg

Mercek şapkası olarak Fiesta orjinal mercekli far tasını kesip biçerek kullandım.Başkada şapka yakıştıramadım.Beni çok uğraştırdı küçük hatalar ile orjinal şekilde durması için çok uğraştım.İç kısmda bulunan kesik ksım angel halka taktıgım için mecburen kısa oldu yoksa bu kısım uzun yapacaktım ve farın orjinal eğimli yapısına daha uyumlu olacaktı.

Mt5DPSI.jpg

Far camını idareten kapattım ve görünüm böyle idi.

Fmd5byV.jpg

UCCb071.jpg

opRZriE.jpg

Son halide böyle oldu.Araç sahibi arkadaşımız özellikle bu angel tarzını istedi ve bende elimden geldiğince iyi durmasına özen gösterdim.

nvOcdjY.jpg

F23iAoc.jpg

1eu2Rsm.jpg

rYrmfTp.jpg

MraZ8xW.jpg

NFp2qz0.jpg

Duvar resimlerimiz.

Cv6wFpi.jpg

9cATtwa.jpg

Araç üzerinden bir görünüm

7LG04zK.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Çok şık durmuş, eline sağlık. Ayarı da düzgün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Oktay Toker

Hatay ve Antep illerimizden 2 ayrı arkadaşımızaiSelçuk Karabulut arkadaşımızın aracılığı ile Hella İntemo bi-xenon çalışması ve bu defa yuvarlak Angel halka çalışması yaptık.araç üzerindeki resimler gelmedi gelince bilahire ekleyeceğim.

İntemo merceklerin montaj sonrası görünümü.

Q9dS2gm.jpg

Mercek kapakları yine eski, nesil Astra mercek kapakları kullanıldı ve arka kısmı kapatacak şekilde ekleme ile güzel bir görünüm elde edildi.

Ifauvj5.jpg

RVwkkys.jpg

yzEZvKz.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

J kasada da sorunsuz mercek montajı olması açısından güzel bir aşama. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Selçuk Karabulut

Z1qm8a.jpgG1Ja6Z.jpgOdlmWD.jpgvoD9d4.jpg

bu sefer astra cosmo farlarını maket bıçağıyla keserek açtım,mercekler intemoyla değiştirildi ve normal astra soketi takıldı.

tabi ki de C kasa ledleri takıldı,köşe farları yerine c kasa ledleri biçilmiş kaftan :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
taner eviş
(düzenlendi)
Z1qm8a.jpgG1Ja6Z.jpgOdlmWD.jpgvoD9d4.jpgbu sefer astra cosmo farlarını maket bıçağıyla keserek açtım,mercekler intemoyla değiştirildi ve normal astra soketi takıldı.

tabi ki de C kasa ledleri takıldı,köşe farları yerine c kasa ledleri biçilmiş kaftan :good1:

Abiler iki sorum olacak

1 ben de focus u sattım Astra j aldım bo xenon yapicem nasipse. Gen 5 balast yeni tip Hella bi xenon mercek ve d1s ampul takınca arıza lambası yakıyor mu yakıyorsa nasıl çözümlenir

Oktay abinin yaptığı gibi gündüz ledini turuncu ( amber ) yapmak istiyorum

Normal park - gündüz ampulleri de arıza lambası yakıyor galiba bunun için onerilebilecek bi çözüm veya led tipi var mıdır

2 bu c kasa gündüz ledini nasıl temin edebilirim

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Saygılar

tarihinde Taner Eviş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Oem balast çeşitleri arıza ışığına müdehalesi olmaz ve ışık yanar.

Far arızası için,gündüz farı arızası için Aliminyum direnç şart.Park için şeffaf yeşil ledli role yetiyor dirence gerek yok.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
taner eviş
(düzenlendi)
G1Ja6Z.jpgOdlmWD.jpgnı maket bıçağıyla keserek açtım,mercekler intemoyla değiştirildi ve normal astra soketi takıldı.

abiler bir sorum daha olacak ben cosmo farı almadan halojen farlara bi xenon mercek montajı yapacağım

yalnız kullanılan bu mercedes c serisi gündüz ledi harika görünüyor

bunu halojen far tasına monte edebilirmiyim

edebilirsem nereden temin edebilirim.

hurdacı çıkmacı vesaire diyeceksiniz haklı olarak yalnız ben van dayım bulabileceğim heryeri gezdim baktım bana elinde olan veyahut almam da yardımcı olbilecek bi babayiğit varmıdır acaba

tarihinde Taner Eviş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
taner eviş

ilker abiden temin edebilirsin.

teşekkürler abim bu farı sen yapmıştın galiba halojen far ile cosmo far yapısı bir mi bunu yerleştirebilmem için uygun yer varmıdır acep

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

cosmo farıyla halojen farının iç yapısı farklı ,halojende uzunlar boşa çıkacağı için bixenon dan sonra uzunların içine sığdırılabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
taner eviş
cosmo farıyla halojen farının iç yapısı farklı ,halojende uzunlar boşa çıkacağı için bixenon dan sonra uzunların içine sığdırılabilir.

Abicim Teşekkürler aldım ilker hocamdan bu ledden elektronikten kafa pek anlamaz

Desenki gel safra kesesi ameliyatı yapalım tek başıma yaparım ama bu sizler sayesinde öğreniyorum

Bu ledin arkasından 4 kablo çıkıyor

+ - yi bulmam yeterli mi

Diğer ikisi neye yarar

Ve 12v mu vermem gerek abi

12 verdim cok aşırı ısındı hatta minik elemanlardan duman cikacakken kurtardim yanıyor ama siz Ustalara sormadan takmak istemedim

Simdiden cevap için teşekkürler abim

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

üstündeki minik dirençleri haşladın galiba :) led sağlam olsa bile ileride sıkıntı verebilir haberin olsun,4 kablonun en dıştaki + ve hemen yanındaki - ama soketin solundamı sağındamı kalıyor onu deneyerek bulman lazım,bulduktan sonra diğer iki kabloyu kes bir işe yaramıyor. market dijitalden 300ma lik minik sürücü devreleri var onlardan her lede birer tane takman yeterli.

http://www.marketdijital.com/1-31watt-350mA-12-V-24V-input-Led-surucu,PR-558.html

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
taner eviş
üstündeki minik dirençleri haşladın galiba :) led sağlam olsa bile ileride sıkıntı verebilir haberin olsun,4 kablonun en dıştaki + ve hemen yanındaki - ama soketin solundamı sağındamı kalıyor onu deneyerek bulman lazım,bulduktan sonra diğer iki kabloyu kes bir işe yaramıyor. market dijitalden 300ma lik minik sürücü devreleri var onlardan her lede birer tane takman yeterli.

http://www.marketdijital.com/1-31watt-350mA-12-V-24V-input-Led-surucu,PR-558.html

Saygılar abim teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Metin Akbal1679652606

SA abiler arkadaşlar. Yeni aracım Astra J için bixenon dönüşüm istiyorum planlıyorum.

Bixenon kısmı tamam far kesilerek açılacak vs.

Yalnız ben daha komplike bir işe kalkışmak istiyorum. Halojen ampüllü gündüz farlarına işlev kazandırarak Mercedes lerdeki gibi gündüz farı yanarken sinyale geçtiğinde gündüz farının yerinde yanan sarı led sinyaller (bunlar çift renkli led mi nedir bilmiyorum) ve yeni A8 deki matrix led farın sinyal düzeneğini eklemek istiyorum. Ne tür led kullanayım, nereye dizeyim, nasıl soğutayım vs vs.

Astra J ye ve Insigniaya yapılan çalışmaları gördüm inceledim. Insignia nın gündüz farı efekti aslında hızlandırılmış şekilde sinyallere istiyorum.

Bu fizibilite çalışmam ve sonrası (malzeme temini, ne tür led kullanayım vs) için sizlerden bilgilerinizi ve yardımlarınızı istiyorum. Elektronikçi değilim devre yapımını bilmem gerekirse satın alırım gerekirse şema bulabilirsem veya ekleyebilirseniz devre yaparım falan filan. Bu çalışmada en büyük umudum geceucusu üstadları. Bu seferki çalışmamın sadece bir bixenon montajı olmasını istemiyorum. Selametle.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Sonradan yapılan led işi iyi yapılmazsa ileride sorunlar yaratır ve araçtan soğumaya sebep olabilir.Bilgin olsun :)

Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606

Ustad bende iyi olması için çalışıyorum bu sefer olay sadece mercek montajıyla bitmesin :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Powerled sürücü soğutucu ayrıca role alacaksın senin iş karışık :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

İstenilen şey imkansız değil farın resmini paylaşır mısınız onun üzerinde yorum yapalım ...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...