Murat Kiris 5 Ağustos 2015 Paylaş 5 Ağustos 2015 Araç astra J mi? Titreme derken kapanıp açılması kırpmasını mı kastediyorsun?Araç calışmadan çok güzel yanıyo calışınca 30 saniye kadar sorunsuz sonra ampul çok hızlı şekilde yanıp sönüyo sonra gücü düşerek yanıp sönüyo arac astra j balast gen 5- yi şaseden aldım yine aynı şey oluyo iki ampul tam olarak aynı anda yanıp sönmeye başlıyo. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Ağustos 2015 Paylaş 6 Ağustos 2015 Balastın ampulleri yakamıyor. Akü besleyemiyor (denemeden/emin olmadan aküyü değiştirmeyin) olabilir, balastlar kalitesiz veya bozuk olabilir. Röle ile direkt olarak aküden elektrik alıp öyle deneyin. Yorum bağlantısı
Murat Kiris 10 Ağustos 2015 Paylaş 10 Ağustos 2015 sanırım haklısınız çünkü direk aküye bağladım deneme amaçlı balastin tekini akuye baglaman kirpma yapmazken öbürü yaptı 1 Yorum bağlantısı
taner eviş 1 Eylül 2015 Paylaş 1 Eylül 2015 (düzenlendi) Herkese selamlar hep şurdan arkadaşımızin burdan arkadaşımızın farlarini paylaşmak zorunda kaldım Bu kez kendi astra j aracıma bi xenon yaptım kullanılan malzemeler sequential sinyal pic yazılım devresi yeni tip hella bi xenon mercekosram D1 s ampul gen 5 balast .kapaklari da yurtdışından istemiştim işlemler resimleriyle öncelikle farlar kesilerek açıldı sonra ufaktan montaja başladım idareten kapak üzerine konuldu mercek montaji bittikten sonra sinyal için montaja başladım 4 bacaklı flux ledleri üçerli seriler halinde 12 grupta topladım ve her kanala ledlerin - ucu ayrı giricek şekilde ayarladim. + uç ise kartın + ucunda toplandı çok ayrıntılı olmasa da resim veriyim farın kapalı hali yok cekmemisim. yeni bebeğim oldu diye tek farı Söktüm ve ona göre çalışıyorum gece araba lazım olur diye . bir de video paylaşıcam sizlerle yine buradan her türlü garip ve saçma soruma bıkmadan cevap veren Mahmut Akbulut abimeServet Aydın abime Oktay Toker abime ve Selçuk Karabulut abime teşekkür ederim .videohttps://vimeo.com/138047695 2 Eylül 2015 tarihinde Taner Eviş tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Eylül 2015 Paylaş 1 Eylül 2015 Onca manyağa soru sor sonra düzgün iş çıkar. Mucize diyorum Yorum bağlantısı
taner eviş 2 Eylül 2015 Paylaş 2 Eylül 2015 Onca manyağa soru sor sonra düzgün iş çıkar. Mucize diyorumEstağfurullah abi. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Eylül 2015 Paylaş 2 Eylül 2015 Güzel, tebrikler, gündüz videosu da lazım 1 Yorum bağlantısı
taner eviş 2 Eylül 2015 Paylaş 2 Eylül 2015 Güzel, tebrikler, gündüz videosu da lazım Abi halen tek far ile geziyorum. iş yerinde sorumlu oldum nöbet işi bitti benim için. Her gün mesai her gün hastane bir de bebek oldu üzerine . Kızım ile uğraşıyorum ondan dolayı çok yavaş ilerliyoruz . 1 Yorum bağlantısı
Semih Tunca 2 Eylül 2015 Paylaş 2 Eylül 2015 Eline sağlık tamam mını bekliyoruz bu arada Allah analı babalı büyütsün 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Onca manyağa soru sor sonra düzgün iş çıkar. Mucize diyorumKing haklı Estağfurullah abi.Bi ara benim farlara da el atar mısın canım kardeşim 1 Yorum bağlantısı
taner eviş 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 King haklı Bi ara benim farlara da el atar mısın canım kardeşim Abi Estağfurullah sen varken ben senin farlarını nasıl yaparım ne haddime Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Aynı kasa aynı renk aynı donanim aracıma aynı çalışmayı düşünüyorum. Sequential devreyi hazır mi aldınız? Ben sinyal olayını led gündüz farına entegre düşünüyorum. Tampon sokumu ile ilgili detayları anlatır misiniz? Mercek kapağını çok beğendim orijinalinden daha hoş geldi bana. Arıza Işığı olayını nasıl astiniz? Tebrik ederim farı keserek açma işine hala cesaret edemiyorum 2 Yorum bağlantısı
taner eviş 10 Eylül 2015 Paylaş 10 Eylül 2015 Aynı kasa aynı renk aynı donanim aracıma aynı çalışmayı düşünüyorum. Sequential devreyi hazır mi aldınız? Ben sinyal olayını led gündüz farına entegre düşünüyorum. Tampon sokumu ile ilgili detayları anlatır misiniz? Mercek kapağını çok beğendim orijinalinden daha hoş geldi bana. Arıza Işığı olayını nasıl astiniz? Tebrik ederim farı keserek açma işine hala cesaret edemiyorum Metin bey hazır almadım yaptırdım devreyi. tampon sökümü kolay aslında . kendim sokmedim ama sokulurken baktım çok zor değil . montaj yapılırken ayrıntılı fotoğraf çekerim .kapaklari aliexpresten temin ettim .devre kartı için yardımcı olabilirim.aklınıza takılan başka bişey de olursa 05302057665 benim numaram yardimci olmaya çalışırım elimden geldiği dilimin döndüğü kadar 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 10 Eylül 2015 Paylaş 10 Eylül 2015 Tesekkur ederim garantisinin bitmesini bekliyorum. İletişime gecerim teşekkürler. Yorum bağlantısı
Gurkan Asan 30 Mart 2016 Paylaş 30 Mart 2016 Merhabalar bende opel astra j sport paket aracim var afl sistemim yok ben nim farlarim helojen ama b3n 1 cift cozmo far alip uzun kisa da mercekleri kullanmak istiyorum biliyoruzki helojenlerde uzunlar ayri kisalar ayri bununla ilgili ne yapa bilirim sistemde afl olmadigindan sport paket calistirmaz farlari diye dusunuyorum ve cosmoda afl ile uzun kisalar far asistan sistemi ile calismakta o yuzten b3n sadece farlarda uzun ve kisalari kullanmak istiyorum. Simdiden onerileriniz ve yardimlariniz icin tesekkur ederim . Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 31 Mart 2016 Paylaş 31 Mart 2016 Aslı astarını geçer.Çıkma far alıp Mercek dönüşümü en mantıklısı.Bende Astra H kasa için düşündüm cosmo farlarına geçmeyi fakat maliyet çok fazlalaşıyor. Aracın far soketi cosmonunkine uyuyordur muhtemelen uymuyorsa zaten soket değişikliği filan Aslı astranı 10 kat geçer.Uysa bile bütün işler için sizinle ilgilenecek oldukça iyi bir Elektirikçi ve tech2 cihazı lazım olacak.Zaten afl sistemi ekleyemenizin maliyetinden bahsetmiyorum bile.Orjinal cosmo farın yükseklik motoru şuanki manuel yükseklik ayarı çalışır ise onuda bağlamanız gerekli ki xenon a geçeçez diye kimsenin sürüşünü riske atmaya gerek yok Naçizane tavsiyelerim bu kadar sormak istediğiniz şeyler varsa dilim döndüğünce cevap verebilirim Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 31 Mart 2016 Paylaş 31 Mart 2016 Mercekli bir far alınıp mercek değişimi yapılarak bi xenon kullanılabilir.Afl ve oto levelik için sensörler ve motorlar gereklidir.Bu da aracın beyninde tanımlı olması lazım.Soket uyumu muhtemelen yoktur afl ve oto lever için ayrı çıkış yapmış olabilirler.Ayrica forumumuzda Türkçeyi düzgün kullanmaya çalışıyoruz.B3n gibi yazmazsanız seviniriz. Yorum bağlantısı
Yusuf Nazım Aydoğdu 4 Mayıs 2016 Paylaş 4 Mayıs 2016 (düzenlendi) Merhaba Arkadaşlar; öncelikle forumda kayıtlı üye olarak yeniyim konu açmadan okudum ettim ama istediğim cevabı bulamadım mükerrer açıyorsam şimdiden affola... Arkadaşlar ben aracımı 2012 senesinde aldım aldığımda bana hasarsız dendi vs ama aracın farları içten kırık çıktı ve farların ön tarafları çok sararmıştı ben aydınlatma problemimi ilk bundan sandım sonra photon marka 6000k xenon takımı aldım ve buda benim istediğim gibi aydınlatmıyordu memnun kalmadım sonra farları olduğu gibi değiştirdim ve yine değişen birşey olmadı... Yeni takım far ve xenonlar hala istediğim gibi yeterli değildi H kasa kullanan arkadaşım ciddi anlamda sislerle mi geziyorsun dediğinde benim farlarım açık hali oluyor... Bu durumda canımı sıktıktan sonra biraz araştırdım ve bi xenon olayını yaptırmaya karar verdim İzmir'de birini buldum örnek videolarını işlerini inceledim ve aklıma yattı yaptırdım ama yine bu iştende memnun kalmadım... Hala aydınlatması çok kötü. Sol far çok yukarı bakıyor ve çok solu aydınlatıyor sağ far çok aşşağı bakıyor ve resmen sağ farım sol tarafı aydınlatıyor ayarladığım halde düzeltemedim... Şimdi ben d2s ampul ve beyin almak istiyorum aliexpressten ucuza geliyor ordan önerebileceğiniz bir ürün var mı al kardeşim sen çok çekmişin bu sana çözüm olcak dediğiniz ampul ve beyin takımı var mı? Ya da buradan almak istersem hangi marka ve ampul almalıyım. Far yapanlar 2bin liradan bahsediyor ama ampuller 150 lira ile 500 lira arasında değişiyor. Yapılan işlemlerle ilgili bir kaç fotoğrafta ekliyorum lütfen bilgilerinizi yardımlarınızı esirgemeyin. Şimdiden çok teşekkür ederim. 4 Mayıs 2016 tarihinde Yusuf Nazım Aydoğdu tarafından düzenlendi fotoğraflar Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 5 Mayıs 2016 Paylaş 5 Mayıs 2016 Yusuf bey 10 metreden bir duvar fotoğrafı atarsanız farlarınız açık şekildeyken,forumdaki üstadlar merceklerin yönleri ile ilgili yorum yapabilirler. Aracınıza takılan merceklerin markaları nedir ? kullandığınız ampüller ? kullanılan kit nedir ? 1 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 5 Mayıs 2016 Paylaş 5 Mayıs 2016 (düzenlendi) On 04.05.2016 at 15:07, Yusuf Nazım Aydoğdu yazdı: önce resmi analiz edersek ; Kesilme çizgisi oval şeklinde , orta kısımda V şeklinde bir karanlık alan var ve V nin hemen gerisi aşırı parlak , demek ki orada bir ışık toplaması var sağ ve sol taraflar muhtemelen gökyüzünü gösteriyordur , karşıdan gelen araçlar size sellektör de yapıyorlardır. Kanımca kesilme çizgileri ileri derecede bozuk , ayarlanmamış, şöför koltuğuna oturduğunuzda sol merceğin sola sağ merceğin de sağa çevrilmesi lazım , tabi far sökülüp açılmadan olmaz , bu işlem biraz uğraştırır sizi , çünkü elinizde mercek monte edilmeden önce alınması gereken orjinal halojen ampüllerle alınmış bir duvar resmi de yoktur , ya farların camını söküp araç üzerinde ayarlayacaksınız yada aynı fardan bulup haricen çalıştırıp duvar resmini işaretleyeceksiniz o resme göre ayarlayacaksınız. diğer yandan ; tüm bu olumsuzlukların üzerine photon set kullandığınızda istediğiniz aydınlatmayı alamamanız normal , el atmışken d2s yerine d1s yada d3s set almanız daha mantıklı , ilanlar bölümünde işinizi görecek malzemeler mevcut , benim elimde de orjinal çıkma set' ler mevcut , özelden yada ilanlar bölümünden ulaşabilirsiniz bana. 5 Mayıs 2016 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Nazım Aydoğdu 7 Mayıs 2016 Paylaş 7 Mayıs 2016 On 05.05.2016 at 17:10, Sırrı Polat yazdı: önce resmi analiz edersek ; Kesilme çizgisi oval şeklinde , orta kısımda V şeklinde bir karanlık alan var ve V nin hemen gerisi aşırı parlak , demek ki orada bir ışık toplaması var sağ ve sol taraflar muhtemelen gökyüzünü gösteriyordur , karşıdan gelen araçlar size sellektör de yapıyorlardır. Kanımca kesilme çizgileri ileri derecede bozuk , ayarlanmamış, şöför koltuğuna oturduğunuzda sol merceğin sola sağ merceğin de sağa çevrilmesi lazım , tabi far sökülüp açılmadan olmaz , bu işlem biraz uğraştırır sizi , çünkü elinizde mercek monte edilmeden önce alınması gereken orjinal halojen ampüllerle alınmış bir duvar resmi de yoktur , ya farların camını söküp araç üzerinde ayarlayacaksınız yada aynı fardan bulup haricen çalıştırıp duvar resmini işaretleyeceksiniz o resme göre ayarlayacaksınız. diğer yandan ; tüm bu olumsuzlukların üzerine photon set kullandığınızda istediğiniz aydınlatmayı alamamanız normal , el atmışken d2s yerine d1s yada d3s set almanız daha mantıklı , ilanlar bölümünde işinizi görecek malzemeler mevcut , benim elimde de orjinal çıkma set' ler mevcut , özelden yada ilanlar bölümünden ulaşabilirsiniz bana. evet karşıdan gelenler sellektör yapıyor onun arkasına düzelttim en düzgün hali bu. Yapan arkadaşla tartıştık ve yeni bir çift sıfır far aldı bana elimdekileri ona geri verip yeniden yaptırıcam ve evet halojen ampullerle alınmış duvar resmi yok. neden d1s yada d3s almalıyım d2s'den farkı nedir? Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 7 Mayıs 2016 Paylaş 7 Mayıs 2016 4 saat önce, Yusuf Nazım Aydoğdu yazdı: evet karşıdan gelenler sellektör yapıyor onun arkasına düzelttim en düzgün hali bu. Yapan arkadaşla tartıştık ve yeni bir çift sıfır far aldı bana elimdekileri ona geri verip yeniden yaptırıcam ve evet halojen ampullerle alınmış duvar resmi yok. neden d1s yada d3s almalıyım d2s'den farkı nedir? D2S soğuk selektör için uygun bir sistem değil. Bence boşuna bunlarla mücadele etmişsiniz aracınızın cosmo donanımında olan farları satın almanız en kolayı ve mantıklısı olurdu. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 7 Mayıs 2016 Paylaş 7 Mayıs 2016 D2s ampul arkasinda haricen ateslemesi olmali yoksa gec isinir. D1s daha kaliteli ve cabuk isinmaya sahip sellektor yaparken farki anlarsiniz onun haricinde odak noktalari aynidir. Yorum bağlantısı
Yusuf Nazım Aydoğdu 7 Mayıs 2016 Paylaş 7 Mayıs 2016 Bir saat önce, Yunus Emre Andaç yazdı: D2S soğuk selektör için uygun bir sistem değil. Bence boşuna bunlarla mücadele etmişsiniz aracınızın cosmo donanımında olan farları satın almanız en kolayı ve mantıklısı olurdu. cosmo araçların beyinleri uymuyor diye biliyorum bi kaç arkadaş denemişti ve d1s yada d3s yeni merceklerle daha çok verim alırım kanaatindeyim açıkcası Bir saat önce, Gökhan Tongay yazdı: D2s ampul arkasinda haricen ateslemesi olmali yoksa gec isinir. D1s daha kaliteli ve cabuk isinmaya sahip sellektor yaparken farki anlarsiniz onun haricinde odak noktalari aynidir. peki mercek olarak ne kullanmalıyım ve hangi marka ampulle beyin kullanmalıyım On 05.05.2016 at 12:36, Yunus Emre Andaç yazdı: Yusuf bey 10 metreden bir duvar fotoğrafı atarsanız farlarınız açık şekildeyken,forumdaki üstadlar merceklerin yönleri ile ilgili yorum yapabilirler. Aracınıza takılan merceklerin markaları nedir ? kullandığınız ampüller ? kullanılan kit nedir ? mesajınızı şimdi görüyorum bana hella mercek kullandığını söyledi h7 ampul photon xenon var üzerinde şuan Yorum bağlantısı
Recommended Posts