İçeriğe Yönlendir

Opel Astra J (2009-2015) bi-xenon montajı

Mehmet Başaran1679652596

Recommended Posts

Murat Kiris

Araç astra J mi? Titreme derken kapanıp açılması kırpmasını mı kastediyorsun?

Araç calışmadan çok güzel yanıyo calışınca 30 saniye kadar sorunsuz sonra ampul çok hızlı şekilde yanıp sönüyo sonra gücü düşerek yanıp sönüyo arac astra j balast gen 5

- yi şaseden aldım yine aynı şey oluyo iki ampul tam olarak aynı anda yanıp sönmeye başlıyo.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Balastın ampulleri yakamıyor. Akü besleyemiyor (denemeden/emin olmadan aküyü değiştirmeyin) olabilir, balastlar kalitesiz veya bozuk olabilir. Röle ile direkt olarak aküden elektrik alıp öyle deneyin.

Yorum bağlantısı
Murat Kiris

sanırım haklısınız çünkü direk aküye bağladım deneme amaçlı balastin tekini akuye baglaman kirpma yapmazken öbürü yaptı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
taner eviş
(düzenlendi)

Herkese selamlar

hep şurdan arkadaşımızin burdan arkadaşımızın farlarini paylaşmak zorunda kaldım :) Bu kez kendi astra j aracıma bi xenon yaptım

kullanılan malzemeler

sequential sinyal pic yazılım devresi

yeni tip hella bi xenon mercek

osram D1 s ampul

gen 5 balast .

kapaklari da yurtdışından istemiştim

işlemler resimleriyle

öncelikle farlar kesilerek açıldı

4488c62aa29a2c5b637bbf1cb5822acf.jpg

sonra ufaktan montaja başladım

83b9b67cf6d72e6cc1438aa1a2d2903b.jpg

b2430623b4a45259686fa43a948779cf.jpg

idareten kapak üzerine konuldu

1f990d07873146f1730e0aae0e2c13eb.jpg

194fb1d07f3bb13d450b0cb470d2757d.jpg

b136f43e5195e89d98a5dc8a3b79bc15.jpg

2ea542a8d3a7613fae4376af5fd39b82.jpg

mercek montaji bittikten sonra

sinyal için montaja başladım

4 bacaklı flux ledleri üçerli seriler halinde 12 grupta topladım ve her kanala ledlerin - ucu ayrı giricek şekilde ayarladim. + uç ise kartın + ucunda toplandı

çok ayrıntılı olmasa da resim veriyim

33bfe47ab98717bca674436b24846b75.jpg

fb562f9cc32f3c37fc6a3e65836d1d8f.jpg

2ce0806dd5133150b54ca8e91d013aad.jpg

farın kapalı hali yok cekmemisim. yeni bebeğim oldu diye tek farı Söktüm ve ona göre çalışıyorum gece araba lazım olur diye . bir de video paylaşıcam sizlerle

yine buradan

her türlü garip ve saçma soruma bıkmadan cevap veren

Mahmut Akbulut abime

Servet Aydın abime

Oktay Toker abime

ve Selçuk Karabulut abime teşekkür ederim .

video

https://vimeo.com/138047695

tarihinde Taner Eviş tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
taner eviş
Onca manyağa soru sor sonra düzgün iş çıkar. Mucize diyorum

Estağfurullah abi.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel, tebrikler, gündüz videosu da lazım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
taner eviş
Güzel, tebrikler, gündüz videosu da lazım :)

Abi halen tek far ile geziyorum. iş yerinde sorumlu oldum nöbet işi bitti benim için. Her gün mesai her gün hastane :(

bir de bebek oldu üzerine . Kızım ile uğraşıyorum :) ondan dolayı çok yavaş ilerliyoruz .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Onca manyağa soru sor sonra düzgün iş çıkar. Mucize diyorum

King haklı :lol::dance2::tease3::yahoo:

Estağfurullah abi.

Bi ara benim farlara da el atar mısın canım kardeşim :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
taner eviş

King haklı :lol::dance2::tease3::yahoo:

Bi ara benim farlara da el atar mısın canım kardeşim :biggrin:

Abi Estağfurullah sen varken ben senin farlarını nasıl yaparım ne haddime

Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606

Aynı kasa aynı renk aynı donanim aracıma aynı çalışmayı düşünüyorum. Sequential devreyi hazır mi aldınız? Ben sinyal olayını led gündüz farına entegre düşünüyorum. Tampon sokumu ile ilgili detayları anlatır misiniz? Mercek kapağını çok beğendim orijinalinden daha hoş geldi bana. Arıza Işığı olayını nasıl astiniz? Tebrik ederim farı keserek açma işine hala cesaret edemiyorum :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
taner eviş
Aynı kasa aynı renk aynı donanim aracıma aynı çalışmayı düşünüyorum. Sequential devreyi hazır mi aldınız? Ben sinyal olayını led gündüz farına entegre düşünüyorum. Tampon sokumu ile ilgili detayları anlatır misiniz? Mercek kapağını çok beğendim orijinalinden daha hoş geldi bana. Arıza Işığı olayını nasıl astiniz? Tebrik ederim farı keserek açma işine hala cesaret edemiyorum :)

Metin bey hazır almadım yaptırdım devreyi.

tampon sökümü kolay aslında . kendim sokmedim ama sokulurken baktım çok zor değil . montaj yapılırken ayrıntılı fotoğraf çekerim .

kapaklari aliexpresten temin ettim .

devre kartı için yardımcı olabilirim.

aklınıza takılan başka bişey de olursa 05302057665 benim numaram

yardimci olmaya çalışırım elimden geldiği dilimin döndüğü kadar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Gurkan Asan

Merhabalar bende opel astra j sport paket aracim var afl sistemim yok  ben nim farlarim helojen  ama b3n 1 cift cozmo far alip  uzun kisa da mercekleri kullanmak istiyorum biliyoruzki helojenlerde  uzunlar ayri kisalar ayri  bununla ilgili ne yapa bilirim sistemde  afl olmadigindan sport paket  calistirmaz farlari diye dusunuyorum  ve cosmoda afl ile uzun kisalar  far asistan sistemi ile  calismakta o yuzten   b3n sadece farlarda  uzun ve kisalari kullanmak istiyorum.  Simdiden onerileriniz ve yardimlariniz icin tesekkur ederim .

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç

Aslı astarını geçer.Çıkma far alıp Mercek dönüşümü en mantıklısı.Bende Astra H kasa için düşündüm cosmo farlarına geçmeyi fakat maliyet çok fazlalaşıyor.

Aracın far soketi cosmonunkine uyuyordur muhtemelen uymuyorsa zaten soket değişikliği filan Aslı astranı 10 kat geçer.Uysa bile bütün işler için sizinle ilgilenecek oldukça iyi bir Elektirikçi ve tech2 cihazı lazım olacak.Zaten afl sistemi ekleyemenizin maliyetinden bahsetmiyorum bile.Orjinal cosmo farın yükseklik motoru şuanki manuel yükseklik ayarı çalışır ise onuda bağlamanız gerekli ki xenon a geçeçez diye kimsenin sürüşünü riske atmaya gerek yok :) Naçizane tavsiyelerim bu kadar sormak istediğiniz şeyler varsa dilim döndüğünce cevap verebilirim

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Mercekli bir far alınıp mercek değişimi yapılarak bi xenon kullanılabilir.Afl ve oto levelik için sensörler ve motorlar gereklidir.Bu da aracın beyninde tanımlı olması lazım.Soket uyumu muhtemelen yoktur afl ve oto lever için ayrı çıkış yapmış olabilirler.Ayrica forumumuzda Türkçeyi düzgün kullanmaya çalışıyoruz.B3n gibi yazmazsanız seviniriz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yusuf Nazım Aydoğdu
(düzenlendi)

Merhaba Arkadaşlar; öncelikle forumda kayıtlı üye olarak yeniyim konu açmadan okudum ettim ama istediğim cevabı bulamadım mükerrer açıyorsam şimdiden affola...

Arkadaşlar ben aracımı 2012 senesinde aldım aldığımda bana hasarsız dendi vs ama aracın farları içten kırık çıktı ve farların ön tarafları çok sararmıştı ben aydınlatma problemimi ilk bundan sandım sonra photon marka 6000k xenon takımı aldım ve buda benim istediğim gibi aydınlatmıyordu memnun kalmadım sonra farları olduğu gibi değiştirdim ve yine değişen birşey olmadı... Yeni takım far ve xenonlar hala istediğim gibi yeterli değildi H kasa kullanan arkadaşım ciddi anlamda sislerle mi geziyorsun dediğinde benim farlarım açık hali oluyor... Bu durumda canımı sıktıktan sonra biraz araştırdım ve bi xenon olayını yaptırmaya karar verdim İzmir'de birini buldum örnek videolarını işlerini inceledim ve aklıma yattı yaptırdım ama yine bu iştende memnun kalmadım... Hala aydınlatması çok kötü. Sol far çok yukarı bakıyor ve çok solu aydınlatıyor sağ far çok aşşağı bakıyor ve resmen sağ farım sol tarafı aydınlatıyor ayarladığım halde düzeltemedim... Şimdi ben d2s ampul ve beyin almak istiyorum aliexpressten ucuza geliyor ordan önerebileceğiniz bir ürün var mı al kardeşim sen çok çekmişin bu sana çözüm olcak dediğiniz ampul ve beyin takımı var mı? Ya da buradan almak istersem hangi marka ve ampul almalıyım. Far yapanlar 2bin liradan bahsediyor ama ampuller 150 lira ile 500 lira arasında değişiyor. Yapılan işlemlerle ilgili bir kaç fotoğrafta ekliyorum lütfen bilgilerinizi yardımlarınızı esirgemeyin. Şimdiden çok teşekkür ederim. 

IMG_8840.JPG

IMG_8813.JPG

IMG_8811.JPG

IMG_8810.JPG

IMG_8771.JPG

IMG_8770.JPG

IMG_8769.JPG

IMG_8768.JPG

IMG_8762.JPG

IMG_8760.JPG

tarihinde Yusuf Nazım Aydoğdu tarafından düzenlendi
fotoğraflar
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç

Yusuf bey 10 metreden bir duvar  fotoğrafı atarsanız farlarınız açık şekildeyken,forumdaki üstadlar merceklerin yönleri ile ilgili yorum yapabilirler.

Aracınıza takılan merceklerin markaları nedir ?  kullandığınız ampüller ? kullanılan kit nedir ? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
(düzenlendi)
On 04.05.2016 at 15:07, Yusuf Nazım Aydoğdu yazdı:

IMG_8813.JPG.eb469ad26ef1ddd15c3092e5d52

önce resmi analiz edersek ;

Kesilme çizgisi oval şeklinde , orta kısımda V şeklinde bir karanlık alan var ve V nin hemen gerisi aşırı parlak , demek ki orada bir ışık toplaması var sağ ve sol taraflar muhtemelen gökyüzünü gösteriyordur , karşıdan gelen araçlar size sellektör de yapıyorlardır.

Kanımca kesilme çizgileri ileri derecede bozuk , ayarlanmamış, şöför koltuğuna oturduğunuzda sol merceğin sola sağ merceğin de sağa çevrilmesi lazım , tabi far sökülüp açılmadan olmaz , bu işlem biraz uğraştırır sizi , çünkü elinizde mercek monte edilmeden önce alınması gereken orjinal halojen ampüllerle alınmış bir duvar resmi de yoktur , ya farların camını söküp araç üzerinde ayarlayacaksınız yada aynı fardan bulup haricen çalıştırıp duvar resmini işaretleyeceksiniz o resme göre ayarlayacaksınız.

diğer yandan ; tüm bu olumsuzlukların üzerine photon set kullandığınızda istediğiniz aydınlatmayı alamamanız normal , el atmışken d2s yerine d1s yada d3s set almanız daha mantıklı , ilanlar bölümünde işinizi görecek malzemeler mevcut , benim elimde de orjinal çıkma  set' ler mevcut , özelden yada ilanlar bölümünden ulaşabilirsiniz bana.

tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Nazım Aydoğdu
On 05.05.2016 at 17:10, Sırrı Polat yazdı:

önce resmi analiz edersek ;

Kesilme çizgisi oval şeklinde , orta kısımda V şeklinde bir karanlık alan var ve V nin hemen gerisi aşırı parlak , demek ki orada bir ışık toplaması var sağ ve sol taraflar muhtemelen gökyüzünü gösteriyordur , karşıdan gelen araçlar size sellektör de yapıyorlardır.

Kanımca kesilme çizgileri ileri derecede bozuk , ayarlanmamış, şöför koltuğuna oturduğunuzda sol merceğin sola sağ merceğin de sağa çevrilmesi lazım , tabi far sökülüp açılmadan olmaz , bu işlem biraz uğraştırır sizi , çünkü elinizde mercek monte edilmeden önce alınması gereken orjinal halojen ampüllerle alınmış bir duvar resmi de yoktur , ya farların camını söküp araç üzerinde ayarlayacaksınız yada aynı fardan bulup haricen çalıştırıp duvar resmini işaretleyeceksiniz o resme göre ayarlayacaksınız.

diğer yandan ; tüm bu olumsuzlukların üzerine photon set kullandığınızda istediğiniz aydınlatmayı alamamanız normal , el atmışken d2s yerine d1s yada d3s set almanız daha mantıklı , ilanlar bölümünde işinizi görecek malzemeler mevcut , benim elimde de orjinal çıkma  set' ler mevcut , özelden yada ilanlar bölümünden ulaşabilirsiniz bana.

evet karşıdan gelenler sellektör yapıyor onun arkasına düzelttim en düzgün hali bu. Yapan arkadaşla tartıştık ve yeni bir çift sıfır far aldı bana elimdekileri ona geri verip yeniden yaptırıcam ve evet halojen ampullerle alınmış duvar resmi yok. neden d1s yada d3s almalıyım d2s'den farkı nedir?

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
4 saat önce, Yusuf Nazım Aydoğdu yazdı:

evet karşıdan gelenler sellektör yapıyor onun arkasına düzelttim en düzgün hali bu. Yapan arkadaşla tartıştık ve yeni bir çift sıfır far aldı bana elimdekileri ona geri verip yeniden yaptırıcam ve evet halojen ampullerle alınmış duvar resmi yok. neden d1s yada d3s almalıyım d2s'den farkı nedir?

D2S soğuk selektör için uygun bir sistem değil.

Bence boşuna bunlarla mücadele etmişsiniz aracınızın cosmo donanımında olan farları satın almanız en kolayı ve mantıklısı olurdu.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

D2s ampul arkasinda haricen ateslemesi olmali yoksa gec isinir. D1s daha kaliteli ve cabuk isinmaya sahip sellektor yaparken farki anlarsiniz onun haricinde odak noktalari aynidir. 

Yorum bağlantısı
Yusuf Nazım Aydoğdu
Bir saat önce, Yunus Emre Andaç yazdı:

D2S soğuk selektör için uygun bir sistem değil.

Bence boşuna bunlarla mücadele etmişsiniz aracınızın cosmo donanımında olan farları satın almanız en kolayı ve mantıklısı olurdu.

cosmo araçların beyinleri uymuyor diye biliyorum bi kaç arkadaş denemişti ve d1s yada d3s yeni merceklerle daha çok verim alırım kanaatindeyim açıkcası

Bir saat önce, Gökhan Tongay yazdı:

D2s ampul arkasinda haricen ateslemesi olmali yoksa gec isinir. D1s daha kaliteli ve cabuk isinmaya sahip sellektor yaparken farki anlarsiniz onun haricinde odak noktalari aynidir. 

peki mercek olarak ne kullanmalıyım ve hangi marka ampulle beyin kullanmalıyım

On 05.05.2016 at 12:36, Yunus Emre Andaç yazdı:

Yusuf bey 10 metreden bir duvar  fotoğrafı atarsanız farlarınız açık şekildeyken,forumdaki üstadlar merceklerin yönleri ile ilgili yorum yapabilirler.

Aracınıza takılan merceklerin markaları nedir ?  kullandığınız ampüller ? kullanılan kit nedir ? 

mesajınızı şimdi görüyorum bana hella mercek kullandığını söyledi h7 ampul photon xenon var üzerinde şuan

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...